Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MokiSenpai
csendes tag
Sziasztok!
Úgy pár hónapja beszereztem egy Optoma HD29Darbee-t és most jutottam el oda, hogy lenne extra szabad időm rajta, hogy normálisan bekalibráljam. Tudnátok ajánlani egy laikusabb, egyszerűbb leírást, ami végig vezetne a dolgon? A legtöbb cikk, amit találtam halott linkekre mutatott (kép fájlokra meg videókra).
PC-vel használom a legtöbbet, meg majd egy PS4-el. Most egy 92 inches elitscreen vászonra vetítek, ami sajnos nem feszített. Nem tudom, hogy a HD27-esre írt cikkek mennyire érvényesek erre a kivetítőre.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
mzsombor
tag
Nekünk nemrég jött meg az EH-TW5600, és az is hangosabb fejjel lefelé módra állítva, mint a talpán. Az jutott eszembe, ami nálad is működhet, hogy alap ECO módban hagyom, és a képet még a forrásnál fordítom meg. Így a projektor is csendes marad, és a kép is jól áll. Persze ez a nagyfrekis zajodat nem szünteti meg, de azon egy garis csere valószínűleg segítene.
-
Márton
nagyúr
Vajon a Benq W1700 adatlapján itt pontosan mire gondolnak?
In 3D Mode:
Input resolution: supports up to 1920x1080.
Output resolution: supports up to 1280x720.Nem tud egy 3d blurayt teljes pompájában megjeleníteni
-
AVhelper
senior tag
válasz
Zeze94 #37078 üzenetére
Szia!
Ha nettó az a 190k HUF, akkor Epson EB-W42.
ha bruttó az a 190k HUF, akkor Epson EB-W41 -
.DLL
veterán
-
.DLL
veterán
A kalibrálás lényege, hogy ami a vászonra vetül az színhelyes legyen, megfeleljen a célul kitűzött színtérnek.
Fizikai csökkentés, például a fent linkelt magenta szűrő, ami csak a zöldes tartományban csökkenti a fényt. A másik - elektronikus - mód, hogy pl. a zöld csatornához tartozó LCD panelt kell "zárni", mert ha 100%-ig nyitva van akkor a mérés szerint túl sok fény megy az adott tartományból, ami elviszi pl. a fehéregyensúlyt. De ha elektronikusan zárjuk akkor csak a 100%-ot vittük le mondjuk 85%-ra, de a 0%-ot, vagyis a "fekete" fényerőt nem csökkentettük (így nem tudjuk), tehát fekete kép esetén ugyanannyira fog fényleni a kép. Fizikai színszűrő esetén, viszont a minimális fényerő is csökken, tehát jobb fekete szint lehet a vásznon.
-
.DLL
veterán
Jah, ez pl. jogos:
"The gray screen may actually be preferable, due to the added benefit of rejecting ambient room light, and reducing reflected light from room components and surfaces."
Viszont kalibrálásnál (amit érdemes elvégeztetni) nézd meg mennyire kell csökkenteni elektronikusan az egyes színcsatornákat, mert ha pl. az egyik kiugróan magas, akkor azt érdemes lehet fizikailag visszafogni, mintsem szoftveresen.
-
.DLL
veterán
Nem tudom, pedig nem nekem jutott eszembe először, ott vannak pl. a lámpák kékes-zöldes színezetét korrigáló szűrők... így nem szoftveresen kell csökkenteni az adott színcsatornákat, ez jobb kontraszt-átfogást eredményezhet.
Persze ha van olyan újabb gép, ami már házon belül megoldja ezt, akkor a fenti fölösleges.
-
a2d2
addikt
Na erre én is várom akkor az okosok válaszát mert ekkor nem is tökölnék hanem vennék pl egy ilyent: [link]
Csak azt nem értem hogy ha ez ilyen egyszerű akkor mi volt itt ez a nagy festési láz? Legalább 3 oldalnyi találat van itt is arra hogy h499 egy csomó elégedett felhasználóval. -
a2d2
addikt
válasz
cinemazealot #37083 üzenetére
Persze, de én nem is a számokat adnám tovább hanem úgy gondoltam hogy fognám a megfelelő lapot és azzal battyognék be a festékboltba hogy ilyen árnyalatot kérek azt csókolom.
-
.DLL
veterán
Egyébként egy "ideális" szürke vetítő felület az nem más, mint egy ND szűrő, nemde?
Mielőtt tovább gondolnám a gondolatmenetem, ezt beszéljük meg hozzáértők segítségével; szerintem az.
-
cinemazealot
addikt
Nem kötekedésből, de szerintem félfamentes/famentes (ki tudja, milyen) géppapírra CMYK patronokkal működő tintasugaras (vagy akár csak fekete tonerrel működő lézer) nyomtatóval (amilyen nyomtatód van) egy RGB színhármasból megadott szürke-szerű árnyalat (ki tudja, milyen nyomtató driverrel konvertálva) házilag kinyomtatva garantáltan eltérő eredményt fog adni egy meghatározott komponensekből kikevert diszperziós falfestékkel lefestett simított falfelületnél.
Én a helyedben nem csodálkoznék majd, ha a H499-cel lefestett felület egészen más árnyalatú lesz.
-
a2d2
addikt
Le akartam tesztelni még a szürke hátteret mielőtt festéket veszek.
Nyomtattam egy H499-es és egy kicsit sötétebb, 30% fekete A4-es lapot.
Gondoltam akkora fényerőm van sötétített szobában hogy talán a kicsit sötétebb háttér is elmenne, de úgy tűnik az sok lenne már. A H499-es viszont szimpatikus, bemegyek majd egy festékboltba hátha van ilyesmi már kész dobozban.
Pár kép (lekicsinyítettem pár tíz kilobájtosra őket mert szerintem így is látszik mi a helyzet):
Egy vakuzott kép hogy látszódjon mi a felállás
Ugyanez vaku nélkül, teljes feketénél ugye a minél sötétebb a jobb
Itt látszik már hogy a 30%-os túl sötét és a jobb feketéért cserébe elveszik pár részlet.
Itt nagyon látszik hogy jó lesz ez a közepes szürke. A hajnál látszik hogy sokat javít a feketén, az arc csillogásánál pedig hogy nem vesznek el a világos részletek.
Itt látszik a homoknál és a posztónál hogy túl erős a 30%-os szürke.
Itt is az látszik a háttérben hogy sok a sötétszürke a színes részekhez.
Csak fekete/fehér anyagnál akár mehetne a sötétebb is.A fentiek alapján kipróbálom majd a világosszürke festést.
-
a2d2
addikt
válasz
menpee #37075 üzenetére
Na azt tuti nem engedné asszony.
Tegnap este nekiálltam, volt otthon pár tábla furnél lemez régi bútor hátuljából, ebből levágtam egy íves csíkot, a két végére felcsavaroztam 1-1 hosszú pántot amivel bármilyen dőlésszögeben felfúrható lett és feltettem a polc aljára meghajlítva a projektor köré. Kb úgykell elkézelni most mint egy szemet középen a projektorral.
(Szerencsére pont harmonizál a színkombináció a mellette lévő szekrénnyel ezért nem verte ki a biztosítékot felségemnél).
Na ennek az aljára és hátul a falra veszek majd ilyen szivacsot.
Este kipróbáltam egy törölközővel de úgy mondjuk nem sokat javult a helyzet.
Inkább majd küldök képet ha készen van.
Amit már most látok hogy elhibáztam hogy pont nem tudom kiszedni a szűrőjét csak ha kilazítom a projektortartót és megemelem kicsit a projektort. De ennyi belefér pár havonta. -
Mik76
senior tag
válasz
Zeze94 #37078 üzenetére
Hidd el ha allandoan pakolva lesz akkor szamit a meret es a suly.
Mivel nem tudhatod hogy a nezok kozott van-e valaki aki erzekeny a szivarvany effektre en a 3lcd technologiat javasolnam. Bar a pakolaszas soran az lcd-k elmozdulhatnak, igy mindenkeppen olyan lenne jo amiben van adjusztalasra lehetoseg.
