Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52741) 1eske válasza Mr.Csizmás (#52726) üzenetére


1eske
tag

Értem, sajnos ma voltam Mediaba ott nem volt, de ez egy kisebb bolt volt, majd körülnézek Saturnban is, meg egy két dedikált kamera boltban is.

Igen, valóban az LX100-on jó fényerővel rendelkező az optika, de ez azért messze nem minden ha fényképezésről beszélünk. Én értem, hogy előrelépést akkor lehet ezen a téren elérni ha az új gépre is legalább olyan fényerősségű optikát veszek mint ami a mostanin van, de ettől függetlenül minden más területen rengeteget adna egy a6400 vagy XE-3 véleményem szerint. Jobb lencsét meg idővel, ha valóban beleszeretek még lehet venni, de kezdésnek egy jobb kitobi + 1 fényerősebb fix is elég lehet portréra.

Muerte68:

Köszönöm a tippet, nyilván nem sportfotózára venném, nekem inkább a kamera sebessége abban lenne fontos, hogy gyorsan kapcsoljon be és pontos legyen a fókusz. Hogy milyen gyors az már másodlagos, hisz valószínűleg nem másodpercekig fog tartani.

Tin_Shield:
Azért 4/3 és APS-C között jelentős a különbség, nem? Természetesen nem akkor mint FF és bármelyik másik között, de azért érezhetően nagyobb. Ugyanakkor a 4/3-nál a képarány ami még döntő lehet, van olyan felhasználás felület ahol nem a szokásos 3:2, de a 4:3 ami nyerő?

#2 Egy kicsit valóban alábecsültem az LX-100-at, tényleg jó gép de valahogy az a6400-zal készült képek sokkal jobban tetszenek, még kitobival is. A szenzorméret és a fényerő messze nem minden, de kérlek javítsatok ki ha nem így van. :K

Mindenki:
Mi a vélemény az a6400-ról? Kicsit több bizadalmam van a Sonyval, hisz elég jó reputációt szedtek össze MILC fronton és a márka is híresebb mint a FujiFilm, így később eladhatóság miatt is szerencsésebb lesz. Talán obit/kiegészítő is könnyebb lesz találni hozzá. :F

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.