Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52709) soldier2 válasza Masooo (#52703) üzenetére


soldier2
őstag

"Tamronból láttam 170ért olyat ami 18,8x zoomot tud de igazából az is a harmada annak amire vágytam" - ha nagy zoom-ra vágysz, a MILC nem a te világod, aps-c és FF szenzorra sem kapsz 20-30x zoom-ot, de gyanítom, hogy M4/3-ra sem. Ráadásul ha sötétben is kell a teljesítmény akkor árban is hétszámjegyű az objektív ára , és nem is feltétlenül kezdődik 1-el (ráadául kg fölötti súllyal is számolhatsz). Nézz szét objektív fronton is, mert pl hiába veszel FF vázat, ha nem aggatsz rá fényerős objektívet akkor árban/fényerő viszonylatban jobban jársz egy aps-c-vel (a szenzor méretéből adódó különbség durván egy fé-nek felel meg, az objektívek között meg lazán van 3 fé különbség is).
Zoom szorzó helyett érdemes megnézned melyik az a ff-re átszámított gyújtótávolság amire szükséged van. A 200mm fölötti obik többnyire nagyon drágák (vagy sötétek). A gyerek kis sony-ja pl 30x zoomot tud kb 600mm a vége, ez ff-re egy autó ára.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.