Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67401) MaCS_70 válasza maximilian4 (#67394) üzenetére


MaCS_70
félisten

Szerintem is: erre az Asus RT-N18u a legnagyobb esélyes., de könnyen lehet, hogy két eszközre lesz szükség, ami viszont már kétszeres költség, mert másodlagos eszköznek (AP-nak) is ez lenne a legjobb.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#67403) maximilian4


maximilian4
addikt

Köszi Mindenkinek! :R

Maxi

(#67404) Anonymus23


Anonymus23
veterán

Sziasztok,

Előzetesen nézelődnék router ügyben, korábban egy TP LInk WDR4300-as (de vacakolás miatt) egy 1043ND látja most el a feladatot (a WDR ment repeternek), de továbbra is gondjaim vannak, mert alkalmanként elmegy a netem úgy, hogy IP címem és kapcsolat minden megvan, de a net az ne megy. Szolgáltató már többször ellenőrízte, illetve eszközt is cserélt (kábel modem) de továbbra sincs megnyugtató megoldás, de szerintük náluk rendben van minden..
100/8-as kábeles (coax) netem van. Mérések alapján meg is van a sebesség

Ehhez keresnék most egy megbízható routert a fentebb is leírt kérdéslista:

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva? Jelenleg régebbi építésű ház, 40-60 cm falakkal, de nem számít, mert ha nem elég a jelerősség, akkor a régebbi routerek közül megy be egy repeaternek kébelen.

Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? Jelenleg Invitel 100/8. Nem valószínű, hogy nagyobb net lesz itt mostanság.

Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Kábelen: 1 asztali gép főleg online játék, 1 NAS (torrent 7/24), 1 média lejátszó + repeaterek Wifin: laptop (ritkán), telefonok (3-5db), TV, Nyomtató

Mennyi lenne a beszerzésre? 20-30k között, de inkább 25 alatt.

Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? GB-es LAN portok 4 db, STABILITÁS, ne kelljen újraindítgatni, illetve a 4G stick fogadás képesség, ami jelenleg nincs, de feltételes költözés esetére szükség lehet rá.

Nézegettem a felhozatalt és az Asus RT-AC58U-n akadt meg a szemem, átolvasva a topikját ott elég sokan panaszkodtak eltűnő wifire stb, de mondjuk azt meg ritkán írja be egy fórumba az ember havonta, hogy gyerekek nekem minden gond nélkül üzemel már évek óta, így nem tudom mi az általános tapasztalat.

Megköszönném ha tudnátok ajánlást adni, vagy a fent is említett AC58U-val kapcsolatban (TP-Link is szóba jöhet, eddig nem volt velük túl sok gondom, lehet most sem ezzel van a gond), vagy más router irányba is szívesen elmennék. Custom FW-t nem feltétlenül raknék rá, jó lenne ha a gyári megbízható lenne.
:R

;) - The Power of the Light Side

(#67405) MaCS_70 válasza Anonymus23 (#67404) üzenetére


MaCS_70
félisten

Egy fontos paraméter kimaradt: a szomszédok száma, azaz az 5 GHz szükségessége.

Ha egyértelműen nem kell az 5 GHz, akkor Asus RT-N18u -- ha kell, akkor meg szerintem Asus RT-AC66uB1. Úgy gondolom, megéri a felárat az 58-ashoz képest, már csak a CFW-képessége miatt is.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#67406) Anonymus23 válasza MaCS_70 (#67405) üzenetére


Anonymus23
veterán

Szomszédok nincsenek, mármint vannak, de wifi nincs, családi ház (panelben ritkán vannak 40-60 cm-es falak :DDD ) Összesen van 2 wifi amit látok, de mindkettő minimális térerővel, ebből még nem volt gondom sosem.

5 GHz/AC-n csak a meglévő eszközök (telefon+TV+ az esetleges későbbi cuccok) miatt gondolkoztam, bár jelenleg is a WDR4300-as van a TV mellett repeaterként, így ennek sok jelentősége nem feltétlenül lenne.

