Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2022. december
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Elemzés Űrhajózás 2022 - Összefoglaló
- Retro Logitech G15 billentyűzet
- Bemutató VMware vSphere tesztkörnyezet kialakítása egyszerűen
- Bemutató Cica, téged választalak!
- Vélemény Szemben a divattal: hangrendszer építése
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [bacsis:] Készülődés a BRSZK-ra
- [Re:] Amiga A500 - A régi barátnő
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] Szemben a divattal: hangrendszer építése
- [Re:] [P41N:] ATI CrossFire Projekt - Összeállt a gépezet
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [joghurt:] A Windows Update szétbarmol
- [Re:] [parandroid:] Forza Motorsport 7 - The Underdog Hunters
- [Re:] [ldave:] New Game Blitz - 2023
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2022-12-21 12:44:41

LOGOUT.hu
MikySoft
tag
vagyis sztem nem lehet ellene mit tenni)

nagyArc
tag
Én csak azt tudom tanácsolni, hogy D-link 624-es routert ne vegyetek. Tegnap vittem vissza a boltba a kétnapos cumót, állandóan lekapcsolódott a netről és nem is talált vissza. Órákat pöcsöltem a beállításokkal, SuperG letiltva, Turbo letiltva, Upnp letiltva, de nem sokat változott a helyzet. Aztán a google-n rákerestem a review-kra, több tonnányi hozzászólást találtam, ahol ugyanez volt a hiba. Összecsomagoltam, visszavittem, kicserélték egy Linksys WRT54G-re, két perc alatt felinstall oszt azóta vidáman megy minden, no problem. Szóval szerintem ne vegyetek D-linket, mert jó eséllyel szívtok vele egy nagyot.

dat
senior tag
Azért egy D-Link 624-est ne hasonlítsunk egy Linksys WRT54G-hez...

nagyArc
tag
Azért egy D-Link 624-est ne hasonlítsunk egy Linksys WRT54G-hez...
Ezt hogy érted? A boltban 125 forint volt a különbség köztük, ez alapján akár egy kategória is lehetne a két router.
[Szerkesztve]

dat
senior tag
Nem ár alapján. A wrt54g elég népszerű router és panaszt még soha senkitől nem hallottam róla. Meg úgy egyébként a linksysekről sem...

nagyArc
tag
Hát ennek örülök. Az a jó router, amiről három nap múlva már azt sem tudod, hogy milyen márka, csak teszi csendben a dolgát.

Kojak
tag
Hol vetted ilyen olcsón?

Almos
aktív tag
Depo.hu oldalon néztem ki a sima WBR14-G ára alapján a Fer-Mel Computert (Bővebben: link), ami az Etele tér mellett van. Aztán a boltban mondták, hogy nincs nekik raktáron csak a WBR14T-G, és csak 200 forinttal drágább.

kérdező007
csendes tag
Hali! Mit jelent az, hogy egy routerbe be van építve az adsl modem?
Az SMC 7904WBRB-ről lenne szó. Azt írják mellé, hogy számtalan számítógépet lehet csatlakoztatni az internetre, egyidőben.
Esetleg arról van szó, hogy ha be van építve az adsl modem, akkor nem osztódik a sebesség, ha egyszerre használja több gép a netet?

Almos
aktív tag
Nekem hasonló van itthon. Adott egy SMCWBR14T-G wlan router, amiben bár nincs printszerver, de szerencsére nekem olyan nyomtatóm van (HPLJ5M), amiben van hálókártya. Így a nyomtató is be van kötve a routerbe, egy switch-en keresztül. Amikor bekapcsolom a nyomtatót, akkor ip címet kap a routertől. A hp oldaláról letöltött netes install varázsló progival minden egyes gépre installáltam a nyomtató, és működik gond nélkül.
Gondolom printszerveres wlan router esetében is hasonló a helyzet, van egy lpt vagy usb portja a nyomtató bekötéséhez, illetve gonodlom tudja kezelni a beérkező nyomtatási kérelmeket is.

dat
senior tag
A sebesség nyilán osztódik, gondolkozz .
Annyiból jó, hogy nem kell külön modem + router, hanem egybe van építve...

