Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
cellpeti
üzenetére
Próbáld meg ezzel
Ezzel mégsem, mert ez is kódolni akar... -
-
-
válasz
Gülredy
üzenetére
Bekapcsolod a Stereo Mix-et és azt adod meg felvétel forrásának
cigam #16601
Igen jól látszik, mert az asztalinak elég jó a képnézegető része (zoom/scroll/area) -
-
263 oldalas PDF, szerinted van kedvem(meg elsősorban tintám/tonerem) ennyit kinyomtatni?
(20 oldalas magyar kezelési utasítás van a ku... nagy LCD-hez, abból 10 oldal műszaki adat, első oldal meg hogy hogy kapcsold be...)Ehhez képest olyan távirányító van hozzá, ami szerintem az összes autóriasztó kódját meg tudná tanulni....

De igazad van: "Ez perverzió"![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Olyan szoftver kellene, ami egy több száz oldalas PDF-ből, JPG vagy egyéb formátumban OLADALANKÉNT legyártja a képeket. (ahány oldal, annyi kép)
(nagy LCD TV-hez adtak használati utasítást, amit nem akarnak kinyomtatni, viszont asztali DVD-n meg akarják nézni) -
-
-
válasz
mokus1
üzenetére
Tipikus hibák, amit userek el szoktak követni jelszóadáskor, de lehet, hogy most segíteni fog
# kedvenc dolgok/személyek neve, születési ideje vagy egyéb adatai pl becenév
# műszaki cikkek (amik a szobádban vannak) gyártóinak a neve
# falon lévő poszteren szereplő zenekar neve
# számodra valamiért fontos/favorizált adatokSzóval ilyesmikre gondolj...

-
válasz
mokus1
üzenetére
Ha méretesebb jelszót adtál és az tartalmaz extra karaktereket is, akkor elfelejtheted a dolgot, nem lehet kikódolni (idő hiányában).
cellpeti
ppmodeler
Blender
Google Sketchup
(Az első 2, "kicsit" nagyobb tudásúak, mint sima téridomok rajzolása, de mindhárom ingyenes) -
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Lehet, hogy a haverod a Mátrix-ban találkozott olyan programokkal, amik erre képesek pl HDAI (Human Droid Artificial Intelligence).
Kívül a Mátrix-on több HDAI-t is ismerek, csak itt számítógép-szervizesnek hívjuk őket, akik a munkanaplójuk/számla alapján pontosan meg tudják mondani, mikor cseréltek RAM-ot.
-
válasz
dokee78
üzenetére
csak azt tudom, mondani, mint régebben...
(A Nero Free-t kipróbálhatnád, hátha tudja az is, a fizetős biztosan) -
-
-
válasz
dokee78
üzenetére
Milyen kergetőt? Biztosan fertőzött, már amikor letöltöttem a Kaspersky törölte, hogy erről ne is beszéljek: [link]
MBAM Free letölt, frissít, teljes vizsgálatot futtass le!
Nem sokra mész már lehet vele, de tényleg szívből jövő elnézésed kérem, mióta az eszem tudom Softpedia-ról sokszor töltök le, évek óta most először jött le onnan fertőzött cucc.
Még1x elnézést!
(Softpedia-ra is írtam, hogy töröljék le)Amúgy KeyCounter
(Ez nem fertőzött, működik, W7 x64 alatt néztem, kifogástalanul megy) -
-
válasz
sto1911
üzenetére
Tégy egy próbát ezzel az ingyenes alkalmazással: Moovida vagy ezzel bár ez nem ingyenes
-
-
válasz
RootRulez
üzenetére
Nokia PC Suite illetve még ezt is megpróbálhatod, bár elsősorban Sony Ericsson-hoz készült, de úgy rémlik, hogy már más gyártókat is támogat: MyPhoneExplorer
-
válasz
kircipeti
üzenetére
Ez a progi komplett partíció(ka)t tud visszaállítani, ingyenes, és létre is tud hozni bootlemezt EASEUS Partition Recovery
-
Ott van a jobb felső résznél egy nagyító.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De belinkelem
-
válasz
jolmegmondom
üzenetére
Egy próbát megérne, ingyenes
(És ahogy elnéztem nem lesz gond a szabványokkal) -
Nézd én azt mondom, hogy nézd meg ezt: Free Studio
41 különálló progit tartalmaz, köztük a Free Screen Video Recorder-t is, meg egy valag converter-t, és mindezt ingyen. Ha nem akarod a teljes studiót használni, akkor külön-külön is letöltheted az oldalról a szükséges progikat, értelem szerűen mind freeware.Psychonaut
Köszönöm, meg fogom nézni.
-
Nem tudom, létezik-e ilyen progi, de hátha van valakinek tudomása róla
Matekból szoktam korrepetálni nebulókat. Létezik olyan progi, ami amolyan virtuális "rajztábla", ahol amit a képernyőre írok digitális tollal(pl egyenletrendszer megoldások stb), az megjelenik a nebuló gépén a monitoron? Illetve természetesen fordítva, amit a nebuló ír, abba bele is tudnék javítani?
Amolyan teamviewer dolog, neten összekötve, csak a fenti dologgal megspékelve... -
-
-
válasz
dokee78
üzenetére
Nero, Roxio, Alcohol 120%, CloneCD ezek tudnak, de nem ingyenesek, amit esetleg kipróbálhatsz, az a Nero BurnLite 10, ez ingyenes változat, másolni is tud, csak abban nem vagyok biztos, hogy azt a funkciót nem herélték-e ki belőle, hogy egyszerre több íróval is dolgozzon...
Ingyenesben, amik nem tudják: CDXPBurner, ImgBurn, Ashampoo, de ezeket régebben néztem, lehet, hogy az újabb változatokba esetleg bekerült ez a funkció, ezért lehet, hogy érdemes megnézni (vagy valaki megírja, hogy igen vagy nem)
-
-
-
válasz
Dluinet
üzenetére
Nem azzal van gond (bár méretesebb jelszavaknál már azzal is), hogy mennyi időt vesz igénybe a szükséges variációk legenerálása, hanem azok ellenőrzése.
Pl Ha megvásárolnál közel 44 millió ötös lottó szelvényt, és a létező összes kombinációval (lottónál kombináció van, nem variáció) kitöltenéd, akkor megnyernéd az ötöst. Csak hát ezzel van egy pár gond
1. Többe kerülnének a szelvények, mint amennyit megnyerhetnél
2. Nem is tudnál ennyit venni, kitölteni, feladni...
Na az ilyen kódfejtőknél is ez a gond, minden egyes variációt le is kell ellenőrizni, hogy az jó-e, ezzel megy az idő nagy része, és ezért lesz egy pl 6 jegyű jelszó megfejtéséhez pl 60 évre szükség...
-
-
válasz
alias_bobo
üzenetére
1. EASEUS Todo Backup - Ingyenes
2. EasyBCD
Mindkét program a lehető legjobban felhasználóbarát, de alapvető szakmai ismeretek hiányában károkat is lehet velük okozni.
-
-
"Hol a gond?"
Ott, hogy számos helyen (pl pékségeknél tipikusan) éjszaki műszak (is) van, ami meg ugyebár 22.00-tól másnap 6.00-ig tart és itt értelem szerűen már változik a dátum....
daa-raa
persze hogy lehet beállításokat eszközölni más konténer esetén is, csak vannak olyan szoftverek, amelyek alapbeállításban(pl Camtasia) is korrekt képminőséget produkálnak a kis méret ellenére, de létezhetnek olyanok is, amelyek semmi beállítást nem engednek a usernek, mégis a végtermék méret:minőség aránya teljesen korrekt. -
válasz
üzenetére
Természetesen nem, de nem is írtam...

Csak mivel a kérdező nem avi formátumban szeretne menteni, ezért feltételeztem nincs is kedve játszadozni a felbontással, színmélységgel, FPS-el meg bit rátával a codec-ben... Ezért olyan szovtver kellene, ami tud MP4 vagy FLV-be menteni, mert azokban nem kell semmit állítani(megteszik a user helyett, hogy a megfelelő opciókat kellően alacsonyra teszik) és így kellemesen kis méretű lesz a videó. -
-
-
válasz
Petyás
üzenetére
Akkor privbe írd le hogyan, mert amúgy nem lehet vele.
(Az meg nem hagyományos értelemben vett klónozás, ha először lemented a rendszert valahova, majd azt egy másik hdd-re állítod vissza. Azt hívjuk klónozásnak, ha kijelölsz egy partíciót, megadod egy másik hdd partícióját, aztán "on the fly" átteszi a rendszert) -
válasz
cellpeti
üzenetére
Egy hátrányt lehet neki felróni(amellett, hogy nem ingyenes), hogy valami rejtélyes okból, nem tud partíciót klónozni, csak egész HDD-t és ez a hiányosság legújabb változatban is megtalálható...
Én mindenképp javaslom kipróbálásra ezt: EASEUS Todo Backup Home
(Ingyenes, W7 x64 is támogatott, rengeteg funkcióval, köztük a partíció klónozás) -
válasz
remington2
üzenetére
Talán ez? Ghoster estleg ez: CinemaDrape
-
-
válasz
ZCoyote
üzenetére
Sajnos konkrétan nem tudom, melyik progi mit tud, de ezek küzöl mazsolázhatsz, talán lesz közte megfelelő: Itt egy adag, mind ingyenes
Remélem találsz köztük megfelelőt...
-
válasz
leyo76
üzenetére
Igen, nem kicsit értettem félre

Ja azt nem tudom, elméletileg még dinoszaurusz korabeli VESA kártyákkal sem lehetne gondja. (mondjuk ilyen alaplapra integrált vga-val sokszor van gond, GUI felületű, bootos lemezeknél)
Hát ha meg a monitor nem kedveli, az passz...Esetleg próbáld meg az Avira AntiVir Rescue System-et...
-
válasz
leyo76
üzenetére
A Kaspersky Rescue Disc, az egy boot-os lemez és azt a célt szolgálja, hogy ha nagyon le van fertőzve egy gép, akkor erről a lemezről bebootolva tudj vírusirtást végezni. Ha ezt megtetted és talált vírus és azt irtotta, az nem jelenti azt, hogy a gép még el is fog indulni. Sajnos vannak olyan kártevők, amelyeket csak és kizárólag törléssel lehet eltávolítani, ami az eredeti fájl megsemmisülésével jár. Egy nagyon szétfertőzött gép esetén, ahol akár a rendszerfájlok is fertőződhettek, ez végzetes is lehet, hisz a rendszerfájlokat is letörölheti éppenséggel, ami ugyebár nem egy egészséges dolog.
Ugyanígy, ha épp eszközvezérlőkön (vagy bármilyen fájlon) talál fertőzést és azt törli, az egyértelműen okozhat olyan jelenséget is, amiről írsz.Lehet, hogy jobb lenne újrahúzni a gépet (tudom, ezt mindenki szeretné elkerülni, de ez van)
-
válasz
kuzika
üzenetére
"hogy a kijelölt könyvtárakat kiválasztottam, megadtam az utolsó nagy mentés dátumát, és minden későbbi módosítású vagy keltezésű fájlt kiírt minden nap egy újraírható DVD-re,"
Ebből arra gondoltam, hogy 1x elmentetted fullban, és utána meg csak a változásokat...
Nem tudok más megoldást(mellesleg a Nero Backup is így működik, ha azzal meg tudtad oldani, akkor az EASEUS-al is kivitelezhető) -
válasz
kuzika
üzenetére
EASEUS Todo Backup Home
Ingyenes progi, ami tud fájlokat és mappákat is menteni, az a funkció, amire szükséged van(hogy csak a változásokat mentse), azt Incremental Backup-nak nevezik, amit ez a progi szintén tud.
