Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22505) Stauffenberg válasza madgie (#22497) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Dehogynem, úgy hívják Fn. :D

Amúgy meg mást vár el az ember egy kicsi MILC váztól meg egy pro FF tükröstől. Nagyon leegyszerűsítve nálam a legfontosabb a blende, záridő, ISO vezérlés a lehető legjobb összhangban. A Fujit utcai fotóra tartom, ott meg eleve Auto ISO-val nyomulok meg rekeszprioritással, így az Fn gombra a mérési módok vannak beprogramozva, ha viszont portrézok, akkor visszaváltok full manuálba és egy mozdulattal visszaállítom az Fn-re az ISO-t.

(#22498) k1csi: A 70D-nél már én sem tartom létfontosságúnak az érintőkijelzőt, de a belépő szinten jól jön. Ha már a gyártó olyan smucig, hogy direkt lespórolja a normális kezelőszerveket, akkor "ha nincs ló, jó a szamár is" alapon remek szolgálatot tesz. Nekem anno a 650D kezelése tetszett, de azért nem cserélném el a xxD-től felfele megtalálható kezelést.

Azzal meg én is így vagyok, hogy belépő szinten már nem vágyom DSLR-re (oké, őszintén szólva semelyik másik kategóriában sem). De attól még érthető számomra az az érv, hogy ahhoz legalább vannak olcsó objektívek. Ez egy kegyetlen hobbi tud lenni anyagi oldalról nézve és van aki megelégszik egy Canon 50mm f/1.8 II minőségével is. Van aki igénytelenségből, van aki meg azért mert nincs többre pénze.

(#22502) Throme: Mint többször leírtam ez szubjektív vélemény. Nekem a Canon-ok kezelése sokkal jobban kézre áll. A Nikonok ergonómiája számomra disszonáns. Nem történt katasztrófa, nem mondtam, hogy más nem szeretheti. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.