Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-26 22:29:50

LOGOUT.hu

Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53301) St3ven válasza csucsotke (#53300) üzenetére


St3ven
addikt

Én meg azt, hogy nincs benne T9.

Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html

(#53302) csucsotke válasza St3ven (#53301) üzenetére


csucsotke
aktív tag

A napokban megjön, aztán megírom, de ezek user errorok lesznek az a gyanúm.

(#53303) St3ven válasza csucsotke (#53302) üzenetére


St3ven
addikt

Kösz, az hasznos lenne is párunknak.

Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html

(#53304) csucsotke


csucsotke
aktív tag

Nokia 220 4g Igen, a T9-t nem találtam meg, pedig elég szerény menüvel rendelkezik, szóval az alighanem nem lesz. Monjuk nekem csak arra lett volna jó hogy kikapcsoljam, de aki használná az nézzen utána hogy valami appal utólag bele lehet -e tenni. A neten keverednek a vélemények a régebbi 220-al, abban alighanem volt.
10 éves nokia 2700c-2 -t váltott le aminek beázott a hangszórója és már nagyon recsegett. Ahhoz képest nagyon gyors(már ami a menüben navigációt meg a 137 névjegy kezelését jelenti) és végre a nokia menütől is megszabadultam(a világéletben nem tudtam kiigazodni a nokia menükben, még 10 év használat után is mintha kölcsönbe kaptam volna úgy lesem ha nem letenni kell a telefont, vagy visszahívni. Ebben egy elég logikus menü van(ikonokkal azért csak módjával kényeztet), szerencsére nem az a kategória mint a kínai mp3 lejátszók (kivéve hogy a kikapcsolás gombbal nem lehet visszalépni a főképernyőre, azt megszokom), remélem nem fog hiányozni semmi belőle, mert elég minimál. A gombjainak ergonómiája olyan amilyen, a 2700 után egy határozott lépés előre. A 230-nak állítólag jobb gombjai vannak, de az szóba sem jöhetett, a 0,3 mpixeles szelfikamera megléte is az őrületbe kergetett volna, de ha véletlenül rányomok, a falhoz is .....nám. Érdekes hogy a navigáció gombbal nem lehet telefonkönyvbe lépni, magában semmire sem használható, de legalább nem zavar hogy nem emelkedik ki valami észrevehetően. Félre ettől függetlenül nem nyomtam, a két felső gombra lehet tenni funkciót, rá is kellett a telefonkönyvet. Még korai véleményt mondani, de így első blikkre nem csalódtam.

[ Szerkesztve ]

(#53305) csucsotke válasza csucsotke (#53304) üzenetére


csucsotke
aktív tag

...és jegyzet sincs, draft sms-be jegyzetelek. kossuth rádiót megfogta, füles nélkül, nem azt a legkönyebb felénk, de benne van az első 8ban.

(#53306) ®abstract® válasza csucsotke (#53300) üzenetére


®abstract®
őstag

Szia. Nem tudom ezt hol olvastad de megnéztem a telefonba n üzenet beállításokban is szétnéztem ott annyi van hogy teljes karakter támogatás a három lehetőség közül teszteltem annyi észrevételem van hogy ha ékezetes betűt írok akkor az nem egy hanem két vagy három karaktert vesz el. Ez a T9 szövegbevitel t nem is látom sehol :U

[ Szerkesztve ]

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#53307) ®abstract® válasza csucsotke (#53304) üzenetére


®abstract®
őstag

Én a dual Sim És a 4G miatt választottam ezt a készüléket,igaz nem én hanem egy idősebb családtagom használja. számomra egyszerű A menürendszer a felhasználónak vannak vele problémái ;)

[ Szerkesztve ]

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#53308) csucsotke válasza ®abstract® (#53307) üzenetére


csucsotke
aktív tag

Igen, idősebb felhasználónak nem könnyű választani. A karakterek elég kicsik, de van itthon 130-as nokia, abban nagyobbak, de a menüje ennek átláthatóbb. Nincs benne T9. Én is a 4g miatt választottam, ami végülis annyira lekorlátozta a kínálatot ebben az árban, hogy alig van konkurencia. De tetszik, könnyen kapcsolnak a gombjai ahhoz képest hogy milyen lapos, nagy kompromisszumokat nem kellett kötnöm, fényképező az minősíthetetlen de nem baj.

(#53309) ®abstract® válasza csucsotke (#53308) üzenetére


®abstract®
őstag

Egyértelmű hogy ennek a telefonnak két SIM kártya kezelés és a többféle hálózat sáv a nagy előnye A többi az nem nagy szám annyira 🤔 kicsit kattognak a gombjai de még nem a gagyi kategória.
Fényképezőnek csak a vaku az előnye mert akkor lehet világítani Az faxa.
Alapvetően egy használható modell.
Viszont memóriakártyát kötelező beletenni anélkül korlátozott nagyon.

[ Szerkesztve ]

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#53310) djyuri válasza csucsotke (#53308) üzenetére


djyuri
őstag

Szia. Ha különösen nagyot hallónak választanék, akkor ez közte lehetne? :)

Köszi

(#53311) TCSZ


TCSZ
senior tag

Sziasztok!
Van olyan hagyományos telefon amiben jó GPS van és hosszú az üzemideje?
Köszönöm!

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#53312) csucsotke válasza djyuri (#53310) üzenetére


csucsotke
aktív tag

Szia. Bocs, csak ma néztem meg. Kipróbáltam legerősebb hangerőn, de bírta a fülem, szóval nem olyan erős a hangja. Szerintem ez gyönge lesz erre a célre, a régi nokiám hangosabb volt. Esetleg ha idősebb is aki használja, akkor meg pláne nem jöhet számításba. Vannak jobban kitapintható gombokkal rendelkező mobilok, és a betűmérete is kicsi .

(#53313) peppe79 válasza TCSZ (#53311) üzenetére


peppe79
senior tag

Szia!

Mit értesz "jó" GPS alatt? Olyat keresel, amiben van követés is?

(#53314) Fancy-boy válasza peppe79 (#53313) üzenetére


Fancy-boy
addikt

Plusz mit ért "hagyományos" alatt?
Mondhatnánk az Alcatel 3088X 4G-t, ami nyomógombos, de ugye KaiOS rendszerű, tehát nem teljesen hagyományos. :D

(#53315) peppe79 válasza Fancy-boy (#53314) üzenetére


peppe79
senior tag

Hát, ja. :) Én meg lehet, hogy az Alcatel 3088X-et lecserélem egy Ruggear RG160-ra. Pont most tesztelgetem. :) Van mindkettő telónak előnye, meg hátránya is, viszont amire a Ruggear-nél azonnal felfigyeltem, és nagyon megörültem neki, az az automatikus ki- és bekapcsolás lehetősége. Többször említettem már, hogy ezt a funkciót nagyon hiányolom sok telefonból, mivel én éjszaka szeretek nyugodtan pihenni, meg ugye az akku sem merül feleslegesen. Hát, ennél a telónál adott ez a lehetőség, ráadásul még az is kiválaszthatom, hogy például csak hétköznapokon legyen aktiválva, hétvégén meg nem.

(#53316) ®abstract® válasza peppe79 (#53315) üzenetére


®abstract®
őstag

Automatikus ki be kapcsolás nem egy rossz dolog. Na de ha van a készülékben repülő mód vagy funkció Akkor minek kikapcsolni? én évek óta így használom a telefonja imat repülő módba teszem lefekvés előtt azt annyi.

Szavahihetőség manapság ritka kincs.

(#53317) peppe79 válasza ®abstract® (#53316) üzenetére


peppe79
senior tag

Gyakran előfordul, hogy ha épp este használom a mobilt, akkor visszaveszem a fényerőt, aztán a délelőtti napsütésben meg nem látok semmit a kijelzőn, mert előtte elfelejtettem visszaállítani.
A repülő módnál ugyanez lenne a helyzet. Meg kellene lennie annak a rutinnak, hogy napi szinten ki- és bekapcsoljam, de ez nálam nem megy, mert tutira elfelejteném. Emellett ha nem is olyan mértékben, mint amikor a wifitől kezdve minden bekapcsolva marad, de azért így is valamennyire merül az akku.

(#53318) Fancy-boy válasza peppe79 (#53315) üzenetére


Fancy-boy
addikt

Szuper! Az ugye érintőképernyős? Van benne áruház? Tehát lehet rá mindenfélét telepíteni?
Lehet Te vásároltad meg belőle az utolsót, mert az Árukeresőn már nincs fent. :)

[ Szerkesztve ]

(#53319) peppe79 válasza Fancy-boy (#53318) üzenetére


peppe79
senior tag

Igen: érintőképernyős, plusz mivel androidos, természetesen elérhetőek a google play áruház alkalmazásai is. Tulajdonképpen ugyanolyan, mint bármelyik más, olcsó, KitKat androidos okostelefon, csak ezt hagyományos nyomógombokkal is ellátták. Amolyan "hybrid". Az érintőképernyő nekem nem hiányzott, meg a közösségi háló sem érdekel, viszont a Panasonic fényképezőgépemhez készült applikációra óriási szükségem volt, és az csak androidos telón fut. Kizárólag emiatt vettem meg, amúgy el lettem volna az Alcatellel is...minden hibája ellenére.

Ami hátránya, például az Alcatel 3088x-hez képest, hogy jóval bumfordibb, plusz másfélszer nehezebb. Meg van még 1-2 dolog, amit szokni kell: pl. a menüben nem rendezhetőek az ikonok, ilyesmik. Viszont minden más tekintetben, sokkal jobb, mint az Alcatel 3088x: nincs belassulva a telefonkönyv, jobb a billentyűzet feloldása, zárása; sokkal tisztább a beszédhang, 'normális hangereje' van, százalékosan mutatja az akkumulátor állapotát a főképernyőn, nem katyvaszos az sms kezelése, nem bug-os (legalábbis, eddig még nem tapasztaltam ilyet) stb-stb.

Egyébként használtan vettem, 19-20 ezret nem adtam volna ki érte. :) De olyan, mint az új, mert az előző tulaj nem használta, épp csak kipróbálta.

[ Szerkesztve ]

(#53320) Fancy-boy válasza peppe79 (#53319) üzenetére


Fancy-boy
addikt

Köszi a választ!
Üzemidőről már esetleg tudsz nyilatkozni, mondjuk az Alcatelhez képest?

(#53321) hbala


hbala
aktív tag

Közben meg megérkezett az új 150-es: [link]

(#53322) peppe79 válasza Fancy-boy (#53320) üzenetére


peppe79
senior tag

Még csak 1 napja használom. :) Egyelőre nem állítottam be, hogy éjszakára kikapcsoljon, mert én is kíváncsi vagyok, meddig bírja egy huzamban. Kevés, és általában rövid telefonhívásokat szoktam lebonyolítani. A wifi ki van lőve, viszont a mobilnetet nem tudom kiiktatni (vagy csak nem vettem még észre). Ez utóbbi nélkül talán valamivel hosszabb ideig lehetne a telefont működésre bírni.
Ilyen körülmények közt, szerintem ~4 napig bírja egy töltéssel, de majd kiderül.

(#53323) TCSZ válasza peppe79 (#53313) üzenetére


TCSZ
senior tag

Hali!
Követés nem kell. Navigációra kell csak.
Fancy-boy: nyomógombos legyen.

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#53324) peppe79 válasza TCSZ (#53323) üzenetére


peppe79
senior tag

Nekem az Alcatellel, Ruggear-el hibátlanul működik, utóbbival még a követés is megy. Nokiáknál is van GPS, de azokkal nincs tapasztalatom.