Azt néztem, hogy az AC58-asban csak 128MB RAM van, de az RT-N18u-ban és a RT-AC66uB1-ben már 256 MB. Mi az ami jellemzően befolyásolja egy router teljesítményét (bár esetemben a 100 Mbites netnél ennek nem biztos, hogy túl sok jelentősége van, de nem fél évre venném már akkor.
Ez az AC66uB1 is igazából nem sokkal kerül többe mint az AC58... :F

Ehh, ez mindig így van, szabok egy határt, aztán mindig van pár ezerrel többért egy jobb vétel, majd amikor feljebb emelem a határt, akkor megint ugyanez kezdődik elölről, így jutottam el a 80-100 eFt-os monitortól a 250 eFt-ig :DDD

[ Szerkesztve ]

;) - The Power of the Light Side

(#67407) MaCS_70 válasza Anonymus23 (#67406) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ha panelben nem is, de régivágású belvárosi társasházakban azért akadnak vastag falak.

Szerintem a 66-os a nyerő, mivel ugye hosszú távra veszed. Ebben akad némi időbeli tartalék, meg ugye a CFW...

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#67408) sparks válasza sparks (#66406) üzenetére


sparks
senior tag

Kicsit OFF leszek, de jártam itt 4G-s és vezetékes netes routert keresni. Végül is az lett a vége, hogy vettem egy TP-LINK Archer MR200-at, beletettem a kártyát, bedugtam a szerverembe a második ethernet porton, találtam egy frankó bash scriptet, ami másodperceken belül átkapcsol a backup internetre, ha elmenne a UPC net és az okosotthon /riasztó kombóm nem maradhat net nélkül 1 percre sem.

Pláne, hogy asszony a UPC netről nem tud céges emailt küldeni (vagy visszapattan vagy el se megy a levél), így neki is kellett a mobilinternet, mert arról levelezik. Így minden fasza :R
Csak azért írtam le, ha valaki hasonló backup internetes megoldást keresne az okosotthon szerveréhez és paranoiás, mint én, akkor így megvalósítható a folyamatos üzem.

(#67409) Anonymus23 válasza MaCS_70 (#67407) üzenetére


Anonymus23
veterán

Én is erre jutottam, meg is rendeltem egyet.
Korábbi cégemnél 4 éve telepítettem egy hasonlót (nem emlékszem már, hogy konkrétan melyik típus), azóta is jól működik, volt hogy 1-1,5 évig rá se kellett nézni. Az is dual, de nem tudom már akkor melyik típusok voltak, de abban az időben az is 35k körül volt.
Megérte kérdezni, mivel ez valahogy elkerülte a figyelmemet az 58 és sima66-os és 68-as között...
:R

;) - The Power of the Light Side

(#67410) gerii


gerii
addikt

Üdv!

A napi láma kérdést én szolgáltatnám:

Ha veszek egy switch-et egy helyiségbe a több eszköz miatt, akkor csak rádugom az összes kábelt, és működik is, vagy kell valami hálózati beállítás, esetleg crosskábel, mittudomain?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#67411) Intruder2k5 válasza gerii (#67410) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Üdv!

Igen, csak rádugod és működik. Ezek a "filléres" kategóriájú switch-ek unmanaged cuccok, nincs IP címük, konfig felületük, stb.

