Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-26 22:29:50

LOGOUT.hu

Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13551) Sly Bp. válasza johni8000 (#13550) üzenetére


Sly Bp.
addikt

Én inkább a 8Gb-os változatot ajánlanám! Nagyobb a kijelző, fényesebb! Jobb billentyűzetmegvilágítás! Erősebb csúszka mind a két irányba! És valamiért a 8GB-os tisztábban szól (de lehet hogy ez csak softver miatt)! De az N95 is jó 8GB-os kártyával mert akkora különbségek nincsenek csak a 8GB jobb kidolgozású és minden téren egy picivel több!

[ Szerkesztve ]

(#13552) rollo válasza johni8000 (#13550) üzenetére


rollo
tag

en is a 8gbs valtozatot ajanlom. jart mind a ket fajta a kezemben,es nekem sokkal jobban tetszik mint a szimpla n95

(#13553) Dolby


Dolby
senior tag

Sziasztok!

Öcsém dual sim-es telefont keres és ezt találta. ez egyenértékű az f480-nal csak annak vmi spec változata?

- Nyugalom, a hosszú élet ritka!

(#13554) Sly Bp. válasza Dolby (#13553) üzenetére


Sly Bp.
addikt

Nem! Ez egy kínai clone telefon! Butább is mint látod! Én nem vennék semmi áron ilyen kínai csodákat! 3 nap garancia? Azért az gáz! Ha bármi baj van vele ezeket sehol sem javítják! Egyszerűen katasztrófák! Ha olcsón és jót szeretne venni akkor a Samsung D780-at ajánlanám mert ez a legolcsóbb, jóminőségű 2 sim-es telefon!

[ Szerkesztve ]

(#13555) Sly Bp. válasza Dolby (#13553) üzenetére


Sly Bp.
addikt

Nem! Ez egy kínai clone telefon! Butább is mint látod! Én nem vennék semmi áron ilyen kínai csodákat! 3 nap garancia? Azért az gáz! Ha bármi baj van vele ezeket sehol sem javítják! Egyszerűen katasztrófák! Ha olcsón és jót szeretne venni akkor a Samsung D780-at ajánlanám mert ez a legolcsóbb, jóminőségű 2 sim-es telefon!

Na szép 1 mp alatt ment el kétszer! Nem szándékos volt bocsi!

[ Szerkesztve ]

(#13556) Dolby válasza Sly Bp. (#13554) üzenetére


Dolby
senior tag

Köszi, akkor még jó h gyanús volt és mondtam neki h előbb azért utána kell nézni...

Milyen telefont ajánlotok akkor amit használtan nem túl drágán meg lehetne kapni és két sim-es? :-)

[ Szerkesztve ]

- Nyugalom, a hosszú élet ritka!

(#13557) Sly Bp. válasza Dolby (#13556) üzenetére


Sly Bp.
addikt

Soha nem szabad kínai clone telefont venni! Csak a normális gyártóktól szabad telefont venni eleve, főleg Dual-Sim-es telefon esetén!

Mint írtam a Samsung D780 a legolcsóbb 2 Sim-es telefon! Használtban kb 30 ezer forint, újonan pedig 40-45 ezer!

[ Szerkesztve ]

(#13558) Kickass válasza johni8000 (#13550) üzenetére


Kickass
őstag

nagyobb kjelző jobb akksi, és a 128 Ram az N95 8GB szól

Dolby:Sasmung D780 dupla sim-es érintős készülék és azért nem egy kinai csoda :D

(#13559) Sly Bp. válasza Kickass (#13558) üzenetére


Sly Bp.
addikt

Javítanám Kickass-t: A Samsung D780 NEM érintős készülék az a D980! :K

[ Szerkesztve ]

(#13560) Tristis válasza Dolby (#13553) üzenetére


Tristis
őstag

Csecsebecsének jó lehet. Kérdés hogy mennyi lehet a reális ára. Az egész termékkel az a legnagyobb probléma hogy nem tudod az átlagos működési üzemórájátt.