(#53325) DeFranco


DeFranco
nagyúr

sziasztok

nokia 230 telefont keresek, szinte mindenhol 2 év garanciával találom, néhány kivétellel. a legjobb áron most az aquánál látom az elfogadható boltok közül, ott viszont 1 év garanciát vállalnak az adatlap szerint.

mit lehet tudni a garanciás feltételekről? ha a bolt (pl. alza) két évet vállal, akkor az valóban többlet garanciát jelent, vagy csak az egyébként általános gyári garanciát tüntetik fel, amit az aqua egyébként nem, de a gyakorlatban ott is ugyanúgy él, gyártói gariként?

[ Szerkesztve ]

(#53326) attiati


attiati
veterán

Doro 520x helyett tudtok ajánlani valamit?

nincs sok igény, csak

legyen hangos
nagyobb gombok
nagyobb betűk
bírja azért a strapát
magyar nyelvű menü

:R

(#53327) Fancy-boy válasza attiati (#53326) üzenetére


Fancy-boy
addikt

Evolveo Z1: [link]
Még erősebb akkuval pedig a Z3: [link]

[ Szerkesztve ]

(#53328) attiati válasza Fancy-boy (#53327) üzenetére


attiati
veterán

Pont ezeket néztem A strapa feltétel kiesett.

Így bármi megteszi, amit egy idősebb ember is tud telefonálásra használni.
Van itt "bestbuy", ami mentes az idegesítő hibáktól?

Olvasom, hogy valamelyiknél nem működik a hívószám elküldése, vagy bekapcsolja a rádiót, stb...

Igazából semmi nem kell rá (se fényképező, se elemlámpa), csak egy fapados telefon + sms.

[ Szerkesztve ]

(#53329) wolfman


wolfman
veterán

Beszarás mennyire nincs elterjedve a Nokia 225 és 230 által használt 2,8ˇ-os kijelzőméret, pedig már ennek kellene lenni sok telefonban (vagy nagyobb).

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#53330) attiati


attiati
veterán

szerintetek ki lehet lockolni itthon egy brit szolgáltatós Doro telefont?

mármint hogy:
1. egyáltalán lehetséges e "fizikailag"
2. a szolgáltatónak kötelessége megtenni itthon?

(#53331) peppe79 válasza wolfman (#53329) üzenetére


peppe79
senior tag

Én eddig semmi hátrányát nem tapasztaltam még a 2,4"-os kijelzőknek.

(#53332) attiati


attiati
veterán

úgy látom még nem volt linkelve a PH-s szenior telefon nagyteszt

(#53333) Fancy-boy válasza attiati (#53332) üzenetére


Fancy-boy
addikt

Neked segített a választásban? :))
Szerintem az a függetlenítés felejtős móka. Maximum ha a külföldi szolgáltató megcsinálja pénzért.

(#53334) Truman


Truman
senior tag

Sziasztok!

Bocs ha ez off, de talán ezt több hagyományos mobiltelefon felhasználó olvassa. Mert nem sokan vannak már. Szóval ismerősömnek van egy Nokia 100 (RH-130) típusú buta telefonja.
Az vele a gond, hogy bejövő hívásnál csak a számot írja ki a nevet nem. Pedig a telefon könyvbe megtalálhatók azok a számok. A kézikönyvbe nincs semmi erről. Nincs valami trükk, vagy GSM kód amivel ez megoldható? Vagy tényleg ennyire le van butítva ez a cucc?

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#53335) Truman válasza Truman (#53334) üzenetére


Truman
senior tag

Már tárgytalan.
Kiderült, hogy ez az ostoba teló csak akkor találja meg a telefonkönyvben a nevet, ha +36... formátumba van beírva a szám. Mókás lesz a csórikámnak átírni azt a kb. 150 számot. :DDD

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#53336) wolfman válasza Truman (#53335) üzenetére


wolfman
veterán

Fantasztikus egyébként, hogy a mostani hagyományos telefonok mennyire le vannak butítva. Most vettem faternak egy Nokia 230-at z elromlott 225 után. Átmásolgattam a dolgokat egyikből másikba, neveket, képeket, stb. Hogy mennyire kurvabuta egy készülék, az valami fantasztikum. A régi jól kezelhető, átlátható, gyors, logikus márkábol mekkora egy suttyó, retardált semmi lett. Utolsó jó telefonjuk sztm a 515 volt (az is erős engedékenységgel).