(#67412) #19482368


#19482368
törölt tag

D-Link routerekre vadászik a legújabb Satori variáns
A hírhedt Mirai botnet utódja egy két éve ismert sebezhetőséget használ ki a D-Link DSL-2750B készülékein - patch még nincs, és könnyen lehet hogy nem is lesz.
Folytatja a zombitoborzást a Satori botnet, pontosabban a kártevőt igába hajtó online bűnözők. A 360Netlab blogposztban számolt be róla, hogy a botnet egy frissített verziója elkezdett a CVE-2018-10088 puffertúlcsordulásos sebezhetőséget tartalmazó, a kínai XiongMai gyártó nevével fémjelzett eszközök után kutatni, alig néhány órával a felfedezést követően pedig a Satorihoz újabb frissítés érkezett, amely már jóval ismerősebb célpontra irányította a kártevő célkeresztjét: a D-Link DSL-2750B router-DSL modem készülékekre, amelyeken egy ismert parancsbefecskendezéses hibát igyekezett kihasználni.
A Satori malware tehát nem most bukkan fel először, a hírhedt Mirai botnet variánsa már tavaly ősszel megjelent, 2017 végén pedig több mint 260 ezer routert fertőzött meg alig 12 óra leforgása alatt. A kártevő tombolását akkor az általa használt port blokkolásával az internetszolgáltatók oldalán sikerült fékezni - de nem sokáig, idén februárban ugyanis egy frissített verzió ismét több tízezer router fölött vette át a hatalmat, ekkor már a kriptopénz-bányászatot is felvéve tevékenységei közé. Ezután a malware egy májusban újra felütötte a fejét, akkor GPON otthoni routereket (Gigabit Passive Optical Network) vett célba, elsősorban Mexikóban.
A legújabb variáns június 15-én frissült és kifejezetten a D-Link DSL-2750B routerekre vadászik - a készülékek elleni exponenciálisan növekvő számú támadást a Radware szakértői is kiszúrták, akiknek csalikészülékeit több ezer IP címről próbálták megfertőzni ismeretlenek, egy eddig nem látott kártevőverzióval. A D-Link DSL-2750B router elleni támadások egy távoli kódfuttatásra lehetőséget adó sebezhetőséget használnak ki, majd egy wget paranccsal egy távoli szerverről töltik le a malware-hez tartozó kártékony scriptet. A Radware szerint a kihasznált sérülékenység már 2016 óta ismert - az érintett routerekhez azonban, ahogy arra az Ars Technica is rámutat 2015-ben érkezett az utolsó firmware-frissítsés, így könnyű célpontot jelentenek a Satori számára.
A Radware adatai szerint a legtöbb érintett eszköz Brazíliában található, de szorosan mögötte ott van Dél-Korea, illetve Olaszország is, a negyedik helyen pedig az Egyesült Államok áll - összesen 20 országban találkoztak eddig a kártevővel. Egyelőre pontosan nem tudni, hány készüléket fertőzött meg sikeresen a botnet, a Radware szerint ugyanakkor az elmúlt héten volt olyan nap mikor a támadások száma a 2500-at is meghaladta. A fertőzött készülékekről a botnettől már ismert módon DDoS támadásokat indíthatnak annak gazdái de mint korábban láttuk, akár kriptobányászatra is befoghatják azokat. A szóban forgó D-Link készülékeket egyébként a többek között a Verizon is kiosztotta sok ügyfele számára, nekik egyelőre a készülékek lecserélése tűnik a legjobb védekezésnek, a gyártó még nem adott ki tájékoztatást a lehetséges védelmi lépések kapcsán. Miután egy viszonylag régi eszközökről van szó, az is elképzelhető, hogy annak a D-Link teljesen elengedi azok kezét és egyáltalán nem ad ki patch-et a Satori által kihasznált sebezhetőség befoltozására.
Forrás: www.hwsw.hu

(#67413) RoSSo3


RoSSo3
senior tag

Sziasztok!

Talán jó helyen kérdezek:
van egy Huawei E3372-es USB modemem. Valamit biztosan nem csinálok jól, mert nem sikerül (flottás korlátlan netes SIM-el) Győr belváros közelében 15-19 mbps letöltési sebességnél többet mérni. És ez is ugrándozik, van mikor 10 sincs. Holott a többiek a fórumban mértek akár 190-et is, néhány km-el odébb. Jól gondolom, hogy a router képes lenne legalább egy 30-as sebességre (már bőven megtenné)? Vagy ez a készülék az akadálya annak, hogy nem tudok (állandóra) nagyobb sebességet elérni, és nézzek egy újabb után?

