Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gausz

    aktív tag

    Sziasztok,
    egy viszonylag kisebb fogyasztású gépet szeretnék összerakni. HTPC-nek nem nevezném, mert FHD játékra is használnám, viszont csak Ryzen APU ?4700G? kerülne bele dGPU nélkül (most notebookban 860m-em van, azt a szintet kb egy 3400G majdnem hozza). Akárhogy is számolgatom vagy nézem a teszteket, az egész konfig max 120W-ot fogyasztana. Ami fontos:
    - mATX alaplap, mini ITX-ek már drágák és választék sincs nagyon
    - legalább 1db 3,5"-os hely
    - egy íróasztal polcára kell elférjen, ami 450mm széles és 163mm magas. Elég mély, viszont csak a szegő miatt van kb 1cm a faltól, ahol távozhat a meleg levegő.
    Ebben a méretben a fórumot és toplistákat átnézve csak a Silverstone SST-GD04 vagy GD05 jöhetne szóba, viszont ennek a háznak a mérete 440x151, tehát épphogy becuppanna a helyére. Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire lesz majd problémás? Tehát zajos lenne, ha a ventiknek csak 0,5-1centis résen menne a levegő? Vagy nem lenne elég jó a légáramlás, emiatt beindulna egy ördögi kör és a beragadt egyre melegebb levegőt szívná vissza, egyre magasabb RPM-re kapcsolva?
    A ház két oldalán összesen 3 beszívó venti van, a kinézett CPU-hűtő fentről fújja lefelé a levegőt. Ezt annyival tudom megtámogatni, hogy a gép hátuljára lehet szerelni max 2db 80mm-es kifújót.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés