Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41034) kali válasza yodamester10 (#41033) üzenetére


kali
legenda

elég sok panaszt olvasni velük kapcsolatban (link, link és még lehetne sokat linkelni), a rövid működési intervallumukhoz képest aránytalanul sokat, ami nem jelent jót, persze ettől még bárki vásárolhat náluk.
az egy antennás tp-link router csak 2.4 GHz képes, jobb esetben n szabványos és 150 Mbps jelölésű, és azt tudni kell, hogy az 5 GHz - az eszközök típusától függetlenül is - fogékonyabb a befolyásoló tényezőkre, cserébe gyorsabb átvitelt biztosít, viszont az ac kapcsolat más tészta, az rt-ac56u nagyon jó abban, köszönhetően az airadar funkciónak.
ac képes tv készülékkel még nem találkoztam, n szabványos dual band volt a maximum, de a hd tartalomhoz már valóban gyorsabb sebesség elvárt, így ha a routered netán régebbi és csak g szabványos, akkor nem véletlen a sovány sebesség.
amennyiben mondjuk 700-as n szabványos 150 Mbps wifi jelölésű router, és az nem szór a tv készülékig a külső 5 dBi antennával, úgy más router sem feltétlenül lesz sokkal jobb azonos szabványon, pláne 5 GHz n szabványon, de ha a tv valóban ac képes, akkor van remény a javulásra, a korábban említett airadar miatt.
viszont ha csak sebességben szűk keresztmetszet a router - és nem a környezeti tényezők miatt -, akkor bármilyen gyorsabb router megoldást jelenthet.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.