[ Szerkesztve ]

(#67414) Zsocó


Zsocó
aktív tag

Van egy Netis WF2411E router-em, amin nem az a firmware van, mint a hivatalos oldalon. Boltban vettem, en bontottam ki. Hogy lehet ez?

(#67415) MaCS_70 válasza RoSSo3 (#67413) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az engem is nagyon érdekelne, hogy hogyan jön ki a 190 Mbps. Ki írt ilyenről?

Milyen routert használsz?

Nekem egy RT-N18-cal szintén 25 Mbps körül van a maximum, holott 90-100 van a levegőben. Sajnos az általános USB driver ennyit tud.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#67416) Gubek-Einste válasza RoSSo3 (#67413) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Inkább itt érdeklődjél.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#67417) Gubek-Einste válasza Zsocó (#67414) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

IDE való kérdés.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#67418) st3v3np3t3r válasza Zsocó (#67414) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

ezt hogy érted hogy nem az a firmware van fent?

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#67419) RoSSo3 válasza MaCS_70 (#67415) üzenetére


RoSSo3
senior tag

Az egyik flotta FB oldalán írta valaki - képmentéssel alátámasztva.
De akkor ez itt off, bocsi!

(#67420) moroczattila


moroczattila
újonc

Üdv Mindenkinek!
Van egy tp-link TL-MR6400 típusú routerem, ma kaptuk meg a sim-kártyát iq pro korlátlan nettel, de nem működik. Azt írja a router feltelepítésénél, hogy a sim-kártyát nem találja. Nem tudjuk hogy most a sim-kártya inkatív, vagy a router nem érzékeli rendesen. Ha valaki tudna ez ügyben segíteni, mihamarabbi válaszát várom!
Előre is köszönöm!
Attila

[ Szerkesztve ]

(#67421) Gubek-Einste válasza moroczattila (#67420) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Első körben a mobilflotta topikban kérdez rá az aktivitásra, ha meg van akkor itt vagy itt érdeklődjél.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#67422) Zsocó válasza st3v3np3t3r (#67418) üzenetére


Zsocó
aktív tag

Nem szerepel a gyarto oldalan, a keszulekhez tartozo fajlok kozott.

(#67423) st3v3np3t3r válasza Zsocó (#67422) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

itt 2 verzió van fent a routeredhez... a routeren milyen verzió van? 2 modell van, global meg russian... itt az orosz

írják is az oldalon hogy a global modellt nem szabad orosz modell verzióssal frissíteni,sem fordítva

V2.1.36411 (Global version) can not upgrade to V2.4.36411 (Russian version) and vice versa.

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#67424) Gubek-Einste válasza Zsocó (#67422) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Nem gond, más eszköznél is volt már milyen.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#67425) Zsocó válasza st3v3np3t3r (#67423) üzenetére


Zsocó
aktív tag

V.2.1.41346,2017.03.15

A linklet orosz oldalon sem szerepel. A natet felturva sem talaltam ezt.

Remdszeresen belassul a Wifi, ha ujrainditom a leszuleket, akkor par napig jo.

(#67426) Birki


Birki
tag

Sziasztok!

Van egy Asus RT-AC58U routerem.
Most egy ezer éves LINKSYS WRT54GL van hozzá csatlakoztatva cfw-el wifi-n AP módban, de folyamatosan eldobálja a rádugott eszközök felé a netet.
Olyan routert keresek az ASUS mellé, amivel kicsit fejlesztve, össze tudok vele kapcsolni wifi-n WDS módon.
Az ASUS topikjában kérdeztem, hogy ha még egy ugyanolyat beszerzek, elérem-e a célom. Többek szerint megoldható.