-
Na megnéztem, hogy magyar változat jön-e le az adott linkről, hát nem.
Én most készítettem el hordozható változatát az OO 3.2.1 magyar változatának, ezzel a remek alkalmazással: Cameyo
Szépen megcsinált mindent a végeredmény egy OpenOffice.org 3.2.virtual.exe nevű ~200 megás exe lett, ami kifogástalanul működik, minden indul rendesen, szépen megcsinálta a menüt neki: [link]
(A menü szerkeszthető és az exe egyéb tulajdonságai is)
-
Talán innen próbáld meg letölteni..
Nem tudom, hogy a portable is magyar változat-e... -
válasz
DeltaPower
üzenetére
Sajnos ez a funkció a free változatokból hiányozni szokott, viszont a fizetősekben mindben van MERGE, azaz kijelölöd a 2 (vagy több) partíciót és adatvesztés nélkül "egybeolvasztja"...
Paragon, Acronis, Easus, Partition Wizard stb stb fizetőseiben mind megtalálható. -
válasz
cellpeti
üzenetére
Akkor lehet, hogy nem jó "tokot" választottál, pl lehet hogy SLIM-et kellett volna...
(A "régi/békebeli" vastag tok, meg a vékony tok(SLIM) 2 külön méret)
Még így is előfordulhat, hogy 1mm-el esetleg beljebb kell vágni, mint ahol jelzi, de ez nem a Nero hibája, a különböző nyomtatók/nyomtatási procedúra pontatlanságából ered.. -
-
-
válasz
scope2007
üzenetére
Ha csak arra kell, akkor egy nagy sebességű ripper: WinX DVD Ripper Free
Sajnos Nálam előjött olyan hiba, hogy az egyik DVD-ről a magyar "hangsávot" nem tudta leszedni valamiért...
De ennek ellenére tégy azért egy próbát vele, mert a sebességben az általam ismertek közül a leggyorsabb...
-
válasz
Sátán44
üzenetére
Általában ezen 2 valamelyikével
Camtasia Studio - ebben felvételkor nem lehet zoomolni ki/be, utólag az editorában megteheted. Van ugyan egy autozoom lehetőség, de az nem úgy viselkedik, mint ha kézzel zoomolnálBSR Screen Recorder - ebben felvétel közben lehet ki/be zoomolni, az ilyen zoomos felvételek legnagyobb része ezzel készül

Sajnos egyik sem ingyenes...
-
-
-
válasz
Zerge44
üzenetére
Esetleg Promo-ban Ashampoo Slideshow Studio 2010
-
válasz
kommunism
üzenetére
kraftxld javaslatát azzal kiegészítve, hogy a Revo Free az x64-es rendszereket nem támogatja, pontosabban fut alatta, csak ha x64-es OS alá x64-es progit telepítesz, azt "nem látja", ezért nem is tudja eltávolítani.
Ez esetben az Advanced Uninstaller Free-t javasolnám.
32 bites rendszerhez természetesen a Revo Free is megfelel. -
válasz
Visormail
üzenetére
Olyan progi promo-t nem teszek be a topikba, amiről tudom, hogy többet árt, mint használ. Van olyan mega/giga tweaker progi (aminek volt promoja is), amivel igen csúnyán le lehet amortizálni a rendszert, épp ezért nem is tettem be.
Ezzel a tweakerrel vér pistike játszadozhat, nagy kárt nem okoz...

