Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28601) proradeon válasza #73959936 (#28600) üzenetére


proradeon
őstag

Ő köszönöm, de azért a matekot még értem annyira, hogy el tudjak képzelni egy 100 m2-es házat az alapján, hogy nekünk 80 m2-es van. :U Azért javasoltam a kollégának, hogy helyezze a ház közepére a router-t, mert nekem évekig a "ház sarkában" volt, és így átlósan a ház másik sarkában már az okostelefon nem tudta fogni a WiFi jelet, köszönhetően a benne lévő kicsi antennának. Így a ház közepére helyeztem át a router-t, és így az egész házban megfelelő jelerősség van.

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#28602) st6969 válasza #73959936 (#28600) üzenetére


st6969
őstag

10x10m-es a ház, de ez a külső méret, a hasznos, olyan 85m2 lehet, és 10m-nél messzebb nem kell, hogy menjen a jel, közben egy 38cm-es és egy 18cm fal van, a Belkin elér idáig, de elég gyenge, ha az ajtót becsukom, néha meg is szakad.
Sajnos a szobák kialakítása miatt nem megoldható középre helyezni a routert (számítógépnek külön kis helység van, modem vezetékelés bent a falban, stb...).
Az egyik javasolt routerrel bepróbálkozok, ha frissítéssel nem tudom megjavítani a Belkint, és beszámolok az eredményről.
Nagyon köszönöm a segítséget :R
ui. a ház ellentétes sarka fürdőszoba, szóval oda nem kell a jel ;)

[ Szerkesztve ]

(#28603) gboszi válasza Intruder2k5 (#28599) üzenetére


gboszi
senior tag

Természetesen használtban gondolkodom. :R Nem egy elrugaszkodott ötlet, csak elvitték amiket kinéztem. De akkor az EZ mehetne repeaterként? A DD-WRT firmware kompatibilis azt jelenti?

"If you're good at something, never do it for free!"

(#28604) Intruder2k5 válasza gboszi (#28603) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A DD-WRT firmware kompatibilis azt jelenti, hogy készül(t) rá DD-WRT firmware! Ettől viszont sajnos még nem biztos, hogy tudsz is belőle WiFi repeatert csinálni! Nekem is volt olyan Linksys WRT54G-m, amit szerettem volna beállítani repeater módba Tomato-val, de az nem engedett virtuális interfészt felvenni! Aztán végül megpróbáltam DD-WRT-vel - amit egyébként utálok - az simán felvette az interfészt, csak amint engedélyeztem, azonnal el is tűnt, és onnan már a lehetősége is, hogy ismét beállítsam! Vagyis röviden, az abban lévő WiFi Chip alkalmatlan volt virtuális interfész használatára - ami szükséges a repeater módhoz -, ezt a Tomato tudta is, a DD-WRT pedig csak akkor jött rá, amikor használtam is volna az adott funkciót! Mi ebből a tanúság? Nem minden DD-WRT kompatibilis router alkalmas WiFi repeaternek!

(#28605) kali válasza honda130 (#28594) üzenetére


kali
legenda

az ip cím csak a router adminisztrációs felületére történő belépéshez kell.
a korábban linkelt alkamazás segítségével feltérképezhető a környezet, hogy milyen csatornán forgalmaznak hálózatok.

(#28606) honda130 válasza kali (#28605) üzenetére


honda130
tag

Köszönöm az eddigi segítséget!
Sajnos azt hiszem, hogy nem tudjuk így megoldani. Nagyon lassan forog köztünk az üzenet és mire szerintem megint válaszolsz te vagy valaki, addigra mennem kell edzésre. (18:00)
Tudom hogy nem az IP címet kell állítsam, Természetesen úgy csináltam hogy bemásoltam az IP címet a keresősávba és beléptem az Admin/admin párossal az oldalra. Utána a Wereles menü alatt állítottam a nyelven és a csatornán.
Az a baj, hogy az alkalmazással ugyan meg tudom nézni hogy milyen csatornákon futnak a többiek internetjei, de azt sajnos nem tudom, hogy miképp és mit kell itt változtatnom. Egyáltalán semmit nem enged szerintem, mert az egérrel bárhova oda tudom tenni a kurzort, de sem törölni sem átírni nem enged.
Sajnos két napja kérdezgetek és nem jutunk el semeddig, mert senki nem ér rá igazán. :F Persze megértem, csak ebből nem sülhet szerintem ki más a végére, csak az, hogy nem értek hozzá. Ez persze igaz, de valójában ez meg is változhatna jó irányba.

Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált így vagy úgy! Marad az akadozás és újra indítgatás. Ez van.
Sziasztok!

[ Szerkesztve ]

Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.

(#28607) kali válasza honda130 (#28606) üzenetére


kali
legenda

csak annyit teendőd van, amit le is írtál, az alkalmazás alapján kiszűrt szabad csatornát beállítod a router adminisztrációs felületén, a korábban leírt szekcióban, majd mentés, illetve ha kér újraindítást, akkor azt engedélyezni kell.
mindenki ráér valamikor, csak ugye ez a fórumozás önkéntes és díjmentes alapon megy, tehát csak akkor írunk ide mi is, amikor (szabad)időnk engedi.

[ Szerkesztve ]

(#28608) honda130 válasza kali (#28607) üzenetére


honda130
tag

Nem méltatlankodtam, csak elkenődtem picit.
Ha azt kellett beállítani amit írtál, akkor nem tudom mi a probléma a netemmel. Ugyanúgy lepukkan mint tegnap, mikor még nem állítottam semmit. Legkönnyebben a Youtube videókkal tudom végleg behalatni.

Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.

(#28609) duvi válasza honda130 (#28606) üzenetére


duvi
nagyúr

Csak egy 5let! Nem okoskodásból, csupán jó szándékból. Mi lenne ha megbeszélnétek egy közös időpontot és csinálnátok egy Skype képernyőmegosztós beszélgetést. Akkor sima távirányítással, pontosan be tudnátok lőni a routert.

(#28610) ACE- válasza proradeon (#28582) üzenetére


ACE-
addikt

Hi, ok, és ezek a vélemények nem fedik a valóságot? [link]

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#28611) proradeon válasza ACE- (#28610) üzenetére


proradeon
őstag

Szia!

Az, hogy néhány laikus felhasználó lehúzza a router-t, nem jelent semmit. A legtöbb lehúzó jellegű hozzászólás megfogalmazásán is látszik, hogy nem túl értelmes emberek írták őket, ellenben azokkal, akik pozitív véleményt írtak a router-ről, mert azok igényesen meg vannak fogalmazva, ergo értelmes emberek írták őket. (Láthatod a különbséget a "megbízható vélemény" plecsnivel ellátott, és az ezzel nem ellátott vélemények között...)

Legutóbb mate3553 kollégának ajánlottam a TL-WDR4300 modellt, és ez lett a végső véleménye.

:R

[ Szerkesztve ]

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#28612) Intruder2k5 válasza ACE- (#28610) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Osszák rendesen! Pedig nem én irkáltam oda... :)

proradeon, azért ez is felettébb furcsa hozzáállás, hogy akik lehúzzák azok a 4 elemis hülyék, akik meg dicsérik, azok a szakemberek?! Tudod azért, mert valaki nem szakértő egy témában, még lehet véleménye, ami esetleg tapasztalatokon alapszik, még ha nem is tudja azokat egy hozzáértő szája íze szerint megfogalmazni! Ennyi erővel én is írhatnám, hogy aki a TP-LINK-et dicséri, az egy tudatlan barom, de én nem írok ilyet, mert ez alapján nem minősítünk embereket!

Én tudok olyat aki megvette, nagyon megbánta, aztán lecserélte egy másik típusra, és most roppant elégedett! Tagja ennek a fórumnak, de nem linkelem be, mert ha magától nem jön ide, én nem fogom idekényszeríteni véleményt mondani!

[ Szerkesztve ]

(#28613) proradeon válasza Intruder2k5 (#28612) üzenetére


proradeon
őstag

Csak magamat tudom idézni: "Láthatod a különbséget a "megbízható vélemény" plecsnivel ellátott, és az ezzel nem ellátott vélemények között..."