Viszont ha van olcsóbb tuti alternatíva, nem ragaszkodnék ahhoz. A WDS kompatibilitás miatt aggódom.

Tudnátok ajánlani valamit?

Szerintem...

(#67427) #89874944


#89874944
törölt tag

Vettem egy V4-es C5-öt. 915/200. Nincs ezzel gond. Digi routeren közvetlen kábellel is csak 935.

2,4 GHz-en 50/50 mbps, 5ghz-en 100/75. Egy vastag téglafal, 10méter .

[ Szerkesztve ]

(#67428) sonar


sonar
addikt

Sziasztok,

Egy ideje érlelődik bennem, hogy lecserélem a régi jó tp-link 1043-at.
Mit tudtok ajánlani helyette?
Minimális elvárásaim csupán annyi, hogy OpenWRT/LEDE support legyen illetve gigabit ethernet port és usb3 már jó lenne, hogy kakót tudjon adni usb-n is (jelenleg egy 32G-s pendrive-val torrentezgetek, nem számottevő a forgalom tehát a speed annyira nem zavar.)
Wifi-ből elég a 2.4G
Max 30k-t áldoznék rá, de 20k környéke lenne a fő cél.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#67429) RoSSo3


RoSSo3
senior tag

Melyik a legolcsóbb router, ami LTE-A-ra képes, és SIM-et be tud fogadni? Arra kellene, hogy kipróbáljam, vajon tudok-e nagyobb, stabilabb sebességet elérni, mint jelenleg a szimpla 4G-ssel. (Nem BP, de város, és nem vagyok elégedett a 10-30 közötti sebességekkel.)

(#67430) Sumptuous


Sumptuous
senior tag

Sziasztok!

Lassan egy fél éve már, hogy szeretnék egy új routert. De ahányszor elhatározom magam, mindig megjavul a régi, és csak nem veszek. Szeretném végleg megkímélni magam a felesleges kinlódásoktól és az órákig tartó allítgatástól. Egy olyan routert szeretnék, amely támogatja a 5Ghz-t, jó a többfeladatos feldolgozási képessége. Az usb száma, milyensége nem érdekel. Van egy NAS-om, ami non-stop megy, főképp torrentet seed-el, illetve filmeket, sorozatokat nézünk róla - napi rendszerességgel, párhuzamosan 2 eszközről -

A ház egy viszonylag nagy családi ház, tégla illetve könnyűszerkezetes falakkal. A routernek kialakított helye van a ház közepén, ahonnan egy viszonylag gyenge (wndr3800) is simán látható mindenhonnan.

A legfőbb problémám a mostanival, hogy ha néz róla valaki filmet egy eszközön, akkor a számítógépes játékot már nem bírja el, és elkezd akadozni, laggolni (ping: 80ms+, filmnézés nélkül: 45ms)

A lélektani határ kb 40eFt, de ehez már igazán jónak kell lennie. Fontos a future proof, vagyis hosszú távra tervezek. Nem szeretnék két év múlva is venni egy újabbat. Az internetem egy microhullámú (ubiquiti) amely 40/4Mbps-es. Viszont a NAS gigabites, melyet szeretnék a lehető legjobban kihasználni wifi-n. Sajnos nincs lehetőségem újra kábelezgetni a házat, emiatt minden eszköz wifin lógna. A routerbe csak a wan és a táp menne. Nem zárkózom el a fw-frissítéstől, lede, oprnwrt, tomato felmókólásától sem.

Szerk: Elnézést, ha hosszú voltam, de szeretnék minden kérdést előre megválaszolni, és csak javaslatokat kapni. :))

[ Szerkesztve ]

(#67431) Gubek-Einste válasza Birki (#67426) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor N18U megfelelő lehet.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#67432) Gubek-Einste válasza sonar (#67428) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

TP-Link Archer C7 felel meg az elvárásaidnak, esetleg Asus AC58U.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#67433) Gubek-Einste válasza RoSSo3 (#67429) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ezek az eszközök támogatják elvileg az LTE-A-t.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#67434) Gubek-Einste válasza Sumptuous (#67430) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Asus AC66U B1 lesz az ideális választás számodra.
A NAS is wifi-n lóg?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#67435) Sumptuous válasza Gubek-Einste (#67434) üzenetére


Sumptuous
senior tag

Természetesen a NAS kábeles összeköttetésben áll a routerrel. Egymás melett vannak, egy rövid Cat6 köti őket össze. Ezt valóban nem számoltam bele.

Pont ezen a típuson gondolkodtam. Akkor nem is nézek mást. Köszi!

Esetleg még annyit, hogy a mostanin fut egy dnsmasq server, ami az összes query-t kezeli, és egy reklámszűrő host-fileon futtatja át a kéréseket (0-ás verzió). Ez megoldható az említett tipusban? Akár a merlin fw-vel? Garanciavesztéssel jár ez a gyári mókolt fw?

[ Szerkesztve ]

(#67436) vicces válasza vicces (#67351) üzenetére


vicces
addikt

na javaslatotokra meg is érkezett az N12-es ASUS. D1-es. eléggé 1xű, de annál pofásabb. igaz nem mai modell és még az utp csatikon sincsenek a ledek. ilyet még sosem láttam :Y extra olcsó verzió. közben bekábeleztem a folyosóra. végülis nem is lett csúnya. anil látni. az ASUS menü sokkal profibbnak tűnik a tp-link után. bár az sem rossz, csak nagyon egyszerű. megkapta a legfrissebb firmwaret. jah, a dobozban angol és orosz papirok voltak. remélem ez nem von le az éretékéből ugymint mintha gyengébb verzió lenne.

:F a 300Mbps-ot nem értem, hogy jön ki. a Lan csatik 100Mbps-ot tudnak, de akkor hol j9n ki az a 300Mbps :F

a NAS-ról laptoppal ssd-re másolva max 90 Mbps jön össze, de nem folyamatos, hanem csúcs érték. a 80 azért megvan átlagba kábé. a kapcsolat tulajdonságainál 270-et ir a windows. de ez is váltakozik. a mobilok 72Mbps-ot irnak, de a valos olyan 50-60 Mbps körül alakul.
a sávszélt 40Mhz-re állitottam. a laptopon is átállitottam, valamint az N-es mód is engedélyezve.
végülis nem vészes, mert a bejövő kapcsolat is csak 25/1Mbps. ez ami még érdekelne.

jah a következő nagy routerem a c7 után valószinüleg szintén valami komolyabb ASUS lesz :K

[ Szerkesztve ]

:)

(#67437) Gubek-Einste válasza Sumptuous (#67435) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Esetleg még annyit, hogy a mostanin fut egy dnsmasq server, ami az összes query-t kezeli, és egy reklámszűrő host-fileon futtatja át a kéréseket (0-ás verzió). Ez megoldható az említett tipusban? Akár a merlin fw-vel? Garanciavesztéssel jár ez a gyári mókolt fw?
Talán, kérdezz rá erre a saját topikjában.
Custom minden nyom nélkül felrakható/visszatehető a gyári firmware.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#67438) Gubek-Einste válasza vicces (#67436) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

:F a 300Mbps-ot nem értem, hogy jön ki. a Lan csatik 100Mbps-ot tudnak, de akkor hol j9n ki az a 300Mbps :F
A 300 Mbps csak a link sebesség, mérhető sebesség ebből 80-100 Mbps a környezeti körülményektől függően.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#67439) MaCS_70 válasza vicces (#67436) üzenetére


MaCS_70
félisten

":F a 300Mbps-ot nem értem, hogy jön ki. a Lan csatik 100Mbps-ot tudnak, de akkor hol j9n ki az a 300Mbps :F"

A wifi portsebessége független attól, hogy vezetéken milyen sebességre képes az eszköz.

