Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#8651) pilsner


pilsner
aktív tag

hello!

Pioneer DVR-216DSV vs. Teac DV-W522GS ? a pio 20€, a teac 28€. volt/van egy teac cd-íróm(már nem használom), amit használtan vettem, soha egyetlen lemezt nem rontott el, és mindent beolvasott. a pioneer fórumában jókat olvastam a 216-ról, de elevenen él bennem a teac minőségének emléke. főleg archiválni szeretnék velük, a lemezek díszítése nem szempont.

www.sakertour.com - The carpathian birdwatching and hide photography company

(#8652) bajtokarpi


bajtokarpi
senior tag

Üdv.!

Megvettem, az Asus DRW-22B1ST írót. Nagyon meg vagyok elégedve vele, szépen írja a Verbatim (MCC03RG20) illetve, Memorex (CMC MAG M01) lemezeket. 4, illetve 8x-os sebességgel írtam, a Nero cd-dvd speed visszaolvasási tesztnél egyenletesen emelkedő görbét produkált. A régi lemezeimet is szépen visszaolvasta.
Lenne egy kérdésem, ha ez az író iHAS3422 illetve iHAS322-es Lite-On-ra épül, akkor ezeknek a típusú íróknak a firmware-je régebbi, mint az Asus legfrissebb firmware-je.
Most akkor érdemes az Asust átcrossflashelni Lite-On-ra?

Köszi

[ Szerkesztve ]

battletag: bossi#2666

(#8653) Laci4


Laci4
senior tag

Hellósztok!

Elolvastam jópár oldalt vissza.. de minnél több oldalt olvastam, annál nehezebb határoznom,hogy milyen írót vegyek :D

Eddig egy jó öreg Asus DRW-1608P-m volt. (talán még ez is pio-belsős) sajna a napokban egyet kattant, azóta nem olvas be semmit, csak "maszírozza" a lemezeket..

Így hát kell egy másik, mert ez az egyetlen drive-om.

Első körben azon filoztam,hogy Sata vagy IDE legyen. Egy AsusM2N-SLIDeluxe lapom van. Ebben ugye nem akadna a Sata író? Ha nem, akkor inkább sata lenne.. csak újabb technika, no meg csak egy IDE csati van a lapon.

Aztán jött a következő.
Sokan ajánlották a NEC 7203-at. Nem is lenne rossz, mert egész jó árban van(6e ft), és ahol néztem ott 2év garit írnak rá.
DE ugyanakkor olvasom, hogy az olvasása nem az igazi. Nekem pedig van egynéhány régi lemezem, amiket majd le akarok menteni.. (erre mi lenne jó? egy LG? egy kollegám ajánlott egy LG írót 3-ért, új.. tipusát sajna nem tom)

A NEC "rosszabb" olvasása, meg a név miatt hajlottam a Pio 216D-felé. Árban sacc ugyanaz(6.5e vagy5,8), gari "csak" 1 év. Ezt is favorizálják. Ennek milyen az olvasása? (lehet ez kell nekem? :D)

És Végűl de nem utolsósorban filózok az ASUS meghajtókon.
Abból viszont kismillió van. (nekem szinte csak ez volt, nem volt velük bajom..kivéve 1-et, ami gariba lett cserélve egyből a 1608-ra valószínűleg ezért is hajlok feléjük is.)
Ebből itt van mindjárt pl a ASUS DRW-2014S1T elég olcsó (5,5e), és 2 év garis (ipon) igaz nem fekete :D
Aztán itt van a [ASUS DRW-20B1LT ] Ez már jóval drágább(7,5) de dobozos, és ez is 2év gari.
Vagy akkor már inkább a [ASUS DRW-24B1ST ] árban szinte ugyanott van.

És végül a asus DRW-22B1ST árban szintén 7.5 e.

asus téren nagyon sok változat van.. ezek között pl a sebességeken kívűl meg a feliratozó technikán kívül gondolom max a bele a kérdés. Ha csak az asusokat nézük, melyiket? (feliratozás, DVD-RAM nem feltétel, de nem rossz ha tudja.. pláne a RAM)
Hajlok az Asus-ra, egyrészt mert egész jók a tapasztalataim vele, +akár dobozos is lehet, +2év gari )

Ettől függetlenűl kiváncsi lennék a ti véleményetekre is.
Többnyire Verba lemezeket használok.. amig volt, addig TY alapanyagút, most meg valszeg MCC-seket fogok. A képeknek még van egy adag régi 4x illetve 8x-osan írható slim tokos szines TY verbám. Azt nagyon szerette a 1608. nem tudom a mostani írók mennyire...
Ezen kívűl max TDK lemezket használok.. TTH02 asszem a média kód.
Amit meg más lemezt 1-2-őt, azt lerottyintom ha meghal ;]
Jah.. és nem filmgyár opcióra kell, inkább jól írjon mint gyorsan, van halkan... persze ezek sem hátárnyok. (igaz, szinte mindent 4x-esen írtam..)
Bocsi a sok kérdésért nehéz dönteni.. a NEC-től valahogy idegenkedem. lehet csak mert nem volt.. Pio van hugi gépében, bár nem tudom melyik tipus.. de az csak egy év gari, ha az asus van ugyanolyan jó, akkor lehet az lenne a nyerő nekem..

Vagy havertól az LG jó olcsón 3-ért, aztán xarni bele?! :)) :W

[ Szerkesztve ]

(#8654) bajtokarpi válasza Laci4 (#8653) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Üdv.!

Nekem Asus DRW-22B1ST íróm van, ahogy megvettem másnap megjelent belőle a 24-es széria vertem a fejem a falba, na ez az én formám. Igaz nem tudom, hogy csak írási sebességben különbözik-e a 22-es szériától, vagy a bele is más, mert ugye ez lenne a fontos. Mindenesetre nagyon elégedett vagyok az Asus DRW-22B1ST-vel nagyon szépen ír, a régi lemezeket is szépen beolvassa, amibe a NEC 7173S, illetve, Pio 216d belehal.
Volt NEC 7173S íróm lézerkalibrációs hibával elszállt, van Pio 216d-m is, én speciel nem estem hasra az írási minőségétől. Ettől vezérelve döntöttem el, hogy új dvd író után nézek. Sok olvasgatás, és fórumozás után az Asusnál maradtam, és mondhatom nem bántam meg. Remélem ez így is marad. Én csak ajánlani tudom az írót!

battletag: bossi#2666

(#8655) IRON STORM válasza bajtokarpi (#8652) üzenetére


IRON STORM
őstag

Az iHAS 322 utolsó firmware revíziójára épül az Asus mostani revíziója. Érdemes crossflashelni, ugyanis egyes funkciók csak a Lite-On firmware-el használhatók.

Csak a TDi!

(#8656) karika011 válasza Laci4 (#8653) üzenetére


karika011
tag

Hali!

Én is elég sokat olvasgattam,mire vettem egy NEC7203-s dvd írót,ami kb. egy napig volt a gépben,ugyanis az olvasása kritikán aluli volt.Ott kezdődtek a problémák amikor új gépnél az alaplapi driver lemezt nehezen kezdte olvasni,ekkor még gondoltam lehet a lemez is rossz.Utána sorra nem volt hajlandó lemezeket beolvasni az i-re a pont amikor a vele írt lemezt csak lassan olvasta be.Ment is a helyére egy LG ,bár megjegyzem az sem olyan mint a régiek.Ráadásként hogy biztos tudjak minőséget írni vettem még egy Lite-On iHAP 322-s írót,ami az eddigi próbák alapján elég jónak tűnik.
Ezekkel a dvd írókkal is az a baj ,mint a többi műszaki cuccal hogy már nem a tartósság a fontos náluk.Úgyhogy szerintem vegyél nyugodtan ASUS-t ,ha az egyszer már bevált neked
viszont nem biztos hogy a legolcsóbb lesz a végén a "best buy" vétel.

Sok sikert a vásárláshoz.

(#8657) gg72 válasza karika011 (#8656) üzenetére


gg72
veterán

Hát nem tudom, nekem még nem volt bajom a NEC 7203 olvasásával, igaz azt leginkább írásra használom, lemezeket a Liteon írómmal olvasok be. Ellenben a munkahelyemen van egy új LG GSA-GH22NS40 típusú író, ami alap firmware-rel lehet, hogy jól olvas, de valami iszonyú lassú a gyári lemezek (filmek) esetén! Ember legyen a talpán, aki kivárja, mire berippel egy filmet... Moddolt FW-vel viszont gyorsan olvas az is. Az írásminősége viszont csak Verbatim lemezekkel jó, mással (pl. Sony) meg sem közelíti a NEC minőségét.
Így én továbbra is azt mondom, hogy a legjobb megoldás az, ha az embernek 2 optikai meghajtója van, az egyiket használja lemezek beolvasására, a másikkal meg ír. Írásra én a Pio 116/216 és a NEC 7203 típusokat javaslom, olvasásra jók a Liteoneok (= új Asus-ok), moddolt LG-k, ill. a Pio is.

(#8658) bajtokarpi válasza IRON STORM (#8655) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Köszönöm, írásminőségre jobb vagy esetleg rosszabb lehet a Lite-On firmware? Laikusként azt gondolnám, hogy ha az Asus firmware-je a Lite-On-ra épül, akkor biztos csiszoltak rajta, hogy még jobb legyen, ez csak részemről egy feltevés.

Még1x köszönöm.

battletag: bossi#2666

(#8659) Laci4


Laci4
senior tag

Ejj.. tényleg minnél többet olvasok, annál jobban elbizonytalanodok..(most is olvasgattam vagy 2 órát)
Illetve amikor kikötnék egyik tipusnál olvasok valamit,ami miatt eltántorodok.

Asus-okról nem is nagyon találtam pörgő topikot.. vagy mert nincs velük gond, vagy mert nem vásárolják?! :D

NEC 7203, és PIO 216D vel foglalkoznak, de mindkettő kap hideget meleget...

Viszont! Valahol olvastam,hogy a satás DVD-kel boot problémák lehetnek.. pl xp telepítés.. nekem egynlőre kínai valami ahci-ide dolgokról volt szó..
Mivel nekem van IDE portom, akkor lehet mégis megérné ide venni meghajtot? éééted ide- IDE :DD

Ui: IRON STORM
Te mit ajánlanál(fentebb láthatod az alaplapom is..)?
ASUS DRW-24B1ST asus DRW-22B1ST mi a véleményed egyátalán az asusról?
NEC 7203 vs Pio 216D valamelyik topikban láttam, sokat írtál ezzel a meghajtóval...
(vagy ha jobb lenne IDE-s, akkor ezek IDE-s megfelelői..)

Jah.. és ha jól vettem ki, a crossflash vagy mi, gyakorlatilag egy másik írónak alakítja át az adott írót.(persze ha alkalmas rá.. pl PIO216D- 216L = tud DVD-ramot is ...)

[ Szerkesztve ]

(#8660) gg72 válasza Laci4 (#8659) üzenetére


gg72
veterán

Én a helyedben vennék egy Pio 116D-t, ami IDE-s is, jól is ír, jól is olvas, crossflashelhető is, és én még sok rosszat nem olvastam róla. Nekem is ilyen van, nyugodt szívvel ajánlom! :K
Ezzel a progival a bitsetting is állítható, ill. az amúgy sem lassú olvasása gyári lemezek (filmek) esetén max.ra (16X) állítható:
[link]
Amit viszont nem tud, az a lemezek minőségellenőrzése Nero DiscSpeed, ill. Kprobe programokkal, azt csak a Liteon (ill. új Asus) írók támogatják.

[ Szerkesztve ]

(#8661) IRON STORM válasza bajtokarpi (#8658) üzenetére


IRON STORM
őstag

Nem csiszoltak azon semmit full ugyanaz. Viszont van egy modding csapat akik a Lite-On firmware-ket "javítják" fel nem kevés sikerrel. Plusz funkciók érhetők el ezáltal. Mindenképpen javasolt a crossflash.

Csak a TDi!

(#8662) IRON STORM válasza Laci4 (#8659) üzenetére


IRON STORM
őstag

Az említett Asusok jó írók, ajánlott kategória. Mint ahogyan a Pio és az NEC is. Utóbbiak kicsit gyengébbek olvasásban, de kiváló minőségben írnak.

Csak a TDi!

(#8663) Laci4 válasza IRON STORM (#8662) üzenetére


Laci4
senior tag

Köszi!
Akkor valszeg egy Pio 216D vagy 116D lesz.. Inkább az írás a lényeg és ha jól veszem ki a szavaidból,jobban irnak a Pio-k mint az emlitett ASUS-ok.. a régi lemezekhez meg majd max szerzek egy olcsó LG drive-ot.
Amúgy ugye jól látom, ipon oldalán el van írva, és a D-s nem tud DVD-RAM-ot írni, csak olvasni.. bár látva az árukat, valszeg úgyse vennék RAM-ot.

És még egy fontos kérdés! Szerinted IDE vagy SATA legyen az én lapomhoz? Vagy ezeknél már teljesen mindegy? (per pillanat még van egy IDE merevlemezem is a rendszerrel, de ezt át akarom pakolni a SATA-s winyómra.

