Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35037) asdf_ válasza #31733248 (#35035) üzenetére


asdf_
veterán

Na de ha akkora dinamikakulonbseg van a teman, mint epp azon a korlaton heveroson, akkor barmilyen azonos kategoriaba tartozo geppel lovod, raw-bol kell huzni, hogy jo legyen.
Az, hogy ez a kep ilyen lett, az meg elsore fura, mert hisztogramra meg normalis lenne, sokat nincs mit huzni rajta, de mondjuk ha a fotos -ha jol latom?- kb. +4/-4-ben felejtette(?) a highlight/shadowt (a shadow pont forditva, mint kene :Y ), akkor nem csoda, hogy fos a vege..
Ez az orgi raw-bol:

Ha berakod ezeket 0-ba es kap meg +0.6EV-t, egybol csecsebb lesz (nem jo, mert ahhoz tovabbra sem ertek, de ettol mar nem ugrik ki a szemem, hogy mijezaszar). Tehat ez lenne a kiindulasi alap, ha nem benazza el a fotos (utolag meg ezt is alexposnak gondolom, de most mar igy marad)

Aztan ha raw-bol csavarunk meg rajta, akkor az en szememnek ez mar egesz jo lesz:

Ket kepbol most nem vonnek le kovetkezteteseket az egesz kepsorozatra, de szerintem az elsot nem lehet megloni jpg-vel jora (leglabbis a highlight/shadow-t alapon hagyva, viszont a kijelzon visszanezve a kepet illett volna ujraloni ezekhez hozzanyulva, ha nem akarunk raw-val buveszkedni), a masodik, altalam most linkeltnel meg siman nagyon csunyan elcseszte a beallitasokkal, az nem a gep hibaja volt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.