- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- aquark: A tökéletes karóra keresése
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzolo
senior tag
Regelsz egy Apple fiókot, a gyermek Lokátor alkalmázásból a helyzetét megosztod ezzel a fiókkal , és utána böngészőben tudod követni az alábbi linken:
https://www.icloud.com/find
-
johnny500
aktív tag
-
LurkerSheik
senior tag
Az baj .. nekem már 4. Éves a 14 Plus és 83 % az akku állapot
Az simán lehet. Az akku-degradáció nem lineáris folyamat.
-
hegezsolti
tag
15promaxot 10 hónapig töltöttem 80%-ig hogy kíméljem az akkum és bucira szívassam magam.
Mikor láttam hogy 91% az akkum, 2024 szeptemberben 2023 novembertől, akkor küldtem el az egész Applet melegebb éghajlatra.
És persze kapcsoltam ki ezt az egész marhaságot.Pedig az egész akku kímélő elméletét értem, a dentritképződést stb stb, a gyakorlat viszont mást mutat. Nekem már sokadjára.
Nagyobb akku (meg SiC) kell a telefonba nem 4-5k mAh órás akkukkal bohóckodni a premium kategóriában…
Az baj .. nekem már 4. Éves a 14 Plus és 83 % az akku állapot
-
Crafter32
őstag
Nem vagyok otthon iphone világban
Ha ilyet veszek a gyereknek hogyan tudom az én androidos Samu S24 ről követni az IPhonet merre van a gyerek? Ugyanúgy rá lehet tenni a Family linket? -
ParmaBoy
aktív tag
-
Keszi86
csendes tag
Iphone 11 pro-t használok, kínszenvedés már egy ideje. Laggol, lefagy, lassú.
-
cs.zs.
veterán
-
cs.zs.
veterán
1 évig nálam volt, nálam igaz volt a napi max 50% merülés, de most a páromnál van, és ő igazi überbrutál felhasználó, és most megtudja a telefon, mi a magyarok istene!

(évek óta ez az első telefon a keze ügyében, amit nem kell kora délután tölteni)
(de este már érdemes, mert nyekk...)
-
mhydas99
addikt
Vivo V50 Lite 6500 mAh Si-C van a családban, 1 évig használtam én, most a páromnál van. Szeretjük, szuper. Gyári töltője 11V x 8,2A, 90 watt. Ki van kapcsolva a menüjében a gyorstöltés, PD-töltőről így is 36 wattot vesz fel.
Ez a játék nem változtat azon a tényen hogy az akku a gyártó szerint mindössze 800 ciklust tud...Gyári töltője 11V x 8,2A, 90 watt. Ki van kapcsolva a menüjében a gyorstöltés, PD-töltőről így is 36 wattot vesz fel.
De ha szerinted a gyorstoltes nem szamit es nem karos miert kapcsoltad ki?
Nekem elegge ellentmondasos... -
Ádám16
addikt
Vivo V50 Lite 6500 mAh Si-C van a családban, 1 évig használtam én, most a páromnál van. Szeretjük, szuper. Gyári töltője 11V x 8,2A, 90 watt. Ki van kapcsolva a menüjében a gyorstöltés, PD-töltőről így is 36 wattot vesz fel.
Ez a játék nem változtat azon a tényen hogy az akku a gyártó szerint mindössze 800 ciklust tud...Ha két naponta töltitek, 4 évet tud.
Bőven jó. -
cs.zs.
veterán
"Továbbá 2-3 év után már valamennyire "kiszeretsz belőle", aztán meglátod és megveszed a következő nagy Ő-t."
Szerintem ez régen volt inkább igaz. Most azért 2-3 év alatt olyan szinten nem történik semmi, hogy elfogjon a nagy instant get érzés. A 12 minim két éve ment tönkre, akkor vettem egy 16 Prot. Nagyobb a kijelző, van 120Hz és baromi jó kamerája. Ennyi. Ezen kívül ugyanúgy egy fehér iPhone, mint az előző. Egy az egyben ugyanaz az élményem van ezzel a telefonnal, mint ami a minivel volt, csak még meg kellett szoknom a méretét. Meg ott a dynamic island, ami kurva jó, de csak ezért nyilván nem cserél valaki telefont. Samsungnál, Google-nél ugyanez. Szóval én úgy érzem most azt a kort éljük, amikor tényleg érdemes a megfelelő támogatottságra odafigyelni, mert ezeket addig éri meg használni amíg működnek, aztán megveszed a következő ugyanolyan telefont, amivel szögre ugyanaz lesz az élményed, csak megint jobb lesz a kamera minősége, és megint nagyobb lesz a telefon. Kb. ennyi."...aztán megveszed a következő ugyanolyan telefont, amivel szögre ugyanaz lesz az élményed..."
Épp ez az, mi nem vagyunk márkahűek, mi mindenfélét kipróbálunk. Tökre NEM vesszük meg szögre ugyanazt. Szép nagy család vagyunk, állandóan venni kell valamit.
Sokéves Samsung A13 3/64 GB van anyukámnál, elfogyott a tárhely - alkalmazásoktól.
Hamarosan megkapja a 2 éves, hibátlan, 8/256GB A25 telefonomat. A családon belüli vándorlások nálunk természetesek, minden a végsőkig van használva, nem dobjuk ki, nem kótyavetyéljük el az 1-2 éves cuccainkat.
A13 , A54 és A25 után itt már nem lesz Samsung A -vásárlás, de még S..FE sem.
Valami egészen más, új élmény kell !

