Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-05-29 16:15:37

LOGOUT.hu

Szerkesztés alatt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) tibcsiworld válasza love (#1700) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Szia! Mennyit szánsz rá? Elég rég volt szó ilyenekről? Akkor nagyon nem volt olcsó téma! :(

(#1702) Croft-21


Croft-21
őstag

Sziasztok!
Megyek haza karácsonyra családhoz, az otthoni szobámban rossz a konnektor, ezért arra gondoltam, hogy a mobilom töltéséhez veszek egy powerbankot. Olvasgattam a korábbi hsz-ket, miszerint az ideális egy 10000 mAh-s lenne. Viszont ugye a powerbankot is tölteni kell, ezért kérdezném, hogy ha még haza indulás előtt feltöltöm, akkor vajon kibír 3 napot? Illetve fel tudná tölteni a telóm legalább 3x?

(#1703) tibcsiworld válasza Croft-21 (#1702) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Az a telefonod aksijától függ. Van rá esély, de feltételezem, hogy a házban van működő konnektor valahol, ahol tudsz tölteni ezt is, azt is!

(#1704) csudri


csudri
őstag

Sziasztok! Mennyire bírja a hideget mondjuk egy jó öreg 10 000-s Xiaomi powerbank? Szünetmenteskent (pass through) hasznalnam usb-s secu kamerakhoz, a kérdés, hogy károsodnak-e attól, hogy esetleg fagy van?

(#1705) tibcsiworld válasza csudri (#1704) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Az angol kifejezést nem értem. Szerintem ezek sima li aksik, és nem, olyanok, amit az autókba tesznek! A 0fok alatti hőmérséklettől mindenképp csökken a kapacitásuk! Tölteni sem jó, ha jéghideg! Hogy a mínuszokat mennyire bírja, ...
Semmiképp nem ajánlott, de ha muszáj,...
Nem lehet bentről kábelen tölteni? Van már 3 méteres is.

(#1706) csudri válasza tibcsiworld (#1705) üzenetére


csudri
őstag

A pass through jelenti azt, hogy egyszerre tudja leadni delejt, de közben tölteni is lehet. Sajnos a ház építésekor nem gondoltam rá, hogy mi van, ha áramszünet van, ezért keresek vészmegoldást. Sima 230-as dugót csináltattam csak a kameráknak, amiket így adapterről töltök, de áramszünetkor nem fogom látni a betörőt. :O

(#1707) tibcsiworld válasza csudri (#1706) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

A kérdés, hogy a kamera mennyit vesz ki a bankból?! Ha legalább 1A, akkor van esély, hogy az áram kivétele és visszatöltése melegen tudja tartani annyira, hogy ne legyen baj!

ui.: apropó áramszünet. Épp most néztem én is ilyen wifis kamerát. Viszont áramszünetkor a router sem megy! Akkor hogy oldod meg a dolgot?

(#1708) csudri válasza tibcsiworld (#1707) üzenetére


csudri
őstag

Ez a kamera. [link] 5V és 1A.
Arra nem is gondoltam, hogy végülis a töltés fűti a power bankot, tehát nem is lesz olyan hidegben. Az eresz alá lesz betéve, a ház gerendájára, ahol elvileg szintén nem kellene nulla fok alatt lennie.

A router szünetmentesen lesz, tehát lesz wifi akkor is, ha nincs áram.

(#1709) ledgeri válasza csudri (#1708) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

Ha a kamera alapból kap hálózati áramforrást, akkor az honnan jön? Kintről, bentről? Kinti áram dobozból?
Ha bentről akkor nem megoldható, hogy az aksi még beltéren legyen?
Ha kinti dobozból, akkor az akksi nem mehetne a dobozba, pl egy sálba bugyolálva, és hőmérsékletét 1-2 napig figyelgetve, beállítva az optimális szigetelést?
Ha mindenképp kültéren lenne az akksi akkor is kellene neki hő-, de nem víz-/pára-, és nem levegő- szigetelés -szerintem..
Bár ezt leírva jutott eszembe, hogy egy kört lehetne futni akkus, biciklis, nagyobb teljesítményű lámpák, meg vadász/katonai/fegyverboltos akkus dolgok specifikációin, hátha kiderül valami hőfüggő, vagy egyéb tendencia!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#1710) czappa


czappa
aktív tag

Sziasztok,

Sajnos úgy alakult, hogy az autómba kellene egy kamera, ami akkor is vesz ha áll a motor.
Az autó akksiját nem akarom használni (nem értek hozzá és ne merüljön le) ezért arra gondoltam, hogy van egy nem használt eredetileg bringázáshoz vásárolt kamerám és először ezt használnám úgy, hogy power bankról üzemelne.
Kérdéseim:
1) A kamera adaptere 0.5A-t és 5V-t as ki magából, viszont a legtöbb power bank 1 - 2A-t. Az összefoglalóban van erről szó, hogy elvileg ettől nem károsodik, de ez teljesen biztos?
2) A hideget az akkumulátor úgy tudom nem szereti. Ez csak az aktuális kapacitását csökkenti, vagy a maximálist is?
3) Létezik gyári megoldás a fenti problémára? (mondjuk ez a kérdés nem annyira a külső akkumulátoros topicba tartozik.)

Előre is köszönöm.

(#1711) ledgeri válasza czappa (#1710) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

1.) A kamera annyit áramot vesz fel, amennyi neki kell, a töltők meg maximum annyit tudnak leadni ami rájuk van írva. Analógia: a csapot is annyira nyitod meg amennyire kell -pohár vizet tölteni lassan, vagy nagy kondért gyorsan-, bír többet is annál de nem tud átfolyni rajta a Duna, ahhoz "nagyobb csap" kell. Ha a kicsi töltővel működik, akkor a naggyal is fog (amíg a VOLT érték ugyanaz!)
2.) Az akku tényleg nem szereti a hideget, sem a meleget. Mindenképpen -alapból is- közvetlen napfénytől, és "szélvédős" hidegtől védendő.Emellett, ha nincs szem előtt, az se hátrány. Előbbi analógiával élve, most ez a literes pack: ha hül a levegő, akkor a szája megy összefelé, így jut bele kevesebb, vagy jön ki kevesebb cucc..., de szerintem a mérete nem változik. Kérdés, hogy a csökkenő szájon jut-e be annyi töltés alatt, amennyi kellene fogyasztáskor.
3.) Biztos, hogy van ilyen egyben megoldás, de ha már van egy kamerád, és az akkut később korábban másra is használnád, akkor inkább ez!, DE:
Milyen kameráról lenne szó? Mit csinál ha betelik a kártya? Milyen memória kártya van benne? Csak mert ha egész éjszakás felvételt akarsz, akkor jó felbontást/részletességet kell beállítani a célhoz, ha nincs opció arra, hogy folyamatos fölülírást csináljon, akkor akkora memóriakártya kell bele, ami kibír egy hetet- vagy amennyi kell.... Ha folyamatos fölülírást támogat, és menne folyamatosan, akkor meg olyan memóriakártya kell bele, ami azt jobban viseli (de így is kell 1-2 nap puffer, hogy ha valamit nem vennél észre első nap). Még az a kérdés, hogy támogat-e bemozdulás érzékelést, amiket meg külön ment, és nem ír fülül, ezeket meg az erre készült speciális dolgok alapból tudják.

Nem rosz megoldás amit tervezel, de a sportkamera nem megfigyelő kamera. Lehet, hogy tudja a fentieket, utána kell nézni, vagy megnézni, hogy mi nem műküdik, és összevetni egy szaki termék tudásával. Lehet, hogy ahhoz is ajánlott egy extra akku :)

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#1712) czappa válasza ledgeri (#1711) üzenetére


czappa
aktív tag

Köszönöm a válaszod!

A kamera sajnos csak 32GB memóriás kártyát lát max., így az egész napos figyelés valószínűleg nem megoldható, legalábbis nem tárolható.
Egyébként ha betelik a kártya, akkor felülírja a korábbi videót, így ez a része rendben van.
Vehetek később kamerát is másikat, ez most még inkább csak teszt lenne a meglévő kamerával és egy akkuval.

(#1713) tibcsiworld válasza czappa (#1712) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Ha a kamera felülírja automatikusan a felvételeket (nekem is ilyen van), akkor gyakorlatilag minden elveszik, esetleg az is, ami fontos lenne, és kellene! (nekem vagy rázkódásra, vagy gombnyomásra zárolja a felvétel törlését) Érdemes lenne olyan kamera, ami mozgásérzékelős, és csak azt veszi, ami fontos, de az nem olcsó!

Engem is érdekel, ha már így másodszor felmerült a kérdés, hogy mint tud -10, -20 fokban egy bank! :)

(#1714) ledgeri válasza czappa (#1712) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

Milyen a kamera, milyen felbontásokat támogat >> mennyi idő alatt tölti meg a 32 gb-ot?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#1715) inf3rno válasza csudri (#1706) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem teljesen világos, hogy hogyan építetted ki a kamera rendszert, de valószínűleg szünetmentes tápegységet keresel, nem ilyen power bank-et. Aztán lehet, hogy overkill, amit írok, de általában azt szokták, hogy több kamera van, és rotálják az adatot merevlemezeken, mert véges a tárhely. Szóval van egy számítógép is a rendszerben, aminek szintén szünetmentes kell. Az lehet pl egy odroid vagy raspberry is akár. Talán még az arduino is használható erre a célra, passz. Költsége azért van, ha normálisan akarod megcsinálni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#1716) csudri válasza inf3rno (#1715) üzenetére


csudri
őstag

A kamerák WiFi-n keresztül felhőre küldik a rövid videókat (15mp), amikor mozgást érzékelnek illetve a bennük található tárhelyre is rögzítenek folyamatosan, persze folyamatosan újraírva, ha elfogyott a hely. Sajnos amikor a rendszert terveztem, akkor elfelejtettem, hogy mi van áramszünet esetén. Újrakábelezést, nem szeretnék, ezért keresek valami lokális megoldást, ezért merült fel a power bank, mint lehetőség, hiszen nagyon pici az áramfelvétele ezen cuccoknak, amúgy is USB-s adapterrel mennek.

Aztán ha nem megy, akkor lehet fúrok három lyukat és rátolom őket egy szünetmentesre, csak akkor igazából felesleges volt kiépíteni nekik az áramot, ha most csinálok egy másik kört. :(

(#1717) inf3rno válasza csudri (#1716) üzenetére


inf3rno
nagyúr

De miért kéne másik kör? Ha egy kábelen megy a mostani, és arról osztod szét, akkor oda betoldod a szünetmentest, aztán kész.

Buliban hasznos! =]

(#1718) csudri válasza inf3rno (#1717) üzenetére


csudri
őstag

Külön biztositekrol mennek a kamerák, konnektorok pedig kiépítve a tetonel, ahiva kertem. Nem lattam még hogy van pontosan kiepitve, de nem mivel több irányba mennek a kabelek igy lehet nem is olyan egyszerű egy helyre tenni a szunetmentest. Azt csak a hab a tortán, hogy nem is szivesen nyulok bele, mert akkor nem lesz garis...

(#1719) psion2101


psion2101
tag

Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi Powerbank 2i-t.De úgy néz ki nem jó,bármilyen kábelt rádugtam bármelyik részére semmi nem történt.Létezik bármilyen teszter szoftveresen amivel rá lehetne jönni mi lehet a gond?Vagy küldjem vissza,mert totál halott lehet?

(#1720) inf3rno válasza psion2101 (#1719) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az enyémen azt hiszem úgy van, hogy a kicsin keresztül kell tölteni, a nagyon meg ő tud tölteni másokat, plusz még van egy gomb, amivel a töltöttséget tudom nézni. Nem hiszem, hogy a tiéd nagyban eltérne. Nézd meg a töltöttséget, ha nem mutat semmit, akkor töltsd egy pár órát, hátha csak le van merülve. Ha akkor sem működik, akkor küldd vissza.