Mondjuk nem tudom a dlp mennyire szereti a hurcolaszast. Ezt majd a szakik kifejtik itt neked.Ha a nezok kozvetlen a proji mellett fognak ulni akkor erdemes lesz alacsony zajjal mukodo gepet valasztani, ha mondjuk tantermekrol lenne szo akkor lesz par meter a proji es a nezok kozott, kevesbe szamit. Ha a prezentaciokba bele akartok nyulkalni palcakkal mutogatni stb az arnyekolni fogja a kepet, kiveve ha ultra short throw gepet vesztek ahol nem kell beallni a kep es a gep koze.
Felteszem ha pakolaszni akarjatok akkor vaszonbol is mobil verzio kell. Nem artana kitalalni mekkora kepet akartok vetiteni es honnan. Ezzel le tudnad szukiteni a kort par modellre.
-
Zeze94
tag
Sziasztok!
Segítség reményében fordulnék hozzátok, a diákszervezetünknek kellene egy nyomtató, ami pályázati pénzből lesz finanszírozva(tehát számla kell).
Sajnos a projektorokhoz egyáltalán nem értek, szóval rátok bízom magam, a használat módja elég sokrétű lesz, tekintve, hogy sose lesz fix helye. Általában asztalról fog üzemelni, vetítve vászonra lesz vele. A súly, a méret annyira nem fontos. Jellemzően prezentációk, fényképek és filmek lesznek vele vetítve(ezért talán nem lenne hátrány, ha a hűtés nem üvöltené túl a filmet). A termek sötétítésére a legjobb szó talán az, hogy majd igyekezni fogunk...
Néha megeshet, hogy nem tudunk teljesen sötétet varázsolni a termbe, nem tudom mennyire lényeges ez.
Két kikötés lenne rá:
-HDMI port legyen rajta
-600EURból(cca 190k HUF) jöjjön kiHa valamit kifelejtettem volna, szóljatok!
Köszi előre is!
Üdv,
Seagal. -
Dave567
addikt
Sziasztok
Nem követem a projectorokat, pedig majd ez lesz plazma után
de addig is mivel a helyem eléggé szűkös, és a mozi miatt sajnos már nem fér be egy asztal, ezért gondolkoztam egy 150000 ft os Projectoron, ha több az se baj.
A kérdés, kizárólag csak PC- vel lenne használva monitor helyett, játék böngészés, és más nem is kell, inkább FPS lenne a cél Multi/Single mod ami megy nálam, ezért a lehető legalacsonyabb Input lag kéne, meg a képminőség, ami ennyiért a legjobb.Köszönöm a válaszotokat.
-
a2d2
addikt
-
menpee
aktív tag
Ilyen nálam is előfordult az ex ledesemmel. Annyi tűnt fel, hogy éjszakánként zümmög, mint egy halom szúnyog, elég idegesítő volt. Hosszas (10 perc) hibakeresés után rájöttem, hogy napközben-este játszottam inkább fejjel relatív előredőlve, éjszaka pedig hátrébb dőlve filmeztem. Meglepő volt, hogy ez a 20 centi eltérés mekkora különbséget generál.
-
AVhelper
senior tag
Az ilyen zajméréseket un. süketszobában (hangvisszaverődésektől mentes helyiség) végzik, gömb iránykarakterisztikájú mikrofonnal, közben a zajkeltő objektumot zajtalanul forgatva és a mérési eredményeket átlagolva. Úgyhogy illuzórikus odahaza ilyen méréseket reprodukálni.
-
cinemazealot
addikt
válasz
pocokxx #37062 üzenetére
A minap párommal elkezdtünk megnézni egy filmet, aminek nekem még régről a DVDRip verziója volt meg. Mindkettőnknek eltorzult az arca, pedig csak egy 42"-es TV-n akartunk mozizni bő 2,5 méterről. Gyorsan beszereztük a FullHD változatot és máris mindenki megnyugodott.
SD minőségben nagy képet vetíteni csak akkor ildomos, ha tényleg nincs más. Van pl. egy Nintendo Wii-nk, ami nem tud nagyobb felbontást kiizzadni magából, mégis 80"-re vetítjük ki, de ott egészen más az élmény, mert közben izgünk-mozgunk, a felbontás pedig másodlagos... noha tény, hogy néha érezném igényét az élesebb képnek.
