Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
válasz
alienpapa
üzenetére
A Hard Disk Sentinel-lel lehet valami bohóckodni, kizáratni a rossz szektorokat, de javítani semmi sem javítja őket. Illetve ha már van pár hibás, akkor csak egyre több lesz. Ezt a folyamatot nem fogod tudni megállítani. Az ilyen winyó legfeljebb adattárolásra jó külső USB-s tokban, ritkán használva.
Bár lehet, hogy rosszul írom és valójában a HDD Regenerator-ra emlékeztem én is.
-
LonGleY
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
A szalag egy 'l', még akor is, ha szalagavatóról van szó.
Két megoldás van: az egyik az, hogy egy fájlba vagdosod a videókat egy szerkesztőprogrammal, majd így vetíted le, a másik pedig egy VJ-program (video jockey) használata (pl. Resolume). Ez utóbbi talán azért lenne túllövés a célon, mert nem hiszem, hogy nagyon effektálni akarnád a beimportált nyersanyagokat. Meg hát erős gép kell hozzá, és több tudás, mint amennyi egy videó összevágásához szükségeltetik.
-
LonGleY
veterán
Igen, és pont ahhoz kellene egy tárhely, amire át tudná menteni a dolgokat...
Oxy.kiraly: Próbáld visszaállítani a partíciót
Active@ Partition Recovery-vel! Küldök privátot. -
LonGleY
veterán
válasz
csferke
üzenetére
Picit számomra macerás, hogy a C:\Users\UserName\Google Drive mappából dolgozik
Az nem jutott eszedbe, hogy átállítsd az elérési utat a Drive-ban? Úgy írod, mintha kötelező lenne az alapértelmezést használni... A Dropbox mappa helye is változtatható, és minden felhős backupnál így van ez. Olyan viszont nincs, hogy ne lehetne a Drive mappájába fájlokat másolni akár egy másik programmal.
A Foxit Reader pedig gány szerintem. A FastStone Image Viewer nem tudom, mennyiben hasonlít jobban a Windows-os nézegetőre. Az fBackupot megnézem, hogy mit tud a FreeFileSync és a SyncBackPro mellett.
-
LonGleY
veterán
válasz
bencsikgab
üzenetére
Jahogy totál egyesével... Közben megnéztem, szépen sorjázza az IrfanView az említett kiegészítővel a PDF-eket magából, akár kötegelve is (program indít > 'B' gomb megnyom > képeket alulra hozzáad > bal felül a formátumot kiválaszt). Pont előtted linkeltem a friss postable verzióm, amiben már eleve benne van a plugin.
Az ImPDF beállításaiban a Security fülön ki kell/lehet kapcsolni a jelszavazást. Arra nem jöttem rá, hogyan lehet belőni, hogy ne kérdezze meg képenként a formátumot, de 300 klikk már hamar megvan.
-
LonGleY
veterán
válasz
bencsikgab
üzenetére
Word...
-
LonGleY
veterán
1.
IrfanView... úgy beállítva, ahogy kell. Nem tudom, mi az a félút... Itt van a saját, legújabb, portable verzióm, aminél csak a fájlok társítását kell beállítani az opciókban. Alternatíva lehet még a
FastStone Image Viewer, de az sem tud kevesebbet. Az IrfanView szerintem kezesebb – így is csak egy ablak, pár alap gombbal. Enterre nagyítja a képet teljes képernyőre... hogy lehetne ennél egyszerűbb?2.
Sumatra PDF – egyszerű, gyors, jól működik.3. A
Dropbox jó választás, ha elég a 2 giga (így lehet 20-ra feltrükközni). Esetleg ott a
Google Drive, ami több helyet ad alapból. Ha egy másik gépre kellene adatot szinkronizálni, akkor még jó lehet a felhő nélküli
BitTorrent Sync (magyar leírás). Nem tudom, milyen biztonsági mentésre, meg automatizálásra gondoltál mondjuk... -
LonGleY
veterán
Milyen programot ajánlanátok a PC-s idő frissítésére?
Be van kapcsolva ez a netes bigyó a gyári óránál, de most mégis az lett valamiért, hogy egy órával hátrébb volt az óra, mint kellett volna, ezért egy csomó találkozóm beszoptam, és csak most esett le, hogy miért is... és már nem tudom, hogy mióta van ez így... Manuális frissítésnél helyrerakja az időt, de én a továbbiakban nem hagyatkoznék rá semmilyen módon. Ki is kapcsoltam.
Független megoldást akarok, mint anno az XP-n a BetaClock.
-
-
LonGleY
veterán
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Eszerint a Windows le van védve jelszóval, hogy ne tudják újrakapcsolni a gépet?
Mert ez esetben tudod bármelyik leállító progit úgy használni, hogy a user ne állíthassa le. Legalábbis ez a tippem, most egyszerűen nincs időm utánanézni a mikéntnek. Amúgy a Switch Off-ot tudnám javasolni. Nem találtam olyat, amelyik jelszavas lenne - attól még előfordulhat persze, hogy csak a rövid leírásokba nem rakták be. Itt néztem.
-
LonGleY
veterán
válasz
a.gabriel
üzenetére
SyncBackFree | SyncBackSE | SyncBackProÉn a SyncBackPro-t használom napi szinten a programadataim mentésére, FTP-re mentésre, tükrözésre stb. Az biztos, hogy mindent tud, de az ingyenes FreeFileSync is elég lehet.
-
LonGleY
veterán
válasz
Cartman King
üzenetére
Hát, ez elég falsnak tűnik.
-
LonGleY
veterán
Azért ez sokkal közelebb áll a realitáshoz (Win 7 x64):

Ebből a 104 GB-ból levonható a 60 gigás játék mappám, tehát a C partíció foglaltsága 44 GB. Ebben benne van az Office, Photoshop, frissítések, mindenféle keretrendszerek, és az apróbb felhasználói programok. Ha nem lakom be ennyire, akkor sem férnék el 32 GB-on, és főleg nem maradna hely egészségesen az SSD-n. 60 GB alatt szvsz kár próbálkozni.
-
LonGleY
veterán
Tudtok minimál RSS hírolvasót Win-re? Az RSSOwl szimpatikus, ámde egy kicsit túl komplex 1-1 lista olvasásához.
-
LonGleY
veterán
válasz
csucsu21
üzenetére
Egyik program sem fogja szelektíven kipucolni a Windows-od. Gondolom arra kell, hogy másnak tovább tudd adni az operációs rendszert. Ez csak úgy fog menni, ha te manuálisan letörölgeted a nemkellő programokat és fájlokat, de nagyon mélyrehatóan ismerned kell az előzmények és társaik elhelyezkedését ahhoz, hogy nyugodt szívvel kivitelezhesd a terved.
Szerintem jobban jársz, ha inkább újratelepíted a rendszert, majd CCleaner-rel wipe-olod a szabad helyet (hogy ne legyen semmilyen fájl visszanyerhető).
CCleaner > Eszközök > Meghajtó tisztító > Csak a szabad terület törlése / Egyszeres vagy háromszoros felülírás
-
LonGleY
veterán
válasz
Eternitys
üzenetére
Tudok olyat mondani, ami működik és tudsz vele fájlokat listába (txt) menteni (8 alatt ezt sem teszteltem, de kétlem, hogy rossz lenne):
A jobbklikkes menübe beépül. Bepipálható, hogy csak mappákat, vagy almappákat és fájlokat is nézzen. A fájllista mentésére szolgálatos gomb az UI bal alsó részén található. Mellesleg az egyik legjobb csoportos átnevező eszköz.
A fájllistába az elérési út is bekerül. Ha azt nem szeretnéd látni, bármelyik szövegszerkesztőben CTRL+H-ra előhúzható a csere-eszköz. A Notepad++-ban az ALT gomb lenyomása mellett tudsz blokkokat kijelölni, így azzal a módszerrel is egy mozdulattal törölhető a fölös elérési út a sorok elejéről.
-
LonGleY
veterán
válasz
havri1
üzenetére
Az AIDA-nál a beállításokban megtalálod, hogy miket pakoljon a tálcára (érzékelő ikonok). Amúgy szerintem a
Open Hardware Monitor lenne a legegyszerűbb (nem mellesleg ingyenes). Ott csak sima jobb klikk a kíván értékre, és system tray-be küldés (a megjelenő ikonon jobbklikkelve meg tudod változtatni a felirat színét). Mindkét programnál beállítható, hogy automatikusan, minimalizálva induljanak a Windows-zal. -
LonGleY
veterán
-
LonGleY
veterán
válasz
Eternitys
üzenetére
Sajnos itt egy teljes feltöltési procedúrát kell végigvinnie. A registry-hacket felejtsd el, csak célprogrammal megvalósítható. Ha eddig nem találtál a Google-ben, akkor gyaníthatóan nincs. Én 1-2 kezdeményt látok, de hogy van-e context menüs verziójuk, azt passzolnám.
-
LonGleY
veterán
válasz
tonyrulez
üzenetére
Az a win 7 (és minden bizonnyal a 8) alapbeállítása laptopokon, hogy a fedél lecsukásakor sleep-be rakja a gépet. Ha be van állítva user-jelszó, akkor nyitáskor kéri is azt. Ezért nem értem, hogy mi hiányzik konkrétan.
Altatás nélküli megvalósításról nem tudok, nagyon sok értelmét nem is látom (főleg, miután a 8-ban van olyan is, hogy a netes kapcsolatokat továbbra is futtatja (bár az, hogy ezek mire vonatkozhatnak pontosan, nem tudom).
-
LonGleY
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Az én megoldásom a következő: kell a LastPass és valamelyik offline cucc (Password Safe vagy KeePass). Míg az előbbiben a weboldalak belépőit tárolod, addig az offline-osban az összeset (weboldalak - amolyan biztonsági mentésként, bank stb.). A LastPass az asztali gépeden a különböző böngészőkben, Androidon, esetleg havernál tesz jó szolgálatot, addig az offline tárolók bármikor, ha szükség van egy jelszavadra (asztali gépen és mobilokon is ugyanaz az adatbázis, tehát szinkronizálható is). Ez a pendriveon hordós dolog szerintem annyira nem nyer, mert egy csomó helyre eleve nem akarja bedugni az ember.
-
-
LonGleY
veterán
válasz
FodZilla
üzenetére
Most jelent meg a végleges változata, így már lehet, hogy van hozzá felület Linuxon, illetve létezik hozzá unofficial GUI. De nem hiszem, hogy egy mappa szinkronizációjának beállítása akkora ördöngősség lenne konzolból. A BB10 meg tudtommal képes Android programokat futtatni. Ha ezt nem tudja, akkor nincs értelme az egész funkciónak (és a telefonnak se sok).
-
LonGleY
veterán
-
LonGleY
veterán
-
-
LonGleY
veterán
válasz
Panthera
üzenetére
Nincs semmi értelmük. (Ez Kékes525-nak különösképp szól.)
Esetleg a CCleaner regtisztítója, de az is már csak a jó érzés miatt. A takarító részlege persze alap. 1-1 defrag párhavonta, ha még HDD-vel szenvedsz (persze nem reg defrag, mert az megint a lol kategória). Másra nincs szükség.
-
LonGleY
veterán
válasz
Richvargas
üzenetére
Jaa, sima kollázshoz persze.
Lehet én nem értelmeztem jól. -
LonGleY
veterán
válasz
Richvargas
üzenetére
De amúgy Photoshop... Az AutoPano-ban annyi plusz van, amit a neve is mutat: segít automatikusan a színálításban/torzításban a panorámák összerakásakor.
-
LonGleY
veterán
válasz
Richvargas
üzenetére
A legprofibb a Kolor AutoPano Pro/Giga. Küldöm.
-
LonGleY
veterán
válasz
mekker
üzenetére
Miért, milyen funkció nem tetszik az IrfanView-ban?
Az, hogy vannak plusz dolgok a nézegetőben, ne zavarjon! Nem kötelező őket használni. Most már egyet sem találsz, ami annyira buta (és lassú), mint a Windows-os. De ha az IV ennyire nem adja, akkor két másik programot tudok még ajánlani:
FastPictureViewer ProfessionalA FIV is beállítható egyszerűbb megjelenésre (és általában pont a jóféle szerkesztőfunkciók miatt szeretik sokan), de neked talán az FPVP lesz a legjobb, ha elsajátítod a használatát. Ez utóbbi a leggyorsabb (GPU-gyorsított) és legegyszerűbb képnézegető ismereteim szerint - amellett, hogy egyébként elég profi dolgokat tud, és főként fotósok használják. Csak juss el odáig, hogy kikapcsolod a spektrométert és a neked nem kellő elemeket, és beállítod az indulás/képváltás módját.
Ha ez sem felel meg az elvárásaidnak, akkor nem tudok segíteni. Nem gyűjtöm a kőbuta programokat.
-
LonGleY
veterán
válasz
hviiick
üzenetére
A mobiltelefnonokat csak a szolgáltató tudja telefonszám alapján követni. Te akkor tudsz egy telefont távolról figyelni, ha azon van bekapcsolt GPS, a megfelelő program és bekapcsolt mobilnet. A programra Cerberus-t és Avast Anti-Theft-et szoktak itt a legtöbbször írni. Root joggal lehet komolyabban rejteni a programot, vagy a szükséges funkciók bekapcsolására kényszeríteni a telefont.
A dupla felkiáltójel szükségtelen.
-
LonGleY
veterán
válasz
ticzi01
üzenetére
Dobd be egy szerkesztőprogramba (
Audacity vagy
mp3DirectCut) és csinálj egy jó hosszú fájlt az ismétlődésekkel, majd azt írd ki (pl. ezzel:
EZ CD Audio Converter Free)!Az író-konvertáló progi is tud szüneteket megadni, de sajnos csak 3 mp-nyit - ezért marad a szerkesztés. A Nero-t mindenesetre inkább kerüld el!
-
LonGleY
veterán
válasz
neil_mullen
üzenetére
Nem, kizárólag 5,25-ös floppyval mennek.
-
LonGleY
veterán
válasz
kromatika
üzenetére
www.facebook.com/settings?tab=account
Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról.
-
LonGleY
veterán
válasz
LonGleY
üzenetére
A .NET-es mondjuk az, ami aktív fejlesztés alatt van, az pluginokkal még felhőbe vagy FTP-re is tud szinkronizálni.
-
LonGleY
veterán
Magyar nyelvű, portable. Van egy komolyabb változata is, az a PNotes.NET. Nézd meg az összehasonlító táblázatban, hogy neked melyik felel meg jobban! Mindkettő ingyenes. A .NET-eshez nincs magyar nyelvi fájl.
Az alapverzió nyelvi fájllal kiegészítve: PNotes 9.3.0 Portable.zip
-
LonGleY
veterán
válasz
LonGleY
üzenetére
Azért merészeltem megemlíteni, mert a napokban nem először látom, hogy ide linkeltek, meg ócska magyar letöltőoldalakra (origo szoftverbázis stb.) a hivatalos források helyett...
(#31605) zone: Kösz, végül a Hamachi bevált... telepít, indít, a másik fél engedélyezése, és máris működött a játék... A Tunngle-t le is húztam a klotyón, egy szerverproblémákkal közdő reklámhalmaz lett belőle.
-
LonGleY
veterán
Cnet fost miért linkel bárki is? Ott van a hivatalos oldalon is a letöltés..
http://dracuul.tripod.com/linkmonitor/index.html
Ha valamiért a hivatalos oldalon nincs, akkor lehet keresni normális mirrort.
-
LonGleY
veterán
Van mostanában a Tunngle-nek jobb alternatívája?
Játszani szeretnénk egy LAN módos játékkal (C&C3) interneten keresztül. A Hamachi-t már kukáztam a Tunngle miatt, de hátha van valami még egyszerűbb fejlesztés.
-
LonGleY
veterán
válasz
olivera88
üzenetére
Én meg
Splash Pro-t.
A legsimább képe ennek van. :]
Az egzotikumokra VLC persze. -
LonGleY
veterán
válasz
aclandiae
üzenetére
Szerintem elszúrtad. A GetDataBack az egyik legjobb. Esetleg nézz még rá a Recuva-val, de ne remélj sokat!
Az Active@ Partition Recovery-ben vannak még komolyabb visszaállító eszközök, de az is csak akkor hatásos, ha pl. simán fájlrendszert váltottál, de nem írtál felül semmit. Mindenesetre elküldtem privátban.
-
LonGleY
veterán
válasz
LonGleY
üzenetére
Azért is kérdem, mert már mindegyik ismert PDF-nyomtató tele van malware-rel, és már olyan is van, amelyiknél a telepítés során sem kikapcsolható ezek felrakása. Érdemes elolvasni az itteni hozzászólásokat. A BullZip ingyenes verziójában a képek felbontását limitálták 150 dpi-re, állítólag ez még a 10.1.0.1871-esben nem így van.
Ez a mindenféle információ nélküli "csak ajánlani tudom" dolog számomra ilyen hidegzrázós... A tapasztalat megosztása az én értelmezésemben nem a vak ajánlást jelenti.
-
LonGleY
veterán
válasz
olivera88
üzenetére
A 2.3-as verzió december óta létezik, arra érdemes rápróbálni, ha még nem tetted. A 2.27-nél látványosabban normálisabb ilyen szempontból. Azért remélem, lesz még 1-2 ilyen random verziófrissítés (a skac nagyon úgy tűnik, hogy az Androidra ment rá inkább a Win-es programok fejlesztése helyett).
-
LonGleY
veterán
válasz
olivera88
üzenetére
Bár pont tegnap a TeraCopy-ra kerestek alternatívát, de szerintem még mindig az a nyerő. Itt írtam róla. A 2.3-assal nekem nincsen problémám, kb. egyszer, ha befagyott, pedig folyamatosan használom. Nem feltétlen gyorsabb, viszont nagyon hasznos a sorbaállítás illetve gépleállítás funkciója a másolás végeztével.
-
LonGleY
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fallout 4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kinyírta a Netflix a telefonos tükrözést
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- PC Game Pass előfizetés
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 12.02
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD Lemezes konzol Elite kontrollerrel garanciával hibátlan
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Beyond Compare
RSSOwl
AxCrypt
CamStudio
Camtasia Studio
Fraps