Almos
aktív tag
Szerintem inkább csak azt jelenti, hogy a belső hálódon egyszerre több gép is használhatja ugyanazt a netkapcsolatot. Tehát csak osztja a netet. Egyébként nem értem mit értenek az alatt, hogy bele van építva az adsl modem, mert ha megnézem a csatlakozóit, akkor a WAN port is RJ45, tehát oda nem lehet közvetlenül bekötni a telefonvonalat, hanem szerintem még elé kell rakni a saját/szolgáltató adsl modemét is, és annak a lan kimenetét lehet csak belekötni a routerbe (legalábbis fizikailag)

sbazsi
veterán
És akkor ki milyen routert ajánl?
Wifi és printszerveres.
Egyáltalán, számít, hogy 11Mb/s, vagy 54Mb/s?
Internetnél gondolom nem, de belső másolásnál melyik mit produkál?

sbazsi
veterán
L]http://www.smc.com/files/AU/DS_SMC2804WBRP-G.pdf[/L]
erről vélemények?

Almos
aktív tag
Ki tudja milyen oprendszer is van egy SMCWBR14T-G routerben? Linux? Hekkelte már valaki a router oprendszerét?

Rob_Taylor
tag
Sziasztok !
Kérdésem az volna , hogy létezik e routerekben olyan beállítás amely az egyes kimenetek sávszélességét korlátozza. Magyarul ha azt akarom ,hogy mondjuk egy 4 kimenetes router 1-es és 2-es kimenetén csak 20kByte/s adatforgalom mehessen akkor beállíthatok e ilyet ? Ha van ilyen , vagy esetleg a ''Vazz ez alap mindegyikben!'' kategóriába esne a válaszotok akkor azt is fűzzétek hozzá lécci ,hogy mégis melyik az a márka/tipus ami ezt tudja.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
(#267) Taltosparipa válasza kérdező007 (#259) üzenetére

Taltosparipa
tag
Beepitett ADSL modem = nem kell a szolgaltatoi modemet kozbe iktatni a szurore lehet radugni.
A modem helye tok mindegy, ugyan ugy osztodik.
(#268) Taltosparipa válasza Rob_Taylor (#266) üzenetére

Taltosparipa
tag
Nem nem tudja mindegyik, amik tudjak:
- ZyXEL 334WT
- ZyXEL ZyVALL 10-estől
- Draytek Vigor 2900 sorozat

kérdező007
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni a router ( SMC WBR14T-G) beüzemelésével kapcsolatban.
Teljesen kezdő vagyok a témában. Tehát van egy laptop amibe vettem smc hálókártyát, felismerte és telepítve van sikeresen. Egy asztali géppel ugyanez a helyzet. A routert először csak áram alá helyeztem és a két gép ki is írta, hogy van jel, tehát fogják az adást. Viszont van egy 3. gép amiben már volt wireless hálókártya, és jelenleg ezen van a net, ebbe van bedugva a kábel. S ebbe a gépbe tettem bele a router install cd-jét. Na és innentől kezdődik a problémám, fogalmam sincs mit kell ezután kezdeni.
Leírom amit kiír a cd:
1. lépés: internet connection......connection options:
-cable
-dsl
-static IP(cable/dsl)
-PPTP for Wan (Europa)
-Telus(Canada)
Ezek közül melyiket kell kiválasztanom? Gondolom a cable és a Telus kilőve. Mikros szélessávú netem van, így ha a dsl-re teszem a pontot és továbblépek, akkor a következő oldal jön be:
2. lépés: connection settings: DSL( PPPoE) settings:
username:
password:
service:
What is your connection type?
- flat-rate connection
- non flat-rate
Ezekhez nincsenek adataim, ha pedig magamtól találok ki egy nevet és egy jelszót, majd továbblépek, akkor ez az oldal jön be:
3. lépés: getting connection: UGYANEZT ÍRJA BÁRMELYIK 1.LÉPÉS VÁLASZTÁSA UTÁN
-configuration progress: (ide nem tudok klikkelni)
- wizard status:adapter gateway IP adress does not match Wireless Barricade router IP adress. Please reset Wireless Barricade for 30 seconds and run setup Wizard again.
Ha az 1. lépésnél a static IP-t jelölöm meg, akkor a 2. lépés a következőből áll:
Static (fixed) IP settings:
-IP adress:
-Subnet mask:
-gateway:
-Primary DNS:
-Secondary:
Ezeket kitöltöm a szolgáltató által kapott értékekkel, majd tovább klikkelek, és akkor kiírja az előbb leírt 3. lépést, ugyanazzal a szöveggel.
Ha az 1. lépésnél a PPPTP for Wan (Europa)-t választom akkor a 2. lépés ez lesz:
PPPTP settings:
-IP adress:
-subnet mask:
-Default gateway: ne ezt nem tudom mi
-PPPTP username: ezt sem tudom
-PPPTP password: ez sem megy
-PPPTP gateway: ez sem megy
What is your connection type:
- flat-rate
- non flat-rate
És next, bár ezt nem tudtam kitölteni, így nem tudom mi lehet a 3. lépés ezután
A kézikönyve idegen nyelven van, nem tudom elolvasni sajnos: egy dolgot láttam kiemelve: http://192.168.2.1. de ezt az oldalt nem hozza be.
Más számok nincsenek a birtokomban. Tehát ettől több információm nincs.
Ez a 3 gép lenne amin a netet ezzel a routerrel szét kellene osztani. Gondolom a net kábelt a router Wan portjába kell bedugni, miközben az install cd a 3. gépben van. Bár ebbe a gépbe beépítették a hálókártyát viszont nem írja ki, hogy fog-e jelet. Csak annyit tudok, hogy a hálózati kapcsolatok menü alatt van a helyi kapcsolat, ami a kábeles net, és ír egy másik kapcsolatot, aminek a neve 1394-kapcsolat és erre is azt írja, hogy csatlakoztatva. Gondolom ez lehet a vezetéknélküli hálókártya.
Nos ez lenne a problémám. A segítségeteket előre is köszönöm!

sbazsi
veterán
szerintem nem kell a telepítő cd.
dugj be egy kábelt a gépbe és a routerbe. akkor valszeg kap IP-t.
start/futtatas/cmd
ipconfig /all
ott nézd meg az átjáró ipcímét.
azt írd be a böngésződbe.
kéri a jelszót, amit javaslom változtass meg.
Milyen neted van? Ok, szélessáv, de a upc is az.
Lehet klónozni kell a macaddresst.
aztán jöhetnek a biztosnági beállítások

sbazsi
veterán
Továbbra is adott a kérdés.
Milyen wifi-s printszerveres routert vegyek?

Jester
aktív tag
Az Edimax BR-6541WP típusát nézted már? Egy pillantást az is megér, az áráról és beszerezhetőségéről nem tudok nyilatkozni, de a fícsörlistája elég jó.
Mehr Licht!

sbazsi
veterán
Hol nézzem.
Edimax.com-on nem találom.
Az ár sem utólsó szempont. Sőt... 50 eft-ot tuti nem adok érte.