Satás drive-al nem lesz pl telepítési problémám? (késöbb Win7-et akarok majd felrakni, csak most még nem ment pl a tunerkarim vele,meg alaplapi hang is csak részben..ezeket cserélni akarom majd.. illetve bizonyos felbontásokban össze ment a kép.. nem tom mért.. nem lehetett kihúzni se a moncsi széléig.. )

[ Szerkesztve ]

(#8664) kali válasza Laci4 (#8663) üzenetére


kali
legenda

a "d" jelölésű pioneer írók nem írnak dvd-ram lemezt!
az alaplapod probléma nélkül kezeli a sata csatolású optikai meghajtókat!

(#8665) Laci4 válasza kali (#8664) üzenetére


Laci4
senior tag

Oksa.. bíztam benne.. anno nem volt egy olcsó lap, és úgy tudom(tam) hogy nem is egy gagyi.. Akkor 90% hogy a pio 216 lesz.. bár a szívem még kicsit húz az ASUS-hoz is (dobozos,két év gari RAM,LS.. az is jó író...ehh) :D
De kettőt csak nem veszek.. akkor meg azon lenne a dilema, épp melyikkel írjak :O :DD

[ Szerkesztve ]

(#8666) bajtokarpi válasza IRON STORM (#8661) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Ismét köszönöm válaszod. Még 1 gyors kérdésem lenne, melyik firmwaret érdemes felrakni a Asus 22B1ST-re? Olvastam, ha ihas322 az íróm bele, abból lehet 422-őt csinálni, vagy van hozzá külön "moddolt" firmware? Bocsi, ha hülyéket kérdezek, de most próbálok tiszta képet szerezni, nem csináltam még soha firmware crossflashelést.

Köszi

battletag: bossi#2666

(#8667) Gézengúz válasza kali (#8664) üzenetére


Gézengúz
addikt

Egészen addig míg nem kapnak egy L-es firmwaret..... :))

(#8668) kali válasza Gézengúz (#8667) üzenetére


kali
legenda

még az sem kell, elég sima dvr-216 vagy dvr-116 íróvá alakítani. de itt most nem erről volt szó...

(#8669) IRON STORM válasza bajtokarpi (#8666) üzenetére


IRON STORM
őstag

Az íród iHAS 322 akkor olyan firmware-t tegyél rá. A 422-es firmet nem tudod rátenni, mert az a Lightscribe funkcióban különbözik, de felesleges is mert mindkét írót frissítik folyamatosan. Egyébként a 322-es íróhoz is van moddolt firmware, majd azt tedd rá.

Csak a TDi!

(#8670) bajtokarpi válasza IRON STORM (#8669) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Üdv.

Ezt találtam, (iHAS322.3L14 firmware) mennyire jó?

Köszi

battletag: bossi#2666

(#8671) kisboxi


kisboxi
tag

Üdv!
Sikerült beszereznem egy ASUS DRW-2014S1 típusú masinát. :DD
A kérdésem az lenne, hogy ebben milyen "bél" lakozik? Már ha lehet ezt pontosan tudni.

"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."

(#8672) tknof1871


tknof1871
őstag

Ha a dvd író/olvasó optikája koszos (nem látja a cdket) azt mivel és hogyan tisztítsam meg?

[ Szerkesztve ]

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#8673) Orgi


Orgi
őstag

Érdeklődni szeretnék, hogy régebben olvastam olyasmiket, hogy a sata írókkal gondjai vannak alaplapoknak... ez az írók miatt volt vagy az alaplapok miatt? Csak mert elég régi alaplapom (Asrock dual sata-2) és sata írót szeretnék ha lehet.

(#8674) kali válasza Orgi (#8673) üzenetére


kali
legenda

az alaplapok miatt, konkrétan az első generációs sata csata csatolós lapokról van szó!

(#8675) Orgi válasza kali (#8674) üzenetére


Orgi
őstag

Köszi, ha jól sejtem a nem mai gyermek Asrock lapom akár érintett is lehet :(

(#8676) kali válasza Orgi (#8675) üzenetére


kali
legenda

igaz, nem mai darab már, de biztató lehet, hogy már van rajta SATA II device at 3.0Gb/s csati! az utolsó bios verzió mellett, egy próbát megérhet - ha ide módban problémázna is, sata módban szerintem akár megfelelően is működhet egy sata csatolású optikai meghajtó.

