Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát végül is ez egy szülői felügyelet progi, de elég hatásos, mert annak idején bizonyos jogi aggályokat vetettek fel "páran" vele szemben, mert még azt is naplózta, hogy melyik közösségi oldalon, kivel és mit beszélt(írt) a kölök...

Nem tudom jelenleg mi a helyzet, de talán esetedben is hatékony lehet, (bár gondolom nem gyerekekről van szó, de akkor is)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Norton Online Family - Magyar és ingyenesSzerk - Igen, figyeli a csevegőket és a közösségi oldalakat: [link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Requirements, szóval nem hiszem, hogy Home-on is menne...
kispx
Én azt mondanám, hogy azért tegyél egy próbát a Playerrel.
(igazából amikor már elindul, meg a virtuális gép is, akkor nem tűnik lassúnak (és nem is az) ilyenre is képes [link]) -
válasz
jagdtigger
üzenetére
-
Virtual PC -> Csak Pro és Ultimate alatt érhető el, csak XP Mode, Linux kilőve
VMvare Worstation -> fizetős
VirtualBox, VMWare Player -> ingyenesek, XP-vel egyiknek sincs gondja, VirtualBox-nak kisebb az étvágya, viszont ha jól rémlik a Linux-okkal van valami gondja (De lehet, hogy a Player az) -
-
válasz
Mercutio_
üzenetére
Hát ilyenről még nem hallottam, hogy tilos a bootsorrend tetejére tenni az optikai meghajtót, de manapság már semmin nem lepődöm nagyon meg...

Első helyre az optika, másodikra a hdd vagy első helyre a hdd és használod a noti bootmenüjét...(egyes típusoknál a bootmenüt csak akkor lehet elérni, ha a BIOS-ban direkt ezt a célt szolgáló opciót engedélyezed)"Telepítő DVD-ről indítható a javítás, csak kiírja, hogy nem ehhez a verzióhoz való "
Ezt abban az esetben írhatja ki, ha nem W7 volt telepítve korábban, hanem Vista/XP... Azt persze hogy nem tudja javítani... -
válasz
Mercutio_
üzenetére
Bocs csak a netszolgáltatóra megint rájött az 5 perc...
Szóval ezzel is megpróbálkozhatsz Paragon Rescue Kit Free Edition -
válasz
Mercutio_
üzenetére
A W7-et most telepítetted, ergó hogy hogy nincs telepítőlemezed?
Milyen W7 CD-ről van szó? Mert ha recovery CD-ről, akkor azon is van javítás funkció...(mint ahogy a telepítő DVD-ről is indítható a javítás)UI: Mond, hogy lehúztad a hdd-t az ssd-re való telepítés idejére (az SSD topikban beszéltünk erről, egyáltalán erről van szó, vagy ez egy másiki konfig)
-
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
[link]
felmásolod, amit kell a ramdiskbe, majd a Load and Save fülön elmented image-be a ramdisk tartalmát és megadod, hogy az OS indulásakor azt ismét csatolja fel.
Az ingyenes változat max 4G-s RAMdisket tud létrehozni.Ilyen szolgáltatás a legtöbb RAM disk progiban van, csak hirtelen nem találtam ingyeneseket...
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Írsz egy batch file-t (ami elvégzi a másolást), aztán beteszed az indítópultba?
-
"...valami adatbázisban..." Feltételezem a progi saját adatbázisára gondolsz...
Ha igen, akkor: Az ingyenes változat is megfelelhet -
válasz
cascada
üzenetére
EaseUS® Todo Backup Free
Valahogy így: [link]Fontos! HDD-ről SSD-re nem használható, kivéve, ha a hdd-n is megfelelő partíció eltolás van eszközölve!
-
Capture One Express 6
Verziók összehasonlítása | PromócióMulti Commander
A fejlesztők szerint, ez a progi, amolyan Explorer alternatíva, amelyet ingyenessé tettek. x86 és x64 változatban érhető el a gyári oldalról. -
válasz
Kareszovics
üzenetére
Kösz, de ez számomra is egy pozitív, gyakorlati tapasztalat, mivel eddig nem kellett ilyen jellegű progit használni (írtam is), viszont jó tudni, hogy létezik ingyenes, és ezek szerint hatékony megoldás.