Buliban hasznos! =]

(#1721) psion2101 válasza inf3rno (#1720) üzenetére


psion2101
tag

Oké rendben megpróbálom.Bármilyen telefon töltő használható hozzá?

(#1722) inf3rno válasza psion2101 (#1721) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem igen. Én már töltöttem samsung töltővel, igaz lassabb volt vele, mint azzal, amit hozzá adtak.

Buliban hasznos! =]

(#1723) tibcsiworld


tibcsiworld
aktív tag

Srácok, ha offoltok, akkor tegyétek offba a hozzászólást! Utólag megtettem!

(#1724) tibcsiworld válasza psion2101 (#1721) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

A töltöttség jelző mit mutat?

(#1725) jubilleum


jubilleum
senior tag

Sziasztok,
Tudtok olyan powerbanket amit tud data passthrough-t.
Tehát a powerbank rá van kötve a gépre, és a powerbankre egy hdd/telefon, és én a hdd-t/telefont feltudom csatolni a gépemre. Létezik ilyen?

Köszi,

(#1726) tibcsiworld válasza jubilleum (#1725) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Én már a kérdést sem értem! :(

(#1727) jubilleum válasza tibcsiworld (#1726) üzenetére


jubilleum
senior tag

akkor rajzolok :)
laptop <---> powerbank <--> telefon
én a laptopról tudok fájlokat másolni a telefonra annak ellenére hogy a gépre a powerbank van feldugva

(#1728) tibcsiworld válasza jubilleum (#1727) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Power bank, mint usb hub?

Gondolkodom, hogy mire gondolsz, és azt mire szeretnéd használni, de eddig nem jöttem rá! Bocsi. :(

(#1729) tibcsiworld válasza csudri (#1708) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Hogy sikerült megoldani a dolgot?

(#1730) shakedown


shakedown
csendes tag

Szevasztok,

Latom nem tul aktiv ez a topic, de hatha kapok par jo tippet. Hosszabb utra indulok es eleg sok kutyu lesz nalam. Sokat tervezek kint lenni a szabadban es amit mindenkeppen szeretnek tolteni ezeken a napokon is: 4db akksi a kamerahoz (Panasonic GH5), iPhone XR, GoPro. Ezek mind elmennek usb-rol. Lesz velem egy Mavic 2 Pro dron is, de annak az akksijat (3db) sajnos csak halozatrol lehet tolteni. Tudom vannak ilyen komolyabb power bankok amin van, de azok mar nehezek es dragak. Tekintve, hogy hatiszakos utrol van szo, szamit a suly. 500-600gr-nal azert nem vinnek tobbet, ez is rengeteg. Fontos az is, hogy repulore fel lehessen vinni (azt hiszem max 26800mah a limit).

Volt mar egy probalkozasom az alabbi power bankkal:
https://feelletech.com/collections/solar-chargers/products/25000mah-solar-charger-feelle-solar-power-bank-with-dual-2-1a-usb-output-portable-external-battery-charger-for-smart-phone-tablet-and-more

Ez nagyjabol 3x toltotte fel az iphone XR-t. Vagy ha a kamera akksikon teszteltem, akkor azt is nagyjabol 3-4x. Ennel tobb kene. Tetszett a solar panel, mert lesz hogy napokig tudok varni es addig tuzo napon talan fel is toltene. Azonban ez a kapacitas eleg karcsu.

Az lenne az idealis aminek jobb a hatekonysaga es tud solar toltodest is. Ez a fenti szerintem a gyakorlatban 10.000-15.000 lehet max. Most elkezdtem olyanokat nezni, amik jobb marka es nagyobb kapacitas, de nem solar paneles. Remelhetoleg ezeknek a hatekonysaga is nagyobb lesz. Alabb linkelem amiket talaltam, de ha tudtok mas jo megoldast, akkor varom szeretettel.

https://www.alza.hu/anker-powercore-powerbank-pd-26800mah-fekete-d5662486.htm#parametry

https://www.ravpower.com/products/rp-pb41-26800mah-power-bank

Koszi szepen!

(#1731) ledgeri válasza shakedown (#1730) üzenetére


ledgeri
Topikgazda

A solar-os tudott töltődni rendesen, mikor kint volt? Akkor/az alatt nem lett meleg?
Egy-egy túrakör (töltő nélküli idő) Meddig tartana?
Egész éves (tél is nyár is) projektek ezek?
Mekkora a Panasonic, iphone, gopro gyári töltőjének max kimeneti amper értéke?

(Aktuális piaccal én nem vagyok képben, de hátha a válaszok alapján könnyebb lesz találni valamit :) )

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#1732) shakedown válasza ledgeri (#1731) üzenetére


shakedown
csendes tag

Egy rendes tesztig nem jutott el a solar resz, mert gyengenek talaltam a power bank valos kapacitasat, igy ertelmet vesztette az egesz.
Egy-egy aram nelkuli resz leghosszabb idotartama 5-7 nap lenne. Tudom ez eleg sok, de ha 4-5 napot ki lehetne huzni mar az is jo lenne.
Egesz eves projekt, de igyekszem ugy utazni es olyan helyekre menni, hogy 10 fok ala ne nagyon menjen a homerseklet. Inkabb melegebb helyek lesznek. A leghuvosebb talan Tasmania lesz par het mulva ott ejszaka lehet 5-10 fok abban az idoszakban.

Panasonic: 1860mah x 4db
GoPro: 1220mah
Iphone: 2940mah

Egy aktiv napon 2 Panasonic akksi megy el es iphone-nak mondjuk a fele. Vegyuk azt hogy a gopro-nak is a fele. Tehat a power banknak legalabb egyszer fullra kellene tudni tolteni mind a negy Pana akksit, ketszer az iphone-t es ketszer az iphone es ketszer a gopro-t. Ez lenne a minimum es akkor kint tudok lenni ugy a termeszetben, hogy 4-5 napig fotozok, filmezek.

Koszi ha van tipp.

(#1733) tibcsiworld válasza shakedown (#1730) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Váoo!

Ez a feelletech elég jól néz ki! Mindazonáltal az összefoglalóban is le vannak írva az erős hátrányok!
Az anker egy jó választás, és ahhoz lehetne egy ilyen csiki-csukis solar panelt, ami aksi nélkül van, így az aksi lehet a táskában "hűvösben", árnyékban, kő mögött, ...!

(#1734) shakedown válasza tibcsiworld (#1733) üzenetére


shakedown
csendes tag

Köszi Tibcsi. Jó tervnek hangzik.
A csiki csukisra van esetleg valami tipped?

(#1735) tibcsiworld válasza shakedown (#1734) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Sajna nincs! Soha nem foglalkoztam azzal a kategóriával! :( Nekem eddig nem kellett.

(#1736) zöldfülű


zöldfülű
csendes tag

Sziasztok! Asus vivobook i3 laptophoz kellene egy minél nagyobb teljesítményű power bank. Lesznek olyan napok, amikor nem leszek áram közelben, és meg kell oldanom a munkát a nap folyamán a laptopról. Egyáltalán nem értek hozzá, így tudnátok ajánlani valami jót? Illetőleg az kb mennyi plusz működést tud biztosítani egy laptopnak? Max 50.000 ft.ot szánnék rá. A lényeg főképp a hosszabb üzemidő biztosítása, és a minőség. Köszönöm a tanácsokat.

"Az ember egy kupacba gyűjti össze élete minden hibáját. Így hozza létre a szörnyet, amit végzetnek nevez" John Homes

(#1737) tibcsiworld válasza zöldfülű (#1736) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Kedves zöldfülű. Hát ebben most én is zöldfülű vagyok. Sajna nem vagyok tisztában a fogyasztási egységekkel laptop esetében! Most utánajárni sem tudok a héten! Az tuti hogy az 20V-os rendszer! A 150euro/dollár körüli power bankok 40-50.000mAh/3,7V kapacitást írnak, de hogy az 20V-os rendszerben mennyit jelent, és mennyi a fogyasztása a laptopnak, ... Az előző laptopom sikerült lemérnem fogyasztásmérővel, az 30W volt, 40W monitorral. Ha jól emlékszem!
Az egyetlen számba vehető így 2 perc keresgélés után:

MAXOAK Laptop Power Bank

Itt max 130W-ot írnak, ami esetünkben max 3 óra!

20V-on ad 5A-t! Az én töltőmre 6,7A van írva(17"-os laptopom van), de ezzel már a működésen felül az aksit is tölti, tehát az 5A bőven elég lehet!

1,25kg!

Aztán vannak 500-600W-osak, de az áruk is combos 400+euro! :(

Remélem, valamit tudtam segíteni! :)

(#1738) zöldfülű válasza tibcsiworld (#1737) üzenetére


zöldfülű
csendes tag

Köszönöm! Ahogy látom ezt viszont nem szállítják Magyarországra. Ami kapható Magyarországon, ilyet találtam, bár ez kisebb, 40.000 mAh-s,... tehát még 3 óra plusz működést sem fog bírni ha minden igaz. [link]

"Az ember egy kupacba gyűjti össze élete minden hibáját. Így hozza létre a szörnyet, amit végzetnek nevez" John Homes

(#1739) tibcsiworld válasza zöldfülű (#1738) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Az csak az adatok miatt volt példa! Ha jól tudom, az amazon a német (de) weboldalának cseh szekciójából szállít hozzánk! Prágában van fulfilment center (FC).

Az alzát is kifogtad. :) A mallal együtt szlovák vagy talán cseh webshopok.Látni is a fordítás "tökéletességén"! :(

Sajna csak hétvégén tudok besegíteni a keresésbe! :(

A vicc, hogy hozzánk (Felvidék) meg csonkahonból hozzák a játékokat (mackójátékok, csak szlovák oldalukról rendelve, de bp-ről postáznak). Vagy az edigitallal ugyanez volt! :) Felár nélkül postáznak. De ha az "anyaoldalról" rendelek, akkor feláras külföldi postázás van! Ki érti ezt!? :)

Igen, esélyes, hogy ezt is 3,7V-on adták meg, tehát a 3 óra kizárt szerintem! :(
Egy 50.000-es azért szerintem kellene, bár attól függ, hogy mi a követelmény, mennyi időre kellene az áram, és milyen sűrűn esik majd meg ez a dolog, mert van az a pénz, csak megéri e?

akkor majd hétvégén! :) Ha addig nem találsz. :)

[ Szerkesztve ]

(#1740) inf3rno válasza zöldfülű (#1738) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem hagyd a francba az ilyen nevenincs töltőket. Az 50Ah egyébként is átbszás szokott lenni. Vegyél egy Ankert. Ha mindenképp Alzától akarsz, akkor egy ilyet: [link], esetleg egy ilyet: [link] Ha kevés akkor veszel hozzá még egyet. Szerintem elég lesz. Nekem a tabletemet a 10Ah-s Xiaomi is 10 órára feltölti, és nem hiszem, hogy egy laptop annyival többet fogyasztana.

Buliban hasznos! =]

(#1741) inf3rno válasza inf3rno (#1740) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Helyesbítek, a nagyobbat érdemes venni, mert az 20V, 3A, tehát 60W-al is tud tölteni. Ahogy nézem a szabványt [link] ennél már csak a 20V, 5A, 100W, ami jobb lenne, de ez se rossz - olyan egy óra helyett másfél a töltési idő, ha teljesen le akarod meríteni, ami elfogadható szerintem. Gondolom ehhez kell USB 3.x port is a laptopra. Elvileg az USB olyan, hogy leszabályoz ha kevesebbet tud, mint a max, szóval itt az se baj, ha többet tud az aksi, mint a laptop. [link] A mAh értékekben annyira nem lehet megbízni, mert egyik gyártó sem írja oda, hogy hány V-al szorozd fel. Leginkább ezzel szoktak trükközni, hogy te 5V-ra értetted az 50Ah-t, és 250Wh-t vártál, ők meg 0.5V-ra értették, és 25Wh-t kapsz. Az Ankernél ez a 26800mAh azért ennyi, mert max 100Wh mehet fel repülőre az USA-ban. Ha felszorzod 3.7V-al, akkor 99Wh jön ki. Ezt érdemes észben tartani, ha repülőre akarsz ülni vele és mondjuk több ilyet vinnél, mert lehet, hogy lekapcsolnak miatta.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#1742) inf3rno válasza zöldfülű (#1738) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Amúgy ha egy kicsit utánajársz, a legtöbb laptop megáll 50Wh alatt, szóval amit linkeltem Anker azzal jó eséllyel legalább kétszer feltöltheted a laptopod.

Buliban hasznos! =]

(#1743) zsoltzsolt


zsoltzsolt
addikt

Milyen jó minőségű wireless power bankot tudnátok ajánlani?
Pl, Samsung EB-U1200C 10000mAh vagy Energizer Ultimate QE10005CQ Wireless Power bank 10000mAh?
Nokia 9-het kéne, amiben egy 3320 mAh-s lítium-ionos akku van. Ezt legalább egyszer fel tudja egy ilyen tölteni?

[ Szerkesztve ]

(#1744) tibcsiworld válasza inf3rno (#1740) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Azért neve nincs, mert Te nem hallottál róla? Az általad linkelt töltők telefont töltenek csak, illetve tabletot!
Neki 20V kimenet kell, nem 5V!!!

Azt ne mondd, hogy usb-n akarod tölteni a laptopot!!! A 3.0 teljesen másra van! Gugli a barátod.

A mobiltöltő nem feltétlen tud laptopot tölteni! Sőt, a 90%-a nem tud!

EcoFlow Delta 1300 510.000huf, de biztos noname, és az anker jobb!

Amúgy elég, ha a noname súlyát megnézed, és összehasonlítgatod a noname power bankokkal, és az ankerral is!

"Az 50Ah egyébként is átbszás szokott lenni" - így van! Szokott! Akkor mind az? Biztos téglát tettek a power bankba, hogy legyen súlya! :) :) :)

(#1745) tibcsiworld válasza zsoltzsolt (#1743) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

2x, ha nem túl nagy a töltési veszteség!

[ Szerkesztve ]

(#1746) zsoltzsolt válasza tibcsiworld (#1745) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Köszi a választ? És az említett power bankok jók vagy van más qi töltést tudó cucc?

(#1747) inf3rno válasza tibcsiworld (#1744) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pedig az egyik amit linkeltem 20V-os. Viszont ha nem USB-n tölti, akkor egy csomó féle csatlakozó lehet akár gyártónként is több. Nem hinném, hogy van erre univerzális megoldás.

Úgy tűnik, hogy azért USB-C-vel mégis csak tölthetőek az újabbak: [link] Ez amit linkeltem meg pont hogy tud USB-C gyors töltést. [link] Az említett laptopnál úgy tűnik, hogy ez mégsem fog működni. :S [link] Igazad van. Abból indultam ki valamiért, hogy én tudom a tabletemet USB-ről tölteni, de laptopok mások.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#1748) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Agyaltam közben, és igazából csak az USB-C -> Asus charger (gondolom DC 20V) problémát kellene áthidalni ahhoz, hogy az USBC töltők is használhatóak legyenek laptophoz. Sajnos erre igazán megbízható megoldást nem találtam. Vannak, akik próbálkoznak ilyesmivel, de nem bíznék rá többszázezres laptopot.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#1749) tibcsiworld válasza zsoltzsolt (#1746) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Sajna nem ismerem ezt a töltési módot! :(
Így nem tudok válaszolni, bocsi.

(#1750) zsoltzsolt válasza tibcsiworld (#1749) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Semmi gond.
Ismeretlen márkát meg nem igazán akarok venni. A sima power bankom egy Varta 20.000-es és tökéletes. Meg amelyik gyártó eleve elemeket stb gyárt, annak csak nagyobb a gyakorlata ebben.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.