Csak egy példát mondok. Elméletileg úgy számolnak a gyártók, hogy egy bizonyos százalékos érték alatt legyen egy készülék típus garanciában javított modelljeinek száma.
pl. Nokia 3120 classic garanciája egy év vagy kettő. De a garancia megváltásának ára van. A garancia tulajdonképpen a kockázat elkerülésének egy módja, hiszen biztos lehetsz benne, hgoy nem romlik így el a készülék vagy ha el is romlik megcsinálják/kijavítják. Ugyanakkor, mint ahogy ezt leírtam, ha mondjuk egy telefonra 1 év garancia van, akkor az azt is jelenti, hogy körülbelül 6-8db telefonnál több telefon nem fog elromlani átlagosan 100 készülékből, hiszen egyébként a gyártónak sem éri meg a termék gyártása és forgalmazása.

Mivel erre a termékre nincs garancia, ezért necces a dolog. Bár úgy láttam, hogy a hírdető ad számlát. Viszont ha számlaképes a készülék, akkor (ebben nem vagyok biztos, kérlek nézz utána) köteles 6 hónapos jótállást biztosítani, ami törvényileg szabályozott.

Summa-summárom nehéz a döntés. A kütyü nem rossz annyira, ahogy néztem és nem is laggol annyira. Az is kérdés, hogyha összefossa magát a rendszere, akkor rá lehet-e tenni sima Windows Mobile 6-ot... annyira ismeretlen termék, hogy nincs ilyenekről információ.
20-25 ezer forintért a kockázatok felvállalása mellett akár be is érdemes szerezni. A tudása rendben van, az alapján sokat ér, de a garancia sémmi, várható élettartam pedig nehezen megállapítható. Számításba kell venni az átlagos telefonok értékromlását (ami a válság miatt most alacsonyabb), a helyettesítési értéket (mennyiért tudnál venni egy ilyen ksézüléket), a tartozékok értékét stb-stb.

Valószínűsítem, hogy kütyüt szeretne az öcsád:) Kütyünek olcsó és tényleg inkább ezt, mint az Iphone kónokat, mert azok nagyon laggolnak. Ez az első készülék, amit láttam és amit alkalmasnak találok a meggondolásra. Neked is ezt ajánlom! :R

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#13561) Kickass válasza Kickass (#13558) üzenetére


Kickass
őstag

mint felhivták a figyelmem az érintős az nem D880 :D igaz, az érintős D980

(#13562) Sly Bp. válasza Kickass (#13561) üzenetére


Sly Bp.
addikt

Javítanám Kickass-t: A Samsung D880 igaz az sem érintős hanem Slide, de a D780-ról volt szó! :K

D780: Candybar
D880: Slide
D980: Touch

(#13563) Warek válasza Tristis (#13560) üzenetére


Warek
tag

Mivel ezek a telefonok kínaiak vagy egyéb távol keleti országból származnak, a készülékek ellenőrzése már a gyárban sem olyan mint egy nagy múltú gyártóé. (A 6 sigma szerint átlagosan 1 millió készülékből 3 rossz ), az ilyen és az ezekhez hasonló célokra (ISO 9001) a távolkeleti gyártók nem törekednek, nekik a minél több eladás az érdekük. Ezért a meghibásodása ezen készülékeknek sokkal nagyobb mint egy ismert gyártóé.
Ezentúl ezek a készülékek az országba és az EU-ba szürkén vagy feketén kerülnek be, ez nem csak az adó elkerülés miatt rossz emiatt a fogyasztóvédelmi és sugárbiológiai stb ellenőrzéseken nem mennek keresztül így a működésük is kiszámíthatatlan. Továbbá a garanciát sem vállalnak rájuk Európába, szerintem még a gyártó országba sem. Ez tovább növeli az ilyen és ehhez hasonló készülék kockázatát.

Tehát én azt javaslom hogy inkább válasz egy kisebb tudású készüléket egy nevesebb gyártótól, vagy pedig szánjál rá több pénzt de ilyen kétes eredetű működésű dual simes készülékeket ne vegyél.

(#13564) kaller1 válasza Tristis (#13560) üzenetére


kaller1
veterán

Az is kérdés, hogyha összefossa magát a rendszere, akkor rá lehet-e tenni sima Windows Mobile 6-ot...
Ezt nem gondolhatod komolyan... :DDD

.::> <::.