Így viszont jó az egyensúly, mert wifin és dróton is reális a 100 Mpbs-ot megközelítő érték! :)

MaCS

Megint elkéstem... :)

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#67440) RoSSo3 válasza Gubek-Einste (#67433) üzenetére


RoSSo3
senior tag

Köszönöm, megnézem!

(#67441) TBMC


TBMC
addikt

sziasztok!
nem tudom jó helyen járok-e.
oly kérdésem lenne, hogy távoli országokban vásárolt helyi SIM kártyák mely 3/4g wifi routerekben működnek megfelelően?

mik az ajánlott kategóriák, modellek?

előre is hálás köszi! :R

(elég sokat lenne használva a készülék macbookkal, iphoneval)

[ Szerkesztve ]

markbellus.hu 

(#67442) Intruder2k5 válasza TBMC (#67441) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Ehhez tudni kell az adott országban milyen frekvenciákat használnak a szolgáltatók, és azt össze kell vetni a router specifikációjával.

(#67443) Gubek-Einste válasza TBMC (#67441) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Elvlegiben bármilyennel mivel a SIM kártya csak az eléréshez szükséges, technikai jellemzőket nem hordoz.

Elég drágák a SIM kártyás router-ek így erre készülj fel.
Tapasztalat sincsen nagyon ilyen eszközökkel.
Ajánlható eszközök: TP-Link TL-MR3620/MR6400/Archer MR200/MR400, Asus 4G-N12/4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-921/953.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#67444) TBMC válasza Intruder2k5 (#67442) üzenetére


TBMC
addikt

szia!
köszönöm válaszod.
Egyiptom, azon belül is Marsa Alarm lenne elsőként a kérdéses. Tudsz ebben segíteni esetleg? (marsa alarm sim card)

markbellus.hu 

(#67445) Intruder2k5 válasza TBMC (#67444) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Itt azt írják, hogy Egyiptomban a 3 és a 4G netet 2100MHz-en szolgáltatják.

https://www.gsmarena.com/network-bands.php3?sCountry=Egypt

(#67446) TBMC válasza Gubek-Einste (#67443) üzenetére


TBMC
addikt

nagyon köszi!

Ő esetleg mennyire ajánlott?

D-Link DWR‑730

Intruder2k5: köszönöm! a fentebbi modell specifikációjában megtalálható:
UMTS/HSDPA/HSUPA1 band
900/2100 MHz
Power Class 3 (+23 dBm)

akkor ez esetben ő megfelelő lehet?

[ Szerkesztve ]

markbellus.hu 

(#67447) Gubek-Einste válasza TBMC (#67446) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A mobilnetes topikban kérdezzél rá, itt inkább a normál router-ekkel foglalkozunk.

Olyan eszközt kell venned amelyik a használat helye szerinti frekvenciákat támogatja.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#67448) Intruder2k5 válasza TBMC (#67446) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A specifikációban benne van a 2100MHz-es sáv, így jónak kell lennie. De kimondottan mobil routert keresel?

(#67449) TBMC válasza Intruder2k5 (#67448) üzenetére


TBMC
addikt

igen, minél könnyebben hordozhatót, ami kis helyen elfér.
2hétre lenne rá szükség jelenleg.

markbellus.hu 

(#67450) Pubszon


Pubszon
veterán

Üdv.
Kellene egy Router, ami AP-ként szolgálna, később talán routerként.
Nincsenek nagy igényeim, csak legyen a WAN és LAN portjai gigabitesek és tudja az AC és N wifit, legyen Dual Band.
Én a D-Link Dir-842-re gondoltam a kedvező ára miatt.
Vélemény?
Vagy hasonló árban más alternatíva?
Köszi.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.