Biztos totális véletlen egybeesés, hogy a "megbízható vélemény"-es felhasználók nem írtak negatív véleményt, míg a sima felhasználók meg szétfikázták. ;)

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#28614) Intruder2k5 válasza proradeon (#28613) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen biztos véletlen!

Szerinted itt például ki a megbízható véleményű felhasználó? Gubek-Einste, kali, Te, vagy éppen én? Vagy mindegyikünk? Na és mi alapján döntöd ezt el? Vagy más mi alapján döntse el? Ha Te is az vagy, és én is, az igen érdekes, mert homlok egyenest más a véleményünk az adott típusról... Ha meg én nem vagyok megbízható, akkor miért nem?

Én nem sokra tartom a TP-LINK-et, ez nem titok! Akkor én vagyok az egyik "nem túl értelmes ember"?

[ Szerkesztve ]

(#28615) proradeon válasza Intruder2k5 (#28614) üzenetére


proradeon
őstag

Akiket felsoroltál mind megbízható felhasználók. TE is az vagy, az egy dolog, hogy valamikor volt rossz tapasztalatod valamely TP-Link termékekkel, így Asus párti lettél. Ebből kifolyólag TP-Link oldalról nyomatékosabban számít azok véleménye, akik jelenleg is olyan terméket használnak. Asus oldalról pedig azok véleménye, akik meg azt használnak. És ha tegyük fel jön egy újonc (aki a linkelt oldalon a "megbízható vélemény" plecsnivel nem ellátott felhasználónak felel meg) és elkezdi lehordani és fikázni pl.: a TL-WR1043ND-t, akkor nyilván hitelesebb az én vagy vargalex, vagy bármely nem laikus TL-WR1043ND tulaj véleménye, mint az övé. És ugyanez érvényes a te helyzetedben is. Te szerinted kiváló router a RT-N66U, és ha jön egy újonc, nekiáll fikázni, akkor nyilván nem neki fogok hinni, hanem neked. És ez a linkelt oldalon is így működik.

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#28616) Intruder2k5 válasza proradeon (#28615) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Aham, tehát mindenki akkor megbízható, amikor dicsér valamit! Én az ASUS-t, Te a TP-LINK-et, stb... Hát mit mondjak, nem győztél meg, de mindegy, nem akarom ezzel már tovább OFF-olni a topikot, így befejeztem, még ha tudnám is ezt tovább feszegetni!

(#28617) skayline


skayline
tag

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy egy 80/25 diig nethez szükséges gigás wan-port vagy elég enki 100-as?

(#28618) Intruder2k5 válasza skayline (#28617) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Átmegy a 100-ason is, mivel annak a vége valahol 92Mbps körül van, de ez ugye nem csak a porton múlik, ezt a sebességet a router többi részének is tudni kell, és mindezek mellett sem ajánlott a 100-as eszköz használata ilyen nethez, mert gyakran lehet maximálisan terhelve! Egy erősebb 100-as router, ami tudja is NAT-olni ezt a tempót, közel annyiba kerül, mint egy olcsóbb Gbit-es!

(#28619) skayline válasza Intruder2k5 (#28618) üzenetére


skayline
tag

Valahogy én is ezen a vonalon indultam el, de sok pénzem nincs és max 10K tudnék rászánni. MIlyen eszközt ajánlanál/ajánlanátok?

Köszönöma válaszod Intruder2k5

(#28620) skayline


skayline
tag

Ezt a terméket néztem ki RT-N10 D1

(#28621) proradeon válasza skayline (#28619) üzenetére


proradeon
őstag

Szia!

Gigabites router-hez kevés lesz a 10k-s keret. A legolcsóbb gigabites router a TP-Link TL-WR1043ND. (Én is ezzel használom a 80/25 Mbit-es Digi-t.)

Én semmiképp nem javaslom, hogy a megadott szűk keret miatt egy 100 Mbit-es portokkal rendelkező router-t válassz, így nem is ajánlok olyan modellt. Inkább add ki azt a 12 ezret, és tökéletesen működni fog vele az említett internet. :K

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#28622) skayline válasza proradeon (#28621) üzenetére


skayline
tag

Ez elég rosszúl érint mit ne mondjak :D. kb holnapra kellene a router :)

(#28623) Intruder2k5 válasza skayline (#28620) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az RT-N10 egész biztos messze nem fog 80Mbps-t route-olni! Szerintem annak valahol 60 körül vége van, elfogy az ereje...

[ Szerkesztve ]

(#28624) kali válasza skayline (#28620) üzenetére


kali
legenda

szia,

kevés lesz az a típus 80/25 pppoe alá.

(#28625) Intruder2k5 válasza skayline (#28622) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ha semmiképpen nem tudsz Gbit-es router venni, akkor vegyél egy TP-LINK 841ND-t, vagy 941ND-t, azok jó eséllyel át tudják nyomni a 80Mbps-t! Mondom ezt úgy, hogy személy szerint nem bízok a TP-LINK-ben, és megismétlem, hogy 80-as nethez Gbit-es router kellene, de 10-k összegben nem tudok neked olyat ajánlani, ami szerintem megfelelő lenne! Illetőleg lehetőség még a használt eszköz!

[ Szerkesztve ]

(#28626) skayline válasza Intruder2k5 (#28625) üzenetére


skayline
tag

Én sem bízom bennük, inkább cisco vagy a lánya :D. De a szükség most nagyúr.

(#28627) kali válasza skayline (#28626) üzenetére


kali
legenda

cisco? a linksys mellé adta - otthoni eszközös kategóriában - korábban a nevét a cisco, de már ez sem igaz, egy ideje a belkin istápolja, de ők meg nem a hálózat nagymesterei...

(#28628) Intruder2k5 válasza skayline (#28626) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor sajnos passz! Nem régen láttam az apróban Linksys E2000-et 8000-ért, meg WRT320N-t is hasonló árban, de már egyiket sem találom, gondolom elkeltek!

Ez van, sajnos ha valakinek ilyen net kell, akkor routerre is áldozni kell, még ha nehéz is!

(#28629) skayline válasza kali (#28627) üzenetére


skayline
tag

Nem csak a nevét adta, chipeken is szerepel a cisco felirat.

(#28630) skayline válasza Intruder2k5 (#28628) üzenetére


skayline
tag

Nem én áldozom rá, hanem a cég :) . Nagyon rendes vagy, hogy körbenéztél itt nekem!

(#28631) kali válasza skayline (#28629) üzenetére


kali
legenda

persze, meg más gyártmányú eszközökben lévő alkatrészeken is, pedig azokhoz még a nevét sem adta, csak vásároltak tőlük.

(#28632) #73959936


#73959936
törölt tag

Helló

Meg tudja mondani nekem valaki h.mi különbség van e között: http://www.pcplanet.hu/spd/E_ASRTN12D/LANWIFI-Asus-Router-300Mbps-RTN12-D1-RTN12-D1

és e között:
http://www.pcplanet.hu/spd/59117/ASUS-RTN12-D1-Vezetek-nelkuli-300Mbps-Router-90IG1

Természetesen nem az árra gondolok....

Sürgős lenne....

Köszönettel

(#28633) kali válasza #73959936 (#28632) üzenetére


kali
legenda

szia,

kellene, hogy legyen különbség?
mind a kettő asus rt-n12 d1, legalábbis a kiírásuk szerint.

(#28634) #73959936 válasza kali (#28633) üzenetére


#73959936
törölt tag

az igaz, de a kérdés: ha 2 egyforma termék miért nem 1x szerepel, ugyanazon az áron ?

(#28635) kali válasza #73959936 (#28634) üzenetére


kali
legenda

ezt tőlük kellene megkérdezni...
adminisztrációs hiba is lehet, de akár eltérő (árú) beszerzés is, vagy a fene tudja.

[ Szerkesztve ]

(#28636) #73959936 válasza kali (#28635) üzenetére


#73959936
törölt tag

Eszem ágában sincs, most akarok venni, nem akarok ugyanazért többet fizetni....

(#28637) Intruder2k5 válasza #73959936 (#28636) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Sokszor előfordul, más cikkszámon kapják a beszállítótól, így náluk is külön kerül rögzítésre! Az edigital-ban gyakran látok ilyet például, ha megnézed, ITT van az RT-N10 router, ahol a hsz-ekben látszik, anno rá is kérdeztem, hogy mi a különbség a másik (linkelt) RT-N10, és e-között! Persze ez most már kicsit fura lehet, mert azóta kicserélték a képet is, de amikor a kérdést feltettem, még két teljesen egyforma eszköz volt kitéve, csak a nevük volt más...

Asus RT-N10 Wireless 4 portos N router
Asus RT-N10 WLAN router, 10/100Mpbs

...és az egyik azt hiszem 100Ft-al drágább volt!

(#28638) #73959936 válasza Intruder2k5 (#28637) üzenetére


#73959936
törölt tag

Nem semmi..............

Hát ha igaz, akkor az a doboz-szerű az rtn10, a másik meg egészen más

(#28640) berbatov2


berbatov2
senior tag

Bocsi hogy ide, de máshol nem reagáltak rá

Üdv!
Van nekem egy tp-link 822n-es wifi vevőm az asztali gépre csatlakoztatva.
A jelet egy tp-link 941nd-től kapja.
A problémám, hogy fél percenként megszakad a kapcsolat aztán újra visszajön ( Skype és online játék közben vettem észre). A gépen szűz nem mókolt Win7 van, ha ez számít.
A router hibáját kizárnám, mert a laptopom( wifivel kapcsolódik ez is) nem csinálja ezt a hibát.
Kérnék egy kis segítséget, hogy mivel próbálkozzak. Előre is köszönöm!

(#28641) Intruder2k5 válasza berbatov2 (#28640) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

A 822-nek fent van a rendes gyári drivere, vagy csak az, amit a Win7 feltett automatikusan?

(#28642) csongi


csongi
veterán

Sziasztok!
Olyan routert keresek aminek a wifi adóját lehet programozottan, időzítetten ki-be kapcsolni.
Melyek ezek a típusok?

(#28643) Intruder2k5 válasza csongi (#28642) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

3rd party firmware használatával ezen típusokkal egész biztos megoldható! Tetszőleges számú ilyen szabályt létrehozhatsz...

De más custom fw-kben is adott ilyen lehetőség, így akár más típusok is szóba jöhetnek! Milyen netsebességhez kellene?

[ Szerkesztve ]

(#28644) proradeon válasza csongi (#28642) üzenetére


proradeon
őstag

Szia!

Az általad megadott funkciót az alábbi ajánlott TP-Link modellek tudják (58. oldal): TP-Link TL-WDR3600 & TP-Link TL-WDR4300

Persze jól jött volna egy megadott keret is, hogy mennyit vagy hajlandó rákölteni, valamint az, hogy milyen internethez kell. :U

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#28645) probizz


probizz
tag

Mobilinternet (USB stick, T-Mobile) megosztásához melyik routert ajánljátok? Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#28646) proradeon válasza probizz (#28645) üzenetére


proradeon
őstag

Szia!

Pontosan milyen típusú stick-et kaptál T-Mobile-tól?

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

(#28647) kali válasza probizz (#28645) üzenetére


kali
legenda

akár ez is elég lehet; link
kompatibilis; link
vagy inkább ez; link
kompatibilis; link
a lokációkra nézz rá!

[ Szerkesztve ]

(#28648) Kobor válasza #73959936 (#28632) üzenetére


Kobor
aktív tag

Az egyiken szögletes kialakítású antenna van a másikon kerek, legalábbis a kép szerint. :)

[ Szerkesztve ]

(#28649) csongi


csongi
veterán

Egyenlőre még tapogatózás van :)
Köszönöm a gyors válaszokat.

(#28650) betyarr


betyarr
veterán

vpn szervert melyik asus-al tudnék csinálni?akár tomato-val.lehetőleg ne a legdrágábbat mondjátok.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.