-
cs.zs.
veterán
Ez a játék nem változtat azon a tényen hogy az akku a gyártó szerint mindössze 800 ciklust tud... -
.Szaki.
addikt
Az akku a belekerült ciklusoktól használódik el, nem magától a gyorstöltéstől. Aki egész nap fingatja a telefonját, annak értelemszerűen napközben is töltenie kell, ezáltal sokaknak napi 2 ciklus is belemegy a telefonba. 500-700 nap alatt is el lehet érni a gyárilag tervezett 800-1000-1500 ciklust, és akkor 1,5-2 év alatt akkucsere. Tökre mellékes hogy gyorstöltés volt, vagy lassú, a ciklus az ciklus.
iPhone 14 Pro-ban 2+ évesen cserélnünk kellett az akkut - pedig max 15 wattot vesz fel, és csak a folyamat elején. Igen, fingatva volt, sokat merült, sokat töltődött. 2022 őszén 570.000 Ft volt a telefon, 2025 januárban 100€/40.000 Ft-ért elgondolkodtam azon, hogy ezt nevezzük csúcsminőségnek, tartósságnak?
Samu A54 telefonunk most 3+ éves , már gyengül, nem bírja úgy ahogy kellene, marha sok ciklust benyelt, (igen, fingatva volt ez is, egy fiatalemberke által) , max 25 wattot vesz fel, max 20 percig.
A 2+ éves A25 telefonunk hibátlan, mert az én használatommal akár 2 napot is tudna, azaz napi 0,5 ciklus , az elmúlt 700-800 nap alatt kb feleennyi ciklus mehetett bele, manapság kizárólag 25 wattos PPS töltéssel minden du/este rövid idő alatt maxra van töltve, hiszen le sem merült igazán.
(Nem 80-20-80-azok, pedig ezzel megtehetném, de -szvsz- az egy baromság.)
Ha használva van, elhasználódik és kész, és venni kell a következőt.
Továbbá 2-3 év után már valamennyire "kiszeretsz belőle", aztán meglátod és megveszed a következő nagy Ő-t. Ennyi."Továbbá 2-3 év után már valamennyire "kiszeretsz belőle", aztán meglátod és megveszed a következő nagy Ő-t."
Szerintem ez régen volt inkább igaz. Most azért 2-3 év alatt olyan szinten nem történik semmi, hogy elfogjon a nagy instant get érzés. A 12 minim két éve ment tönkre, akkor vettem egy 16 Prot. Nagyobb a kijelző, van 120Hz és baromi jó kamerája. Ennyi. Ezen kívül ugyanúgy egy fehér iPhone, mint az előző. Egy az egyben ugyanaz az élményem van ezzel a telefonnal, mint ami a minivel volt, csak még meg kellett szoknom a méretét. Meg ott a dynamic island, ami kurva jó, de csak ezért nyilván nem cserél valaki telefont. Samsungnál, Google-nél ugyanez. Szóval én úgy érzem most azt a kort éljük, amikor tényleg érdemes a megfelelő támogatottságra odafigyelni, mert ezeket addig éri meg használni amíg működnek, aztán megveszed a következő ugyanolyan telefont, amivel szögre ugyanaz lesz az élményed, csak megint jobb lesz a kamera minősége, és megint nagyobb lesz a telefon. Kb. ennyi. -
mhydas99
addikt
Az akku a belekerült ciklusoktól használódik el, nem magától a gyorstöltéstől. Aki egész nap fingatja a telefonját, annak értelemszerűen napközben is töltenie kell, ezáltal sokaknak napi 2 ciklus is belemegy a telefonba. 500-700 nap alatt is el lehet érni a gyárilag tervezett 800-1000-1500 ciklust, és akkor 1,5-2 év alatt akkucsere. Tökre mellékes hogy gyorstöltés volt, vagy lassú, a ciklus az ciklus.
iPhone 14 Pro-ban 2+ évesen cserélnünk kellett az akkut - pedig max 15 wattot vesz fel, és csak a folyamat elején. Igen, fingatva volt, sokat merült, sokat töltődött. 2022 őszén 570.000 Ft volt a telefon, 2025 januárban 100€/40.000 Ft-ért elgondolkodtam azon, hogy ezt nevezzük csúcsminőségnek, tartósságnak?
Samu A54 telefonunk most 3+ éves , már gyengül, nem bírja úgy ahogy kellene, marha sok ciklust benyelt, (igen, fingatva volt ez is, egy fiatalemberke által) , max 25 wattot vesz fel, max 20 percig.
A 2+ éves A25 telefonunk hibátlan, mert az én használatommal akár 2 napot is tudna, azaz napi 0,5 ciklus , az elmúlt 700-800 nap alatt kb feleennyi ciklus mehetett bele, manapság kizárólag 25 wattos PPS töltéssel minden du/este rövid idő alatt maxra van töltve, hiszen le sem merült igazán.
Továbbá 2-3 év után már valamennyire "kiszeretsz belőle", aztán meglátod és megveszed a következő nagy Ő-t. Ennyi.Olvass utana az uj tipusu, Si-C aksik mukodesi elvenek es azutan mondd, hogy a gyorstoltes nem szamit....
-
cs.zs.
veterán
Továbbá 2-3 év után már valamennyire "kiszeretsz belőle", aztán meglátod és megveszed a következő nagy Ő-t. Ennyi. -
mhydas99
addikt
Szerintem is ez a modja. Most hogy az uj nagy aksikat mar ritkabban kell tolteni es nem naponta tobbszor, igy egyaltalan nem zavar a lassu toltes, amugy is 2 oraval melo elott kelek, vagy meg tobb, azalatt felnyomja a telot boven 35-rol.
-
Sirus86
aktív tag
En pont ezert hasznalok "lassu" toltoket, hogy ne degradalja ugy az akkukat. Nekem inkabb sok a screen ido a munkam vegett, de egy helyben maradva. Ha elmegyek, inkabb powerbank vagy autos lassu tolto, igy nem kell ido elott akkut cserelni a telefonban.
-
sherlock82
senior tag
13 mini telefont használok, ami nyílván picit fiatalabb mint a tesztelt készülékek de nem is egy mai darab.
Mérete miatt volt nekem fontos ez a mobil, hogy munkába elférjen a zsebemben, videót nem nézek rajta, szóval ez nem zavar.
Mérete miatt is ragaszkodom hozzá, nem gondolom hogy a jövőben vagy akár jelenleg is van a piacon hasonló méretű mobil. Szerintem ha semmi sem jön közbe akkor egy jó darabig elleszek én ezzel.
-
mhydas99
addikt
-
szkaroly
őstag
Elolvastam. Abban a hozzaszolasban minden hiba.
1. Motorola edge 60 Prom aksikapacitasat mutatja 2 honap utan 9x szazalekra.
2. Huawei Supercharge 65 wattos laptoptoltommel toltottem sokaig. Laptoptoltom PD PPS.
3. Utana irtad, hogy ezert kell gyari toltovel tolteni (gondolom azt hitted a Xiaomi 17T-mrol van szo, pedig egyaltalan nem, nem is irtam soha, az teljesen rendben van, ujkora ota 25 wattal toltom).
Csakhogy ez sugallas.
Nem bizonyitott hogy a Si-C aksik a sajat gyartoi toltojukkel gyorsan toltve nem szenvednek el tartos kapacitasvesztest. Eleg csak reddit forumokat olvasni, eleg sok embernek bezuhant mar 97-95 szazalekra par honap utan a Si-C aksija kulonbozo gyartoktol, gyorstoltessel.Egyszoval, ujra elmondom, ne beszelj a nevemben legy szives, ha nem igaz.
Koszonom.Senki nem beszélt a nevedben, véleményemet írtam le. A gyorstöltés nem feltétlenül oka a melegedésnek.
-
mhydas99
addikt
Elolvastam. Abban a hozzaszolasban minden hiba.
1. Motorola edge 60 Prom aksikapacitasat mutatja 2 honap utan 9x szazalekra.
2. Huawei Supercharge 65 wattos laptoptoltommel toltottem sokaig. Laptoptoltom PD PPS.
3. Utana irtad, hogy ezert kell gyari toltovel tolteni (gondolom azt hitted a Xiaomi 17T-mrol van szo, pedig egyaltalan nem, nem is irtam soha, az teljesen rendben van, ujkora ota 25 wattal toltom).
Csakhogy ez sugallas.
Nem bizonyitott hogy a Si-C aksik a sajat gyartoi toltojukkel gyorsan toltve nem szenvednek el tartos kapacitasvesztest. Eleg csak reddit forumokat olvasni, eleg sok embernek bezuhant mar 97-95 szazalekra par honap utan a Si-C aksija kulonbozo gyartoktol, gyorstoltessel.Egyszoval, ujra elmondom, ne beszelj a nevemben legy szives, ha nem igaz.
Koszonom. -
szkaroly
őstag
Te az elozo hozzaszolasoddal azt sugalltad, hogy en azt mondtam gyari toltot kell hasznalni, hogy ne degradalodjon az aksi. Osszemostad a kettot. Ilyet ne csinalj tobbet!
Azt mondtam hogy 2 honap alatt x szazalekot mutat a program. Valoban. Csokkent a kapacitasa persze elso Si-C telefonom, meglepett. Azota lassan toltom es nem romlott.
Ez az ami biztos. Motorola edge 60 prorol volt szo egyebkent.A gyartoi toltos, azzal nem degradalodnak az aksik teoriad meg maradjon csak teoria, mert nem bizonyitott, mielott meg valaki elhiszi.
Olvasd el alaposan a 154-es hozzászólásomat, nem sugalmazok semmit.
-
mhydas99
addikt
Te az elozo hozzaszolasoddal azt sugalltad, hogy en azt mondtam gyari toltot kell hasznalni, hogy ne degradalodjon az aksi. Osszemostad a kettot. Ilyet ne csinalj tobbet!
Azt mondtam hogy 2 honap alatt x szazalekot mutat a program. Valoban. Csokkent a kapacitasa persze elso Si-C telefonom, meglepett. Azota lassan toltom es nem romlott.
Ez az ami biztos. Motorola edge 60 prorol volt szo egyebkent.A gyartoi toltos, azzal nem degradalodnak az aksik teoriad meg maradjon csak teoria, mert nem bizonyitott, mielott meg valaki elhiszi.
-
cs.zs.
veterán
A motorola(=lenovo) c-s töltők korrekt, 10-11 Volton 5-6-7 ampert is tudó PPS töltők. Elsők az elsők között, a többiek csak loholnak utánuk.
Mindennek semmi jelentősége nincs abból a szempontból, hogy
100 milliárd wattos töltőt is dughatsz a telefonodra,
ha nem kéri, nem kéri, nem fog töltődni.
A telefon agyába bele van írva hogy milyen módokon képes gyorsan töltődni, aztán vagy szembetalálkozik egy eként programozott töltővel, vagy nem. Az, hogy egy Xiaomi (tökmindegy a márka) a nagyteljesítményű PPS-től épp melegedett, hát istenem. Benne volt az agyában az a program is, és szembejött egy olyan töltő. Na bumm. -
szkaroly
őstag
-
mhydas99
addikt
Azota lassan toltom es megszunt a problema.
Kerlek ne beszelj a nevemben.
Koszonom. -
szkaroly
őstag
Épp mhydas99 kolléga volt az, aki korábban egy Xiaomi topikban arról panaszkodott hogy a Motorola töltővel melegszik a telefonja. Meg hogy 2 hónap után már pár százalékkal esett az aksi. Talán ezért kellene gyári töltőt használni.
-
mhydas99
addikt
-
cs.zs.
veterán
Ott van peldaul a Xiaomi.
Mar vagy 4 eve van 120/100 wattos toltoje. 67 wattosa is evek ota van. A Si-C aksijaik nagyjabol 2 eve vannak jelen ugyanezekkel a toltokkel.
Ergo a toltoeektronikat a toltofejekben nem valtoztattak meg.
Innentol kezdve ez csak egy hoax szerintem, mivel a legtobb modern PD PPS toltofej ha nem is teljes sebesseggel (ha a gyarto egyedi szabvanya gyorsabb, kinaiaknal) de gyorsan toltenek. A melegedes meg a gyorstoltes miatt van. Lassan erdemes tolteni es tovabb birja az aksi.Ha 40 ciklussal 100-on van az aksi az ne legyen mar dicsoseg

A Samsungom 400 toltes utan 99 szazalekos. Gyorstoltessel, Si-C nelkul. De ugye a gyorstoltes csak 25w, szoval lassu.
Majd 200 ciklus utan, allando gyorstoltessel lemegy szepen 93 szazalekra a Si-C...Én nem rugózok ezen.
Minden akku elhasználódik. Ha épp nem 3 év alatt, akkor majd 4 v 5 alatt.
3-4 év után úgyis beleszeretünk majd valami másba/újba, és már vesszük is a következőt. -
.Szaki.
addikt
Végre valaki tudja. Ez pontosan így van.

-
cs.zs.
veterán
Nem értek egyet. Pont hogy amióta a Si-C aksik megjelentek csökkent a maximális töltési teljesítmény, 90-100 W a maximum pl. a Xiaomi-nál, ennél korábban jóval nagyobb is volt. Nekem 3 hónap után, 41 ciklussal még 100 százalékon van, 90 W-al töltve, enyhén langyos közben. Több helyen olvastam már hogy ha valaki más márkájú töltőt használ, akkor jobban melegszik.
A telefon (-ban lévő vezérlő) dönti el, hogy hogyan töltődik, mennyit kér, mennyit vesz fel. Nem tudsz "rossz töltővel" , "rosszul tölteni"
-
mhydas99
addikt
Nem értek egyet. Pont hogy amióta a Si-C aksik megjelentek csökkent a maximális töltési teljesítmény, 90-100 W a maximum pl. a Xiaomi-nál, ennél korábban jóval nagyobb is volt. Nekem 3 hónap után, 41 ciklussal még 100 százalékon van, 90 W-al töltve, enyhén langyos közben. Több helyen olvastam már hogy ha valaki más márkájú töltőt használ, akkor jobban melegszik.
Ott van peldaul a Xiaomi.
Mar vagy 4 eve van 120/100 wattos toltoje. 67 wattosa is evek ota van. A Si-C aksijaik nagyjabol 2 eve vannak jelen ugyanezekkel a toltokkel.
Ergo a toltoeektronikat a toltofejekben nem valtoztattak meg.
Innentol kezdve ez csak egy hoax szerintem, mivel a legtobb modern PD PPS toltofej ha nem is teljes sebesseggel (ha a gyarto egyedi szabvanya gyorsabb, kinaiaknal) de gyorsan toltenek. A melegedes meg a gyorstoltes miatt van. Lassan erdemes tolteni es tovabb birja az aksi.Ha 40 ciklussal 100-on van az aksi az ne legyen mar dicsoseg

A Samsungom 400 toltes utan 99 szazalekos. Gyorstoltessel, Si-C nelkul. De ugye a gyorstoltes csak 25w, szoval lassu.
Majd 200 ciklus utan, allando gyorstoltessel lemegy szepen 93 szazalekra a Si-C... -
szkaroly
őstag
A szilicium-szen aksi egyebkent nem egy nagy dolog, kvazi majdnem ugyanaz a sima li-ion, amit mar baromi reg hasznalnak. Az igazi haszna csak annyiban merul ki, hogy nagyobb kapacitasu aksit tudnak megcsinalni kisebb helyen. Ennyi.
A hatulutoje az, hogy ezeket nagyon magas toltesi sebesseggel szerelik es reklamozzak, marpedig a szilicium-szen aksik ellensege a gyorstoltes altal keletkezo ho. Az emberek meg allandoan teljesen gyorsan toltik, emiatt ezek az aksik mar par honap hasznalat utan lathatoan 98-97 szazalekosra esnek be sokszor (ugye ezeket mar nem naponta, hanem masfel-2 naponta toltik sokan, tehat a kulonbseg ketszer annyi ido mulva lesz feltuno) ami nem jo.Szoval aki most hasznal Si-C aksis telefont vagy tervez venni, NE toltsetek gyorsan, sot, inkabb minel lassabban!
Ha nagy ritkan SOS kell gyorstoltes akkor oke, de ne az legyen a standard. Mert kinyirjatok vele az aksit 2-3 ev alatt.Nem értek egyet. Pont hogy amióta a Si-C aksik megjelentek csökkent a maximális töltési teljesítmény, 90-100 W a maximum pl. a Xiaomi-nál, ennél korábban jóval nagyobb is volt. Nekem 3 hónap után, 41 ciklussal még 100 százalékon van, 90 W-al töltve, enyhén langyos közben. Több helyen olvastam már hogy ha valaki más márkájú töltőt használ, akkor jobban melegszik.
-
joey04
titán
uborka, de find x9 ultra teszt lehetne még.
-
g4mer
senior tag
Most nekifutottam újra és a kezdőképernyős appban lehet állítani nem a menüben az app beállításnál.
Apple logika
-
Kbali
nagyúr
mert a napi bankolás előbb-utóbb megköveteli az új rendszereket.
Nekem 1 évig volt fent I11-en a régi ios, mivel az már megengedte hogy ne rakjam fel. Semmi bankolási gondom nem volt vele.Ez pl. az aktuális Erste hirdetmény a támogatott eszközökről:
"Mobilalkalmazási szolgáltatás (George App): Aktív lakossági internetbanki szolgáltatással, valamint
iOS 16 és újabb vagy Android 9 10 és újabb operációs rendszerű mobileszközzel (pl okostelefonnal)
rendelkező lakossági ügyfelek vehetik igénybe. 2026. május 30-tól 2026. szeptember 19-től iOS 16 17.7
és újabb, vagy Android 10 és újabb operációs rendszerű mobileszközre (pl okostelefonra) telepíthető az
alkalmazás. Android 9 -es rendszerű készüléken a korábban beaktivált alkalmazás 2026. június 30-ig
használható.
Az alkalmazás a készülék nyelve alapján települ magyar vagy angol nyelven.
- Android verzió: Google Play alkalmazás áruház felületéről letöltött George Magyarország applikáció.
- Huawei verzió: Huawei AppGallery alkalmazás áruház felületéről letöltött George Magyarország
applikáció. Az alkalmazás 2026. szeptember 18-ig érhető el. A korábban letöltött és telepített
alkalmazások 2026.október 14-ig használhatóak.
- iOS verzió: App Store alkalmazás áruház felületéről letöltött George Magyarország applikáció"Az alábbi készülékek érintettek, ezeken nem lehet frissíteni a megkívánt rendszerminimumra:
iPhone 8 iPhone 8 plus iPhone X iPad (gen 5) iPad Pro 9.7" iPad Pro 12.9" (gen 1) -
LurkerSheik
senior tag
-
Ádám16
addikt
-
g4mer
senior tag
Ios-en csak qwerty kiosztással van magyar gboard, az istenért nem lehet qwertz-et beállítani, plusz a magyar ékezetekhez is sokat kell swipeolni hosszú nyomásnál.
pedig lehetne jó is, de az nem fontos.
Én qwertz kiosztással használom a gboard-ot, magyarul-angolul.
-
LurkerSheik
senior tag
Ios-en csak qwerty kiosztással van magyar gboard, az istenért nem lehet qwertz-et beállítani, plusz a magyar ékezetekhez is sokat kell swipeolni hosszú nyomásnál.
pedig lehetne jó is, de az nem fontos.
-
g4mer
senior tag
-
janeszgol
félisten
-
a.sebi
őstag
Beszélek a Samsunggal holnap, hogy van-e náluk még esetleg.
Én szívesen felajánlok egy s22 vagy egy s23 ultrát tesztre .
-
Ádám16
addikt
A szilicium-szen aksi egyebkent nem egy nagy dolog, kvazi majdnem ugyanaz a sima li-ion, amit mar baromi reg hasznalnak. Az igazi haszna csak annyiban merul ki, hogy nagyobb kapacitasu aksit tudnak megcsinalni kisebb helyen. Ennyi.
A hatulutoje az, hogy ezeket nagyon magas toltesi sebesseggel szerelik es reklamozzak, marpedig a szilicium-szen aksik ellensege a gyorstoltes altal keletkezo ho. Az emberek meg allandoan teljesen gyorsan toltik, emiatt ezek az aksik mar par honap hasznalat utan lathatoan 98-97 szazalekosra esnek be sokszor (ugye ezeket mar nem naponta, hanem masfel-2 naponta toltik sokan, tehat a kulonbseg ketszer annyi ido mulva lesz feltuno) ami nem jo.Szoval aki most hasznal Si-C aksis telefont vagy tervez venni, NE toltsetek gyorsan, sot, inkabb minel lassabban!
Ha nagy ritkan SOS kell gyorstoltes akkor oke, de ne az legyen a standard. Mert kinyirjatok vele az aksit 2-3 ev alatt.Az addig oké, hogy nem egy nagy dolog a technológia része, de 10.000 mah-t tesznek egy telóba Honorék, amivel 2 napot lazán hoz üzemidőben.
Ez gamechanger dolog egyszerűen, kb mindenkinek.A töltésért köszi, ha már két naponta feldugnám egy estére, mehet neki a lassú töltés

-
Nimda
addikt
Az, hogy ne legyen rajta sérülés, kopás, csak a garanciális javításokra vonatkozik? Mert valahol hallottam, hogy ez miatt nem vállalták. Mondjuk vicces lenne, de az is, hogy az időpont foglalásnak díja van.
Amúgy az iSamurai is rak bele gyári akksit ha azt kérem, felárral. Árban kb. ugyanott vagyok. -
g4mer
senior tag
Az aksid netto kapacitasat toltod mindig. Bufferkent fenn van nekik tartva ugy 5 szazalek amit nem latunk. Tehat ha 90 szazalekig toltod akkor 15 szazalekot hagysz benne tartalekba az boven eleg.
De nem erre celoztam. Gyorstolteni nem kell plusz 20 szazaleknal erdemes feldugni es amint 100, 20 percen belul levenni. Ennyi.Én direkt lassan töltöm minden este, van ideje feltöltődni.. Kár hogy az iOS cseszi szét az akkuidőmet a legjobban
-
mhydas99
addikt
Úgy saccra az emberek 90%-a nem fog ezzel szórakozni hogy mikor kellene jól’ tölteni a telefont.
Akkor töltik amikor kell + jellemzően este.
A gyorstöltést pedig nem te választod meg.
Ha a kábel + töltőfej + telefon engedi akkor úgy fog.
Vagy lehet mókolgatni a rendszerben és jön az első mondatom újra.Lassu toltovel kell tolteni ennyi, en igy csinalom.
De en is csak fel eve addig nem erdekelt.
Miota Si-C aksik eszkozeim vannak azota oda kell figyelnem. -
LurkerSheik
senior tag
Az aksid netto kapacitasat toltod mindig. Bufferkent fenn van nekik tartva ugy 5 szazalek amit nem latunk. Tehat ha 90 szazalekig toltod akkor 15 szazalekot hagysz benne tartalekba az boven eleg.
De nem erre celoztam. Gyorstolteni nem kell plusz 20 szazaleknal erdemes feldugni es amint 100, 20 percen belul levenni. Ennyi.Úgy saccra az emberek 90%-a nem fog ezzel szórakozni hogy mikor kellene jól’ tölteni a telefont.
Akkor töltik amikor kell + jellemzően este.
A gyorstöltést pedig nem te választod meg.
Ha a kábel + töltőfej + telefon engedi akkor úgy fog.
Vagy lehet mókolgatni a rendszerben és jön az első mondatom újra. -
mhydas99
addikt
15promaxot 10 hónapig töltöttem 80%-ig hogy kíméljem az akkum és bucira szívassam magam.
Mikor láttam hogy 91% az akkum, 2024 szeptemberben 2023 novembertől, akkor küldtem el az egész Applet melegebb éghajlatra.
És persze kapcsoltam ki ezt az egész marhaságot.Pedig az egész akku kímélő elméletét értem, a dentritképződést stb stb, a gyakorlat viszont mást mutat. Nekem már sokadjára.
Nagyobb akku (meg SiC) kell a telefonba nem 4-5k mAh órás akkukkal bohóckodni a premium kategóriában…
De nem erre celoztam. Gyorstolteni nem kell plusz 20 szazaleknal erdemes feldugni es amint 100, 20 percen belul levenni. Ennyi. -
LurkerSheik
senior tag
Ha nagy ritkan SOS kell gyorstoltes akkor oke, de ne az legyen a standard. Mert kinyirjatok vele az aksit 2-3 ev alatt.15promaxot 10 hónapig töltöttem 80%-ig hogy kíméljem az akkum és bucira szívassam magam.
-
g4mer
senior tag
-
janeszgol
félisten
Hihetetlenül szép szín az a Deep purple. Kár, hogy nem folytatták. Én is downgradeltem amúgy, 16 pro-t eladtam, vettem egy 15 pro max-ot.
iPhone-okból a legjobb vétel egy 3-4 éves pro széria, cserélsz benne egy akksit, minimum 2 évig van még egy jó telefonod
Szoktam nézegetni egy youtube vloggert, aki pont ilyen témában csinál videókat, hogy lényegében nincs már akkora értelme a legújabbat venni, mert jóformán ugyan azt tudja egy 2-3 éve készülék is, töredék áron. Kamera terén meg nappali jó fényviszonyok között készült képeknél/videóknál jóformán semmi különbség nincs iphone 11 széria óta ( zoom-tól eltekintve).
Erdekes a kamera kerdes. Kicsi a kulonbseg, nehez eszrevenni. Illetve nekem az i11 szinvilaga, fotozasa jobban bejon, mint az utodoke.
-
g4mer
senior tag
a hajtogatós tényleg wow érzést kelt, de kamerában azért eléggé alulmaradnak. Gondolkoztam amúgy egy ilyen teló beszerzésén
-
mhydas99
addikt
Ha nagy ritkan SOS kell gyorstoltes akkor oke, de ne az legyen a standard. Mert kinyirjatok vele az aksit 2-3 ev alatt. -
Ádám16
addikt
Hihetetlenül szép szín az a Deep purple. Kár, hogy nem folytatták. Én is downgradeltem amúgy, 16 pro-t eladtam, vettem egy 15 pro max-ot.
iPhone-okból a legjobb vétel egy 3-4 éves pro széria, cserélsz benne egy akksit, minimum 2 évig van még egy jó telefonod
Szoktam nézegetni egy youtube vloggert, aki pont ilyen témában csinál videókat, hogy lényegében nincs már akkora értelme a legújabbat venni, mert jóformán ugyan azt tudja egy 2-3 éve készülék is, töredék áron. Kamera terén meg nappali jó fényviszonyok között készült képeknél/videóknál jóformán semmi különbség nincs iphone 11 széria óta ( zoom-tól eltekintve).
A szilícium-karbonát akksi szerintem egy generációs különbség a teloknal, és számomra még egy foldable teló adja a wow érzést. A többi dolog érdemben szerintem sem változott az elmúlt 4-5 évben.
-
g4mer
senior tag
Én a mi nap vásároltam itt hardverapron, egy 14 Pro lila színűt 256 Gb-os tárhellyel. Garanciában cserélt volt, így vadonatúj
17 Pro volt eddig, de számomra a 14 Pro főleg lila színben egyszerűen verhetetlen. Tok nélkül használom a telefonokat. A 14 Pro számomra a legszebb iPhone ever, főleg ebben a színben, a fogása és minőségérzete fényéveket ver az újabb alumínium vackokra.
Abszolút semmi hátrányt nem érzek, a 17 Pro-hoz képest ( tudom az szelfi kamerába, meg kamerák téren is jobb ), de ha az ember kinti környezetben fényképez leginkább akkor az előny még kisebb. És ami külön öröm számomra, hogy se kamera gomb, se AI nincs rajta
-
mhydas99
addikt
Habar nem korabeli, de Renato most rakott fel egy kis Samsungos osszehasonlitast S23-tol kezdve.
(Mondjuk az S24 kimaradt, olyan mintha az Exynost nem mertek volna bevallalni, pedig semmi baj nincs vele. Jelenleg az a jobb vetel az S23-mal szemben az biztos...) -
mhydas99
addikt
Az iPhoneokkal szemben azok mar nem kapnak friss szoftvert. Az S21 mar nagyon biztonsagit sem, S22 meg epphogy, de az is most kapta meg az utolso androidjat, S24-tol erdemes nezni, ha szamit a friss rendszer sokaig.
Egyebkent az S21 szaguld a mai napig nagyon jo es hasznalhato keszulek, csak az aksi a mai konkurensek mellett labdaba sem rughat, 2-3-szor tovabb birjak uzemidoben a frissek, ugyanakkora meret mellett is akar. -
LurkerSheik
senior tag
Ott inkább szoftveres mérés probléma volt nem jól mért. Ha napi szinten használtad normálisan töltötted 1 év alatt képzelenség.
13 promaxom99% volt 1 évesen, mikor jött az új főverzió, frissítés meg leesett 90%-ra, apple szinten ez már valósabb…

-
etohun
aktív tag
Összehasonlításként szívesen megnéznék egy korabeli vagy legalább árban passzoló Samsung S szériát is.
-
janeszgol
félisten
A Xs-nek a mérete volt nagyon jó. Kamerában valóban lemaradt a P30 mellett. Ahogy az S9 is lemaradt szvsz. Papíron impozáns, aztán az utófeldolgozás tönkrevágta a képeket az S9-en.
-
Diabolis
aktív tag
Jó ötlet a cikk, lehet sorozat is akár

Éppen egy S22U-ról írok, ez a privátom. Imádom, játékok simán mennek rajta (Heartstone, Fallout Shelter kb naponta, időnként más is), a Hearthstone kicsit melegíti, de ennyi, akadás nélkül visz mindent. A kamera zseniális, az akksi új korában sem volt acélos, a tárhelyem még soha nem telt meg (képek hetente mentve), a tollat majdnem napi szinten használom jegyzetelésre. Minden új modell megjelenésekor eldöntöm, hogy lecserélem, de egyszer sem érte még meg.
A céges valami pár hónapos Iphone, kábé 2 évente cserélik. Soha a büdös életben nem fogom megszeretni azt a rendszert, csak azt intézem rajta amit nagyon muszáj. Nem azt mondtam hogy rossz (mielőtt kezdődne a hiszti), hanem azt, hogy nem szeretem. Icloudot venni kellett, de elég sok fotót készítek kötelező alapon.
Az Iphone előnye az aksi. Az köröket ver a samura. Tegyük hozzá azon sem játék, sem fosbúk nem fut, email viszont rendszeresen.
Az USB port mind a két telefonban pár hónap alatt kuka (pedig jellemzően vezeték nélkül vannak töltve), javíttatni nekem nem éri meg. A samu a töltés miatt megint hátrányba kerül.Konklúzió: a használt telefonokkal az én esetemben semmi probléma. Az újak pedig nem adnak annyit, hogy megérje a sokszázezres kiadás (talán a samut, ha az új modell normális töltéssel jön ki).
-
spect80
őstag
Tavaly nyár végéig egy Xs-t használtam. Tökéletesen ellátta a napi feladatokat, Safari, email, podcast, youtube témakörben, nagyjából a 99% erre használja a telefonokat. Egyetlen gond a 64gb tárhely volt, majd minden frissítésnél bűvészkedni kellett, hogy valahogy elég hely legyen.
De mivel jött az ios26 amiből már kimaradt (miközben ugyanazzal a hardverrel (-1gb ram) az iPad air 3 megkapta) ezért cserére került, mert a napi bankolás előbb-utóbb megköveteli az új rendszereket. Semmilyen más komoly gond nem merült fel, egyszer kapott új gyári akkut.Ízlések és pofonok. Nekem az Xs vadonat újonnan se jött be. A huawei p30 prohoz képest kamera, üzemidő, töltési időben sehol sem volt, úgyhogy ment is kb azonnal. Az tény hogy aki megvette utána évekig használta.
-
spect80
őstag
Simán lehet, hogy így van.
Én egy elég aktív user vagyok, rengeteget telefonálok, emailt írok + Safari, social media, üzenetek
13 minivel.
Kapott új akkut novemberben, gyárit. Már 90% az akksi. Naponta 3x töltöm kb, egy rövidebb repüléshez is kell a powerbank a táskába. Ezt az egyet gyűlölöm benne, és akarom leváltani, de a mérethez még ragaszkodok.
Tapasztalatom szerint egy 13 mini/13 mindenre elég egy átlagembernek. Van jobb, de pl a méretben nekem nincs jobb.
Én már nem is látok semmit egy akkora kijelzőn, nemhogy gépelni üzenetet

-
mhydas99
addikt
Azert, mert az Apple azon keves gyartok egyike, akik oszinten kozlik az aksi allapotat. Macbookok is. A tobbi gyarto meg szoftveresen erosen szepiti az adatokat.
A lenyeg, hogy egy 3 eves aksit/keszuleket, amit naponta egyszer toltenek 0-100-ra, az garantaltan 80-85 szazalek aksi kozott van. -
janeszgol
félisten
-
Neck
veterán
-
Sgr_A
addikt
Nekem a sima 14- ben volt a legrosszabb aksIm
fél évesen már 99 % volt
a 11 meg a 16p is 13 hónaposan lett 99% -
janeszgol
félisten
Ha már szembe jött ez a cikk, én pont a minap vettem pár ezerért egy megviselt i12 -t. Az ismerősöm ingyen is odaadta volna, de nem volt pofám elfogadni. Az akku 84% -os, még csak most tesztelem, de jónak mondható az üzemidő, napi 1 töltéssel biztosan kell majd etetni. Az akkut ki hol cseréltetné jelenleg? Az iSamurai -t mondják, hogy korrektek, de hátha van ami elkerülte a figyelmemet.
Az OS fürgesége nekem megfelel, éppen a mai nap jött rá frissítés. Igazából nem feltétlenül volt rá szükségem, mert a régi S21 -emet egy S24 váltja majd a közeljövőben. Új telefonban én sem gondolkodom már.Van egy 2017 -es SE -m is, karcmentes új állapotban és még az is fürge, az iOS 15 még ma is frissül. Igaz csak biztonsági frissítések.
iStyle-ban cseréltesd ki az akkut. Bár a 84% még bőven jó. A használt piacon lévő sima 15-ök is 80-85% közötti a legtöbb. Ezek többségét 2024 nyarán aktiválták. Innen is látszik mennyivel rosszabb akkut kaptak a 14-es szériától.
-
janeszgol
félisten
Én a mi nap vásároltam itt hardverapron, egy 14 Pro lila színűt 256 Gb-os tárhellyel. Garanciában cserélt volt, így vadonatúj
17 Pro volt eddig, de számomra a 14 Pro főleg lila színben egyszerűen verhetetlen. Tok nélkül használom a telefonokat. A 14 Pro számomra a legszebb iPhone ever, főleg ebben a színben, a fogása és minőségérzete fényéveket ver az újabb alumínium vackokra.
Abszolút semmi hátrányt nem érzek, a 17 Pro-hoz képest ( tudom az szelfi kamerába, meg kamerák téren is jobb ), de ha az ember kinti környezetben fényképez leginkább akkor az előny még kisebb. És ami külön öröm számomra, hogy se kamera gomb, se AI nincs rajta
A 14 Pro alapkameráját kapta a 15 Pro, 16 Pro és 17 Pro. Persze a segédkamerák változtak, illetve a HW váltások miatt több funkciókat is kaptak (amik egy része csak szoftveres dolog).
-
mhydas99
addikt
A több, mint 7 éves Huawei P30 Pro még mindig szolgál a családban, tökéletesen, semmi cserét még nem kellett végrehajtani rajta, aksit sem.
Jo hat a Szent Grallal, a 42-vel, az univerzalis igazsaggal kar peldalozni...
-
FireFox1996
addikt
A több, mint 7 éves Huawei P30 Pro még mindig szolgál a családban, tökéletesen, semmi cserét még nem kellett végrehajtani rajta, aksit sem.
-
ggbuffon1897
őstag
Nalam s23 asszonynal s21.
Igazabol egyikunk se erez semmilyen kesztetest se h csereljuk nem is nagyon van mire, ami ugy tenyleg elorelepes lenne es itt elsosorban ket dologra gondolok: hasonlo meret, kicsit jobb uzemido.
-
Nimda
addikt
Ha már szembe jött ez a cikk, én pont a minap vettem pár ezerért egy megviselt i12 -t. Az ismerősöm ingyen is odaadta volna, de nem volt pofám elfogadni. Az akku 84% -os, még csak most tesztelem, de jónak mondható az üzemidő, napi 1 töltéssel biztosan kell majd etetni. Az akkut ki hol cseréltetné jelenleg? Az iSamurai -t mondják, hogy korrektek, de hátha van ami elkerülte a figyelmemet.
Az OS fürgesége nekem megfelel, éppen a mai nap jött rá frissítés. Igazából nem feltétlenül volt rá szükségem, mert a régi S21 -emet egy S24 váltja majd a közeljövőben. Új telefonban én sem gondolkodom már.Van egy 2017 -es SE -m is, karcmentes új állapotban és még az is fürge, az iOS 15 még ma is frissül. Igaz csak biztonsági frissítések.
-
kbadam83
senior tag
-
7Heads Drago
veterán
Tavaly nyár végéig egy Xs-t használtam. Tökéletesen ellátta a napi feladatokat, Safari, email, podcast, youtube témakörben, nagyjából a 99% erre használja a telefonokat. Egyetlen gond a 64gb tárhely volt, majd minden frissítésnél bűvészkedni kellett, hogy valahogy elég hely legyen.
De mivel jött az ios26 amiből már kimaradt (miközben ugyanazzal a hardverrel (-1gb ram) az iPad air 3 megkapta) ezért cserére került, mert a napi bankolás előbb-utóbb megköveteli az új rendszereket. Semmilyen más komoly gond nem merült fel, egyszer kapott új gyári akkut.mert a napi bankolás előbb-utóbb megköveteli az új rendszereket.
Nekem 1 évig volt fent I11-en a régi ios, mivel az már megengedte hogy ne rakjam fel. Semmi bankolási gondom nem volt vele. -
mhydas99
addikt
Én nemrég megváltam az S10+-omtól. Nagyon sajnálom a mai napig (pláne úgy hogy annak idején nagyon jó áron vettem kifutó modellként 119 ezerért a telekomnál az 512GB-os kerámia hátlapos verziót).Tökéletesen megfelelne még mindig de sajnos az usb port kontakthibás lett és ez egyszerűen "javíthatatlan" ebben a típusban. Nem külön egység mint sok telóban hanem az alaplapon van. Itt Miskolcon és környékén senki nem vállalta. Szervizben is azt mondták alaplap csere....140 ezer
Vezeték nélküli töltéssel használtam vagy fél évig de sokszor már nagyon kényelmetlen volt a sokszori lassú töltés.Sajnos manapsag a legtobb "szerelo" gyorsan akar minel tobb penzt keresni.
Nem fognak neked forrasztgatni hanem ujat raknak be mert nekik az nem melo es tobb penzt kaszalnak.
A Samsung S10+- ban is cserelheto az usb-port kb. ugyanugy mint a tobbiben, le kell forrasztani a regit, kontaktanyaggal mehet ra az uj. Ennyi.
Legkozelebb erdemes olyan szerviznek utanajarnod, ahol a boltos/technikus valoban elektromuszeresz es meg lelkes! Ajanlom a Nyugati palyaudvarnal az egyik GSM kisboltot, a Katona Jozsef utcaban van az utca Westendhez kozeli vegetol 1 perc seta befele. Kozben meglett, GSM Pont. Korrekt, segitokesz sracok. -
szabonagyur
félisten
i15 pmaxban nekem 10hónap alatt 91%-ra esett, napi 1 töltéssel.
Ami az eu energia címkén van akku élettartam azért nem annyira hülyeség.Durva, i13-at valami 800 ciklussal és 93%-al adtam le.
-
boncser
aktív tag
Én nemrég megváltam az S10+-omtól. Nagyon sajnálom a mai napig (pláne úgy hogy annak idején nagyon jó áron vettem kifutó modellként 119 ezerért a telekomnál az 512GB-os kerámia hátlapos verziót).Tökéletesen megfelelne még mindig de sajnos az usb port kontakthibás lett és ez egyszerűen "javíthatatlan" ebben a típusban. Nem külön egység mint sok telóban hanem az alaplapon van. Itt Miskolcon és környékén senki nem vállalta. Szervizben is azt mondták alaplap csere....140 ezer
Vezeték nélküli töltéssel használtam vagy fél évig de sokszor már nagyon kényelmetlen volt a sokszori lassú töltés. -
mhydas99
addikt
-
F.B.I.
veterán
Ne legyenek rosszak a tapasztalataid a Deji markaju utangyartott siman van olyan jo, mint az eredeti, na jo, 95 szazalekban. En magamnak cserelem mar egy ideje, a Deji bevalt. A csererol meg rengeteg video fent van, csak turelmesnek es preciznek kell lenni, kezdonek ha mindent betart max. 30 perc.
Ha te nem is csinalnad meg magadnak, veszel egy kompatibilis Dejit a netrol, beviszed a gsm-be es azt mondod ezt rakjak bele par ezerrel olcsobban es kesz is.Én már áttértem Repart márkára, mert nálam 3 DEJI - ből, 1 meghalt fél éven belül (mondjuk lehet én fogtam ki).
-
jack982
senior tag
-
Gzolo
senior tag
De mivel jött az ios26 amiből már kimaradt (miközben ugyanazzal a hardverrel (-1gb ram) az iPad air 3 megkapta) ezért cserére került, mert a napi bankolás előbb-utóbb megköveteli az új rendszereket. Semmilyen más komoly gond nem merült fel, egyszer kapott új gyári akkut. -
LurkerSheik
senior tag
Akkor az valami nagyon gyenge utángyártott akksi lehet ha már most 90%-n van, ennyire hamar az origi akksi nem ment tönktre. Ismerjük, volt 13 és 13 minink is.
i15 pmaxban nekem 10hónap alatt 91%-ra esett, napi 1 töltéssel.
Ami az eu energia címkén van akku élettartam azért nem annyira hülyeség. -
mhydas99
addikt
Én évekkel ezelőtt akartam I11-ben akkut cserélni gyári szervízben. 2 szervízben próbáltam. A karcos kijelző miatt csak kijelző cserével együtt vállalták volna. Semmi durvára nem kell gondolni, sztem csak hajszál karcok voltak. Sajnos fólia nem volt már rajta és nem is ért annyit. Minden más szervizben vállalták csak ugye utángyártott akkuval amivel nekem rosszak a tapsztalataim.
Ne legyenek rosszak a tapasztalataid a Deji markaju utangyartott siman van olyan jo, mint az eredeti, na jo, 95 szazalekban. En magamnak cserelem mar egy ideje, a Deji bevalt. A csererol meg rengeteg video fent van, csak turelmesnek es preciznek kell lenni, kezdonek ha mindent betart max. 30 perc.
Ha te nem is csinalnad meg magadnak, veszel egy kompatibilis Dejit a netrol, beviszed a gsm-be es azt mondod ezt rakjak bele par ezerrel olcsobban es kesz is. -
szabonagyur
félisten
A telefonok árazása kapcsán jó lenne látni, hogy hányan vesznek részletre szolgáltatótól telefont. Az a benyomásom, hogy a felhasználók legalább a fele, de inkább kétharmada vásárol így, és nem az Aliexpresszről rendeli a készüléket. Ez egyben azt is megmagyarázza, miért rohangálnak tinik félmilliónál drágább almásnokiákkal. A törlesztőrészletre futja a zsebpénzből :-)
Igazából ez mit mutat meg? Kb. semmit.
Illetve 1-2 példányt leszámítva nem tudod megmondani, hogy most éppen egy i13 vagy éppen i15 van a kezében 2026-ban, és mind ugyanúgy néz ki.
Ugyanez a Pro modellel, egészen a i17-ig lényegében ugyanúgy nézett ki ha csak a hátulját láttad.
Persze ha már látod közelebbről a 3 kamerát vagy éppen a notch akkor könnyebb a dolog. -
janeszgol
félisten
A telefonok árazása kapcsán jó lenne látni, hogy hányan vesznek részletre szolgáltatótól telefont. Az a benyomásom, hogy a felhasználók legalább a fele, de inkább kétharmada vásárol így, és nem az Aliexpresszről rendeli a készüléket. Ez egyben azt is megmagyarázza, miért rohangálnak tinik félmilliónál drágább almásnokiákkal. A törlesztőrészletre futja a zsebpénzből :-)
78%
-
PDA_FAN
tag
-
7Heads Drago
veterán
-
7Heads Drago
veterán
iPhone 12 sem kap mar ramogtast, cserebe sokkal regebbi, azonnali aksicseret igenyel, esetleg mas anyagi befektetest is es meg akkor sem lesz 3-4 oranal tobb SoT benne, elavult, a kijelzoje is, kameraja is faded away, egyszeruen egy pocsek vetel!
Manapsag a minimum az iPhone 13 mint belepo, de mar tavaly is az volt.Én évekkel ezelőtt akartam I11-ben akkut cserélni gyári szervízben. 2 szervízben próbáltam. A karcos kijelző miatt csak kijelző cserével együtt vállalták volna. Semmi durvára nem kell gondolni, sztem csak hajszál karcok voltak. Sajnos fólia nem volt már rajta és nem is ért annyit. Minden más szervizben vállalták csak ugye utángyártott akkuval amivel nekem rosszak a tapsztalataim.
-
Ádám16
addikt
Akkor az valami nagyon gyenge utángyártott akksi lehet ha már most 90%-n van, ennyire hamar az origi akksi nem ment tönktre. Ismerjük, volt 13 és 13 minink is.
Elvileg gyárit kapott.
hivatalos resellernél tették bele. Sebaj, essen be még jobban és viszem vissza, cseréljék gariban. -
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
Én egy elég aktív user vagyok, rengeteget telefonálok, emailt írok + Safari, social media, üzenetek
13 minivel.
Kapott új akkut novemberben, gyárit. Már 90% az akksi. Naponta 3x töltöm kb, egy rövidebb repüléshez is kell a powerbank a táskába. Ezt az egyet gyűlölöm benne, és akarom leváltani, de a mérethez még ragaszkodok.
Tapasztalatom szerint egy 13 mini/13 mindenre elég egy átlagembernek. Van jobb, de pl a méretben nekem nincs jobb.
-
F.B.I.
veterán
13 minivel.
Poco X8 Pro. Te méreted lenne, tegnap állíttattam, mellettem volt a 13- as, meglepően jó méret, gyors, szép.
-
Ádám16
addikt
13 minivel.
-
mhydas99
addikt
4Gb az oprendszernek kell már inkább.
Bár egyébként az sem vészes egyáltalán.
16 mb a mai nagyfelbontású dolgok miatt egyáltalán nem lenne elég még akkor sem ha minden optimalizált lenne.Egy szoval sem mondtam hogy ma is eleg lenne 16MB RAM.
Azt mondtam, hogy regen abbol foztek ami volt, ma meg mar pazaroljak es alig optimalizalnak valojaban.
Most a memoriavalsag idejen, hogy-hogynem megint egyre tobb 8GB RAM-os laptop lesz es igen, az OPrendszereket es appokat is felkeszitik majd a hatekony felhasznalasara. Tobb meloja lesz a fejlesztoknek, szelesebb lesz az end user mosolya
Telefonoknal meg 4GB azert eleg lehet. Edesanyamnak adtam egy Moto G32-t 4GB-tal, igaz azon mar beroffentettem a +2GB RAM BOOST-ot is ha mar van. Lehet placebo, de erzem a kulonbseget.
Nem mondom hogy szaguld, de nem is lassu, ami oriasi szo tekintve SD 680 van benne azt hiszem, de baromi jol porog a rendszer. Igaz a szoftver az szinte alap droid AI nelkul. -
Balázs Z.
aktív tag
-
Aweriot
senior tag
Nem lesz. Ha ugy van megirva a szoftver akkor nem. Regen eleg volt 16 MB memoria is...4 GB most is eleg lenne minden alapveto hetkoznapi muvelet gordulekeny futtatasara, csak ma mar goliatok a szoftverek ezer karral es teljesen optimalizalatlan, kokler programozassal. Kokler alatt azt ertem, hogy nem muveszi, kifinomult, vegtelenul stilusos es egyszeru, de funkcionalis kodolas.
Ahham…….. oké……
-
aprokaroka87
nagyúr
Nem lesz. Ha ugy van megirva a szoftver akkor nem. Regen eleg volt 16 MB memoria is...4 GB most is eleg lenne minden alapveto hetkoznapi muvelet gordulekeny futtatasara, csak ma mar goliatok a szoftverek ezer karral es teljesen optimalizalatlan, kokler programozassal. Kokler alatt azt ertem, hogy nem muveszi, kifinomult, vegtelenul stilusos es egyszeru, de funkcionalis kodolas.
4Gb az oprendszernek kell már inkább.
Bár egyébként az sem vészes egyáltalán.
16 mb a mai nagyfelbontású dolgok miatt egyáltalán nem lenne elég még akkor sem ha minden optimalizált lenne. -
spect80
őstag
summa summárum, nosztalgiázni, unaloműzésnek jó elővenni egy ilyet, de napi használatra teljesen értelmetlen és körülményes
-
mhydas99
addikt
-
Aweriot
senior tag
-
mhydas99
addikt
Es akkor kepzeljetek el, ha minden telefonra lenne normalis custom ROM ugy, mint regen es akar egy ilyen iPhonet is lehetne mas rendszerrel revitalizalni, elvegre az iOS is unix alapu...
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Tényleg jó ötlet egy ilyen rovat. Lehetne többféle gyártó különféle kategóriájú készülékeivel.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Jó tudnj ,hogy a régebbi telefonok mire képesek.
-
matador8
csendes tag
-
robogár
tag
2023 télen lőttem muteromnak egy iPhone 12 64GB-ot kemény 43! ezer forintért.
Egész jó méret az 6.1”
A mini mérete viszont nekem még mindig kedves hiába lenne nehézkes a mindennapokban rajta a tartalomfogyasztás.A sok olcsó droidos vacak után azóta is elégedetten használja, pár hét alatt megszokta az egész menü és app felépítést.
Igazából droidon letöltött mindenféle vírusirtót meg bloatwaret állandóan, iPhonen az átlagmarika ettől mintha védettebb lenne.Viszont az akku az már gatya mostanra, 25k körül iSamurai-nál lehet cserélni, és 2 évig amíg jön OS update még patika lesz neki
Nyugtaval dicserd
-
LurkerSheik
senior tag
2023 télen lőttem muteromnak egy iPhone 12 64GB-ot kemény 43! ezer forintért.
Egész jó méret az 6.1”
A mini mérete viszont nekem még mindig kedves hiába lenne nehézkes a mindennapokban rajta a tartalomfogyasztás.A sok olcsó droidos vacak után azóta is elégedetten használja, pár hét alatt megszokta az egész menü és app felépítést.
Igazából droidon letöltött mindenféle vírusirtót meg bloatwaret állandóan, iPhonen az átlagmarika ettől mintha védettebb lenne.Viszont az akku az már gatya mostanra, 25k körül iSamurai-nál lehet cserélni, és 2 évig amíg jön OS update még patika lesz neki
-
mhydas99
addikt
S22 rosszul sikerult Exynosszal szerelt, tervezesi hibas. S21 jobb. Kameraban kicsit jobb, de tenyleg kicsit az S22, ne tevesszen meg az 50mp vs 12. Haveromnak volt S22, nekem akkor S21 mint fo, kiprobaltuk. Akkora kulonbseg nem volt de az en telefonom nem forrosodott, tovabb birta az aksi, viszont az ove a zold szinben sokkal jobban tetszett

-
robogár
tag
-
janeszgol
félisten
Magyarorszagon van 70k alatt erosen kerdeses telefonfelhozatal. Igen. Kulfoldon azert ki lehet fogni jobbakat. Hozzateszem 70 ezerert ma mar csak 32 colos LCD tevet lehet kapni markasbol. A legalapabbat. Esetleg akcios 40 colosat. Aminek gyenge a kepminosege, 3 kilo az egesz es akad a rendszere. 70 ezer forint ma egy csaladnak egy hetvegi bevasarlas. Semmi erteke. Es valaki meg ujonnan szeretne telefont 40 ezerert, ami jo...
Nem baj ha nem ismerik a piacot, csak mikor elmondja az ember hogy sajna nincs, akkor paran forgatjak a fejuket hogy miert nincs?!...
Raadasul az egesz beszelgetes onnan indult ki, nem veled, hogy az iPhone 12-vel szemben hoztam fel ellenpeldakat. Egy olyan telefonnal szemben, amit mar lassan 4 eve nem lehet ujkent megvenni. Hasznaltpiacon forog, tehat ugy lenne igazsagos, ha hasznaltpiaci ellenfeleket hasonlitanak hozza ugye. Legkozelebb az S21 all, lassuk be, na jo, en belatom, az jobb telefon.Akkor már inkább S22. Sokkal jobb kamerát kapsz. Vagy ha a méret nem számít, akkor inkább Galaxy A55 vagy A56. Jó telefonok.
-
mhydas99
addikt
Megnéztem az árukeresőt 70 ezer ft alatt. Egyet találtam, amit szívesen jaánlok, bár több frissítést ne kap: Moto Edge 50 Fusion. Ez is csak az Alzában kapható már. Jó telefon, érdemes megvenni.
Jobb ha hozzászokunk, hogy 70k alatt újonnan szinte csak szar van. Még ha oled is, akkor Helio G99, vagy DS 6300, ez utóbbi még ok, de alig kapható az adott telefon, pl Motorola, Redmi.)
Ez a 70 ezer ft alatt csak szar van fog majd 100-120 ezer forintra változni 1-2 éven belül.Magyarorszagon van 70k alatt erosen kerdeses telefonfelhozatal. Igen. Kulfoldon azert ki lehet fogni jobbakat. Hozzateszem 70 ezerert ma mar csak 32 colos LCD tevet lehet kapni markasbol. A legalapabbat. Esetleg akcios 40 colosat. Aminek gyenge a kepminosege, 3 kilo az egesz es akad a rendszere. 70 ezer forint ma egy csaladnak egy hetvegi bevasarlas. Semmi erteke. Es valaki meg ujonnan szeretne telefont 40 ezerert, ami jo...
Nem baj ha nem ismerik a piacot, csak mikor elmondja az ember hogy sajna nincs, akkor paran forgatjak a fejuket hogy miert nincs?!...
Raadasul az egesz beszelgetes onnan indult ki, nem veled, hogy az iPhone 12-vel szemben hoztam fel ellenpeldakat. Egy olyan telefonnal szemben, amit mar lassan 4 eve nem lehet ujkent megvenni. Hasznaltpiacon forog, tehat ugy lenne igazsagos, ha hasznaltpiaci ellenfeleket hasonlitanak hozza ugye. Legkozelebb az S21 all, lassuk be, na jo, en belatom, az jobb telefon. -
janeszgol
félisten
Ugyanannyira relevans mint minden mas. Hivatalos kereskedo. Attol meg hogy a magyarok tobbsege a CBA-ban vasarol, mert videki falvakban azok meg a kirendeltsegei vannak nem mondhatod, hogy az Aldis arak nem relevansak...
De mint mondtam aki 2026-ban, a globalizalt es internettel atszott, online vilagban meg mindig offline vagy orszagon belul vasarol, ami hivatalosan is az EU legdragabbja, az nyugodt szivvel tegye. Csak akkor ne sopankodjon az arak miatt. Nagysagrendileg 30 szazalekot sporolok a kulfoldi beszerzeseimmel. Amit lehet es erdemes, azt ott veszem, gond nelkul mar 15 eve. A magyart meg akkor tamogatom, ha tisztesseges arat ker es nem en fizetem az 5. 3 szazalekos hitelre vett nyaralojat.Megnéztem az árukeresőt 70 ezer ft alatt. Egyet találtam, amit szívesen jaánlok, bár több frissítést ne kap: Moto Edge 50 Fusion. Ez is csak az Alzában kapható már. Jó telefon, érdemes megvenni.
Jobb ha hozzászokunk, hogy 70k alatt újonnan szinte csak szar van. Még ha oled is, akkor Helio G99, vagy DS 6300, ez utóbbi még ok, de alig kapható az adott telefon, pl Motorola, Redmi.)
Ez a 70 ezer ft alatt csak szar van fog majd 100-120 ezer forintra változni 1-2 éven belül. -
robogár
tag
-
mhydas99
addikt
Na most nagyot mondtál, legalább annyira mint, hogy az i12 nem kap több frissítést.
Nincs több kérdésem

Engedjuk el egymast bekeben!

-
szabonagyur
félisten
Olyan dolgokat dobtam be amik elerhetoek. CMF-nel hozzatettem, hogy mikor akcios, most epp nem az de par hete az volt. Ne kotekedj ha nem vagy kepben. Nem linkeltem, mert nem linkelek. Az hogy nem hiszed el amit irok a te dolgod, de akkor en nem irok tobbet mert felesleges. Higgy amit akarsz.
Na most nagyot mondtál, legalább annyira mint, hogy az i12 nem kap több frissítést.
Nincs több kérdésem

-
mhydas99
addikt
Ugyanannyira relevans mint minden mas. Hivatalos kereskedo. Attol meg hogy a magyarok tobbsege a CBA-ban vasarol, mert videki falvakban azok meg a kirendeltsegei vannak nem mondhatod, hogy az Aldis arak nem relevansak...
De mint mondtam aki 2026-ban, a globalizalt es internettel atszott, online vilagban meg mindig offline vagy orszagon belul vasarol, ami hivatalosan is az EU legdragabbja, az nyugodt szivvel tegye. Csak akkor ne sopankodjon az arak miatt. Nagysagrendileg 30 szazalekot sporolok a kulfoldi beszerzeseimmel. Amit lehet es erdemes, azt ott veszem, gond nelkul mar 15 eve. A magyart meg akkor tamogatom, ha tisztesseges arat ker es nem en fizetem az 5. 3 szazalekos hitelre vett nyaralojat. -
matador8
csendes tag
Aliexpress, EU-raktar, 53 ezer, 2 ev EU gari.
Az nem az en gondom hogy nem tudsz keresni, ne haragudj.
Te veded 2 korommel az iPhone 12-t, vedjed. De ma mar nem eri meg a telefon. Megvenni semmikepp, ha csak nem egy 6 eves gyereknek kell. Idosnek sem ajanlanam, mert ha 30 percet telefonal mar lemerul es elfelejtik feltolteni aztan barmikor johet a baj ...Az emberek többsége nem az Ali-ról vesz telefont, így az hogy ott mi mennyiért kapható nem releváns.
-
mhydas99
addikt
Senki nem védi

Szimplán kérdeztem tőled, hogy akkor mi az ami 60-ért van.
Erre bedobtál egy típust ami most nincs ennyiért sehol sem, bedobtad az S21-et amiből pár db van HA-n is eladó és esélyesen mind akksi cserés.
Meg van egy amit link helyett csak bedobtál, hogy persze hogyne kapni.
Semmi időt nem akartam rászánni, szimplán mindhármat beírtam egy Google vagy ha használt akkor HA keresőbe.
Olyan dolgokat dobtam be amik elerhetoek. CMF-nel hozzatettem, hogy mikor akcios, most epp nem az de par hete az volt. Ne kotekedj ha nem vagy kepben. Nem linkeltem, mert nem linkelek. Az hogy nem hiszed el amit irok a te dolgod, de akkor en nem irok tobbet mert felesleges. Higgy amit akarsz.
-
ParmaBoy
aktív tag
Már csak a tekintetben is jó a cikk, és pont itt az ideje ezeknek, mert most lesznek 4+ évesek azok a telefonok, ahol kezdték feljebb emelni a 2 év OS update-et, plusz ugye jócskán drágulni fognak a telefonok is, szóval kitolódhat a használati ciklus egyes modelleknél. Már a középkategóriában is, lásd egy 2013-as A34 is megkapta még a One UI 8.5-öt, egy 2022-es S22 "csak" a One UI 8-at (mindkettő Android 16).
Jaja. Teljesen alap felhasználással kb droid10-el lehet elleni, múltkor néztem (tabletről VB meccs, m4 sport app is min android10-et kér), hogy a YT alkalmazás esetén is már android 10 kell minimum.
-
szabonagyur
félisten
Te veded 2 korommel az iPhone 12-t, vedjed. De ma mar nem eri meg a telefon. Megvenni semmikepp, ha csak nem egy 6 eves gyereknek kell. Idosnek sem ajanlanam, mert ha 30 percet telefonal mar lemerul es elfelejtik feltolteni aztan barmikor johet a baj ...Senki nem védi

Szimplán kérdeztem tőled, hogy akkor mi az ami 60-ért van.
Erre bedobtál egy típust ami most nincs ennyiért sehol sem, bedobtad az S21-et amiből pár db van HA-n is eladó és esélyesen mind akksi cserés.
Meg van egy amit link helyett csak bedobtál, hogy persze hogyne kapni.
Semmi időt nem akartam rászánni, szimplán mindhármat beírtam egy Google vagy ha használt akkor HA keresőbe.
-
ParmaBoy
aktív tag
Köszi a tesztet és csatlakozom az előttem lévőkhöz, jöhet Samu is!
-
gyovaY
újonc
A családban van 13 mini. Az már többet tud fényerőben és SOT-ban is (4-5 óra között, 85% körüli aksival), illetve 128 GB a legkisebb. Az is kompromisszumos, de ennél élhetőbb cuccnak tűnik, igaz, a HardverAprót elnézve majd' kétszer annyit is kérnek érte. iOS 18 maradt rajta, majd talán 27-re frissítem (nekem a 26 elég gyatrán futott a saját 13 PM-emen is, nem kísérleteztem volna vele a minin).
-
mhydas99
addikt
S21-et sem látom annyira kiemelkedően többnek, 4-6 órát írnak körülménytől függően.
A Realmet nem dobja ki a Google ennyiért, innentől kezdve mondhatsz rá bármit.
Te veded 2 korommel az iPhone 12-t, vedjed. De ma mar nem eri meg a telefon. Megvenni semmikepp, ha csak nem egy 6 eves gyereknek kell. Idosnek sem ajanlanam, mert ha 30 percet telefonal mar lemerul es elfelejtik feltolteni aztan barmikor johet a baj ... -
janeszgol
félisten
Jók a Motorolák, de reklámosak sajnos. Redmi detto. Samsung A16 van, nem rossz, de na. 80 ezer ft alatt csak használt készüléket vennék.
-
szabonagyur
félisten
S21-et sem látom annyira kiemelkedően többnek, 4-6 órát írnak körülménytől függően.
A Realmet nem dobja ki a Google ennyiért, innentől kezdve mondhatsz rá bármit.
-
mhydas99
addikt
Realme okés, elfogadom, de ez már nem a klasszikus end user vásárlásnak tűnik nekem.
S21-nél is cserélsz akksi, akkor már ott lehetsz, mint az i12.
A lényeg, hogy nem rossz ajánlat még az sem.
Globalis vilagban elunk, Magyarorszag is az elmult 30 evben. Ha valakinek az a hagyomanyos, hogy a tularazott magyar boltokbol vasarol lelke rajta.
Hiaba cserelek i12-ben utangyartott aksit, akkor is max 4 orat megy el.
Nem rossz ajanlat az sem, de jo sem. -
effendi2
tag
> FM rádió 2026-ban?
Olyan országokban, ahol gyakoriak a természeti katasztrófák (pl. Japán földrengés, USA középső része tornádók) az FM rádióadók automatikusan sugározzák a riasztást - sőt az okosabb rádiók ilyenkor automatikusan bekapcsolnak soft-OFF állapotból.
(Annyi előnye van a mobilnettel szemben, hogy végtelen kapacitása van: 1 FM adó sugároz és akárhány ember foghatja, míg a 2/3/4/5G tornyok SMS és hang kapacitása erősen korlátos.)
Tavaly Valeciában voltunk, amikor jött az az irdatlan vihar. Épp egy étteremben kajáltunk, amikor mindenkinek egyszerre kezdett el szirénázni a telefonja (a mi magyar telóink is). Szóval nem kell ahhoz fm rádió
-
szabonagyur
félisten
Realme EU-bol beszerezheto azalatt is hivatalos EU garival 2 evre.
Moto most nincs, de 65k volt 3 hete ajanlottam is.S21-e,m most apam hasznalja, aksit csereltem benne neki tavaly, utangyartottat es lazan elmegy neki 1 napot, pedig sokat olvasgat es YT-ozik rajta wifin. De kb. ennyit csinal otthon, nyugdijas.Realme okés, elfogadom, de ez már nem a klasszikus end user vásárlásnak tűnik nekem.
S21-nél is cserélsz akksi, akkor már ott lehetsz, mint az i12.
A lényeg, hogy nem rossz ajánlat még az sem.
-
mhydas99
addikt
Hogyne kapna, még a 11 is megkapja az új iOS-t, biztonságit meg nagyon sokáig kap utána is.
Realme 14 5G nem látok újonnan 60-ért.
Az említett Motorola sem nagyon van.
S21 tényleg lehet ennyiért használtan, de ott is vannak akksi kétségeim 5 éves korban.
Realme EU-bol beszerezheto azalatt is hivatalos EU garival 2 evre.
Moto most nincs, de 65k volt 3 hete ajanlottam is.S21-e,m most apam hasznalja, aksit csereltem benne neki tavaly, utangyartottat es lazan elmegy neki 1 napot, pedig sokat olvasgat es YT-ozik rajta wifin. De kb. ennyit csinal otthon, nyugdijas. -
szabonagyur
félisten
iPhone 12 sem kap mar ramogtast, cserebe sokkal regebbi, azonnali aksicseret igenyel, esetleg mas anyagi befektetest is es meg akkor sem lesz 3-4 oranal tobb SoT benne, elavult, a kijelzoje is, kameraja is faded away, egyszeruen egy pocsek vetel!
Manapsag a minimum az iPhone 13 mint belepo, de mar tavaly is az volt.Hogyne kapna, még a 11 is megkapja az új iOS-t, biztonságit meg nagyon sokáig kap utána is.
Realme 14 5G nem látok újonnan 60-ért.
Az említett Motorola sem nagyon van.
S21 tényleg lehet ennyiért használtan, de ott is vannak akksi kétségeim 5 éves korban.
-
mhydas99
addikt
Manapsag a minimum az iPhone 13 mint belepo, de mar tavaly is az volt. -
Oliverda
félisten
> FM rádió 2026-ban?
Olyan országokban, ahol gyakoriak a természeti katasztrófák (pl. Japán földrengés, USA középső része tornádók) az FM rádióadók automatikusan sugározzák a riasztást - sőt az okosabb rádiók ilyenkor automatikusan bekapcsolnak soft-OFF állapotból.
(Annyi előnye van a mobilnettel szemben, hogy végtelen kapacitása van: 1 FM adó sugároz és akárhány ember foghatja, míg a 2/3/4/5G tornyok SMS és hang kapacitása erősen korlátos.)
“Olyan országokban, ahol gyakoriak a természeti katasztrófák (pl. Japán földrengés, USA középső része tornádók) az FM rádióadók automatikusan sugározzák a riasztást”
Ezekben az országokban azonnal megkapod a telefonodra a riasztást: [link]
-
Balázs Z.
aktív tag
Hasznalt S21 is jobb peldaul.
Ujonnan Realme 14 5G peldaul.
Ha kifogod, ezert irtam hogy akciosan, akkor CMF Phone 1.
De a Motorola G86 is beficcenhet mar az ara korul.Ezek azert jobbak, mert mindnek sokkal jobb az uzemideje, meg az S21-e is, plane aksicsere utan. De amugy annak a leggyengebb. Valodi gyorstoltest tudnak (Samsung nem).
Az mindegy hogy nyers eroben jobb az iPhone, a mindennapi hasznalatban jobbak ezek. Kameraban sokszor szintugy.
Azert a binnelt 50mp kulonbsege lathato.
Kapnak meg frissiteseket, szebb a kijelzojuk mindnek, OLED 120Hz, nagyobb a tarhely. Es ezek azok, amik igazan szamitanak...a 2-3 oras SoT szanalmas. Csak idegesse teszi az embert, engem legalabbis.Pontosítás: S21 nem kap már biztonsági frissítést se, 12 mini még egy évig biztosan, de inkább tovább. CMF Phone 1 nevéhez méltóan jelenleg egyetlenegy boltban kapható, a szoftertámogatása hamarosan lejár (2+1 év volt rá a support
) -
etomcat
tag
> FM rádió 2026-ban?
-
mhydas99
addikt
Melyik az a jobb vétel? Csak kíváncsi vagyok.
Hasznalt S21 is jobb peldaul.
Ujonnan Realme 14 5G peldaul.
Ha kifogod, ezert irtam hogy akciosan, akkor CMF Phone 1.
De a Motorola G86 is beficcenhet mar az ara korul.Ezek azert jobbak, mert mindnek sokkal jobb az uzemideje, meg az S21-e is, plane aksicsere utan. De amugy annak a leggyengebb. Valodi gyorstoltest tudnak (Samsung nem).
Az mindegy hogy nyers eroben jobb az iPhone, a mindennapi hasznalatban jobbak ezek. Kameraban sokszor szintugy.
Azert a binnelt 50mp kulonbsege lathato.
Kapnak meg frissiteseket, szebb a kijelzojuk mindnek, OLED 120Hz, nagyobb a tarhely. Es ezek azok, amik igazan szamitanak...a 2-3 oras SoT szanalmas. Csak idegesse teszi az embert, engem legalabbis. -
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
-
Balázs Z.
aktív tag
Így van. Ma egy S21 vagy S22 simán használható telefon. De az S20 is az android 13-al. Utóbbi is elmegy még 1-2 évet. A középkategóriában más a helyzet, bár mam ég egy A34 vagy A54 simán jó teló és üzemképes még szintén 1-2, akár 3 évig. (Az A33 és A53 már elöregedett, lassú, gyenge SoC miatt. Ezek az alap OS üzemelését sem tudják már elvégezni.)
"Ezek az alap OS üzemelését sem tudják már elvégezni"
Kinek mi... feleségem ma kapott új telefont az A52S helyett, de csak azért, mert eltört a régi telefon. Teljesen jól használható volt még most is, igaz, nem játszogatott rajta, csak dolgozott.
-
mhydas99
addikt
Jó teszt volt, simán lehetne ebből rovatszerűség.
Nálunk a gyerek használ egy iphone 12-t, lassan akksi csereérett, egyébként neki teljesen tökéletes. Fel tud hívni, ha edzésre megy, látszik a lokátorban, lehet üzözöni vele, ő tud a haverokkal csetelni/játszani, ha úgy van. Mindez nyakon öntve a szülői felügyelettel (ami apple-n elég közepes). Még 1-2 évig tuti ellesz vele, aztán lehet anyumé lesz, az XR helyett..
Nsm azert, de meg el lehet adni par tizesert. Azert ma mar egy akcios 60 ezres androidos telefon sokkal jobb vetel (meg kell valogatni) mint egy i12...
-
Fuxosbömis
tag
A feleségem egy Sony XZ3-at használ. Aksi még ok. Multkor egy kicsit megnyomkodtam a telót. Nem egy sprinter, de abszolut használható. A QHD képernyője még most is klasszis.
-
Silenzio
addikt
Az este jó köcsögre ittam magam, és még mindig tart, szóval: igazi burzsujok lehetnek, ha iPhone 12 minit tartanak a fiókban. BÁSZTÁRDZ.
-
Csehlala
csendes tag
Jó teszt volt, simán lehetne ebből rovatszerűség.
Nálunk a gyerek használ egy iphone 12-t, lassan akksi csereérett, egyébként neki teljesen tökéletes. Fel tud hívni, ha edzésre megy, látszik a lokátorban, lehet üzözöni vele, ő tud a haverokkal csetelni/játszani, ha úgy van. Mindez nyakon öntve a szülői felügyelettel (ami apple-n elég közepes). Még 1-2 évig tuti ellesz vele, aztán lehet anyumé lesz, az XR helyett..
-
.Szaki.
addikt
Jó volt nosztalgiából elolvasni ezt a cikket. Imádtam a 12 minimet egy remek telefon volt.
Az összefoglaló minden szavával egyetértek.
-
Neck
veterán
A 64 GB nem kicsit necces. Saját iPhone 12, nincs rajta (már) szinte semmi kommunikációs appokon kívül, "céges" telefon:
IOS: 16,37GB
System Data: 9.63GB.Apps:
Photos: 2GB (ezt mondjuk tényleg nem értem, miért, mivel alig vannak képek rajta, azok is főleg amiket az üzenetküldő alkalmazások mappáiban talál... 500 képet ír a telefon összesen)
Chrome: 1GB
Google Maps: 0.8GB
Messenger: 0.8GB
Teams: 0.8GB
GMail: 0.8GB
Whatsapp: 0.8GB
Edge: 0.8GB
Outlook: 0.8GBEz így kb 9GB, de még jön egy rakás 0.4GB-os, amit már nincs kedvem felsorolni.
Ez így elviszi a telefon tárhelyének több, mint felét.
És most jön a trükk: Amikor iOS update jön, akkor annak kell vagy 20 giga hely, amíg letölti meg kicsomagolja meg mit tudom én mit csinál vele. Azért tudom, mert ez a telefon jobban tele volt, de kénytelen voltam szinte mindent kitörölni róla, különben nem települt fel a frissítés. Persze lehet szórakozni az appok offloadolásával, de ha hátrébb lépünk kettőt, egy 64 GB-os iPhone-nak kell vagy 40 giga csak az iOS számára, ha azt szeretnénk, hogy minden frissítés feltepüljön a háttérben szerencsétlenkedés nélkül.
Az appokkal együtt az már (számomra) azt jelenti, hogy fotózni, ne adj Isten videózni ne akarj, és zenével is csak csínján.Hát, nemtom, ez így 2026-ban minden, csak nem élhető.
Nem véletlenül kerülnek ezek ennyibe.
-
F.B.I.
veterán
Értelmes droiddal hasonlítva esélye se lenne. Mellesleg melyik droidon nem megy a fénykép megosztás vagy a lokátor? mindkettő van droidon is. A sot meg katasztrófa.
Biztos van olyan, “értelmes” droid, ami még évekig kap frissítést és simán cserélek benne aksit (hogy a kijelző felől megoldható és szépen visszazárható) de én nem találtam 100K körül kb semmit.
Most érkezett a Poco X8 Pro de ezeket én már több mint 1 éve intéztem. -
janeszgol
félisten
A feleségem iPhone 14 prot és egy második telefonnak egy Realme gt mastert használ. Teljesen elvan mind a kettővel, pedig a Realme abszolút középkategóriás volt már akkor is. Az iPhone aksija kuka, fél nap max,az cserés, a Realme teljesen oké még mindig. Aki nem techbuzi és nem folyamatosan a legújabbat szeretné, az lazán elvan már a 3-4 éves felsőkategóriás telefonokkal is még simán 2-3 évet.
Így van. Ma egy S21 vagy S22 simán használható telefon. De az S20 is az android 13-al. Utóbbi is elmegy még 1-2 évet. A középkategóriában más a helyzet, bár mam ég egy A34 vagy A54 simán jó teló és üzemképes még szintén 1-2, akár 3 évig. (Az A33 és A53 már elöregedett, lassú, gyenge SoC miatt. Ezek az alap OS üzemelését sem tudják már elvégezni.)
-
Hallosz
senior tag
Már a megjelenésekor is inkább dizájnkütyü volt, mint munkaeszköz. Mostanra pedig olyan, mint egy öregedő milf: még próbálja tartani a tempót, de már csak nosztalgiából vesszük ki a fiókból

-
klaya86
őstag
A feleségem iPhone 14 prot és egy második telefonnak egy Realme gt mastert használ. Teljesen elvan mind a kettővel, pedig a Realme abszolút középkategóriás volt már akkor is. Az iPhone aksija kuka, fél nap max,az cserés, a Realme teljesen oké még mindig. Aki nem techbuzi és nem folyamatosan a legújabbat szeretné, az lazán elvan már a 3-4 éves felsőkategóriás telefonokkal is még simán 2-3 évet.
-
janeszgol
félisten
Szia Dani! Nagyon jó ötlet ez a cikk, üdítő színfolt a sok új telefon között, simán lehetne egy ilyen rovat is! Elolvastam, pedig se nem iphone, se nem használt, mégis tényleg jöhetne mondjuk sam s20 -21-22-23, vagy ezeknek az Ultrája.
Már csak a tekintetben is jó a cikk, és pont itt az ideje ezeknek, mert most lesznek 4+ évesek azok a telefonok, ahol kezdték feljebb emelni a 2 év OS update-et, plusz ugye jócskán drágulni fognak a telefonok is, szóval kitolódhat a használati ciklus egyes modelleknél. Már a középkategóriában is, lásd egy 2013-as A34 is megkapta még a One UI 8.5-öt, egy 2022-es S22 "csak" a One UI 8-at (mindkettő Android 16).
-
matador8
csendes tag
-
CarryPotter
tag
Szia Dani! Nagyon jó ötlet ez a cikk, üdítő színfolt a sok új telefon között, simán lehetne egy ilyen rovat is! Elolvastam, pedig se nem iphone, se nem használt, mégis tényleg jöhetne mondjuk sam s20 -21-22-23, vagy ezeknek az Ultrája.
-
johnny500
aktív tag
Köszönöm szépen!
-
janeszgol
félisten
Most éppen iPhone-t használok megint az open beta 27 miatt és ahogy megírtam azt a HSZ-t, gyorsan feltettem a gboardot. Az sem tökéletes, sajnos abban is sok a felesleges karakter, nem jók a karakterek sorrendje, de használhatóbb, mint a gyári.
-
sfefe
addikt
Hát remélem ez nála irónia volt... Szerintem meg a legrosszabb ami valaha létezett...
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
-
bigrock
addikt
-
judas13
veterán
Köszi ezt a rendhagyó tesztet.
-
janeszgol
félisten
Hát nem tudom. Én gboard (Google) rajongó vagyok. Az MS Swiftkey vacak. Az iPhone billt is utálom. Rossz az ékezetes karakterek elérése. Hiába van magyarra beállítva a billnél tele van olyan karakterekkel, amiket sosem fogok használni, de a lakosság 99,9%-a sem.
-
janeszgol
félisten
Én a kettő közül az S22-t választom. Bitang jó kamerája van nappal, jó fényben. Meg jó a mérete, a kijelzője. Bár az S21-nek is jó a merete meg a kijelzője. Az is jó teló.
-
janeszgol
félisten
Jó ötlet volt ez az írás. Én mint teló fanatikus kedvelem ezt a témát. Viszonylag sok videót nézek, ahol régi csúcstelók hogy szerepelnek mostanság. S10 in 2024, SE2020 in 2025 stb.
Szerintem a fotók jók. A többségnek simán megfelel remek minősítéssel.
Mi lesz a Mini sorsa? -
viragdani01
HÁZIGAZDA
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Volt régen egy Tumblr poszt, amiben gyűjtötték minden évben, hogy az iPhone tesztekben az első óta említve volt, direkt írtam bele.
-
PA80
tag
-
scyllarus
veterán
FM rádió 2026-ban?
Az IOS natív billentyűzete toronymagasan a legjobb, pedig párhuzamosan használom droiddal, és azon már mindent is kipróbáltam. Még a SwiftKey a leghasználhatóbb, de az sincs olyan jó, mint az Apple.
A Liquid Glass meg a legszebb UI ever. -
Balázs Z.
aktív tag
-
M_norbi
csendes tag
Céges vonalon iPhonet használok már nagyon régóta, ezek közül a 12mini volt messze a legrosszabb. Az üzemidő elképesztően rossz volt, az 5g lekapcsolás és egyéb trükköket mondjuk nem használtam. Az utódja a sima 13as lett, érzésre kb háromszor hosszabb ideig bírja egy töltéssel.
-
Oliverda
félisten
"nincs FM-rádió"
És az Adobe Flash-t sem támogatja.
-
mhydas99
addikt
-
johnny500
aktív tag
Néznék egy ilyen tesztet Samsu s22-23-ról is. Ha már ubiszezon.
-
Aweriot
senior tag
Kínkeserves.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Én nagytesóját használom (12 Pro Max), ami tudom kicsit más kategória, de egész olcsón jutottam hozzá és hétköznapi használatra bőven jó. Nyilván akksi cserés már, de még várok vele egyelőre, kábel meg van nálam kocsiban is

-
mhydas99
addikt
Ma mar a hasznaltpiac eri meg a legjobban. Az epitesi minoseg az elmult evekben mar a kozepkategoriaban is kivalo, az emberek tobbsege az elso naptol kezdve tokban es foliaval hasznalja. Nem veletlen porog, a felujitott is es nem csak az ar miatt.
Ugyan nem ide tartozik de most vettem itt hasznalt, szinte kivalo allapotu Macbook Air M1-et bitang jo aron. Szinte feleannyiert, mint az uj Neot. De az M1 jobb gep a mai napig pedig 6 eve jelent meg, amit vettem meg 3 evet volt hasznalva. Szoval igen, Applebol is a legjobb vetel a hasznalt!
-
bollokcs80
Korrektor
Jó kis teszt volt.
Ha használt Iphone-on gondolkodnék, a minikkel nem bajlódnék, szerintem egy normál 12 (de inkább 13) is eléggé kompakt és jóval értelmesebb üzemideje van. -
7Heads Drago
veterán
Igen, teljesen jók még a régi Iphone készülékek, főleg ha alap dolgokra akarja használni az ember. Az egész családnak így oldottam meg, csak 13 és 14 van (PM, sima, pro, mini vegyesen mindenki igényeihez), aksikat cseréltem bennük, mennek tovább még 2-3 évet, 100K alatt volt meg bőven a régi androidosok váltása. Lokátor, fényképek megosztása, imessage miatt meg hibátlan.
Értelmes droiddal hasonlítva esélye se lenne. Mellesleg melyik droidon nem megy a fénykép megosztás vagy a lokátor? mindkettő van droidon is. A sot meg katasztrófa.
-
F.B.I.
veterán
Igen, teljesen jók még a régi Iphone készülékek, főleg ha alap dolgokra akarja használni az ember. Az egész családnak így oldottam meg, csak 13 és 14 van (PM, sima, pro, mini vegyesen mindenki igényeihez), aksikat cseréltem bennük, mennek tovább még 2-3 évet, 100K alatt volt meg bőven a régi androidosok váltása. Lokátor, fényképek megosztása, imessage miatt meg hibátlan.
-
GALARDO
addikt
Megnyugtatóan olvastam, hogy ez nem egy bizonyos cég hirdetése, így elolvastam.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vezetékes FEJhallgatók
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Szerverhiba miatt szomjazhatnak a házikedvencek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Autós topik
- További aktív témák...
- MSI Rtx 4050 Teljesítmény, DDR5 Sebesség és Ryzen 5 Erő
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IRX10 OLED notebook - i7 14700HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5050 8GB W11
- ÚJ iPhone 17 256 GB WHITE - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - ÁFÁ-s + 3 ÉV GARANCIA
És persze kapcsoltam ki ezt az egész marhaságot.