Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#18701) smiti válasza Frod (#18700) üzenetére


smiti
addikt

A tiedben sem volt semmi pluszben? Mármint az előlapok és a sata kábel?

(#18702) Frod válasza smiti (#18701) üzenetére


Frod
addikt

Mint írtam, semmi nem volt.
Nero 12 van hozzá egy cd-n, de még firmware meg semmi egyéb se volt.

Do you see the white shadow?

(#18703) jeni válasza smiti (#18699) üzenetére


jeni
félisten

Gondolom a Sony AD-7280S még mindig jobb az Asus DRW-24B5ST képest,mivel az még kapható egy helyen.

(#18704) balintka válasza smiti (#18699) üzenetére


balintka
addikt

Nekem tegnap jött meg ugyanez az íróm, a dobozban talán 1 CD meg 4 csavar volt, kábel nem. 5.600 Ft ez a dobozos változat.

(#18705) verybigboy


verybigboy
senior tag

Volt ilyenem (Asus DRW-24B5ST), ugyanezen kiszerelésben, túl is adtam rajta.

Itt már többször szó volt róla, jeni kolléga ill. Flashget is pedzegette, ezek az írók a ma kapható írók közül "jónak" matricázott, titulált írók, de közel sincsenek írás minőségüket tekintve egy NEC-7200A (IDE), Samsung SH-S222L (IDE), LG GSA-4167B (IDE), vagy pl. Pioneer DVR-215 (SATA), NEC AD-7260S (SATA) íróhoz!!!

Emberek, merjetek bevállalni használt írókat!!! Ki lehet fogni szép darabokat, de pl. LG GSA-4167B-ből igazán még hibás példányt nem is láttam (igen strapabíró sorozat, a kistestvér GSA-4163B-vel együtt).

Ezen mai írók - mint akárcsak a mai lemezek - egy kategóriába nem is sorolhatók a fent említett írókkal. (Kb. olyan a különbség mint sebesség tekintetében HDD és SSD között! Ha valaki használt már SSD-t HDD-t követően tudja miről beszélek. Egy jó minőségű író esetében is kb. ilyen különbség van, itt természetesen nem sebesség területén, hanem írásminőség tekintetében)

[ Szerkesztve ]

(#18706) balintka válasza verybigboy (#18705) üzenetére


balintka
addikt

Biztos, h igazad van, nem is vitatom. Inkább olyan értelemben szólnék hozzá, h manapság a több TB-os HDD-k, Blu-ray idején szvsz teljesen felesleges DVD-ket írogatni. A kapacitása kevés, meg ahogy írod, sem az írók, sem a lemezek minősége nem olyan jó, mint régen. 2013-ban szvsz túlhaladott technika a DVD.

Évek óta nem is írtam már DVD-t, pedig 2010-11-ben még arra archiváltam. Már merevlemezen tartom a dolgaim, nemsokára veszek külső vinyót is.

Én igazság szerint inkább DVD-olvasóként, lemezes telepítésekhez fogom használni az Asus 24B5ST-t. Nagy ritkán, ha szükség lenne rá, akkor írok majd vele. A mostani felhozatalból ezt választottam, mert a belseje megegyezik a Plextorral, illetve 2 év gari van rá, míg a Samsung 224DB-re 1 év.

Egyébként olvasási szinten nem rosszabb ránézésre, mint a régi Optiarc 7283S, mintha még halkabb is lenne. Azt sajnálom, h eltűntek az Optiarc írók, mindig megvettem belőlük a legújabbat, és mindig egyre jobbak lettek.

Másrészt - ez szigorúan SZVSZ !! - én nem vennék használt írót, amivel ki tudja hány ezer lemezt írtak meg (azt mond a tulaj, amit akar). Lehet már addigra annyira elöregedett a fej benne, h nem jobb, mint egy új mostani írók.

[ Szerkesztve ]

(#18707) Flashget válasza verybigboy (#18705) üzenetére


Flashget
félisten

+1

bálintka nem felesleges még mindig DVD-t irogatni, mert ne csak abban gondolkodj, hogy Te mire nem használod már.
Kisebb cégek, vállalkozók még mindig van ahol CD de legalább DVD-re mentik az adataikat, könyveléseiket.
DVD-n adnak ki még mindig számos programot PC-re (játék, op.rendszer stb).
Az más kérdés, hogy a DVD korszaknak vége de még adatmentésre 3 különböző márkájú lemezre még mindig a legegyszerübb és legjobb megoldás a HDD-vel szemben mert ott ha elszáll a lemez akkor minden megy a levesbe, míg DVD-ből írtál 3 különbözőt.
BD lemezre én csak filmet írok adatot nem írnék még.

Használt írót pedig nyugodt szívvel vennék VBB vagy kicsirigótól (linkek korábbi hszk-ben) illetve az ide íróktól nyugodt szívvel, annak ellenére, hogy egyiküket sem ismerem személyesen.

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#18708) Flashget


Flashget
félisten

Múltkor kérdésként merült fel a CD írás...
azt tudjuk a mai írókkal 16x a legkisebb pörkölés (jó esetben 8x) CD lemezre ami több régebbi lejátszóban használhatatlan felhasználást jelent. A Pioneer 207BD író 4x-en tud cd-t írni, amit már minden régebbi lejátszó is tud kezelni szerintem.
Bár nekem van egy 25 éves Philips midi tornyom és benne az első CD olvasók egyike amit a gyár fejlesztett. Akkoriban a hollandok még a világ élvonalát jelentették ebben a technológiában, ha emlékeznek rá az idősebbek...na a lényeg ebben a cd lejátszóban az 1x-től kezdve a 40x írásig bármit raktam be lejátssza! :D
Ez olyan történet mint amikor a szerbek (vagyis egy vajdasági magyar) lelőttek egy F-117-t a lopakodót ami ultra modern a rakéta rendszer meg őskövület ruszki volt Hruscsov korszakából :)

Realme GT Master Edition

(#18709) GrooveHero


GrooveHero
addikt

Üdv srácok! Tengap írtam a 222-es samu íróró. Csináltam már tegnap egy írást. Le akartam ellenőrizni, de nem tudtam, mert:

Nero CD-DVD Speed progi csak Benchmark-ot volt hajlandó elindítani, a lemezminőségnél a teszt indítás gomb szürke volt.

A másik progi az OptiDrive Control, vagy mi a neve...ott meg elindítottam, kiírta, hogy nem ismeri fel a lemez nevét, a lemez felpörgött, majd leállt, megint felpörgött, megint leállt. Mi lehet a gond? Rossz nevet adtam a lemeznek? Régen(pár hónapja) nem volt vele gond, nem emléxem, hogy a lemez név lett volna a probléma. tudtok valami tippet adni?
Köszi előre is

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#18710) Flashget válasza GrooveHero (#18709) üzenetére


Flashget
félisten

samsunghoz a kprobe2 progit használd teszteléshez.

Régen(pár hónapja) nem volt vele gond

nem tudom milyen lemez volt, de lehet ennyi ideig őrizte a ráírt adatot, mert hulladék lemez kategória?

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#18711) GrooveHero válasza Flashget (#18710) üzenetére


GrooveHero
addikt

Nem, rosszul fogalmaztam. A tesztprogival nem volt pár hónapja gond. A lemez verbatim, MID-et most nem tudok, majd otthon, de nem a lemezzel van a probléma, hanem magával a tesztprogival. Tehát pár hónapja még tudtam ellenőrizni a lemezeket, tegnap meg nem. A progi verziók lehet, hogy nem stimmelnek, nem tudom. Tehát a régi, meg a mostani

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#18712) balintka válasza Flashget (#18707) üzenetére


balintka
addikt

Annyira írnak jól az új írók is, h pár évig a könyvelés is archiválható. Meg valóban lehet 3 példányt írni belőle.
A DVD-olvasást kiemeltem, h használom. Erre továbbra is szükség van, nem is kérdés.
Nekem a merevlemezes másolatból is 2 lesz, plusz a családi fotókat ki fogom írni lemezre is.
A DVD kapacitása miatt már igazából tényleg csak a vállalkozóknak, könyvelőknek elég. A fényképek is rengeteg helyet foglalnak.
Te úgy látod, én meg így, ez normális. De ez nem jelenti azt h nincs mindegyőnknek igaza. Az tény, h a DVD már nagy mennyiségű adat tárolására nehezen alkalmas, de viszont olcsó.
Még a régebbi, jobb írók és lemezek időszakában is azt mondták, h max. 5 év az írott DVD élettartama, gondolom ez se lett több-jobb.

Az Asus 24B5ST-hez van a gyárinál újabb FW? Én nem találtam.

[ Szerkesztve ]

(#18713) plman válasza balintka (#18712) üzenetére


plman
tag

Nekem is ilyen íróm van (ASUS 24b5st).
Az Asus oldalán csak valami Asus E-green, nevű program van, amiről fogalmam sincs, hogy igazából mire is jó. fw viszont nincs, pedig az ottani lista alapján van már nem is egy újabb író ennél, persze ha a típus jelölések időrendben vannak. Ha jól rémlik akkor az én írómon 2012 októberi dátum szerepel, szóval lassan már egy éve gyártották.

(#18714) balintka válasza plman (#18713) üzenetére


balintka
addikt

A magyar Asus honlapon én a mienket meg se találtam, csak a nemzetközin, és ott is csak az E-green van fent letölthetőként.
Van ennél újabb írója az Asusnak? Melyik? Nem is tudtam, azt hittem, ez a legújabb.
Az én íróm 2013 márciusi, tegnapelőtt érkezett.

(#18715) Flashget


Flashget
félisten

Asus DRW-24B5ST íróval kapcsolatban utána kellene nézni külföldi fórumokon, hogy crossfleshelhető,van e hozzá .bin fájl Plextor vagy LiteOn fw.

Realme GT Master Edition

(#18716) Frod válasza balintka (#18714) üzenetére


Frod
addikt

Nekem is ez a bajom ezzel az íróval, hogy szószerint semmi nincs hozzá, nekem valami 2006-os illesztőt lát rajta mind a rendszer, mind az aida64. Crossflashelni meg a gari ideje alatt lehet nem mernék :D

Do you see the white shadow?

(#18717) balintka válasza Frod (#18716) üzenetére


balintka
addikt

Igen, az illesztő nekem is olyan Win7 alatt, ráadásul vmi SCSI nevűnek írja ki. Megnézem majd, mit, még nem álltam át az új gépemre.

(#18718) DroiDMester válasza Flashget (#18715) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

Lehet cross -olni bármilyen ihas x24 C variánsra, csak találj hozzá FW bin -t és nekem sajnos kellett a hozzá tartozó EPROM.BIN is, mert másképp nem ment fel a firmware de ez a kombó is csak a speckó LtnFlash 2.6.11 es progival sikerült felvarázsolni!

sajna csak ihas324C ből találtam FW+eprom BIN -t így erre sikerült cross -olni :U

*********************************************************************************
Frod mondtam már hogy ne a Eszközkezelőbe nézd az író illesztő program verziót mert annak marhára semmi köze az íróhoz, sem a rajta lévő FW -nez

tedd fel a OptiDriveControl progit és azzal meg tudod nézni az írón lévő FW verzióját és a dátumát is!

íme!

a garanciáról meg annyit le kell menteni a gyári FW -t és az EPROM.BIN -t is az íróról (másképp nem is érdemes kísérletezni a CrossFlash -el mert lesz egy papír nehezéked az íróból) és ez bármikor vissza tehető az íróra és gyári állapotába kerül és mehet gariba is akár!

(#18719) Flashget válasza DroiDMester (#18718) üzenetére


Flashget
félisten

:R

író fw-t a nero cd-dvd discspeed progi is mutatja ha az már fen van.

Realme GT Master Edition

(#18720) smiti


smiti
addikt

Akkor 891 SA.bin firm nincs itt senkinek sem?
A gyárival minősíthetetlen eredményt produkál az író, legalábbis erre a Verbatim DVD-R lemezre. :W

(#18721) M107 válasza smiti (#18720) üzenetére


M107
addikt

:R

A verbatim lemezt már rég el kellett volna felejteni, ha csak nem 3 évnél öregebb.

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#18722) smiti válasza M107 (#18721) üzenetére


smiti
addikt

A Samsung 224BB-vel firmware frissítés után már tűrhető lett, de ez az Asus tragikus, hogy mit művelt vele.

Mindjárt hagyom végigmenni a tesztet és rakok képet.

(#18723) smiti válasza smiti (#18722) üzenetére


smiti
addikt

Itt is vagyok, tessék csodálkozni: :DD

Itt pedig ugyanaz a fajta lemez csak a Samsunggal megírva:

[ Szerkesztve ]

(#18724) Frod válasza M107 (#18721) üzenetére


Frod
addikt

Nem mondod?
Én mindig is Verbára írtam, főképp xbox-ra a duplarétegűeket, (bár azt már nem kell 1,5 éve), de sima dvd filmeket, és adatot is arra mentek.
Mi a jó most helyette?

Do you see the white shadow?

(#18725) headhunter válasza DroiDMester (#18718) üzenetére


headhunter
addikt

Plextor PX-891SA írónál, 1.06-os a legutolsó firmware?

(#18726) smiti válasza headhunter (#18725) üzenetére


smiti
addikt

Ez a tied? Le tudnád menteni róla a firmware-t .bin formátumban?

Nagyon megköszönném! :R

(#18727) balintka válasza DroiDMester (#18718) üzenetére


balintka
addikt

Nekem az Asus 24B5ST a progi szerint 1.00 FW-es.

(#18728) DroiDMester válasza headhunter (#18725) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

Ez a FIRMWARE nekem is kellene :R de kell hozzá az EPROM.BIN is! ide feltettem a 2.kis progit amivel letudod menteni az FW és az Eprom.bin -t is! Elég sokan keresünk ilyen FW -t, így most sokunknak segítenél ha lementenéd és feltennéd valahová, és belinkelnéd! :R :R :R

********************************************************************************
smiti : itt linkeltem be tesztet Nálam a Verbatim lemezzel is hasonló eredmények születnek, bár hozzá kell tenni hogy én még EREDETI(MCC) verbatim lemezt használok nem ilyen kókler CMC Mag -ot!

íme

[ Szerkesztve ]

(#18729) jeni válasza headhunter (#18725) üzenetére


jeni
félisten

Én is megköszöném a Plextor SA-891 bin felraksását,ami egy Asus módosítását megtudjuk oldani. :R

(#18730) paquito


paquito
csendes tag

Ha jól látom innen le lehet tölteni az 1.06-os verziót.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#18731) DroiDMester


DroiDMester
nagyúr

No megkaptam a kollégától a kért plextor 891SA FW -t ide feltettem! Benne van az Eeprom.BIN is mert nekem a Asus 24b5st -> iHas324C konverzióhoz kellett az eeprom is! De ezt a 891sa FW -t sajnos sehogy nem sikerült fel tennem még az eeprom bin felrakása után se hajlandó felmenni!

Ha valakinek sikerül feltenni leírhatná hogyan sikerült! A művelet előtt MINDENKÉPP csináljatok magáról az FW -ről és az Eeprom -ról is biztonsági mentést! :K

[ Szerkesztve ]

(#18732) paquito válasza DroiDMester (#18731) üzenetére


paquito
csendes tag

Próbáld meg amit linkeltem, az működik, EEPROM nélkül is.

[ Szerkesztve ]

(#18733) smiti válasza paquito (#18732) üzenetére


smiti
addikt

Tesztet csináltál már, hogy mennyit javul a minőség? Mert ha nem javul lényegesen akkor nem biztos, hogy megéri a kínlódást.

(#18734) kalap12


kalap12
tag

DVD? Jajjj..........leírom a sztorimat tanulságként nektek...anno még 1994-ben elkezdtem gyűjteni a cd-ket..amikor 2001-ig összegyűlt már 500 db elegem lett belőle, elkezdtem átírni dvd-kre+dvd-kre írtam az anyagot onnantól...aztán amikor már 4 polc tele volt dvd-kkel megint (1000 db) megint elegem lett és kidobtam a vastag tokokat, elkezdtem vékony tokokat venni neki 1000 db-ot szó szerint...teltek az évek nem tudtam már ezeket se hova rakni, tokokat kidobtam, elkezdtem 96 db-os zipzáros tartókba rakni/gyűjteni őket...és aztán 2011-et írtunk, elegem lett ebből is, hogy 25 db 96 db-os tok van a polcokon és levenni nincs erőm/türelmem/időm ha kell valami róla egy borzalom volt hát vettem 4 db 2 terrás winyót. Egyiken csak a filmek, másikon mp3-ak, harmadikon utilok, negyediken zenei dolgok, az összes dvd tartalmát műfajonként winyókra átmásoltam, igen az összest ami kb. 6000 dvd volt ekkor már, 2 hónapig másoltam, és szépen ez életem munkáit odaadtam édesapámnak, hogy filmet zenét játékot mindent tudjon róluk nézni. Most a 4 db 2 terrás winyó kint van a gépből hogy ne menjen feleslegesen benne, ha kell csak akkor, vettem neki szép kis sharkoon dokkolot, és amelyik winyó kell bele rakom, és természetesen amit letöltök azt is ezekre mozgatom műfajonként. Dvd-ket már csak képekre használok semmi másra. Dvd már a múlté, semmi de semmi de semmi értelme. :W :U

[ Szerkesztve ]

(#18735) DroiDMester válasza paquito (#18732) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

Próbáltam már de ezt sem sikerült SEHOGYAN feltenni, lehet hogy a(z) op rendszer végett(Win7 x64) bár az ASUS => ihas324 módosítás is ott történt, az sikerült :K Bár most próbáltam és vissza felé (ihas324 => Asus 24B5ST sem akar felmenni) :O

****************************************************************************************
#18734 kalap12: a megoldásoddal csak 1. OLTÁRI Probléma van! mi van ha beszarik valamelyik winyó? akkor oda az egész életed gyűjteménye! :C Nekem 1.hete döglött meg egy 2.Terrás WD Green winyó pedig csak 4.hónapos volt, és szinte fullra(1,7.terra) tele volt! Mindenem elveszett ami rajta volt! :W

[ Szerkesztve ]

(#18736) Ereshkigal válasza kalap12 (#18734) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Gond csak akkor van, ha meghal a vinyó... és nincs másolat. :U

(#18737) kalap12 válasza DroiDMester (#18735) üzenetére


kalap12
tag

HD sentinel jó barátod, és háttérbe jelzi előre ha kezd szarakodni a winyó, na ekkor azonnal ha nincs pénzem akkor is kölcsön kérek pénzt és azonnal veszek újjat, a kölcsönt majd vissza adom idővel, és vissza átmásolok mindent róla gyorsan az újra, ennyi! Amúgy nekem is wd green 2 terrás winyók vannak 4 db, több mint két és fél éve, és hibátlan mind a 4!

[ Szerkesztve ]

(#18738) smiti válasza DroiDMester (#18735) üzenetére


smiti
addikt

Nekem sem megy fel a plextor firm. :(

mod.: De mindjárt megnézem úgy, hogy a samsungot közben lekötöm a gépről hátha az a baja. :B

[ Szerkesztve ]

(#18739) DroiDMester válasza kalap12 (#18737) üzenetére


DroiDMester
nagyúr

Ne offoljuk szét a trotyikot.... DE............ Sentinel -el kitörölheted a Se**ed, előző este 100/100.% os volt sentinel szerint is és semmi hiba.. másnap délután bekapcsoláskor már csak klattyogott(elindul-leáll-elindul-leállt 3X próbálkozik és ha nem sikerül elindulnia, letilt az elektronika benne) szóval cseszheted te bármilyen szoftvert ha 1-ik pillanatról a másikra sz@rik be! :K

És ez nem az első Winyó nálam ami ezt művelte!

************************************************************************************************
smiti én már végig próbáltam minden variációt amúgy egyszál magában van ez az író a gépembe, tehát nem hiszem hogy nálad attól megjavul esetleg arra tudok gondolni hogy nem csípi a Z77 es chipszettet vagy magát a x64 Win7.et!

(#18740) kalap12 válasza DroiDMester (#18739) üzenetére


kalap12
tag

Pedig én úgy tudom/tam szervizes ismerőstől, hogy bent ők is ezt használják mesélte, és jelzi valahogy a smartban a galibát, látja előre ha már haldoklik a winyó... :W

[ Szerkesztve ]

(#18741) smiti válasza DroiDMester (#18739) üzenetére


smiti
addikt

Nálam sem oldotta meg a problémát, sajna egyelőre fel kell adnom a küzdelmet. Nálam Z68 van úgyhogy gondolom nálad sem a Z77 a hunyó.

(#18742) Ottó58


Ottó58
senior tag

verybigboy:-"Emberek, merjetek bevállalni használt írókat!!! Ki lehet fogni szép darabokat, de pl. LG GSA-4167B-ből igazán még hibás példányt nem is láttam (igen strapabíró sorozat, a kistestvér GSA-4163B-vel együtt)." -Ehhez annyit tennék hozzá, hogy én is vettem használt írókat (pl.:7203S, 7260S) annak ellenére, hogy van több újonan vásárolt is, semmi gond nincsen velük.

Még valamit nem értek: miért kell az ASUS író, ha bajok vannak a frissítéssel, nem is ír igazán szépen, Optiarc igaz hangosabb, de kifogástalanul ír, frissítések is elérhetők. (Pedig sokszor az ajánlottak közt szerepelt az ASUS).
El kell dönteni, halkabb legyen, vagy jobb minőségben pörkölje a lemezeket. Én az utóbbit választottam.

kalap 12: "Dvd már a múlté, semmi de semmi de semmi értelme"-szerinted! Azért a DVD írásnak még nincsen vége!!!
Mint többször leírtam, nem csak a saját területünket kell nézni!
Nagyon sok lejátszó van még forgalomban és hogy adjam oda olyannak merevlemezen a felvételt, akinek "csak" DVD lejátszója van?-még gépe sincs!!!

[ Szerkesztve ]

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#18743) Flashget válasza Ottó58 (#18742) üzenetére


Flashget
félisten

Még valamit nem értek: miért kell az ASUS író, ha bajok vannak a frissítéssel, nem is ír igazán szépen,

Mert korábban az Asus DRW-24B3LT/ST olcsóbb volt mint a LiteOn író és egy plextorra való crossflash után szebben írt mint a LO.
a Plextor meg irreálisan drága volt LO belsővel, így ugyanazt ellehetett érni az fele annyi pénzből egy asussal.
persze aki mert crossflashelni a gari miatt.
de az nem volt mindegy akkoriban, hogy 5K 10K vagy 12K-ért vett valaki DVD írót, miközben 5K-ból is kilehettt hozni ugyanazt.