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#53337) quailstorm válasza wolfman (#53336) üzenetére


quailstorm
nagyúr

A 225 és a 230 nem Nokia (hanem MTK), az 515 még az volt, bár már nem tudott SMS-t szinkronizálni és nem volt teljes PC Suite support.

[ Szerkesztve ]

(#53338) orso0355 válasza Truman (#53335) üzenetére


orso0355
őstag

Most nem azért, de tíz év alatt nem volt rá ideje? 😃

(#53339) attiati válasza Fancy-boy (#53333) üzenetére


attiati
veterán

Segített igen, jó, hogy van ilyen teszt is. Doro lett.
Azért az 520x minőségibb cucc volt, mint a 1360.

(#53340) peppe79 válasza Fancy-boy (#53320) üzenetére


peppe79
senior tag

Kikapcsolt wifi-vel + mobilnettel, napi pár perc telefonálás mellett, ~9 és fél napig bírja. Viszont, az automatikus ki- és bekapcsolást beállítva, durván két hétig is kitolható egy töltéssel.

A százalékos kijelzés elég csalóka, mert a 8. naphoz közeledve még 60% feletti töltöttséget mutatott, pár óra múlva viszont rohamosan esni kezdett. 9 nap, és 3 óra után, már csak 15%-on állt, úgyhogy feltettem a töltőre.
Az Alcatel ilyen beállítások mellett ~8 és fél napig bírta.

Wifi-vel, és/vagy mobilnettel persze sokkal gyorsabban merül mindkét telefon.

(#53341) Zsocy155


Zsocy155
őstag

Sziasztok!
Unokabátyámnak keresünk telefont.
Az elsődleges szempont, hogy a hangszórója hangos legyen (romlik a hallása). Nyomógombos vagy szétcsúsztatható, csak telefonálásra használná. Újat szeretnénk, független vagy Telenor.
Köszönöm szépen.

(#53342) IOX


IOX
tag

Sziasztok! Tudtok olyan nyomógombost ami hotspot lehet. Köszi

(#53343) quailstorm válasza IOX (#53342) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ami KaiOS-es vagy Androidos és 4G-s, azok tudnak.
Jól felment a 8110 4G ára, én még 10k alatt vettem.

[ Szerkesztve ]

(#53344) IOX válasza quailstorm (#53343) üzenetére


IOX
tag

Neked meddig bírja a 8110 aksija?

(#53345) quailstorm válasza IOX (#53344) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Végül nem használtam élesben egyelőre, kellett a két rendes okostelefon, úgyhogy mai napig nem tudom, mit bírna...

(#53346) IOX


IOX
tag

Van valakinek tapasztalata a Mobiwire Oneida 4G-el?

(#53347) peppe79 válasza IOX (#53346) üzenetére


peppe79
senior tag

Ez inkább egy amolyan időstelefon, nagy, elkülönülő gombokkal. Videotelefonálni is lehet vele.
Én pár napig használtam, aztán inkább visszavittem. Nagyon idegesített, hogy a prediktív szövegbevitel az alap, ami minden alkalommal visszaáll.

(#53348) dik


dik
őstag

Szétszedtem az s 5610 mert a gombjait egyre nehezebb nyomkodni. Vagyis azokat könnyű de egyre nehezebben veszi a lapot. Nem találtam semmi olyat ami ezt eredményezné szemmel láthatóan. Néha még izomból ha nyomom sem veszi a lapot. Van amikor meg alig kell megnyomni és nincs gond. Miért csinálja ezt? Lehet ezen javítani valahogy?

"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"

(#53349) hbala válasza quailstorm (#53343) üzenetére


hbala
aktív tag

Anno 28-ról indult. Most 18 körül megy. Te biztos valami alzás kuponos akcióban vetted.

(#53350) IOX válasza peppe79 (#53347) üzenetére


IOX
tag

Értelek, hotspot-nak kellene.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.