-
-
Márton
nagyúr
Erre értettem:
"a FulHD/60Hz hangja Aceren is jobban bejön mint az 50"
(jobban bejön = tetszik, jobb)De mondhatnám a 60Hz NTSC szabványt, ami a legtöbb monitoron kadenciahelyes videólejátszást eredményez, mivel általában 60Hz-en használja a legtöbb user. Az én monitorom tud 50Hz-et, de csak hdmi-n. Mire erre rájöttem.. DVI-on meg rángatóztak a PAL videóim.
Aztán itt a 3D. Ha felveszek 25/50p-ben saját anyagot, passzív tv-n tudom igazán jól visszanézni, mert az 50Hz-es lehet, az aktív 2x50=100Hz-en még igencsak vibrál, 120 és fölötte megint nem lesz kadenciahelyes.
NTSC 60 anyaggal mi van? 120Hz-en perfekt. Sokszor hosszú renderidők árán számoltatom át a videóm 60hz-re, hogy tökéletesen mutathassam be aktív projektoron.És még sorolhatnám.. Már az élet több területén előjött, hogy "bezzeg Amcsiban".
-
a2d2
addikt
válasz
pocokxx #37062 üzenetére
SD minőség nem lesz jó felnagyítva.
Szerintem legalább natív 720p-set nézzél, az Excelvan gearbesten olyan 120 dollár volt EU raktárból, de jelenleg out of stock. Viszont 50 körül bármikor tudsz venni ilyent EU-ból. Ez alá ne add. Gondolj bele hogy ha TV-t vennél és mondanád az üzletben hogy 20e-et szánnál rá szerintem körberöhögnének. -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Felmerült kérdésként, hogy egy ilyen egyszerű sd minőségben falra vetítős mozizós hangulatú esti filmezéshez mennyit kellene rászánni a projektorra, hogy élvezhető legyen a dolog? Emagon pl. már 20 alatt is látni projektort. Szerintetek?
-
.DLL
veterán
válasz
Márton #37059 üzenetére
"Ez van, megint rossz helyen vagyunk."
Ezt most nem értem. Nálunk van 50Hz-es hálózat. A fenti alapján, ha igaz, akkor itt elérhető a 6x CW sebesség, ami kisebb szivárványosodást eredményez, ami jó.
Ha viszont a bemeneti jel frekvenciájától függ, akkor meg mindegy hogy hol vagyunk, mert az natív filmlejátszás esetén 24Hz, PC esetén általában 60, 75Hz, 3D esetén 144Hz, és így tovább... -
a2d2
addikt
válasz
Márton #37059 üzenetére
Basszus de lehet, de akkor miért írják oda hogy power???
Nekem erről egyből a hálózati feszültség ugrik be.
Ugye pl az érzékenyebb európai szerszámgépek nem működnek amcsiban, ezért gondoltam hogy nem tudták máshogy megoldani ezt a különbséget csak úgy hogy más sebességen pörög ott a kerék. -
a2d2
addikt
Tegnap fél napomat projektor nézegetéssel töltöttem és találtam egy számomra érdekes dolgot: [link]
Ezt vágtátok hogy ilyen van?
"6x color wheel speed with 50hz power, 4x color wheel speed with 60hz power."
Ezek alapján nem érdemes amcsi teszteket olvasni, legalábbis át kell ugrani a szivárványosodásos részt. -
a2d2
addikt
válasz
Norbi 72 #37056 üzenetére
Van TV-nk de azon én sohan nem nézek semmit csak videojátékozunk, illetve a gyerekek reggel mesét néznek öltözködés közben.
Az a baj valószínűleg hogy redőnnyel és teli ajtóval totál sötétíthető a szoba, falak és mennyezet le lett festve sötétszürkére ezért megfelelő volt a régi 720-as Epson ECO módos nagyon alacsony fényereje és most már utólag tudom hogy nagyon alacsony zajszintje.
Ez a mostani Epson ECO módban is nagyon sok ide. Ezért sajnálom hogy nincs rajta még egy fokozat.
Egyébként azt vettem észre hogy a fehér részeknél sokkal jobban kijön a vászon textrúrája ennél a projektornál mint a réginél. Ilyen üvegszálerősítéses anyag és látom a fehér részeknél a kis téglalapokat.
Drágább vásznakon nincs ilyen textúrázottság? -
a2d2
addikt
válasz
Norbi 72 #37053 üzenetére
Ez teljesen filmfüggő.
Mi minden este Columbo-ra alszunk el, leginkább párbeszédek vannak, zene alig.
Itt sokkal zavaróbb egy hangos projektor mint egy bömböltetett akciófilmnél.Az is igaz hogy az egyik gyerekszoba közvetlenül mellettünk van ezért mi nagyon halkan filmezünk.
A családi mesenézéseknél van csak feljebb tekerve a hangerő. -
a2d2
addikt
válasz
AVhelper #37052 üzenetére
Jaja tegnap rájöttem hogy nem olyan egyszerű ez a számítás, mert előtte a projektor frontjától 30cm-rel mértem ezeket a konstans értékeket.
Viszont tegnap elkezdtem lassan körbeforgatni a telefont a projektor körül és mivel nem pont előtte hanem sarokirányba fújja ki a levegőt ahol bekerült a mikrofon a légáram útjába ott pl 50-60dB között mért, kicsit odébb vittem ott megint visszahalkult 30 körülire, a projektor háta mögött a falnál ismét erősödött, gondolom a fal jobban visszaverte ott a hangot. -
AVhelper
senior tag
A specifikációkban szereplő vetítőzajt attól általában 1 m-re (és nem 30 cetire) mérik az emberi hallásküszöb görbének megfelelő un. A súlyozással. Úgyhogy, ha a vetítőd zaja 30 centire nem haladja meg a specifikált értéket, akkor tőle 1 m-re úgy kb 5 dB-vel még kisebb is.
Most látom, hogy ezt már megírták neked.
-
Mik76
senior tag
Nekem van olyan kollegam aki viszi magaval az optoma 141x-et mindenhova ha utazik.
Kiprobaltam egy led-es optomat (ha jol emlekszem optoma volt.). Volt benne szivarvany boven, bar valoszinuleg kevesebbet kajalt mint az en hc3000-esem. Meg mondjuk ez 720p-t tudott, gondolom a full hd-s gepek jobban vannak osszerakva.
-
.DLL
veterán
A dB értékeket ráadásul 1m-ről szokták megadni, szóval ha 30cm-ről hozta a gyári adatokat, akkor 1m-ről még halkabb. Akkor lehet hogy a te füled érzékenyebb a zajra illetve ugye nem mindegy hol van a vetítő, a szobának is van akusztikája, van ahol erősíti a hangot. Ettől függetlenül a sípoló tekercs-zajnak nem kéne ott lennie. :/
-
a2d2
addikt
Lehet bennünk van a hiba, nem tudom.
Itt mindenki áradozik erről (ez az 1060-as amcsi modell): [link]
Ilyeneket írnak hogy ECO módban alig hallatszik és akár normál módban is elviselhető.
Gondolom náluk esély sincs hogy meghallják ezeket a magas frekvenciás zümmögéseket.Akinek van kedve méricskélni egyet ezzel az appal könnyedén megteheti: [link]
Nekem a kivezető ventillátorrácstól kb 30cm-re mutatta a gyári értékeket.
Kíváncsi lennék nálatok mekkora a ventizaj némított szobában.
Én is lemérem még a régi projektoromat meg az újat normál plafonra szerelt móddal és csinálhatnánk egy táblázatot a végén belőle -
.DLL
veterán
Ja értem, tehát a throw ratio-val van a gond általában, mert rövid a szoba.
neked akkor 1:1-nél kisebb arányszám kellene.. ..hátha van ilyen a használt felsők között.
Van kereslet arra is amit írsz, csak nem adják olcsón, mivel nagy = felső kat, LED-es = új. Ami új és profi az pedig drága.
De pl. Benq X12000, Vivitek H9080FD, stb. -
a2d2
addikt
Hát igen az a baj hogy 260 cm hosszú a szoba, ebből még lejön a projektor + kábelezés, marad kb 225 cm vetítési távolságnak. Azért örültem mert ez az EH-TW650 pont tökéletesen kitölti a 100"-os vásznat ilyen távról.
