Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19023) Noddy válasza Stauffenberg (#19012) üzenetére


Noddy
senior tag

Beszéljünk nyíltan!

Az a helyzet hogy megfogalmaztam néhány szempontot amiből valami elsődleges és valami huszadrangú de megfontolandó. És jogos az észrevételetek, ha a másodlagos szempontokat is figyelembe vesszük. Én fogalmaztam rosszul mikor az másodlagos szempontokat is megadtam.

Nyílván az elsődleges a pénz. Mit kapok max. 150 ezer forintért. Egyszer kifizetve, semmi plusz költséget tekintve. DSLR vonalon kapok egy vázat aránylag gyenge kitobival, itt nekem a Pentax K-500 jött képbe a legtöbbet nyújtó belépő tükrösként (funkciókat tekintve). MILC-ben kapok egy nagyon jó képességekkel rendelkező, jó minőségű objektívvel rendelkező gépet ami magas iso-n is jól dolgozik. A tesztképeket nézegetve az Oly jobb jpg-ket produkál mint a Pentax (dpreview.com). Ráadásul olyan méretben amit sokkal könyebb szállítani kirándulásra, kisebb helyet foglal, kompaktabb felépítés, nincs benne annyi mozgó alkatrész. Tehát azt mondom, hogy alap esetben többet kapok a pénzemért. A későbbi fejleszthetőség egy harmadlagos szempont. Amiatt döntöttem a m4/3-as rendszer mellett, mert így meglehet a lehetőségem a fejlesztésre, ha rám szakad a bank. Tisztában vagyok, hogy DSLR vonalon olcsóbb a fejlesztés, de nekem a fejleszthetőség nem elsődleges szempont. Ha már autós hasonlatnál tartunk akkor én úgy tekintem, mintha most vennék egy full extrás Fabia-t egy fapados Passat helyett. Jobb a Passat, de ha ugyan azt a luxust akarom akkor költenem kell rá később és most a Skodában megvan minden ami nekem most kell a kényelemhez, biztonsághoz.

Tehát jól belekavartatok az én hibámból, de remélem most már érthető :)

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.