Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen pendrive-ot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:05

LOGOUT.hu

Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1801) macska válasza Vesztor87 (#1800) üzenetére


macska
tag

Már leírtam, olvass vissza. Azóta már vannak gyors 16GB-osok, 10000 felett picit. A pen drivodat meg ne ejtsd le, mert az is számíthat, milyen ponton koppan a földön, hova, és milyen magasról. :D

[ Szerkesztve ]

macska

(#1802) Vesztor87 válasza macska (#1801) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Nem érted, nem a 16-ossal van bajom, hanem hogy a 8-as lassú. Inkább 8 GB-osat vennék, csak nem értem miért ennyire lassúak. A leejtés nyilván nem szándékos, de ha megtörténik hát nem baj ha kibírja...

(#1803) Abri


Abri
aktív tag

erről van vmi infótok?
ADATA 16GB USB3.0 Fekete (AC103-16G-RBK)

(#1804) Vesztor87 válasza Abri (#1803) üzenetére


Vesztor87
senior tag

http://hardver-teszt.hu/news.php?newsID=1952

(#1805) macska válasza taltos (#1799) üzenetére


macska
tag

700-800 ft a különbség egy általad felírt USB 2.0 és az utolsó USB 3.0 között. Akkor???? 1000000X le lett írva, hogy ma már USB 3.0!!, mert az biztos, hogy kb maxban kihasználja az USB USB 2.0 sávszélességét. Vissza kéne olvasni!!!!! a topikban. Lustaság, fél egészség, ami néha nem a legjobb döntést is hozhatja magával.

(Az e-bolt, ha nincs raktáron, akár várakozhatsz, több mint egy hétig. Én ezért nem veszek ott semmit. 1 dolgot rendeltem meg, a 7 napi hitegetés után lemondtam a rendelést.)

[ Szerkesztve ]

macska

(#1806) taltos válasza Vesztor87 (#1802) üzenetére


taltos
senior tag

Úgy látszik, hogy nem csak téged nem értett meg, hanem engem sem. Ez egy ilyen nap.

macska: Nekem sem volt kétségem afelöl, hogy az USB 3 gyorsabb tud lenni az USB 2-esnél. A kérdésem afelé irányult, hogy van-e esetleg valami ismert, gyakran előjövő probléma konkrétan azzal a típussal, vagy hogy esetleg ajánl-e valaki valamilyen másikat.

Vesztor87 linkje viszont engem is kisegített, köszönöm!

(#1807) macska válasza taltos (#1806) üzenetére


macska
tag

USB 3.0 érdemes ma már venni, az itt fixen lefektetett álláspont, többek által megerősítve, csak vissza kéne olvasni. A másik, Murphy törvénye, "Ami elromolhat, el is romlik." Ez is le lett írva. Alapvető, ha valami alapvetően problémás, nem lehet eladni, azaz amit veszel, az alapjaiban valószínű működik is. Az más kérdés, hogy mit tud. Mondjuk egy 3.0-ás kb 24-27MB/ sec ír, manapság, míg a legjobb 2.0-ás is nagy valószínűséggel 22-24 MB/sec, és még drágább is bizonyos esetekben. Csak a készletet ki kell szórni + át kell állni a 3.0-ás gyártására nagy tételben, gondolom..

macska

(#1808) macska válasza Vesztor87 (#1802) üzenetére


macska
tag

Ha vetted volna a fáradságot, és csak 10 oldalt olvastál volna vissza, valaki kérdezte már.Más a chip készlet. 16GB és 32GB között. Azért, mert fejlődik a technika, és mivel nagyobb a méret, nagyobb fájlt lehet rajta tárolni, mondjuk 11GB-ot is egyben, lerövidítették a másolási időt, azaz gyorsabb chippet tettek bele. a 32GB-osok már gyorsat, SATA sebességűek kb. 20GB feletti file-t is rá lehet tenni. Ha 1-2 órát kell másolnod, ki a franc vár annyit, mondjuk 6MB/sec-kel. :D A 8GB már nem játszik sebességben a mérete miatt. Nem érdekel senkit sem, hogy kép, txt file mennyi idő. "4,7GB" fér rá max, amit gyakorlatban létezik általánosságban egy átlag felhasználónak, azt meg várd ki, vagy vegyél gyorsabbat. :D

[ Szerkesztve ]

macska

(#1809) royalka válasza macska (#1805) üzenetére


royalka
őstag

Én már párszor rendeltem az e-bolttól és igen szeretnek késlekedni.. Szal mielőtt rendelek mindig felhívom hogy mikorra tudják beszerezni/küldeni..

Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.

(#1810) macska válasza taltos (#1806) üzenetére


macska
tag

.

[ Szerkesztve ]

macska

(#1811) s7evcsenko válasza macska (#1808) üzenetére


s7evcsenko
addikt

Neked nem kéne felhagynod a fórumozással...???
Én csak ezt az utolsó oldalt olvastam eddig el, de az már lejött számomra,
hogy Veled valami nem stimmel.
Minden második hsz-ed gyökér stílusban íródik.
Ha nem tetszik egy kérdés, akkor ugord át! Nem kell mindenre válaszolnod, főleg nem úgy, hogy: olvass vissza 10-15 oldalt, google a barátod, stb.
Te mit szólnál ahhoz, ha pl vasútállomáson odamennél az információs emberkéhez, kérdeznél Tőle valamit, az meg elhajtana, hogy menj kérdezd meg az előző 20 érdeklődőt, mert nekik már 1x elmondtam... vagy olvasd el figyelmesen a máv szabályzatát, mert abban minden le van írva érthetően... na? :W
Minek töltsön el az ember 1órát olyan több-ezer hsz olvasásával, amiből neki csak 1 válasz kell, amikor ha megkérdezi, egy értelmes ember szívesen válaszol rá.
A kevésbé értelmes meg fölényeskedik és oktat!
Gondolkodj el ezen kicsit! ;)

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#1812) macska válasza s7evcsenko (#1811) üzenetére


macska
tag

Igaz, majd más megteszi helyetted. :D

+ 10X leírja ugyanazt.
Ha választ nem kap a tagtárs, akko meg jön a felháborodós :W smile. Én már nem fogok válaszolni alapkérdésekre, no problémo.Majd visszaolvas, ha akar. :D

[ Szerkesztve ]

macska

(#1813) FireKeeper válasza macska (#1812) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

össze kéne dobni egy komolyabb első hsz-t, és le van tudva a gond.
majd estefelé nekiállok, ha van ötleted, mik kerüljenek be, írj ide, vagy privit nekem.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#1814) vati182


vati182
aktív tag

Már bocsánat, én sajnos, egyetértek, azzal, ha valaki tudja és már úgyis bent van a fórumon, akkor ha lusta leírni akkor legalább, a hozzászólás számát ha bepöttyinti akkor a kérdező vissza is tud keresni, aki meg ennyire itt van, a témában, az vállaálja már ezt, hogy a kevésbé gyakorlott emberkéknek ne kelljen fél napot keresgetnie, ha valaki tudja.

De az első mindent összefoglaló folyamatosan frissített HSZ sem rossz ötlet.

Tényleg nem rosszból, tudom, szar elmondani, sokszor ugyan azt, de helyette, simán lehet, egy egyszerű hozzászólás számot belinkelni és akkor a kérdező annyi oldalt megy vissza míg egyszerűen meg nem találja azt a számú hozzászólást.
Akkor nem is kell a keresett témájától teljesen eltérő 20 000 másik hozzászólást végigolvasni ami nem is érdekli.

Én is tesztet keresnék, arról milyen usb 3.0 P-t vegyek, és még nem tudom, és nem is tudom a rengeteg hozzá szólásban hol, találok erre utaló dolgokat.

De már inkább meg sem kérdezem, már nehogy probléma legyen.

Azért vannak az emberek a fórumokon, hogy egymásnak segítsenek, és mivel sokan vagyunk lehet el kell mondani többször...

(#1815) macska


macska
tag

Tényleg senkit meg nem bántva, de, én is úgy jöttem ide, hogy az megelőző 10 oldalt legalább elolvastam. Kb. már feltérképeztem, hogy mik jöhetnek szóba, árban, méretben. Ha van kiindulási pont, szívesen segítek bárkinek én is. Teszteltem 2 db 3.0 pendrive-ot, egy adott programmal, utánam néhányan megtették szintén. De most azt miért kell 1000X is leírni, hogy ma már 3.0 pen drivban érdemes gondolkozni??? Méretekben letisztázva, hogy az akkori adott állapothoz képest mit tudnak. (Jelen esetben arra célzok, hogy azóta vannak gyors 3.0 16GB-os pendrive-ok 10000 körül.)
Jönnek a kérdés, hogy milyen pendrivo-ot ajánlotok 16GB-ban???

-Gyors kell, vagy nem fontos???
-Mennyi pénzed van rá???
-Esetleg, ha már beteszel 2db-ot, abban látszik az ár, tán még a sebességigény is, és talán az, hogy milyen forma szimpatikus neked, külsőleg??? És annyi, hogy tettél azért, hogy segítsenek valamiben, és nem azt várod el, hogy valaki 10db pen drive linket tegyen be neked, és itt klikkelve, válogass közülük.
Másrészt, ha visszaolvasol, olyan tényezők is le vannak írva netán, amire nem gondoltál hirtelen, de látva, esetleg gondolkodóba esel, és jobbat veszel, még ha kicsit drágábban is, mint ami a kiindulási pontod volt eredetileg, mert megéri neked azt a kis plusz kiadás, mert még a keretbe szűkösen is, de belefér.

[ Szerkesztve ]

macska

(#1816) raziel01


raziel01
veterán

[link]
Vélemény? Semmit nem találtam róla a neten. Sebességről sem.

(#1817) macska válasza raziel01 (#1816) üzenetére


macska
tag

Ha nem kell gyors sebesség, akkor jó, bár én inkább néznék, hátha találnék egy 3 év magyar garis pendrive-ot, kb ilyen árban, ha már nem oly márkás, és nem ragaszkodsz hozzá, hogy márkás legyen. Egyébként nekem van TinyDisk "márkátlannak" mondható cuccos, 1GB, minimum 6 éves, és semmi gond vele, a mai napig.

(Esetleg néznék más üzletet is, mert nem az olcsó kategória pendrive szempontjából. )

[ Szerkesztve ]

macska

(#1818) Paci. válasza FireKeeper (#1813) üzenetére


Paci.
tag

Érdekelne az az első hsz, tele vagyok kérdésekkel de se fejetveszteni, se rengeteget visszaolvasgatni nem szeretnék :)

Vétkezz csak, gyónni ráérsz...

(#1819) FireKeeper válasza Paci. (#1818) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

a "hosszúhétvégén" teljesen kiment a fejemből a projekt, de majd előbb-utóbb próbálok sort keríteni rá. bár igazából nem tudom milyen "nagy igazságokat" kéne beleírni, jöhetne egy kis segítség.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#1820) BullZeye válasza FireKeeper (#1819) üzenetére


BullZeye
veterán

Az összes fel lelhető pendrive, ami 3.0, hisz 2.0 elavult régi és fölösleges. Sebességgel, egy kb árral, ami árgépen az átlagos. Én ezt tenném a helyedben.

Sebesség az oldalakon van, sőt be is írtam párat pár napja.

(#1821) macska válasza FireKeeper (#1819) üzenetére


macska
tag

"Ma már igazán 3.0-ás Pendrive-ban érdemes gondolkodni, mivel közel maximálisan kihasználja az USB 2.0 sávszélességét. Árban, már nincs nagy különbség, és idővel, ha lesz 3.0 USB port, ott a sebesség mind olvasásban, mind pedig írásban számottevően megnő. A mai állapot szerint, ez USB 3.0 32GB-nál vagy felette nagy valószínűséggel igaz, mivel több csatornán ír, olvas egyszerre. USB 3.0 16GB-nál a 10000 Ft körüli Pen drive-ok esetében. 16GB-nál célszerű megnézni a gyártó oldalát, hogy USB 3.0-án mit tud az adott eszköz írásban, olvasásban. Irányadó lehet. 16GB USB 3.0 pendrive olvasásban gyorsabb minden esetben USB 3.0 porton.Az USB 3.0 pendrive-ot nem árt letesztelni az ingyen letölthető CristalDiskMark 3.0.1b tesztprogrammal.

8GB-nál, vagy attól lejjebb az olvasás, és írás sebessége kicsi, a fent említett 16GB, 32GB vagy felette lévő pen drive-okhoz képest. "

Esetleg egy dátum a 1hsz. végére, hogy látni lehessen, hogy kb. mikori állapotnak megfelelő összefoglalás.

+ néhány esetleg szempont megfogalmazása, hogy mi alapján válasz pendrive-ot.
- milyen tárkapacitású kell
-mekkora összeget szánsz rá maximum
-gyors kell ??? (Ez idővel meg fog szűnni, mivel USB 3.0 lesz összes, előbb utóbb)
- egyéni szempontok, (kinézet, ütésállóság, szoftware igény)
-magyar garancia években ( 2 év, 3 év, 5év) Mivel az élettartam garancia az a gyártón keresztül érvényesíthető, a magyar garancia lejártával.
(Bár, ha kell, akkor az ember 3-5 év elteltével úgyis cserél pendrivot szerintem, de az is lehet, hogy 5 év múlva, a pen drive, mint eszköz kiszorul véglegesen a technika fejlődésével.)

Ezt tartottam részemről egy hirtelen összefoglalásnak kb. a mai helyzetet figyelembe véve. Fogalmazd át légyszi, rövidítsd, ha találsz benne általánosságban jellemző hasznos infót.

macska

(#1822) FireKeeper válasza macska (#1821) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

no, így első nekifutásra ilyenre sikerült, ha valamit még kiegészítsek, szóljatok, ha jó így is, akkor megy modkerbe, meg akkor beleíratom a topikcímbe, hogy "mielőtt kérdezel olvasd el az első hsz-t".

[ Szerkesztve ]

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#1823) macska válasza FireKeeper (#1822) üzenetére


macska
tag

Tök jó, esetleg még valahogy az aktuális frree-s teszt progit, talán, megemlíthetnéd, akinek van kedve, megnézheti mit tud a pendrive-ja. + elég sok helyen, tesztoldalakon is használják még manapság.
(Az én esetemben a tesztprogi tette egyértelművé, hogy az első Silicon Blaze B10-em xar volt. Példának okán, nekem sokat segített. Ha gondolod.)

Egyébként tök jól van megfogalmazva, megírva, tetszik. Grat. hozzá. :))

Az általad javasolt topikcím kiegészítést is tedd be szerintem.

[ Szerkesztve ]

macska

(#1824) FireKeeper válasza macska (#1823) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

milyen tesztprogiról is van szó pontosan? én anno az atto disk benchmarkot használtam, de szerintem nem arra gondolsz.
szóval ez amolyan felhívás lenne, hogy aki tud, az dobjon be ide teszteredményt?

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#1825) macska válasza FireKeeper (#1824) üzenetére


macska
tag

CristalDiskMark 3.0.1b tesztprogrammal. (Ez változhat később esetleg, de ma ez elég jó viszonyítási alapként.)
Ebből be is volt dobva anno több teszt a topikba is. Jól jött anno. Valahogy esetleg megfogalmazni, hogy aki akar, az nyugodtan tehet be teszteredményt is. Köszönettel veszik az ide betérők. Én azért jobban bízom egy tagtárs teszteredményében, egy kicsivel.

[ Szerkesztve ]

macska

(#1826) FireKeeper válasza FireKeeper (#1) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

frissült az első hsz!

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#1827) macska válasza FireKeeper (#1826) üzenetére


macska
tag

Jó. Véleményem szerint. Általánosságban képet ad, a mai helyzetről, illetve jól tükrözi, hogy ma már, bár ha (még) csupán 2.0-ás portunk van, érdemesebb már 3.0-ban gondolkozni. Gyorsaság igénye esetén a USB 3.0 -ás 32GB a biztos, illetve USB 3.0 16GB ma még szükséges a gyártó oldalának megtekintése az írási sebesség gyorsaságát tekintve.

[ Szerkesztve ]

macska

(#1828) macska válasza FireKeeper (#1826) üzenetére


macska
tag

Nem tudom, esetleg hogy lehetne megfogalmazni, ha szükséges, hogy nem igazán lehet szavatolni, hogy egy adott pendrive sok-sok évig fog működni. Nem igazán lehet. Van ugye magyar garancia, meg élettartam garancia, de az, hogy "10 évig jól működik", azt nem lehet semmire kimondani. Itt mindig az adatok fontosságára hivatkoznak a tagtársak, de "ami elromolhat, el is romlik."

[ Szerkesztve ]

macska

(#1829) macska válasza macska (#1828) üzenetére


macska
tag

Most olvastam, benne van, szóval, szerintem így nem rossz. THX.

macska

(#1830) Paci.


Paci.
tag

Köszönöm a frissített első hsz-t! :R
Sikeresen kiokosodtam. Annyi kérdésem maradt még, hogy abban nem vagyok biztos hogy ha veszek egy nagyobb kapacitású darabot, akkor az hajlandó-e a teljes méretét "egyben" látni. Régebben több 8GB-s darabbal is jártam úgy, hogy 2 GB-nál nagyobb fájlt nem tudott fogadni.

(minden bizonnyal előrébb ki van tárgyalva a dolog, de lusta troll vagyok :P )

Vétkezz csak, gyónni ráérsz...

(#1831) FireKeeper válasza Paci. (#1830) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

az azért volt, mert a FAT32 fájlrendszer nem támogat 4GB-nál nagyobb fájlokat. ergo hiába volt egy üres, FAT32-re formázott pendrive-od, nem tudtál rárakni egy 4GB-os fájlt. a megoldás az NTFS vagy az exFAT fájlrendszer használata.

gondoltam hogy ezt is beleírjam egyébként, de aztán úgy voltam vele, ez már használati, mintsem vásárlás előtti probléma.

[ Szerkesztve ]

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#1832) Paci. válasza FireKeeper (#1831) üzenetére


Paci.
tag

Köszönöm! :R
Akkor elvileg a mostani darabokkal nem lehet ilyen gond.
Még egy apróság. Ha veszek egy 3.0-s pent, az kompatibilis lesz minden eszközzel amin 2.0 van? TV, HiFi, autórádió stb...

Köszönöm!

*szerk: régebbi pent nem tudok nem FAT32-re formázni, mi? :O

[ Szerkesztve ]

Vétkezz csak, gyónni ráérsz...

(#1833) FireKeeper válasza Paci. (#1832) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

Akkor elvileg a mostani darabokkal nem lehet ilyen gond.
a régiekkel sem lehet. azokat is formázhatod más fájlrendszerre.

egyébként igen, az USB3 visszafelé kompatibilis.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 IV || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#1834) Paci. válasza FireKeeper (#1833) üzenetére


Paci.
tag

Köszönöm szépen! :R

Vétkezz csak, gyónni ráérsz...

(#1835) Draken


Draken
őstag

Sziasztok

16gb-os pendrive-t szeretnék venni, a keret rá 5k. Igazából max tárolás lenne a szempont, dvd-n filmnézés, ki mit ajánl? köszi!

(#1836) macska válasza Draken (#1835) üzenetére


macska
tag

Bármelyiket, a magyar gar legyen a legtöbb, azt nézd.

macska

(#1837) Draken válasza macska (#1836) üzenetére


Draken
őstag

Köszönöm, tehát pl egy ilyen tökéletes lesz erre a célra?

(#1838) macska válasza Draken (#1837) üzenetére


macska
tag

jó szerintem.

macska

(#1839) Cadal


Cadal
őstag

Melóhelyen most kaptam egy Kingston DTR500 16GB -os pent. Egy CDM-et dobok róla.

(#1840) Cold5


Cold5
senior tag

Sziasztok,

4GB-os USB3 pendrive-ot (kupak nélkülit) szeretnék venni. Nagyon magas olvasási sebességre lenne szükségem, az írás nem érdekel. Mit tudtok ajánlani?

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#1841) BullZeye válasza Cold5 (#1840) üzenetére


BullZeye
veterán

Szia, azt, hogy olvass vissza.

De hogy építő jellegű is legyen, pedig nem érdemelnéd meg, 4gbból nem fogsz találni olyat.
Ha gyors kell, ott kezdődik, hogy 32gb.

(#1842) Cold5 válasza BullZeye (#1841) üzenetére


Cold5
senior tag

Először is, köszönöm a nagylelkűséged.
Másodszor, elolvastam az első hszt és visszaolvastam kb. 500 hszt.

Most pedig menjünk vissza általános iskolába ahol az értő olvasást tanultuk:

"4GB-os USB3 pendrive-ot (kupak nélkülit) szeretnék venni. Nagyon magas olvasási sebességre lenne szükségem, az írás nem érdekel. Mit tudtok ajánlani?"

Nekem ebből az jön le, hogy egy 4GB-os magas olvasási sebességű pendrive-ra van szükségem. De lehet, csak én értelmezem így...

Azért bátorkodtam feltenni a kérdést, mert amit a kb. 500. hszből kiolvastam abban valóban az volt, hogy a 32GB a leggyorsabb. Van 32GB-os pendrive-om, szuper gyors nagyon örülök is neki, de nekem egy 4GB-osra lenne most szükségem.

Tehát, még mindig az lenne a kérdésem, hogy 4GB esetleg 8GB (bár nem lesz kihasználva) pendrive-ból mit tudtok ajánlani?