Realme GT Master Edition

(#18744) Ottó58 válasza Flashget (#18743) üzenetére


Ottó58
senior tag

Jó, jó de a legtöbben nem is akarnak a gari miatt hozzányúlni, így eredeti fw-vel fut a gari idő alatt, miközben nem a legjobb írásminőséget hozza.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#18745) Flashget válasza Ottó58 (#18744) üzenetére


Flashget
félisten

Sokan pl. az xbox miatt vették és hát náluk is ugrott a gari.
Aki meg az írásteszt érdekli a jó írás végett simán crossflashelt egy 5K-s írót plex vagy LO fw-re..most is valami 4,5K az asus..a pioneerokat is crossflasheltem gari alatt. a 215D-t meg kénytelem voltam, hogy a CD-t írni tudjak vele egyáltalán ill. beolvasni tudja.

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#18746) Ottó58 válasza Flashget (#18745) üzenetére


Ottó58
senior tag

A DVD-t írók többsége az olcsóbbsága miatt vette, de annak idején dögivel voltak pl. NEC, később Sony írók, (még talán olcsóbbak is voltak), amivel nem volt gond az fw, nem is nagyon kellett hozzányúlni a gari alatt, mégis szépen írt. Az, hogy LiteOn belsős nem nagy előny, nálam az eredeti 524A sem a legjobb bármelyik fw-t nézem. Emiatt biztos nem vennék ASUST.
-És nem hiszem, hogy mindenki az xbox miatt vette, hiszen visszamenve a fórumon, a legtöbben a csendesség miatt választották.
A piok meg válogatósok voltak, nem minden lemezt szerettek, volt amit be sem olvastak, -ahogy írtad.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#18747) Flashget válasza Ottó58 (#18746) üzenetére


Flashget
félisten

A korábvbi Pionak maga az fw volt az oka amiért nem olvasta be a CD-t. Túl felpörgette a lemezt, de a crossflash orvosolta a gondot.
Válógatós volt igen, viszont így nem kellett teszt, hogy tudja az ember szar lemezt próbál benne írni. :)

Realme GT Master Edition

(#18748) Bripor


Bripor
csendes tag

Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy xbox játékot akarok kiírni viszont az img nagysága nem fér rá a dupla rétegű lemezre.
Konkrétabba:
Képméret: 8334MB
Lemezméret: 8152MB
Amivel írni akarom: ImgBurn
Két lehetőséget ajánl fel: 1, túlírás 2, levágás

A kérdésem az lenne, hogy lehetséges e valamivel kiírni ezt az anyagot, esetleg spec optika kell hozzá?
Elnézést ha már volt erről valamelyik topikban szó, nem találtam.

Brip

(#18749) Flashget válasza Bripor (#18748) üzenetére


Flashget
félisten

xbox játékot akarok kiírni.......A kérdésem az lenne, hogy lehetséges e valamivel kiírni ezt az anyagot, esetleg spec optika kell hozzá?
megfelelő író és alapanyag.

1. írónak LiteOn vagy ennek klónjai (Asus, Plextor) megfelelő fw-vel flashelt.
2. alapanyag pl. Verbatim DL Made in Singapure gyártású.

írót találsz az aprón 8K-ért

[ Szerkesztve ]

Realme GT Master Edition

(#18750) Ottó58 válasza Flashget (#18747) üzenetére


Ottó58
senior tag

Válógatós volt igen, viszont így nem kellett teszt, hogy tudja az ember szar lemezt próbál benne írni.
Akkor sem volt jó megoldás.
Nem mondhattam az ismerősömnek, hogy hozzál jobb lemezt, mert nem írja meg Pio.
Vett olyat-amilyet, ő erre szerette volna íratni a dolgát, és akkor adjak neki helyette az enyémből jó lemezt, mert a Pio nem akarta megírni?
Az már nem érdekelte, mint minket, hogy meddig lesz olvasható a lemez.
Párszor megnézi és söralátét.
Ja és a gari időt sem akartam elveszteni.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.