Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2039) Szten Márs válasza okoska. (#2037) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A belépő objektív minősége nem fog dönteni, ezt már írták neked. Egy kitobiból annyitlehet kihozni, amennyit, csodákat nem kell tőle várni, nem is lehet, amennyibe kerül, annyit meg megér, mindkettő. A kettő közötti különbséget pixel-peepereskedéssel lehet látni, arról meg tessék, itt van ez:
[link]

A kettő közötti különbségnél szvsz a gyári szórás is nagyobb.
A Canon 12MP-es és bár valamennyivel (de nem túlságosan) kisebb érzékelővel rendelkezik, teljesen más típusú érzékelője van, mint a Nikonnak. Egyáltalán nem kell nagyobb képzajjal számolnod, mint a Nikon esetében, sőt, nagyon magas érzékenységeken valószínűleg a Canon vezet.
Még egyszer, hogy minden tiszta legyen: az elkészült képeid minősége és milyensége attól fog függni, hogy te hogy fotózol, nem attól, hogy D60+18-55, vagy 450D+18-55 van-é nálad. Kb teljes mértékben. Látható minőségi eltérések már más kategóriát kívánnának.

Egyébként ha mindkettőt 18-55-el vennéd, akkor a 450D több szolgáltatása azért nyomhat a latba...

Allien:
Itt nem azzal volt a baj, hogy kardoskodtam a Pentax mellett és nem értett egyet. Itt azzal volt baj, hogy abszolúte nem kardoskodtam a Pentax mellett, hanem a lehető legobjektívebb tényközlést folytattam, és erre kaptam azt, hogy azért nyomatom a Pentaxot, mert Pentaxos vagyok. Na ettől kapok agybajt, de nem kicsit.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.