-
-
válasz
Kareszovics
üzenetére
Sosem használtam, nem tudom, mit ront el vagy sem, szóval saját felelősségre: [link]
Remélem azért segít...
-
válasz
adamssss
üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy feltétlenül próbáld meg. Ennek a cégnek az összes terméke ilyen sebességgel hasít és ráadásul évente többször is promoznak. [link]
De ha már sebesség, akkor a piac leggyorsabb motorját(ZJMedia nagyon rég óta) ez a cég birtokolja: [link]
Sajnos Nálam valamiért teljesen elcseszett végeredményt produkál W7 x64 alatt (hang elcsúszik, recseg, megakad a film stb) De javaslom tégy valamelyik progijukkal egy próbát, hátha Nálad csont nélkül megy (van direkt iphone converter-ük is)
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ja és ezt mindenképp próbáld meg: [link]
-
válasz
Wolfskin
üzenetére
Kösz, de van erre alkalmas szoftver, amivel hordozhatóvá lehet tenni, mint ahogy az OpenOffice-t is hordozhatóvá varázsoltam vele.
Csak "pár dologra" oda kell figyelni, akármennyire is jó kis progi, van amit illik tudni a használatát illetően, mert különben előfordulhat, hogy nem fog működni a végtermék.
Na most meg azzal a "pár dologgal" nincs időm foglalkozni...
(Miközben írogatok ide PH!-ra, párhuzamosan 1 weblap design-t készítek, egy fórumot tesztelek, meg egy komplett települési honlapot írok...
(arról már nem is beszélve, hogy három lapos telepítésének is kész kell lennie hétvégére)Szóval, kösz, de ha nincs alapban ilyen progi, akkor majd vár az illető, mire megcsinálom neki hordozhatóvá. (Ne offoljuk szét a topik-ot)

-
válasz
Dluinet
üzenetére
"Kicsit felhúzott ez a kívánság."
Engem is ne aggódj. Amikor először telefonba elmondta a "kívánalmait", szó szerint ezt válaszoltam neki: "Hordozható? Na elmész a pi...ba, Te animal!"
Wolfskin
Aptana Studio
CoffeCup[ Módosította: 7 ]
-
-
Egyik ismerősöm nyaggat, hogy nem tudok-e WEB editort, ami az alábbiaknak tesz eleget.
1. Ingyenes
2. WYSIWYG
3. Igényes legyen, funkciókban gazdag
4. HordozhatóNa most az első 3 pontnak megfelelőt még ismerek, de hogy még hordozható is legyen, olyanról nem tudok. Van aki igen?
-
Paragon Backup & Recovery 2011 (Advanced) Free
Segítség a használatához (akkor még nem létezett ez a változat, de ebből a szempontból nincs nagy változás az újban sem) -
-
válasz
attiati
üzenetére
Esküszöm épp most akartam írni, hogy találomra leszedtem egy régebbit, és minden állítgatás nélkül működött.... Viszont egyből jött az ötlet, hogy nem-e az okozza a hibát, hogy átállítom magyarra a felületet... És de...
Szóval a legújabb x64-es változat is működik, ha nem állítod át magyar nyelvre, hanem angolon hagyod...

-
válasz
Predator2
üzenetére
Az OS beépített DISKPART progija is alkalmas a feladatra
Indítsd a parancssort admin-ként, és add ki egymás után az alábbi parancsokat
DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X a pendrive-od sorszáma, amit a list disk parancsnál látsz)
LIST DISK (ezt most csak azért használtan ismét, hogy lásd, hogy valóban a megfelelő eszköz lett kijelölve, egy csillag lesz a kijelölt eszköz előtt a listában)
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
FORMAT LABEL="lemezcimke" QUICK
EXITMindez képben, hogy hogyan is kellene végbemennie a műveletnek
(Egy 1Gbyte-os pendrive volt a tesztalany, ami 1-es sorszámú a listában)Megjegyzés
1. a FORMAT sorban ha nincs megadva fájlrendszer(és a példában nincs), akkor az eszköz alapértelmezett beállításaival formázza le az eszközt. (Pl egy régebbi pendrive-ot FAT-re)
A QUICK kapcsoló gyorsformázást eszközöl, ha elhagyod, akkor lassú formázást eszközölsz2. Nagyon figyelj oda, hogy helyesen add meg a pendrive sorszámát, mert a műveletek nem visszavonhatóak és rossz eszköz megadásánál legyalul, visszavonhatatlanul mindent!
Csak saját felelősségre használni!
(Biztos kéz és szem kell hozzá
) -
válasz
flash-
üzenetére
Vess egy pillantást erre, hátha megfelel: DVD slideshow GUI
-
válasz
Greenebola
üzenetére
-
Nézd el Nekem, de ez homályos terület számomra... Lenne pár "bugyuta" kérdésem

Hogy működik a gyakorlatban az a DOS-os progi? Valaki ül egy gép előtt(ami TXT fájlokat kezel) és lapozza/scrollozza manuálisan a szöveget, ami egy TV képernyőre is kikerül? (Nyilván kell egy több kimenetes VGA is hozzá)
Szóval ha részletesebben leírnád ennek a DOS-os proginak a működését, azt megköszönném.UI: A PowerPoint is tud több megjelenítőt(2-öt biztosan) kezelni...
Esetleg ilyen szoftverre gondolsz? FLIP-Q
Gyári oldal -
-
MachStudio Pro Free - Visualization and rendering software
-
válasz
fatal`
üzenetére
Total Commander SkyDrive Plugin
Próbáld ki, hátha megfelel... -
válasz
littleNorbi
üzenetére
Fájl menü/Csoportos átnevezés vagy a CTRL+M kombón...
(Több fájl/mappa esetén ki kell jelölni, hogy melyikeken szeretnéd elvégezni a műveletet, ellenkező esetben, amin épp a filecursor áll, azon végzi el) -
válasz
Mauzes
üzenetére
Próbálkozz a legújabb hangkari driverrel (ha nem az van fent). Amúgy milyen alaplap/lapos is amiben ez a Contexant kari van?
cigam
Kr. e. 2-ben még, amikor bakelitről másoltam asztali íróval, akkor ilyen lemezeket használtam (vagy 10x drágább volt, mint egy mezei adatcd)
A mai napig bármilyen asztali/külső/autós stb kütyü simán olvassa és lejátsza[link] -
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
1. A lemez minősége/hordozórétege határozza meg, hogy mennyire időt álló. Ebbe, az, hogy hányszorosan írod meg, az nem tud beleszólni. Azért szokás mégis azt mondani, hogy tartósabb lesz egy lemez, ha lassabban írják, mert akkor precízebben dolgozik a lézer, szabályos(abb) kis mélyedéseket tud égetni a hordozórétegbe. nagyobb sebességnél ezek a mélyedések deformálódnak, ezáltal még kisebb karcolások is olvashatatlanná képesek tenni a lemezt. (binaris módon tárolja az adatot, azaz 1 vagy 0, "lyuk/nem lyuk")
2. Ha számítógépes optikai eszközön játsszák le a zenét/filmet stb, akkor igazából nem számít, hogy hányszorosan írod, de ha asztali eszközökben játszanák le a zenét/filmet stb, akkor max 4x-esen írj
3. A Verbatim már régi motoros és kiváló minőségű alapanyagokat gyárt. Ennek ellenére csak egy lemezt írj ki (lassan) és azt próbáld meg az asztali eszközön, ugyanis nem csak a gyors írás miatt fordulhat elő, hogy nem olvassa az asztali lejátszó, van amikor a lemez információs blokkján akad le (ez előre rá van nyomva a nyers lemezre, nem írható, csak olvasható)
-
válasz
Mauzes
üzenetére
1. Simán nyiss meg vele egy MP3-at, azt is rossz minőségben játssza le?
2. Milyen OS-t használsz?
3. próbáld ki a Wavosaur-t, aztán írd meg, hogy azzal is gond van-e Nálad.Szerk
Most próbáltam meg a Audacity legujabb beta-val, kifogástalanul vesz fel. Persze ehhez az kellett (W7 alatt), hogy engedélyezzem a Sterei Mix-et, azt a realtek utility-ben alapértelmezetté tegyem, és az Audacity-ben azt adjam meg felvételi forrásnak. Winamp-ben lejátszott zenét vettem fel, gond nélkül, kifogástalan minőségben...[link] -
válasz
Mauzes
üzenetére
Akkor próbáld meg ezt: Wavosaur - Ingyenes
Ha ez is rossz minőséget produkál, akkor a Te készülékedben van a hiba, pl a hangakari konfigjában olyan alapértelmezett beállítások vannak, amiket a progi nem tud "felülbírálni".Amúgy meg az egy jó kérdés, amit cigam is felvetett, hogy amíg el nem mented, addig jó a minősége az anyagnak? Ha igen, és külső codec-et adsz meg pl MP3-hoz, akkor a codec beállítások rosszak...
-
-
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Where Is It? Lite 3.95
WinCatalog LightMindkettő ingyenes, de ha minden igaz, nem tudnak magyarul.(már ha ez gond lenne esetleg számodra)
-
válasz
Psychonaut
üzenetére
Oops, bocsi, ezt elkapkodtam, MP4-ről van szó, nem MP3-ról, bocsesz...

