Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#9744) XIII Ramses válasza Jugar (#9743) üzenetére


XIII Ramses
aktív tag

Vásárláskor sehonnan sem tudod meg, hogy mit vásároltál. Én a beszállítómtól mindíg ugyanazt a jó minőségű lemezt kapom, bár csak verbatimot, és néha tdk-t veszek. 5-6 évvel ezelőtt egy verbatim lemezért még kb 850 - 1000 ft-ot fizettem. Egy gyenge minőségű traxdatáért vagy aritáért (emlékeztek még rá, brutálisan rossz volt) 525-öt. A különbség tehát minimum 300 ft. Ma egy verbatimot 55-60 ft-ért meg lehet venni egy gyenge maxellt meg 40 ért. A különbség már csak 20 ft. ezért sem értem az embereket, amikor pl a maxell-t választják ami poháralátétnek sem jó nemhogy irásra.
Pl. az Imgburn szépen kiírja a médiakódot írás előtt, lehet nézegetni... Ajánlom ppéter írását a honlapjáról mid vagy alapanyag néven. MCC-004-es vagy MCC-03rg20-as (nem összetévesztendő a CMC-vel !!!) verbatimot nyugodtan használhatunk. Régen volt belőle hamis is, de mostmár ritkán fordul elő.
Ritek f1-et meg hasonlókat viszont kerüljük, ha a felírt anyagra esetleg hónapok, évek múltán is szükségünk lenne.
Általam látott eddigi legjobb lemez a plextor 16x-os +r sorozata (az egyetlen amire felajánlja az író a 24x-es írási sebességet) YUDEN000t02-es kóddal. Ultrabrutál lemez volt. Sajnos már nem gyártják, nekem is 18 maradt már belőle...
Előfordulnak nagy ritkán made in japan Verbatimok is AZONNAL MEGVENNI MINDET ha ilyet látunk., Szintén taiyo yuden. Onnan lehet még megismerni a japán lemezeket, hogy más a henger amiben vannak, ugyanis nincs alsó pereme, és teljesen körbecsavarható, kattan amikor zár.
Szóval sokkal inkább számít a minőségi lemez, mint az írási sebesség. Felejtsd el az 1x-2x-es írásokat, használj verbatimot 8x-osan pl nec 720x-es írókkal, és az életbe se lesz gond. (megfelelő tárolás mellett)
UI: a piacos lemezek meg általában a legrosszabb lemezekre íródtak, ezért lehet crc-s nem pedig a gyors írás miatt.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.