Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25002) jjeahh válasza Vasinger! (#24993) üzenetére


jjeahh
nagyúr

A kisablakot keresőnek szokták becézni, és ma már az összes gép tud élőképet a kijelzőn is. A kereső nem nagy kiváltság, én cirka 3 évig olympus e-p1-et használtam, amin nincs kukucska, ez csak rajtad múlik, szükséged van-e rá... ha ragaszkodsz a 100k-s határhoz:
- canon 1200d: van optikai kereső, de kisméretű, és a váz felépítése, anyagminősége nagyon gyenge, cserébe nagyon olcsón be tudsz szerezni hozzá később pl. 50mm fixet, ha kell a fényerő, meg egy kis háttérmosás
- olympus e-pl5: nincs kereső, csak élőkép (a kijelzőn), a gép pici, cserébe az építési, anyagminősége nagyon jó, full fém, de az obipark valamivel drágább mint canonra, igaz itt nincsenek belépő szintű, gyenge minőségű üvegek, szal meg is érik az árukat. Esetleg ha van kedved, türelmed kísérletezni, szinte az összes régi, olcsó üveg feladapterezhető rá, igaz, hogy csak manuális fókuszod lesz (értsd.: kézzel kell élességet állítani), de pár ezer forintért megkaphatsz viszonylag jó obikat.
- használt panasonic g3, panasonic g5: szerintem ezekkel járnál a legjobban, hihetetlen áron mennek legtöbbször alig használt darabok, szép nagy keresőjük van, kihajtható érintőkijelzőjük, obipark fronton meg ugyanaz érvényes rájuk mint az olympus-ra, mivel ugyanaz a rendszer. Nemrég olvastam valamelyik topikban, hogy indexen van egy g3 35k-ért, arra még ha veszel egy kitobit 25-ért meg is úsztad 60-ból, a maradék 40-et meg elköltheted táskára, tartozékokra, vagy akár pöttyös túró rudira :)

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.