Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83017) Totherik91


Totherik91
csendes újonc

Sziasztok!
Gondolom már sokan kérdeztek hasonlót, előre is bocsánatot kérek :D
Családi házban van egy T-Home-os hibrid wifis router (Huawei HA35-11, van benne 4G-s modem, "gyórsítós router", továbbiakban csak routerként hivatkozok rá), ez szépen ellátja a feladatát vezetéken és wifin is, alacsony ping, előfizunak megfelelő sebesség (wifin is közel), eszközök a hálózaton látják egymást (van a hálózaton egy wifis nyomtató).
Az emeleten a födém miatt ennek a wifi hálózatnak csak a töredéke látszik, így oda keresnék egy megfelelő AP-t , aminek meg tudom oldani a vezetékes összekötését a földszinti routerral.
Kapok a héten egy Xiaomi 4a gigabit routert, ezt ki fogom próbálni és (ha lesz időm :D ) beüzemelni AP-ként ( a router egyik LAN portjából az AP LAN portjába dugom a kábelt? A DHCP-t kikapcsolom az AP-n?)
Nekem a lényeg az hogy az emeleten is legyen stabil wifi, nem szükséges hogy egy hálózat legyen a földszintivel de előny (mint egy wifi-mesh hálózat), a sebesség pedig nem korlátozó tényező szerintem, mivel még gyorsítóval is 100Mb/s alatt vagyunk. A házban 4 telefon és 3 laptop van (ezek közül általában max 2-3 eszköz van egyszerre használatban), valamint egy pc ami jelenleg wifi-n csatlakozik, de szeretném az emeletre költöztetni és "kanóccal" üzemeltetni.
Az emeletre tudnátok egy jó kis AP-t javasolni, ha a Xiaomi 4a (gigabit) nem válna be?

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.