A képe is számomra teljesen megfelelő a régi után, csak ezt a zajszintet rontották el. Tegnap megmértem telefonnal és kb 30cm-ről egész pontos képet kaptam:
ECO: 28dB
ECO plafonon: 32-33dB
Normál: 37dB
Normál plafonon: ezt nem néztem de gondolhatjátok.Én örülnék a legjobban ha lenne valami nagytestű short throw gép (és nem UST) nagy ventikkel ami tudna plafonra szerelve 28dB alatti zajszintet produkálni.
Egy LED-eset kipróbálnék szívesen mert állítólag ott a legkevésbé feltűnő a szivárvány, nincs színkerék hang, több lépcsőben állítható a fényerő, alacsonyabb fogyasztás->kisebb hőtermelés. Csak azt nem értem miért kell az összeset ilyen hordozhatóra csinálni.
Nem hiszem el hogy nem lenne kereslet egy plafonról lógatható nagy ledes vetítőnek szép nagy ventikkel és alacsony zajszinttel. -
.DLL
veterán
Biztos, hogy jót linkeltél? Ez min. 380e Ft... Ennyiért szerintem AVX-en komoly házimozi vetítőket is találsz használtan. Benq W9000-et vettem tavaly nyáron 110k-ért, normál módban 28dB, eco módban 25... (mostmár hangosabb, mert a színkeréknek azért így 10 éves korára hallható a hangja, de amúgy egy mély, nem zavaró hangja van a gépnek, és ez érthető a méreteit tekintve.)
Csak egy példa az első oldalról: Mitsubishi HC9000 Noise: 22/19 dB
hmm...
vagy Runco RS-900 ... stb. -
a2d2
addikt
Ja értem.
Kínomban már ilyen JMGO V8-at meg hasonlókat nézegetek és ezeknél a JMGO-knál pl 6 szinten állítható a fényerő.
Szerintem visszatérek a régihez és várok akkor még egy évet mert most hirtelen nem látok semmi olyant amit megvennék.
Illetve ez tetszene a 26dB-es ECO hangjával de ehhez meg kellene egy méterrel nagyobb szoba: [link] -
eddhunter
tag
Hamár venti.. én egy w1070+-T vettem. Sajnos nem tudom még beüzemelni, mert folyik a felújítás, de kipróbáltam és fülre baromi hangosnak tűnik. Hogyan tudhatnád meg, hogy normális-e? Persze biztos nem ártana egy tisztítás neki, de nem tudom, hogy neki álljak-e szét szedni. Márcsak azért is, mert még dec 9-ig garis.
-
a2d2
addikt
Nem békéltünk még meg a plafon mód miatti magasabb zajjal sem sajnos.
Egyszerűen hihetetlen hogy a 7-8 éves projektorom halkabb plafonra szerelve mint ez.
Ilyenem van amúgy most: [link]
Ez is 28 dB ECO módban, de ez be is tudja ezt tartani.Mondjuk ott lehet a kutya elásva hogy ez normál módon is kevesebb fényerőre képes mint ez ECO módban.
Azt nem értem hogy miért nem tesznek be ezekbe több állást is? Pl LED projektornál láttam hogy van 3 állásos.
Teljesen sötétíthető a szoba, bőven elég lenne nekem 1500 lumen. -
a2d2
addikt
Elég hamar visszajeleztek a Budapesti Epson szervizből.
Asszem ebből visszaküldés lesz sajnos. Pedig olyan jó áron sikerült megcsípnemTechnikus kollégával történt egyeztetés alapján kérdéseire a válaszok:
1. A ventilátor fordulatszámát a beszívott levegő hőmérsékletének függvényében változtatja a projektor, átprogramozni nem lehet. (A mennyezet és a projektor közötti távolság nem befolyásolja ezt a hőmérséklet)
2. A magas frekvenciás zajt a projektor nagyfeszültségű tápegysége okozhatja ami az ívlámpát gyújtja be.
Ebben az esetben a leggyorsabb megoldás az eszköz visszaküldése az eladónak.
-
a2d2
addikt
Ez alapján tekercs problémája lesz: [link]
De hogy miért nem ellenőrzik ezeket már a gyárban az kérdéses.Tud esetleg ajánlani valaki megbízható halk projektort ami képes kb 220 cm-ről 100"-os képet vetíteni?
