Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#9270) Multibit


Multibit
veterán

Korábban gg72 olvtárs írt az Asus DRW-24B1ST (LiteOn iHAS124) firmware-cserés tapasztalatairól. Nos nálam is kibukott, hogy a LiteOn firm nem az igazi.
Az írással nincs baj! Akár a LiteOn, akár az Asus firmware-t használtam, a [#9245] postom végén láthatóhoz hasonló - igen jó - eredményt kaptam. Nálam tehát kifejezetten jól vizsgázott írásminőség szempontjából az Asus. Csak pluszos DVD-t használok, kötőjelessel nincs tapasztalatom (legalábbis ezzel az íróval).
Korábban [#8794] már panaszkodtam, hogy a kétrétegű lemezekkel kapott írásminőséggel nem vagyok megelégedve. Nagyon úgy tűnik, hogy a nekem nem tetsző double-layer teljesítmény is csak az iHAS124 firm blöffje volt csupán. Leellenőriztem a korábban írt DL-lemezeimet Asus firmware-rel is és az eredmény enyhén szólva meglepett. A lemezek megjavultak :D A PI hibák számában nincs nagy eltérés, a PIF hibákéban annál több! Mikor a DL-írásminőséget szídtam, említettem, hogy furcsamód a második réteg mutatkozik jobbnak a teszteken (pedig, ha van különbség, akkor az első rétegnek kéne kevesebb hibát produkálnia). Nos az Asus firmware-rel e tekintetben is helyreállt a rend.

Lemez1: [iHAS124 scan], [DRW-24B1ST scan]

Lemez2: [iHAS124 scan], [DRW-24B1ST scan]

Lemez3: [iHAS124 scan], [DRW-24B1ST scan]

Lemez4: [iHAS124 scan], [DRW-24B1ST scan]

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.