Jester
aktív tag
[link] Our Products alatt, Brodband router, és sorban a legelső. Az oldalán egy másik típussal együtt szerepel, az ne tévesszen meg, töltsd le a pdf-ben lévő manualt, sok infó van benne. A printserver része jóval több nyomtatót támogat, de valamiért csak ennyit írtak ki. Linux fut rajta.
Nekem hasonló változat van (BR-6104KP - wlan nélküli nyomtatószerveres változat) és eddig elégedett vagyok vele, majdnem 1 éves használat után. 2 nyomtató van nálam rákötve, mindkettőt korrektül kezeli, feltételezem ennek a típusnak nem változatattak nagyon a nyomtatási részén az enyémhez képest.
[Szerkesztve]
Mehr Licht!

sbazsi
veterán
rámegy usb és paralell is egyszerre?
itthoni árárol és elérhetősőégéről mit tudsz?

sbazsi
veterán
mit kezdjek 4 wan porttal, és egy lan porttal

Jester
aktív tag
Írtam, hogy ne keverd össze a másik, vele egy lapon szereplő típussal... Amit javasoltam, azon 1 WAN és 4 LAN + 1 WiFi + 2 USB van. Az előző mondat értelmében csak USB-s nyomtató köthető rá.
Mehr Licht!

sbazsi
veterán
Akkor nézd meg Te is még egyszer!
A 6541 a táblázatban jobboldalt van, ott 4 wan és egy lan portot ír.
(a másiknál - 6524 - ír 2 wan és 4 lan portot)
Te kevertél össze valamit!

Jester
aktív tag
Igazad van, én kevertem össze! A helyes típus tényleg BR6524WP.
Ez hogy tetszik? Megnézted leírását?
Mehr Licht!

sbazsi
veterán
talán ha én is összekevertem volna...
De hiába tetszik, ha itthon nem lehet kapni...

Taltosparipa
tag
Mit szolnal egy SMC BR14UP routernhoz? SMC Barricade Broadband (ADSL/Kábel) Router. 4x10/100 UTP Switch + 1 WAN port. Printerszerver (USB és párhuzamos) beépítve. NAT/SPI Firewall, VPS pass-trough ( IPSec, L2TP, PPTP ), MAC address filtering, URL blocking, Hacker-attack-Logging with E-mail-Ale. Netto 10630,- Ft (nalam)

sbazsi
veterán
Üdv itt is!
wireless kellene!

Taltosparipa
tag
Akkor felejsd el az olcso kategoriat, van MSI RG54GS2, es az SMC-2804WBRPG.

sbazsi
veterán
ár?
mit kell tudni róluk?

sbazsi
veterán
megvan...

Blackmate
senior tag
Ha méga adott kérdés, akkor tudnám ajánlani az enyémet: Asus WL-500G Deluxe
1 WAN + 1 LAN + 1 WiFi + 2 USB
De itt sokkal bővebb leírást találsz: [link]
Szerintem mindent tud, ami kell neked.
Egyetlen negatívum: ~26k HUF.

sbazsi
veterán
márhogy Te adod el, vagy vegyek ilyet?
merthogy számla is kell.

sbazsi
veterán
hmm, és kevés az 1 lan.
usb milyen? 1.1 v 2.0
[Szerkesztve]

Taltosparipa
tag
+ egy nagyon olcso switch kell melle.

Blackmate
senior tag
Hopszika! Siettem, és kicsit elírtam: természetesen 4 LAN.
Én a világért sem válnék meg tőle, boltban ennyi a bruttó ára.
De egyébként adtam közvetlen linket az Asus honlapján. Most itt egy még közvetlenebb [link] a specifikációkhoz.
A két usb 2.0-ás. Mellesleg nem csak printerserverként funkcionál, hanem megfelelő firmware-rel tudsz rárakni webcamerát, hangszórót, usb-s hdd-t, ami ftp szerverként is felkonfigolható.
Mellesleg sztem nem is olyan ronda
[Szerkesztve]

Lacika19
csendes tag
Sziasztok! Nem rég vásároltam 1 laptopot és most 1 cross kábelel van összekötve az asztali gépemmel de így is nagy szenvedés volt hogy rendesen menjen a hálózat és tudjak netezni is a laptopon! Ezért úgy gondoltam hogy veszek egy router és akkor nem kell a kábelel összekötni a 2 gépet! Én 2 routert néztem ki:
Egyik: http://www.linksys.hu/main.php?a=wrt54gp2_.html
másik: http://www.linksys.hu/main.php?a=wrt54g_.html
A másodiknak a GS változata de annak nincs fenn a linkje!
Várom válaszotok hogy melyik a jobb es melyiket érdemes megvenni!