(#13565) Tristis válasza Dolby (#13553) üzenetére


Tristis
őstag

Jut eszembe, van egy érv ami miatt nem érdemes ilyen készülékeket venni: a kínálat sokkal alacsonyabb, mint a kereslet, ezért az egyensúlyi ár magasabb, mint a reális érték. Ez amúgy látható a licitálók és a látogatók számán is. A hírdetők pedig rájöttek, hogy ez számukra jó, ezért nem tesznek fel három készüléket egyszerre csak egyet-egyet, mert így sokkal nagyobb a tiszta profituk az egész bolton. Ennyit az árupiaci egyensúlyról:)
Emiatt viszont nehezen fogsz találni olcsón ilyen készüléket, vagy nem is. Ez esetben rendelj ebayről. Ez lenne a summázatom. (remélem ez nem számít offnak).

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#13566) Sly Bp. válasza kaller1 (#13564) üzenetére


Sly Bp.
addikt

Egyértelmű, hogy ezekre a kínai platformokra nem lehet rátenni semmi Windows Mobile 6-ot! Nem azért fejlesztették ki ezekre a telefonokra, hogy egy kínai csodára rámenjen! Ezekre európában még Szoftver sincs! Max a kínai oldalakon de azon igazodjon el aki megvette a telefont! :K

[ Szerkesztve ]

(#13567) Tristis válasza kaller1 (#13564) üzenetére


Tristis
őstag

Pü. ment :C

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#13568) kaller1 válasza Sly Bp. (#13566) üzenetére


kaller1
veterán

Tristis fórumtárs nem a postban szereplő telefonra gondolt,mint utólag kiderült...:) Szóval az mtk-ra nem megy fel más,a kínaiak "gyártanak" winmo-s telefonokat is csak irreális áron. :D

[ Szerkesztve ]

.::> <::.

(#13569) mindfreak


mindfreak
őstag

Üdv,

Új mobiltelefont szeretnék venni. Évek óta egy SE K750i-t használtam, az alap dolgokon - telefonálás, SMS - kívül zenehallgatásra használtam egy HPM-70-es fülhallgatóval.

Most egy Nokia 6500 Slide-ot néztem ki magamnak, amin 2,5 mm-es Jack csatlakozó van - a fülhallgató már megvan hozzá Sennheiser CX 300 személyében.
Teszteket olvastam ugyan róla, de arról nem igazán sikerült képet kapnom, hogy milyen minőségben játssza le a zenéket? Mondjuk egy SE Walkman szériához képest?

Köszi!

(#13570) Sly Bp. válasza mindfreak (#13569) üzenetére


Sly Bp.
addikt

A 6500 Slide teljesen korrekt kihangosítva és fülessel is! Nagyon jó minőségű ház, csúszka. A Sony-k már nem egy nagy durranások, mind ugyanúgy néz ki ugyan azt tudják! A Sony-khoz képest jobb, már nincs kimondottan jó Sony! Én csak ajánlani tudom, mostmár nagyon megéri az árát!

[ Szerkesztve ]

(#13571) Tristis válasza mindfreak (#13569) üzenetére


Tristis
őstag

Nagy összehasonlítás
Saját hangkép (Minél egyenesebb, annál jobb.)
Konklúzió: a zene chip mindegyik nokiában igen jó kb. az 5310-estől felfelé. Ergo ajánlott.
SonyE W595
Hát... bár beszédhangerőre és csengésre kiváló, de zenehallgatásra alkalmatlan készülék;)
Milyen vicces is ez egy "zenemobil"-tól.

5310 vs. 6500
Ha csak zenére kell tehát elég az 5310-es is 3.5mm-es jack dugóval.
Nézegesd őket és válassz belátásod szerint. ;)

[ Szerkesztve ]

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#13572) Olcsi válasza mindfreak (#13569) üzenetére


Olcsi
senior tag

Az biztos, hogy a nokiák (és ezen belül is a 6500) ott vannak minőségileg. Viszont szerintem sok esetben elég sokba kerül az a nokia plecsni. Mindent tudnak, és tényleg mindent biztonsággal tudnak. Ennek ellenére én azt mondom, hogy igen-igen régóta pl az üzleti célra kialakított nokiák szinte semmit sem változtak. Ideértve a tudást is. Pl egy 6300 és egy 6500 c. tudása között nem látok túl sok különbséget.
A sony ericssonok szerintem sokkal inkább adnak némi pluszt egy átlagos nokiához képest, legyen az egy track id funkció, vagy éppen a walkman-ség, stb.
Stabilak, testreszabhatóak, egyszerűek, és irtó jók!
Félreértés ne essék, én is egy 6300 billentyűit koptatom, de mindezek ellenére ez a véleményem. Spec azért van ilyen telefonom, mert elég válogatós vagyok, és nem találtam meg a nekem árban, és külsőben is megfelelő sony ericssont.
Szerintem zenelejátszásban még mindig a sony ericssonok a legjobbak!

(#13573) rollo


rollo
tag

Szerintem is a Nokia 5310 lenne legjobb valasztas. Lattam ien keszuleket,fogtam,es nagyon jo. Es szep a formaja is.

(#13574) jeni


jeni
félisten

E kettő között van valami különbség, mint technikában és minőségben egyaránt?

Samsung S5230
és a
LG KP500

Tudásra egyformának tünik,a vodafon Samsungot adja 1000 Ft-al drágábban előfizuban

[ Szerkesztve ]

(#13575) Warek válasza jeni (#13574) üzenetére


Warek
tag

Én a Samsungot venném nekem annak jobb a fogása. Szerintem fogd meg őket és amelyik a jobb azt vedd meg.

(#13576) Sly Bp. válasza jeni (#13574) üzenetére


Sly Bp.
addikt

A két telefon pontosan ugyan azt tudja! De én a Samsungot venném mert jobban tartja az árát és szerintem szebb is!

(#13577) jeni válasza Warek (#13575) üzenetére


jeni
félisten

A gombra,kinézetre a Samsung tetszik jobban,bár mennyire értékállóbb az LG-nél?

(#13578) Sly Bp. válasza jeni (#13577) üzenetére


Sly Bp.
addikt

Az LG-nél minden értékállóbb :)

(#13579) rollo


rollo
tag

En is a Samsungot vennem inkabb,mert szerintem a samsung jobb marka az Lg-nel es sztem. minosegibb is.

Igazad van Sly.bp. az Lg-knek nagyon hamar lemegy az aruk!

[ Szerkesztve ]

(#13580) Quasi_modo


Quasi_modo
nagyúr

Most az számít hogy értékálló, vagy hogy tetszik-e és megfelel-e az igényeknek?
A mobil mint befektetés nem működik.

valami

(#13581) Sly Bp. válasza Quasi_modo (#13580) üzenetére


Sly Bp.
addikt

Ez nem teljesen igaz! Mobil mint befektetsé nem a legjobb de lehet vele nyerészkedni! A Samsung 2 év garis meg minden! Sokkal jobban tartja az árát!
Az LG-k 90%-a mint a kínai zokni, megveszed és utána rádrohad lásd akár LG Arena!

[ Szerkesztve ]

(#13582) Quasi_modo válasza Sly Bp. (#13581) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Ez nem teljesen igaz! Mobil mint befektetsé nem a legjobb de lehet vele nyerészkedni!

Bravó

valami

(#13583) Kombat


Kombat
őstag

Ha már úgyis erről van szó...

A Samsung S5230 más színben is kapható vagy csak feketében?

(#13584) Tristis válasza Kombat (#13583) üzenetére


Tristis
őstag

A kérdés nem ebbe a topicba tartozik, hanem ide. :U
Egyébként én még nem láttam más színben a kicsikét.

[ Szerkesztve ]

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#13585) Sly Bp. válasza Kombat (#13583) üzenetére


Sly Bp.
addikt

Csak feketében kapható!

(#13586) Sly Bp. válasza Quasi_modo (#13582) üzenetére


Sly Bp.
addikt

Én az utolsó 30 mobilamat tuti drágábban adtam el mint vettem! Azt hogy neked nem megy, az nem én dolgom! :K

Mi a kínnak küldi el kétszer néha?

[ Szerkesztve ]

(#13587) Sly Bp. válasza Quasi_modo (#13582) üzenetére


Sly Bp.
addikt

Én az utolsó 30 mobilamat tuti drágábban adtam el mint vettem! Azt hogy neked nem megy, az nem én dolgom! :K

(#13588) V1d0N


V1d0N
csendes tag

Melyiket ajánlanátok inkább a Nokia 5800-át vagy az LG Arena KM900-at?

(#13589) Vtwo válasza V1d0N (#13588) üzenetére


Vtwo
senior tag

LG.Nagy tudás és minőségi anyagok.

(#13590) Quasi_modo válasza Sly Bp. (#13586) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Én az utolsó 30 mobilamat tuti drágábban adtam el mint vettem! Azt hogy neked nem megy, az nem én dolgom!
Lehet, hogy én nem is akarom, hogy menjen.
Viszont ha ilyen sűrün csereberéled a mobilokat, akkor ugye előfordulhat, hogy mivel kevés ideig vannak nálad, ezért egyiket sem ismered.

valami

(#13591) veninger.b válasza V1d0N (#13588) üzenetére


veninger.b
tag

Hát ez így elég érdekes kérdés...Először írd meg mire használnád. Ez kb.: olyan mintha azt kérdeznéd, Mercedes vagy Alfa Romeo??? Mert végülis egyik sem jobb a másiknál csak valamelyik ezt tudja jobban vmelyik meg azt. Remélem értetted :)

SGS II - ROM: Miui 1.8.9 / Exynos 5.2 / Rocket 1.0 | Kernel: tegrak oc kernel 27 - 1.66Ghz | MOD: ubuntu 10.10

(#13592) V1d0N válasza veninger.b (#13591) üzenetére


V1d0N
csendes tag

zene hallgatás, böngészés, de a GPS se az utolsó szempont.

(#13593) Kombat válasza Tristis (#13584) üzenetére


Kombat
őstag

Ez így igaz is lenne, de mivel én is az S5230 és a KP500 között vacillálok, így gondoltam nem gond, ha itt kérdezem meg.

Egyébként akkor valószínűleg el is dőlt, hogy melyik lesz, mert nem szeretnék fekete telefont...

Fehér KP500 :K

(#13594) #35692544 válasza Sly Bp. (#13581) üzenetére


#35692544
törölt tag

szerintem csak egy év gyári garancia van rá
tudok olyan boltot ahol minden telóra 2 év bolti garit adnak

(#13595) Olcsi válasza Sly Bp. (#13581) üzenetére


Olcsi
senior tag

Nem mindegy, hogy hogy tartja egy telefon az árát? Az átlag úgyse azért vesz x ezrekért telefont, hogy aztán eladja... Rólad mondjuk el tudom képzelni, hogy többért adod, mint veszed, elég rámenős vagy ahhoz. Sorry, de ez nem volt túl szimpatikus!

(#13596) picur220 válasza V1d0N (#13588) üzenetére


picur220
veterán

Mivel most mobiltelefonos fórumban vagy, ezért LG, de ha megkérdezed az okostelosban is, akkor már rádfognám, hogy az LG nem okostelo. De jobb, mint az 5800, ha nem kellenek az okostelo-funkciók...

(#13597) picur220 válasza #35692544 (#13594) üzenetére


picur220
veterán

Ja, de kinek kell a bolti gari??? Leszarják a problémádat, a gyártó viszont nem biztos...
Samukra eddig azt hittem, 2 évet ad a gyártó, ugyanis minden normális telora 2 évet ad a gyártó.

(#13598) #35692544 válasza picur220 (#13597) üzenetére


#35692544
törölt tag

a samsung csak 1 évet az omniára is csak annyi van
csak a b2700-ra talláltam 24hó gyárigarit talán mert az strapa teló

csak az SE meg a nokia ad 2 évet tudomásom szerint

[ Szerkesztve ]

(#13599) rollo válasza picur220 (#13597) üzenetére


rollo
tag

Nekem Nokia N73-am van es csak 1ev garanciat kaptam! :(

(#13600) picur220 válasza rollo (#13599) üzenetére


picur220
veterán

Az én 6630amra, ami jóval idősebb mint az egész N-széria, már 2 év garit adtak! Csak ebből indultam ki...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.