Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48025) b.vr válasza konyi79 (#48020) üzenetére


b.vr
őstag

Nem semmi hsz-t sikerült összehoznod...
Én használok 1"os, m43os és apsc gépet is. Nagyon mulattató amikor a m43nál 63%kal nagyobb területű apsc úgy van beállítva mintha az már.már egy új univerzumot nyitna, most meg kiderül hogy az 1"os szenzor, aminél a m43 93%kal nagyobb, az meg lassan utoléri... Nyilván.
Arról nem is beszélve hogy mivel a Nikon lelőtte az általuk igazán komolyan sose vett 1"os rendszerét, nincs is ilyen szenzorral szerelt cserélhető obis rendszer, azaz nem lehet olyan minőségű és mennyiségű objektíveket a szenzor elé tenni, valamint ami akár még nagyobb probléma, egy kompakt kezelhetősége fényévekre van a cserélhető obis rendszerek kezelhetőségétől (de nem is ezért kell szeretni. Hanem mert egy RX100 konkrétan elfér a nadrágzsebben, viszont egy mobilhoz képest kezelhetőségben és képminőségben is más dimenzió. De szó nincs itt semmiféle utolérésről.
(Nekem mondjuk mind az oly e-m1-ben, mind a fuji x-e2-ben van cd-af és pd-af is szóval nem érint érzékenyen a kérdés de ez a ráférnek a pdaf pontok már csak azért is elég ütődött vicc (ha annak volt szánva) mert konkrétan az 1"os Nikon 1 pont a hibrid fókuszrendszerével évekkel előzte meg az összes többi milc gyártó ezirányú képességeit)
Az Olympus lenullázós ciklusáról meg csak annyit hogy azon túl hogy ez most nettó hisztériakeltés, az Olympus nem nullázta le a rendszerét hanem ahogy az a bejelentéskor is olvasható volt, az E-M1 pont ezért lett olyan amilyen (markolat, adapterezés és fókuszrendszer), ezzel a vonallal egyúttal tovább vitték a legacy dslr rendszerüket is
(és szemben azzal hogy az Oly milyen jól megoldotta a régi obik adapterzhetőségét, érdemes visszaemlékezni hogy nem sokkal a később a Sony mit összeszenvedett az első generációs vázai adapterezésével, beépítve egy slt fókuszrendszert.... Arról nem is beszélve hogy a FF Sonyk óta, most már 5 éve, mivel érthető okokból arra kell az objektívparkot kiépíteni, az apsc objektívjeit kénytelen élőhalott állapotban vegetáltatni)

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.