El-Greco
csendes tag
Hali!
Játékhoz konkrétan CS-hez milyen routert ajánlotok?
DI-604-et kivéve mert az nem jön be ha 1xere játszunk mind a ketten katasztrófa!
THX!
Nincs jelen csak múlt és jövö.......

m.n.m.
csendes tag
Smcwbr14t-g routerem van és azt vettem észre, hogy nem nem osztódik a sebesség párhuzamos használat esetén, többször is le lett mérve.Ez nekem így tökéletes Csak nem ugy van, hogy osztódnia kell? Hogy lehetséges a mostani állapot?

Almos
aktív tag
kipróbáltam volna most én is, erre sehol se találtam jó kis cd-iso-kat teszt céljából...
Egyébként addig örülj, amíg így van, szerintem a szolgáltatód szúrt el valamit ;)

sbazsi
veterán
Hmm, ez eddig jól hangzik!
Biztonsága milyen?
DDNS?

sbazsi
veterán
Ja és még egy dolog.
Hogy müxik ezen routerek nyomtatótámogatása? Mi van, ha nem ismeri fel a nyomtatót? Létezik olyan? Vagy hogy kell telepíteni a nyomtatót?

funkygee
tag
Szted van egy ilyen routerben akkora proci -kb 50 mhz.-ami kiszolgál egy komolyabb adatmennyiséget, ami egy rajta lógó usb-hdd ről jön (ftp szerver) ? Nem hinném. Webcameknél is csak kb. 1 félét tudsz rátenni (valaki árulja is itt a ph-n, philips toucam pro II asszem), annak se tudod kihasználni teljesen a tudását mert a router op. jába fordított cam driver elég buta. És az Asus nem is fejleszti asszem.
Szép napot..
[Szerkesztve]

sbazsi
veterán
igen, közben ez a kérdés foglalmazódott meg bennem.
mármint milyen webcamera megy rá.
az ftp server pedig nem lényeg, hogy milyen teljesítményű. olyan jó ha van típus. főleg ha lekezeli a dtk házakat. (2,5'', 3,5'')

funkygee
tag
Sztem keress rá a kamera típusára ph keresővel,és megtalálod, ki hol mennyiért adja.
Téma tudnivalók
● Olvasd el az összefoglalót!
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- (4K OLED) HP Spectre X360 Convertible 13,3"
- Új GTA v3. Gamer Pc i5-10400F/GTX 1660 Super/2x8Gb 3200Mhz DDr4/ 256Gb Nvme SSD/1Tb HDD/ 650W
- Új GTA v2. Gamer Pc i5-10400F/RTX 3060 Ti 8Gb/2x8 Gb 3200Mhz DDr4/ 256Gb Nvme SSD/1Tb HDD/ 650W
- Új Warzone v1. Gamer Pc i5-10400F/RTX 3070 8Gb/2x8 Gb 3200Mhz DDr4/ 256Gb Nvme SSD/1Tb HDD/ 650W
- MSI 3060 TI :: EVGA RTX 3070 :: Palit 1660 Super :: ASUS 1660 Super
ingyenes kategóriában
- 19 V-os Lenovo tápegység laptophoz kihasználatlanság miatt eladó
- HP 600 G1 SFF Core i5 4570 8Gb ram 240GB SSD 35e
- Eladó Campfire Audio Honeydew füles
- Komplett Lenovo ThinkCentre M72z asztali AIO gép + billentyűzet és egér
- Gigabyte AORUS 15P KD -- i7-11800H , RTX 3060, 16gb ddr4, 1TB, 240HZ GARANCIA 2024 február