-
válasz
dosailord
üzenetére
Pontosan nem ismerek ilyen progit, de ezek közt talán fogsz találni megfelelőt Mind ingyenes
Ez elég poénos, ha úgy jelzi a szintet, ahogy a képen
-
Sajnos ingyenesben nem tudok, de az egyik legismertebb ilyen fejlesztéseket gyártó csapat, az ez: Stardoc
Ilyen dolgok "elkövetésére" alkalmas -
Újabb remek és hasznos promo-k
Paragon Migrate OS to SSD (Rendszerköltöztető)
Gyári oldal: [Link]
Promo kulcskérés: [link]DivX Plus 8 Pro for Windows
Letöltés: [link]
Regisztrációs kulcs: 8UQMJWZFA83QWJ4GRK6Z
(A DivX Control Panle/Product Registration résznél kell megadni)Uniblue System Tweaker 2011 - (Akik szeretnek a zavarosban halászni)
Gyári oldal: [link]
Promo kulcskérés: [Link] -
Én is a virtuális gépek irányába gondolkodtam, csak utána kellett néznem, hogy a VmWare Tools támogatja-e a W95-öt, de olybá tűnik, hogy igen.
Szóval akkor ezzel próbálkoznék:
VmWare Player (otthoni használatra ingyenes)
Itt nem kell regisztrálni -
-
Sticky Password 4.1 Promo
Ez egy jelszó manager program, amely segítségével AES titkosítással ellátott adatbázisban tárolja a jelszavakat. Annyiban több, mint pl a Keepass, hogy ez beépül a böngészőkbe(nagyon sokat támogat), valamint minden olyan alkalmazást tud felügyelni, amiben szükség lehet pl belépési adatok megadására(pl MSN)Innentől nincs szükség a böngészőkkel vagy egyéb progikkal megjegyeztetni a belépési adatokat, a program automatikusan hozzárendeli az információt, pl MSN indításakor is megjelenik az account lehetőség(ha több van az sem gond) és egyetlen billentyű leütése nélkül lehet belépni az adott alkalmazásokba. További nagy előnye, hogy nem csak weboldalakhoz, hanem azok objektumaihoz is lehet rendelni információkat, azaz ha egy oldalon több belépési adat is megadható, akkor ki lehet jelölni az egérrel, hogy a belépési adatokat melyik elemhez rendelje hozzá. Virtuális billentyűzet is található benne, amely segítségével az egérrel vihetünk be belépési adatokat, a fizikai billentyűzet használata nélkül.
Mint megtudtam a Kaspersky Pure is ezt a szoftvert liszenszeli, ez van beépítve a víruskergetőbe.
Már le is töltöttem, telepítettem és pakolom fel a belépési oldalakat: [link]
-
válasz
David89
üzenetére
Alapvetően azt, hogy hányszor írja felül az adott szektorokat. Minél többször, annál jobb, de azt tudnod kell, hogy pl a DOD algoritmust még a katonaság is használja/használta.
Ha csak az egyszeres felülírást is választod, már akkor is csak laboratóriumi körülmények közt lehet visszanyerni adatokat, ha meg a 3x DOD-ot, akkor ahhoz már igen komoly felszereltségű laboratórium szükséges, szóval ne essél túlzásba...
-
válasz
David89
üzenetére
Ezt már a CCleaner is tudja, azonkívül, hogy remek szemét takarító elsősorban...
(Azt nem tudom, hogy nullával tölti-e ki, de az biztos, hogy arról a területről nem kell semmivel sem adatot visszahozni, DOD/NSA/Gutmann algoritmust is tudja)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Arra figyelj, nehogy a teljes merevlemez megsemmisítését válaszd...
-
válasz
Visormail
üzenetére
Én ilyenkor (ha tényleg még serial sem kell hozzá) el szoktam képben menteni a promo képét, ha esetleg valaki ellenőrizné, akkor nincs gond, pl az Easeus-nál maradva: [link] (A bekeretezett részben meg ott a lényeg)
Szabadon semelyik promo sem terjeszthető, mivel a promo lejárta után a gyártó megszünteti a lehetőséget a letöltéshez, csak a promo időtartama alatt és csak a megadott helyről lehet letölteni. Persze ettől még terjesztheti valaki, de az már nem legális... -
válasz
Visormail
üzenetére
Ez egy fontos kérdés. A promo-ra alapvetően ugyanaz a liszensz érvényes, mint ami a honlapon is fel van tüntetve, azaz ha az adott változat(ami pénzes) üzleti célra is használható, akkor a promo-s is, de csak akkor, ha a promo, az ugyanaz a változat.
Vannak olyan promo-k, amiben egy speciális változatot tesznek ki, ami csak a promo keretében létezik, azt megvenni külön nem lehet. Ilyen esetben el kell olvasni a leírást, mert tehetnek megszorításokat, pl az a változat is csak otthoni használatra készült...
Igen, a kapott email-el igazolható az eredetisége, ezért fontos, hogy ha üzleti célra szeretnéd használni a promo-t, akkor ne 10 perces mail-re kérd a kulcsot.
-
válasz
w.miki
üzenetére
OS-t nem írtál és azt sem, hogy OS alól akarsz dolgozni, vagy bootlemezről, nos
Paragon Partition Manager 11 Free Edition
Tud boot-os CD/DVD/Pendrive-ot létrehozni, de ez az ingyenes változat nem támogatja az x64-es rendszereket, továbbá a hagyományos MERGE Partition funkció hiányzik belőle!!!EASEUS Partition Master Home Edition
Ez támogatja a W7 x64-et is, viszont nem lehet vele boot-os CD-t létrehozni -
-
cigam topic-társsal lelkesen linkelgetünk hasznos(legalábbis szerintünk hasznos) progik promoját, remélem még nem unjátok...Íme 2 újabb
Ocster Backup Pro 6 Promo
Infó | LetöltésWise Registry Cleaner Pro Promo
Infó és letöltés(Lehetőleg ne használjatok 10 perces mailt, mert van amelyikhez 24 órán belül küldik a kulcsot)
-
-
-
-
5 teljes-verziós Ashampoo termék ingyen
Coupon Code: ASH-444LW1 vagy ASH-111TBR
Letöltitek, telepítitek, igényeltek ún. felszabadítási kulcsot (minden progin belül az Internet menüben található)
Minden termékhez más-más kulcs kell, ha egyhez kaptok, akkor töröljétek a böngésző cache-t, mert különben mindig ugyanazt a kódot kapjátok, mint az első telepített Ashampoo terméknél (legalábbis nálam IE8 alatt ez törpént)
-
válasz
daninet
üzenetére
Mondjuk fényképnézegetőből (W7) eddig nem tudtam összehozni, mindig csak egy képet rak a lapra. Ellenben ha Intézővel belépek egy képeket tartalmazó mappába, majd kijelölöm az összes képet és innen nyomok egy nyomtatást, akkor az valóban működik.
Bevallom arra már nem emlékszem, hogy XP és Vista képnézegetőjével is megoldható-e...
-
válasz
MomoSinX
üzenetére
Esetleg erre gondolsz? Driver Sweeper
-
válasz
total90
üzenetére
Segédprogi nélkül nem hiszem, hogy kivitelezhető, hogy direktbe Windows API függvényeket meghívj. Mondjuk ha csak ennyi a feltétel, hogy gyorsan kinyiljon a cd tálca, akkor a kézzel megnyomott gombocskánál gyorsabb megoldást nem nagyon tudok.

Mondjuk ha konkrétabban leírnád, hogy ez mégis minek/mire kell, akkor esetleg(de csak esetleg) lehetne progit ajánlani.
-
-
válasz
attiati
üzenetére
Nice Translator
Az Add Translator gombra kattintva adogasd hozzá a nyelveket, amire le szeretnél fordítani(ha még egyszer rákattintasz ugyanarra a nyelvre, akkor azt kiveszi a listából), majd Done, ezt követően pedig bepötyögöd a kívánt szót.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER Black friday Hardverapró.húúú!!! 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - Intel 3955U I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / 12 hónap jótállással!
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 4.2GHz turbo 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, és a tonert egy évig pakolhatom bele, jelenleg 670k oldalnál járok és még működik)

Lehet, hogy holnapra már megy is feketelistára...

Ezt privátban kifejtenéd?