Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5014) Throme válasza Szten Márs (#5013) üzenetére


Throme
veterán

Mát megtapiztam ezeket a gépeket. Persze ahol volt lehetőség (mm és társai) már egyiket se lehetett bekapcsolni, így maradt amit a lencsén keresztül láttam, de azt nem nevezhetjük fotózásnak. Abban is igazad van, hogy az 1000D igénytelenebb, mint pl a 450D, mivel lespórolták a durvább felületű gumi borítást. Nem hiszem hogy az az 1 - 2 dolcsi számítana... de számított..

Az ideális az lenne, ha megkapnék kb 5 gépet meg 8 obit, valamint lenne 1 hónap extra szabim és akkor lehetne "tesztelgetni" :).

A pakliban benne van, hogy mondjuk egy Nikon D3000 megvásárlása után x idővel úgy fogom gondolni, jobb lett volna egy Dxx. De addig is élvezni fogom minden pillanatát a belépő gép használatának.

Újabban a kompaktoknál adnak 1 gombot amivel 2-4 funkciót (wb, iso, felbontás...) gyorsan el lehet érni. Valahogy mindkét tábor vesz 5leteket a másiktól, hogy kvázi megújuljon.
Bár a Sony A330-nál lehet látni, hogy tükrös gép ellenére csökkentették a hátlapon lévő gombok számát, és menüből lehet előszedni az elődön még gombbal előhívott funkciót.

Én a teljesen hétköznapi felhasználó vagyok. Kicsit olyan mint a japán turisták :) lövök mindenre :). Ok ez túlzás. Nyaralásnál, túránál ha látok szép fákat erdőket dombokat, hegyeket .. akkor máris veszem elő a gépet. Művészfotókat meg portrékat nem. Ez már egy felsőbb kategória. Nagyon ismerni kell a gépet és jó téma meglátás is kell hozzá.
Néha megnézem a fotozz.hu-n a képeket. Ott sok "retusálva" van. Én nem nagyon akarok ps előtt gubbasztani. Igen ez lustaság is :) Ezért is preferálom jobban a jpg-t. Bár még nem volt szerencsém RAW-hoz, de ha jól sejtem ott több az utómunka....
Az ultrazoom géphez vettem kis állványt és így városban este és templomban is tudok képet készíteni. Persze korlátozott a lehetőség, mert max 4s mindössze amíg nyitva lehet a blende, de ez azért elég...

Tehát a képességeim és témáim miatt bőven jó a belépőkategória a tükrös gépekből.
Ha igaz az - már pedig igaz - az állítás, hogy a belépők képminősége jobbak, mint a csúcs kompaktoké, akkor én teljesen elégedett vagyok :) !

Obik terén meg szeretném ha nem kéne cserélgetni azokat. Ezért céloztam meg a 18-125 zoomátfogást. De lehet ha megtetszik a kitobi, akkor inkább 18-70 lesz belőle. Ezért sem akarok az elején egyből + obit venni. Majd adja magát.

Azt is olvastam (na majd kapom a reakciókat... :) :) ), hogy egyes 450D tulajok befürödtek obi vásárlásakor, mert front, vagy back fókuszosak voltak. Csak egy speckó cég tudott segíteni akik összelőtték a gépet az obival. Ez kicsit "megrémít" mert egy obi is árban annyi, de sokszor több, mint egy teljes ultrazoom kompakt. Én értem, hogy olcsó obi nem az a nagy minőség, na de ennyire... OK, hogy van garancia, de ez akkor is gáz ha tényleg van ilyen. Nem?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.