-
válasz
Psychonaut
üzenetére
-
-
válasz
Oxy.kiraly
üzenetére
Igen, szép kép, egyből kiszúrtam egy ikerpárt a képen...

(Tényleg ott vannak, nem vicc...) -
-
Olybá tűnik, hogy egy ilyen kütyüről eltűnt az autoinstaller, ami a drivereket illetve a T-mobile Internet Manager programot pakolná fel. Na most drivereket szereztem, de érdekes módon ezt az Internet Manager-t nem találom. Szóval honnan lehet letölteni?
-
válasz
atesss
üzenetére
Esetleg ezt próbáld ki, ingyenes: [link]
Igazából ez lakástervező progi, de ilyen alaprajzokat azért tud. -
válasz
sbazsi
üzenetére
Sajnos ez a progi már nem játszik sokáig

(W7 alatt már meg sem jelent, nem támogatott. Van egy doksi, hogy miket és hogy kellene beállítani a W7-ben)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
petya84b
üzenetére
Faronics Deep Freeze
Wondershare Time FreezeLehet, hogy van ingyenes változatuk azóta, mióta régebben néztem őket, akkoriban nem volt
-
válasz
hajtömeg
üzenetére
Nézz bele a fájlba pl Total Commanderrel. Ráállsz a fájlra és F3. Ha szerencséd van (és nam arról van szó, hogy tényleg PHP állományokat küldött kép helyett), akkor abból a katyvaszból kideríthető, hogy milyen fájlformátumról van szó. Ha az valóban kép formátum, akkor csak át kell nevezni az összes küldött PHP kiterjesztésű fájlt pl JPG-re (vagy amilyen képformátum éppen)
-
válasz
rigo88
üzenetére
Először Én is (és az sem most volt) a Nero-ban találkoztam ilyen alkalmazással, külön lehetett feltelepíteni Nero InCD néven. Kellett hozzá az InCD Reader és akkor teljesen úgy viselkedett az újraírható lemez, mintha ha egy méretesebb floppy lenne, simán lehetett róla törölni fájlokat/mappákat stb, intézőből vagy "bármilyen" fájlkezelőből...
-
válasz
Krissz5435
üzenetére
Tégy egy próbát ezzel: Free DVD Creator
-
válasz
ledger
üzenetére
Korlátozott fiókot hozz létre nekik, illetve ha XP Pro vagy Vista/W7 - Pro/Ultimate/Enterprise változatú az OS, akkor a csoportházirenddel(group policy) lehet alaposan/részletesen kezelni/szerkeszteni a jogosultságokat.
(Xp Home, Vista/W7 Home változatokban nincs csoportházirend)
-
válasz
Psychonaut
üzenetére
Total Commander
De az ingyenes Unreal Commander is pont így tudja... -
válasz
üzenetére
Bármelyik tömörítőprogrammal megoldható, jelszóval lehet ellátni a tömörítvényt.. pl az ingyenes 7zip-el is, de ZIP, Winrar stb is tudja. (szinte nincs is olyan tömörítőprogi, ami ne tudna jelszavazni)
-
válasz
Vasinger!
üzenetére
Esetleg ha az is megoldást jelentene számodra, hogy átkonvertálod, majd kiírod Nero-val, akkor Format Factory
-
válasz
cascada
üzenetére
WiFi Locator
(Térképen is megmutatja a helyét
) -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Úgy tudom, ez tudja, igaz nem ingyenes amúgy, de innen "promo-ként" letölthető: MAGIX Movie Edit Pro 15 Silver
Aztán a Windows Movie Maker is tudja, igaz, ha jól rémlik, csak felezni/duplázni a sebességet...
UI: Ha mégsem tudja, akkor elnézést, utoljára még a 14-es volt fent a gépen, és emlékeim szerint már az is tudta.