(#8677) bajtokarpi


bajtokarpi
senior tag

8670#-re kérnék segítséget.

Köszi

battletag: bossi#2666

(#8678) karika011 válasza bajtokarpi (#8677) üzenetére


karika011
tag

Hali!

Én egy iHAP322-t használok UL18-s firmware-vel ami egész jó írásminőséget produkál,de léteznek különböző patch-k amelyek papírforma szerint még tudnak egy picit optimalizálni az írón.[link]Nézd meg ezt az oldalt.

(#8679) kisboxi


kisboxi
tag

Üdv.
Hát megint csak arra jutottam, hogy DVD írót kell vennem. Ez az LG GSA-H55 felkeltette az érdeklődésemet. A Panasonic chip-ből nem lehet rosszra következtetni.

8671-re valaki?

[ Szerkesztve ]

"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."

(#8680) IRON STORM válasza bajtokarpi (#8670) üzenetére


IRON STORM
őstag

Teljesen jó. Vannak moddolt változatai , amit érdemes feltenni. Ezek a firmware-ket Codeking készíti aki rengeteget optimalizál, és plusz funkciókat tesz elérhetővé.
Itt a link : 3L14

Csak a TDi!

(#8681) bajtokarpi


bajtokarpi
senior tag

Üdv.!

karika011, IRON STORM hálás köszönetem nektek! :R

battletag: bossi#2666

(#8682) bajtokarpi


bajtokarpi
senior tag

Üdv újra.

Gáz van, Asus 22B1ST 1.00 firmware-re nem tudom felrakni se az alap 3L14-et, se a codeking által moddoltat. (No matching drives detected! This firmware is only for a atapi ihas322 8) Ezt írja ki hibaüzenetnek.

battletag: bossi#2666

(#8683) Laci4


Laci4
senior tag

Végül vettem egy Pio 216DBK-t.
Egész jópofa.. nem túlhangos.. kicsit érdekes hangja van amikor pörgeti, olyan surrogó,de nem jelentős..
Eddig jól teszi a dolgát.. bár úgyis csak késöbb derül ki milyen....
próbaképpen beraktam egy régi(2001-es) megsárgúlt Philips cd-t(ritek),ami a mentendők között van, mert a régi drive, épp hogy hozzászagolt.. háááát.. vooolt egy kis nosztalgiázás :DD Ugyanis beolvasta.. igaz az utsó 3 számnál belefagyott.. :C
Nem lesz ez rossz kis gépezet..

[ Szerkesztve ]

(#8684) TeeJay


TeeJay
félisten

a Pio 116D írót lehet sima 116-ra vagy 116L-re flashelni?
mert lehet vennék de nekem nincs SATA a gépben aztán csak akkor kell a 116D ha meg tudom buherálni hogy DVD-RAM-ot is írjon :DDD

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#8685) kisboxi válasza TeeJay (#8684) üzenetére


kisboxi
tag

Üdv!
Tudomásom szerint lehetséges "megbuherálni" hogy DVD-RAM ot is képes legyen írni. Részletekről olvasgathatsz ezen az oldalon is.

8671-re még mindíg senki?

[ Szerkesztve ]

"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."

(#8686) Zefír


Zefír
őstag

Sziasztok!
A kérdés adott. Milyet vegyek, és hol?
Igazából a lényeg az lenne, hogy viszonylag gyors, halk és fekete legyen, vagy ha van rá lehetőség akkor 2 előlapos.
Tipp ötlet?
5-6kt fektetnék bele :U

(#8687) ludsimon


ludsimon
veterán

Végül nem a Pioneer lett mivel sikerült jó árban cserélnem egy LG GSA-H10A DVD íróra.
Erről mi a vélemény? Tapasztalat?
A gazdájánál elromlott, 4000 Ft-ért megjavította és elcserélte.

Még egy tapasztalatot szeretnék veletek megosztani. LG GCC-4521B DVD olvasó. 6 másodperc kell neki a gagyi kínai TDK lemezek olvasásához, tálcazárástól számítva!! :R
Létezik optikai meghajtóba ilyen szuper DVD olvasó/író páros?
Nem tapasztaltam eddig ilyet soha LG-nél, pedig 3 DVD olvasóval, 3 íróval volt dolgom és egy rakás CD íróval, de azt most már hagyjuk. LG-n kívül még nem is volt más optikai meghajtóm leszámítva egy noname régi CD írót/DVD olvasót.
Pedig épp most akartam a láncot megszakítani, de ez van.