A fenti szívások után most már nyitott vagyok akár DLP technológiára is sőt most már szívesen megnéznék egy színkerék nélküli LED-eset hátha halkabbak azok. -
a2d2
addikt
válasz
nihill #37031 üzenetére
Igen, attól függ mi lett rá licenszelve, de gondolom ilyen olcsó kütyünél nem sok minden.
Én is meglepődtem hogy a régi boxomnál minden filmnek van hangja sima beépített médialejátszóval, az újnál meg semminek nem volt. Aztán feltettem a Kodit és megszűnt minden problémám.
Szóval első körben próbáld meg feltenni a Kodit a projektorra. -
a2d2
addikt
Igen a tiéd inkább tűnik mechanikus, venti által okozott hangnak ami folyamatosan jelen van, az enyém pedig inkább valamilyen elektronika által okozott cicergés.
Megnéztem amazon.de-t, ez alapján akár ingyenes lehetne a visszaküldés 14 napon belül mert szerintem ez hibás termék: [link]
-
-
syberia
veterán
Még nagyon az elején vagyok az Excelvan BL-59 használatának, nem tudjátok miért nincs hangja egy dolby-s filmnek sem, youtube és pár normál felbontású filmnél szól szépen, de a 720-1080p felbontásúak mind némák. Telepítettem VLC, MPC lejátszót, azokkal sem vagyok előrébb.
Amúgy eléggé szép képe van, bár vászon nélkül a falra vetítve kell neki a félhomály 50% fényerő/kontraszt értéknél, este sötétben az igazi. Lövök este majd állványról fotót, közel 3 m képátlónál a hajszálakat jól ki lehet venni.
-
péjé
őstag
válasz
xenon2 #37020 üzenetére
Az adatlapok alapján pár dolog :
a HD39-et a legkönnyebb elhelyezni, van vertikal lens shift és elég nagy a zoom átfogása, a lámpája eco módban 15,000-et ígér (mondjuk ez nem tudom mennyire valós) de ha monitor helyett is használnád akkor talán a háromból ez. GT1080 játékra van kihegyezve, elég jó kis proji, a 142x nagyjából ennek az elődje (a 141x-nek műanyag lencséje volt és nem lehetett teljesen élesre állítani a képet). A színkerék sebességet nem láttam sehol, a szivárvány miatt érdemes utánanézni ill. a ventizaj is számíthat.
Keress pár tesztet, talán van érdemi infó (pl. input lag).
Az árukat nézve a gt1080 majdnem 2x a 142x-nek, ha csak a játék fontos akkor nem biztos h megéri.
A HD39 a legdrágább, filmre jó talán játékra is , bár a monitor dolgot nem értem teljesen. Ha dolgozni akarsz vele akkor sötét szobában nézed? -
a2d2
addikt
Nagyon fontolgatjuk a visszaküldést mert kibírhatatlanul idegesítő az egész, csak ugye német amazonos
Csináltam ma egy videót, a tied is ezt a kb 5 másodpercenkénti magas frekvenciájú cicergést csinálta?
[link]Beléptem a szervizmenübe (ilyen fekete hátterű menü pár oldalon keresztül) de csak infókat tudtam kiolvasni belőle, nem volt semmi állítási lehetőség.
-
Ismerosok
csendes tag
Sziasztok !
Az Epson EH-TW 5650 vettem meg.
3D-s aktív szemüvegből mit ajánlotok ?köszönöm.
-
c4
őstag
válasz
Márton #37018 üzenetére
Jaj, bocs elírtam... 2000 juró meg az ÁFA...
-
c4
őstag
Az e-shiftes és ahhoz hasonló megoldásnál biztosan jobb az xpr technológia, mivel valós pixelekre épít, nem virtuálisra. Az eleve élesebb, nagyobb képi dinamikát tudó DLP technológia előnyeit is magával hozza. A fekete szint a 0,66-es chip esetén a ma már általánossá vált DC3-mal társul, aminek ismerjük a teljesítményét. A DC4 még mindig a prémiumkategóriában fellelhető. A fekete szintről már számtalanszor megállapítottuk, hogy a vetítési környezet nagyon behatárolja, mit ér el akár a legjobb vetítő. Egy rossz környezetben akár (kicsit sarkítva) a Sim2-t megverhet egy belépő w1070, ami ideális környezetbe van helyezve. Sajna ez a 600 juró meg ÁFA nem lesz kiugróan olcsó vetítő, a konkurencia is kínál már nem egy hasonló árfekvésű készüléket. Az izzó élettartamra vonatkozó számháborút senki ne vegye komolyan, az optika minősége és a zajszint, és egyéb szolgáltatás ami lényeges lehet. Valamint sajnos ez a modell nem támogatja az anamorf vetítést.
-
péjé
őstag
válasz
Neoteric #37014 üzenetére
Sztem olvasd el a hozzászólásokat itt...[link]
A belépő szintű 4K projik mint ez is ad majd egy magasabb felbontást ami szinte biztosan nem natív 4K lesz hanem pixeleltolásos ami még nem is gond de a kontrasztjuk és feketéjük ugyan úgy gyenge lesz mint most a belépő FHD vetítőknek. Kapsz magasabb felbontásban szürkét fekete helyett.
A 4K mellett igazából a HDR ami nagyot dob az egészen de ahhoz ennek a projektornak nincs elég fényereje, milliókért a lézeres vetítők tudják hozni a szükséges szintet perpill.
Sztem az a pozitívum ezekben h lenyomják a jobb FHD vetítők árát és évekig nézheted még ezeket míg leszivárognak a plebs által is kifizethető szintre a valós 4K HDR vetítők. Jellemzően akkor is használtan tudok majd vmi pár éves felső kategóriást megvenni.
Ez nem azt jelenti hogy nem fogadnám el ezt ajiba de nem adnék érte 6-800 eft-ot. Perpill a 4K HDR-t inkább TV-n érdemes keresni hacsak nincs tényleg sok lóvéd erre. Mondjuk egy jó FHD projektor is egy fél kocsi ára volt cc. 5-7 éve. -
Neoteric
addikt
Tervezi innen valamelyikőtök a BenQ W1700-as vételét? Nagyon kíváncsi vagyok rá, ígéretes darabnak tűnik. Ha még faragnak a zajszinten, akkor abszolút értelmes upgrade lehetne W1070-ről.
-
-
Ari18
őstag
.DLL
péjéKöszönöm mind a kettőtöknek. Úgy fogok tenni, 30k nekem már jó érte, igazából ingyen volt szóval
-
AVhelper
senior tag
Honnan veszed, hogy az EH-TW650 vagy esetleg más projektorok hűtése ugyanúgy működik azokat az aljukra állítva, mint megforgatva felszerelve, és miért gondolod, hogy mindennek bármi köze van ahhoz,hogy a plafon milyen közel van? Valószínűleg a megforgatott vetítőben másként áramlik a levegő, kevésbé hatékony a hűtés, és ezért kénytelenek növelni a hűtőlevegő mennyiségét, ami zajjal jár.
Az nem csoda, hogy a hallgatás helyétől távolabb a plafonra szerelt projektor halkabb, mint a közvetlenül a fej fölé szerelté. A dolgok hangossága ugyanis a tőlük mért távolság megduplázódásával -6 dB-vel csökken. Vagyis ami 1 m-re 28 dB, az 2m-re már csak 22 dB, 4 m-re meg már 16 dB stb.
Néhányszor magam is megírtam (lásd itt), hogy az Epson belépő házimozi vetítői nem igazán mennyezetre szerelésre lettek kitalálva (ez már az EH-TW5600/5650-re nem vonatkozik).
-
péjé
őstag
Ez egy 4:3-as képarányú vetítő amit nem nagyon keresnek házimozisok, a nagy fényerő miatt azt gondolom ez inkább irodai felhasználásra készült, a rövid vetítési táv érdekes lehet annak aki direkt ilyet keres.
Értékre nehéz megbecsülni, nem tudni mikori, mennyit ment, ráadásul a fentiek miatt mozisok nem hiszem h elvinnék. Kezdd el hirdetni egy összeggel amit gondolsz érte és meglátod, esetleg cserét is írj hozzá. -
Ari18
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GTA VI
- Óra topik
- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
- Rendszergazda topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- GTA IV
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest