Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wasquez
senior tag
válasz
Alex91 #25746 üzenetére
Synology biztosan nem véletlenül van agyon sztárolva, viszont az összefoglaló alapján az asus is elég jónak tűnik a bővíthetőség kapcsán, szeretném, ha valami idő közben eszembe jut, akkor legyen lehetőség ügyeskedni valamit.
Van esetleg konkrét típus ajánlat, mindkét gyártótól?
30-50 körül volt az első gondolatom, de nem kötöm fixen ki, ha nagyot lehet ugrani kicsivel többért! -
arcitec
addikt
válasz
Devilstudio #25736 üzenetére
Remélhetőleg még 1 bitet sem írtál felül azon a lemezen. Akkor van esélyed.
[Recuva] Ezt használtam már, működik ha nem lett írva a lemezre.Ha fenti nem és fontos, akkor: [link]
Ez lehet drágább, de talán a legprofibb: [link]
Illetve Google: [link] -
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Otthonra szeretnék egy jól konfigurálható nas-t, két hdd-s lenne az elképzelés, de ezen még gondolkozom, mert backupnak is használnám, így egy lemez esetén is két helyen lennének meg az adatok.
A torrent is lényeges lenne, ha nincs beépített kliens, akkor tudok rá telepíteni utólag?Az ár lényeges, de nem akarok vállalhatatlan kompromisszumot.
Zenék, filmek mennének rá, meg fontos anyagok backupjai. Innen menne a lejátszás.
Létezik olyan, ami wifit is tud, vagy annak semmi értelme!?Hol kezdjem a nézelődést márkában, és milyen funkciókra kell figyelni, hogy legyen rajta?
-
Ano
senior tag
válasz
krealon #25741 üzenetére
Bár nálam digi van és 300-as a feltöltés de maximalizáltam 3 MB(bájt)/sec-re és simán viszi ha van olyan leecher. Továbbá nálam csak kódolt kapcsolattal lehet csere-berélni, így még ez is kicsit rádob a CPU terhelésre, de simán veszi az akadályokat.
Igaz, hogy néha kell neki reboot (1-2 havonta), de ez szerintem simán belefér!
-
krealon
veterán
Hasonloak a tapasztalataim.
A gyari, 2.82-es transmission 2000-2100 torrentig mukodokepes a ZyXEL NSA325 v2-n.
A hetvegen 2120-nal kezdett el kiakadni az enyem (16% cpu a szokasos 1-2 helyett). Visszanyestem 1500-ra, es egybol meggyogyult.
Persze a kephez hozza tartozik, hogy az uplink sebessegem 1 (egy) mega(!)bit per sec. -
Ano
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #25732 üzenetére
Hát nekem egy ZyXEL NSA325 v2-m van immáron lassan jó 4 éve és van benne egy 6TB-os vinyó amin jelenleg kb. 1100 torrent csücsül ... így szerintem a kijelentésed nem teljesen állja meg a helyét.
Igaz, hogy az aktív szálak száma korlátozva van (azt hiszem 50-re) így nem képes egyszerre mindet seedelni, de köszöni szépen jól (el)van
... a leecherek meg majd várnak amíg lesz szabad thread ...
-
Signum04
tag
Torrentezni es Plexezni eleg a 218play vagy erossen ajanlott a 218+?
Nagy vonalakban mi a lenyegi kulonbseg egy hetkoznapi felhasznalo szamara amit tapasztal?
-
Alex91
félisten
válasz
Devilstudio #25736 üzenetére
Trash nincs bekapcsolva?
-
Devilstudio
tag
Sziasztok
Qnap TS-253A - ról véletlenül töröltem a Fényképek mappát.
Segítséget szeretnék kérni hogy hogyan tudom visszahozzni az adatokat. Nagyon nagyon köszönöm előre is a segítséget.
Több évnyi gyűjteményről van szó.
Gondolom mindenki át tudja érezni hogy mennyire rossz amikor ilyen történik. -
Borisz76
nagyúr
válasz
padi68 #25733 üzenetére
[Synology NAS összefoglaló]
[Download Station] a gyári "letöltőprogram" neve...ami Transmission alapokon nyugszik. A bejegyzésben több modell sebességi adatát is megosztották a felhasználók.
[Synology honlapja]
[Összes termékük.....szűrést lehet alkalmazni.]
[DS118 - DS218 - DS218+ - DS718+ - DS918+ összehasonlítása.]
Torrentezéshez ajánlott INTEL CPU-s vasat venni !
[RAID kalkulátor] Ez értelem szerűen a 2 vagy több fiókos modelleknél lehet érdekes ! -
-
skt
tag
válasz
AiRLAC #25721 üzenetére
1. 500 megás net van, amennyire lehet
2. 4K
3.Egyszerre csak 1 eszköz amúgy meg szerintem csak a tv, vagy nagyon maximum még a MacBook de semmiképp sem egy időben.
4. 256gb nekem bőségesen elegendő lenne, mert csak addig lenne rajt adat, ameddig vissza nem tölti, viszont a visszatöltés időtartamhoz van kötve, tehát nagy net sebességet nem igényel, csak időt
Köszönöm a türelmet, és a segítséget előre is! -
padi68
senior tag
Sziasztok, Torrent letöltés és visszatöltésre milyen NAS ajánlott?
Köszönöm
-
De igen
Milyen internet sebesség és mennyire akarod kihasználni?
FullHD vagy 4K tévéről/filmekről beszélünk-e?
Mennyi és milyen eszközök fogják lejátszani milyen felbontásban (kell-e reencode)?
Hány darab ilyen eszköz fogja párhuzamosan használni?
Mennyi adat és mennyi bővülésre számítasz mondjuk a következő 3-5 évben? -
skt
tag
Sziasztok!
Szeretném megvenni életem első NAS-át, amire használnám:
Torrent letöltés, és visszatöltés természetesen, valamint plex szerverként, meg esetleg néhány fájlt tárolnék rajta. A plex szerverre, egy samsung tv-n csatlakoznék és MacBook-on (Valamint minden beállítást Mac-en végeznék szóval fontos hogy Osx kompatibilis legyen)
Fontos lenne, hogy minél jobb minőségben tudja továbbítani a filmeket (de gondolom ez sávszélességtől függ!?)
Remélem nem hagytam ki semmi lényegeset -
palu
tag
Sziasztok,
Igen vagy Raid 0-ra vagy SSD-re a NAS / Szerverbe.
Jelenleg a HDD a gepemben 60-80MB/s el olvas. Gigabites neten 116MB/s körül van az elméleti maximum. Vagyis Raid 1 el csak 60-80MB/s nél lassab lehetek. Raid 0 nál van rá esly hogy kihasználjam a maximumot.Gondolkodom is rajta, hogy 1T SSD-t teszek a NAS-ba hogy gyors legyen, ezt tükrözném 2T normal HDD-re.
-
"legalább olyan sebességgel, mint a beépített HDD-ről, de ha gyorsulna se lenne baj"
Ezt azért gondold végig! Milyen úton mennek végig a bitek a 20 cm-re levő belső egységhez és a min folynak át, ha közben van még egy sor hálózati elem is. Mitől gyorsulna fel a hosszabb, extra úton az adatforgalom?
A titkosításnak két lehetőségét látom:
Komolyabb NAS-ok (pl. Synology) a saját rendszerükből tudnak titkosítani, de külső szoftverből (pl. VeraCrypt) származó állományokat is használhatsz. Ez utóbbi esetben a szoftver persze a saját gépeden fut. Maga a titkosítás feloldása persze időbe telik, de miután még megnyitotta a titkosított konténert, már jó tempóval működik.
MaCS
-
palu
tag
Sziasztok,
Ötleteket várnék az alábbi feladat megoldására:
Feleségemmel mindketten otthonról is dolgozunk, ehhez van 3 asztali gépünk mindben SSDn a rendszer, az adatok meg HDDn.
Szeretném a gépek közötti adatmásolgatás helyett az összes HDD tartalmát NAS / Otthoni Szerverre összevonni.