[ Szerkesztve ]

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#1843) macska válasza Cold5 (#1842) üzenetére


macska
tag

A chip miatt gondolom a 4GB sosem lesz gyors, olvasásban sem. A 8GB is lassú, a 4 még lassabb. Nincs is értelme a túl gyors sebességnek, a tárhely miatt, hisz 4GB nem oly nagy tárhely. Kis file-ok esetén az írási sebesség alapvetően lassú, mivel minden file bejegyzést nyer a "FAT" táblába, és így lassú az írás, nagyobb pen drive-ok esetén is.
4GB gyors chip kifejlesztésének nem látták értelmét.
A nagyobb tárhely esetén, annak megtöltésének ideje nem igazán hosszabbodhatott időben, mert akkor a pen drive úgy lelassult volna, mint eszköz, hogy nem lett volna értelme használni. Így nagyobb tárhelyhez gyorsabb chip-pet kellett kifejleszteni. A 4GB-hoz nem volt értelme. Az árról, nem is beszélve. Szerintem. 4GB-ban nem nagyon láttam nagyon USB 3.0-át.

8GB USB 3.0, a legjobb választás a "gyors" olvasási igény kiszolgálására, hisz USB 3.0 olvasásban azért elég jó, USB 2.0-án is..

[ Szerkesztve ]

macska

(#1844) macska válasza Cold5 (#1842) üzenetére


macska
tag

A-Data S 102 8GB USB 3.0. 52MB/sec olvasás USB 3.0-án,
USB 2.0-án is tud 20MB/sec felett szerintem.

macska

(#1845) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

Először is bocsi, ha off a hsz-em, csak más topicok amikbe jobban illene a téma, azok elég halottnak tűntek :)

Olyan gondom lenne, hogy 1 régóta az autóban lévő (fejegységben) pendrive-omra most próbáltam rámásolni új zenéket, de vmi eszméletlen mód lassú... Újra formáztam, hátha. de még így is 120-150kbit!/s-el megy az írás, ami ugye a röhejesnél is röhejesebb... Próbáltam már másik USB portban is (3.0-ban is), de semmi változás. Valakinek vmi tippje? Mert nemtom h haldoklik-e vagy mi a fene van (de hát alig volt használva...:/) FAT32-es

Köszi előre is a segítséget.

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#1846) macska válasza TheProb (#1845) üzenetére


macska
tag

Őszintén. Vennék egy másikat. Nem tudom, mi lehet a gond, nálam még nem szállt el pen drive. Esetleg még 2 PC-ben kipróbálnám, és ha ugyan az, akkor szobadísz.
Esetleg, formázd ntfs-re, ott, ahol a winyókat formázzuk, ne pl. Total Commanderen keresztül.
Ennyit még tán érdemes foglalkozni vele, többet nem igen. Szerintem.
(Lehet, "szétrázódott" a kocsiban, kontakthiba, esetleg valami forrasztás, kontaktus. Csak ötlet, de ugye, inkább egy másikat vennék.)

[ Szerkesztve ]

macska

(#1847) TheProb válasza macska (#1846) üzenetére


TheProb
veterán

Igen sajnos ez halott, mert se másik gép, se az autóban lévő lejátszó se tud vele mit csinálni... :/ "Poén" az, hogy 1 másik kingston drive-om is most adta meg magát, szal happy vagyok... :D bár még garos szerencsére.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#1848) truefx


truefx
aktív tag

Sharkoon Accelerate Duo 32GB USB 3.0 (USB2.0-val tesztelve):

[ Szerkesztve ]

(#1849) macska válasza truefx (#1848) üzenetére


macska
tag

Egész jó.

macska

(#1850) johndeegwed


johndeegwed
tag

Hello mindenki.
Abban kérném a segitségeteket hogy van 1 entec 8gb-os pendrivom amit 1 pioneer autós rádióhoz használtam. Körülbelül 2-3 hete gépemben a vinyó tönkre ment igy gondoltam meg próbálok rá telepiteni ideglenessen win xp. Tehát rádugtab usbre formázásig eljutott de telepitést nem sikerült végre hajtani. Azóta vettem 1 vinyót win 7-tet telepitettem dvd-röl.
Gép probláma meg lett oldva. Ezt pipáltam. Pendrivra másoltam zenéket bedugtam autó rádióba és error 22 hiba üzenetet ir. Gondoltam ujraformázom de ugysem lett jó.
Következett particion tools fat 32 , ntfs xntf stb de nem akarja az anyagot felismerni.
Gépen teljessen tükéletessen müködik.
Nagyon örülnék ha tudnátok nekem mondani valami meg oldást.

Elöre is köszönettel: John

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen pendrive-ot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.