Remélem jó választás volt. Várom a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

undefined

(#8688) Kalozman


Kalozman
tag

Sziasztok!

MSI Wind-hez szeretnék külső dvd-írót.
hármat néztem ki :
Samsung SE-S084B

LG GP08NU10 Slim

ASUS SDRW-08D1S-U

Véleményeket ill. javaslatokat, tapasztalatokat várnék :)

Tom h az msi is csinált valamit hozzá, ha arról tudunk valamit azt is megköszönném.

A segítségeket előre is köszönöm.

(#8689) Calibos


Calibos
addikt

Tudtok olyan DVD-írót ajánlani aminek a lemez beolvasási képessége jó!?
Pioneer 216D kívül, mert bizonyos lemezeket nem ismer fel sajnos. Cd-grabbeléshez is kellene jó olvasó!

[ Szerkesztve ]

(#8690) gg72 válasza Calibos (#8689) üzenetére


gg72
veterán

Liteon írók, esetleg LG GSA-GH22NS40 ezzel a progival moddolt FW-vel:
[link]

(#8691) kisboxi válasza Calibos (#8689) üzenetére


kisboxi
tag

Üdv.
Én a jól bevált kis samu írómat használom grabbelésre. Nekem bevált, a kezdeti "zenélős" korszakról megmaradt audio cd-ket vígan viszi. Pedig nem egy márkás lemezek. :DDD
Olvasásra pedig az Lg-is ajánlott kategória.

[ Szerkesztve ]

"Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errare perseverare."

(#8692) Kalozman


Kalozman
tag

up

(#8694) ko9


ko9
addikt

Sziasztok!
Nekem egy olan író kellene, amivel tudok másolásvédelmet írni a lemezre... Nem olyat mint az LG féle SecurDisc vagy miatehén :D
Nekem CSS vagy Bad Sectoros másolásvédelem kellene.... Úgy halottam ehhez nem mezei író kell, hanem valami spéci cucc...
Tud valaki esetleg ebben segíteni?
Köszönettel: ExPeacer

--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------

(#8695) kiraly45


kiraly45
csendes tag

Hali!
Megadta magát a Pio 212 SATA dvd-íróm. Létezik még olyan dvd-író, amelyik 4x-esen tud CD-t írni? Én DVD-ket is 4-8x-osan írtam.
Üdv.

Számítógépet használni olyan, mint tengeralattjárót vezetni...ahogy kinyitjuk az ablakot, máris kezdődnek a problémák.

(#8696) kali válasza kiraly45 (#8695) üzenetére


kali
legenda

ez nem csak író függvénye! firmware - mid párosítás alapján kapod meg, hogy adott lemeznél milyen írási sebességeket kínál fel az író. létezik olyan, hogy egy bizonyos cd lemeznél az egyik író felkínálja a 4x írási sebességet, egy másik író viszont már nem. sőt olyannal is találkoztam már, hogy adott cd lemez esetében egy író felkínálta a 4x írási sebességet, de ugyanaz az író újabb firmware mellett már nem!

(#8697) kiraly45 válasza kali (#8696) üzenetére


kiraly45
csendes tag

Nekem fontos lenne az, hogy a dvd-író tudjon 4x-esen audio-cd-t írni. Ezen kívül jól írja a Verbatim dvd-r és dvd+r DL lemezeket. Melyik tud ilyet, milyet vegyek?

Számítógépet használni olyan, mint tengeralattjárót vezetni...ahogy kinyitjuk az ablakot, máris kezdődnek a problémák.

(#8698) gg72 válasza kiraly45 (#8697) üzenetére


gg72
veterán

Pioneer 116 (ide) ill. 216 (sata) tud 4X CD-t írni és a Verbatim DVD-ket is tökéletesen írja!

(#8699) kiraly45 válasza gg72 (#8698) üzenetére


kiraly45
csendes tag

Köszi a segítséget. Pio 216 sata írót fogok venni.

Számítógépet használni olyan, mint tengeralattjárót vezetni...ahogy kinyitjuk az ablakot, máris kezdődnek a problémák.

(#8700) Orgi válasza kiraly45 (#8699) üzenetére


Orgi
őstag

Esetleg érdemes lehet megvárni a 117-es/217-es szériát, előbbi már kapható. A 112-re is igaz, amit gg72 írt, szóval gondolom a 117/217-re is stimmelni fog.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.