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az FF is oda(jó helyre) irányít, csak itt a Kézi telepítésre kellet volna kattintani
IE9-hez meg nem kellett volna, ha WU naprakész...
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Paint.Net (.NET Framework 3.5 SP1 kell neki)
-
válasz
BullZeye
üzenetére
Esetleg Nero-val SecuDisc-es lemezt írsz. Ez -azonkívül, hogy "strapabíróbb" lesz a lemez/adatok- jelszóval levédi a lemezt, annak tartalma csak a jelszó birtokában olvasható. Az új SecureDisc 2.0 meg már nem is igényli, a SecureDisc logóval ellátott optikai eszközöket. (Az 1.x esetén csak securedisc logóval ellátott eszközökkel lehetett olvasni)
-
-
-
válasz
mimi_bacsi
üzenetére
Az a baj, hogy nem biztos, hogy jól értem...
Szóval az lenne a feladat, hogy van pl 10 cég és amikor levelet küldesz valamelyiknek(vagy az összesnek), akkor pl cégenként csatolva legyen egy, csak az adott céghez tartozó PDF?"Pár" kérdés
"Elkészítettem egy pdf dokumentumot, amiben 100 db 2 oldalas körlevél van"
Milyen módszerrel/szoftverrel?"Hogy lehet 100 db 2 oldalasra szétszedni egyszerűen és gyorsan (a 2 oldal változhat néza 3-4 oldalra is) és akár valamilyen módon elmenteni úgy a dokumentumokat,"
Ha változik még az oldalszám, akkor szvsz sehogy, pontosabban csak manuálisan. Dokumentumok alatt meg PDF-t értesz?"hogy azok a levelekben lévő személyhez, céghez kapcsolhatók legyenek?"
Milyen levelekben? (Word körlevél/Outlook címlista vagy mi?)MÁS
Nero-tól nem gyakran látni ingyenes alkalmazást, ez az, lehet, hogy valakinek tetszik/szüksége van ilyen progira: Nero Kwik Media
-
-
-
válasz
cascada
üzenetére
Driver Sweeper
Alaplapi drivereket meg a hagyományos módon, bár nem tudom konkrétan mire is gondolsz... -
válasz
MasOyama
üzenetére
Amit ismerek és biztosan tudja , azokat a szolgáltatásokat, amikről írtál, az ez: Kerszám Silver
Természetesen nem ingyenes... -
válasz
DeusHun
üzenetére
Ezt próbáltad már?
Esetleg ezt?(Sajnos azt nem tudom, hogy a mobilodat kezelik-e, de egy próbát talán megér)
-
válasz
cellpeti
üzenetére
Total Commander/Unreal Commander/Speed Commander
GSplit
File Splitter -
válasz
MasterMind
üzenetére
Itt tedd fel a kérdést: Windows 7
-
válasz
Viperator
üzenetére
Ha kamerák képeiből szeretnéd JPG-ként kinyerni az adatot, akkor próbáld meg ezt: RAW Extractor
-
-
Direct Link (nem kell hozzá serial sem): [link]
-
válasz
default.
üzenetére
Mp3tag (Magyarul is tud, ingyenes)
Helium Music Manager (ez a tagger-ek(de annál sokkal több) Royce Royce-a, magyarul emlékeim szerint nem tud, de ebből is elérhető ingyenes, korlátozott "tudású" változat) -
Video Converter Factory Pro Promo
(giveaway-es, így lehet, hogy a következő 2 napban lehet csak felpakolni/regisztrálni) -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Autós topik
- Battlefield 6
- AliExpress tapasztalatok
- Filmgyűjtés
- Home server / házi szerver építése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva Cooler Master 750W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)