Aminek teljesülnie kéne:
1.) Mindenhol 1Gigabites hálózat van, a fileok elérését ennek megfelelően szeretném tempósan megoldani ( legalább olyan sebességgel, mint a beépített HDD-ről, de ha gyorsulna se lenne baj)
2.) Az adatokhoz csak password-el védve lehessen hozzáférni, az adatok legyenek a lemezen titkosítva (itt mar gondba vagyok milyen HW tudja a titkosítást es az 1Gigabitet fullba) Vagyis:
- Ha a merevlemez kikerül NAS-ból legyen olvashatatlan,
- ha valaki leül, az egyik gépünk elé jelszó nélkül ne férhessen az adatokhoz
3.) Az eddigi havi mentéseket szeretném automatizálni, minden nap 1x a fenti NAS tartalmát egy másodikra szinkronizálni, ez egy ismerősnél lenne és automatikusan indulna, szinkronizálna majd kikapcsolna
- Itt is fontos a titkosítás, hozzáférés, de a sebesség másodlagos.
Amin gondolkodtam:
- Otthonra HP Proliant GEN10 mini szerver RAID 0 2x2TB igy lenne gyors irási / olvasási sebesség + 1db 4TB amire automatikusan szinkronizálná az előzőt (kieső HD esetén, a helyszínen meglegyenek az adatok)
- Ismerőshöz NAS 1db 4TB mire szintén automatikusan szinkronizálna.
Vagy
- Otthonra is NAS. Ekkor melyik tudna egyszerre gyorsan és titkosítottan kiszolgálni, illetve a fenti HDD konfig milyen alternatívája lenne elérhető
A titkosításon és hozzáférésen azért rugózom, mert a munkáltató szerződésben elvárja az adatok titkosított kezelését.
Szívesen beszélnék is Skype / Watsup- on pár percben olyan fúrumtárssal, aki kompetensnek érzi magát és nyitott némi eszmecserére a témában.Udv Palu
-
Multibit
nagyúr
válasz
Nakivagyok #25708 üzenetére
lehetőleg belépő szintű
-
Alex91
félisten
válasz
Nakivagyok #25710 üzenetére
[link] , Qnap TS-351, vagy mas, intel cpu-val szerelt NAS.
-
Nakivagyok
tag
válasz
gyulazsolti #25709 üzenetére
Na ennyire azért nem vészes nálam...
És nem ragaszkodom a Zyxelhez egyáltalán, úgyhogy bármilyen ajánlásra nyitott vagyok. -
gyulazsolti
senior tag
válasz
Nakivagyok #25708 üzenetére
Nekem igaz NAS 520-as van, de az is megfekszik 5 GB feletti torrenteknél.
Nekem le is van korlátozva, a letöltés 5000 KB/s-ra, és még így sem bír a nagy torrentekkel.
Gondold át a Zyxelt.Nekem 300-as net van UPC.
-
Nakivagyok
tag
Sziasztok,
NSA 325v2-ről szeretnék váltani. Ezzel a géppel az a problémám, hogy a torrent letöltés nem igazán megy 12-14 MByte fölé (jelenleg 500Mbit-es netem van), és a transmission is időnként behal, annyira nem bírja a hardver.
Szóval szeretnék egy olyan - lehetőleg belépő szintű - NAS-t amivel ki lehet használni ezt a sávszélességet. Több ezer torrentet nem szeretnék futtatni, tehát nem kell egy félmilliós erőmű. Mit tudnátok ajánlani? NSA 542 esetleg a kétmagos procival dupla annyi RAM-al jobban bírná?Köszi!
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Iomega IX2-vel kapcsolatba szeretnék segítséget kérni.
-
allein
addikt
Üdvözletem mindenkinek. Torrentezésre szeretnék egy gépet.
Van otthon DS916+(8GB), 4*6TB RED, digis gigabites net. A hardware nem bírja el a digis sávot. Rajta lévő DS alatt, 2500 torrent után már nem működik az autodl.
Azon gondolkodtam, hogy a NAS-t beviszem egy szerverterembe, dedikált 1000/200 sáv, havi bruttó 10.000 ft.
Nem kell hallgatnom ahogy zakatol, nem kell tartanom az áramszünet miatt, nem kell áramtalanítanom amennyiben kint vihar van és villámlik.
Abban kérném szépen a segítségeteket, hogy mit érdemes készen vásárolni erre a célra, csak torrentezésre.
Erős gépet akarok, nem szándékozom feltölteni, csak le és seedelni.
Ami fontos, hogy a NAS-ban lévő vinyók beleférjenek, ha szükséges akkor tudjam bővíteni több vinyóval a jövőben.
Szerk: seed szervert bérelni nagy tárhellyel, nem éri meg anyagilag. Havi 10k-ért 3TB-ot adnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HYNIX 1x4GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest