Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12039) MC Pite válasza istvan170 (#12033) üzenetére


MC Pite
veterán

Mekkora zoomátfogás kell? Gondold végig, miket fényképezel 100mm felett.
Egy (normálisabb) milc 14-42vel már tűrhetően használható (bár ha csak ez az egy obi lenne a cél, akkor sokaknak bekerülhet a Fuji X10 a képbe).
Ha nagy zoomátfogás is kell tűrhető áron, akkor az X-S1 a kétharmad colosok táborát erősíti - bár eszméletlen, feleslegesen nagy az átfogása szerintem.

Viszont ha már milc, és manuális obi, én sokkal inkább preferálom az evf-es gépeket... Tudom, olcsó, meg fasza a PM1, de nekem nagyon fura, hogy tudják ezt a vaku nélküli kis szappant az emberek használni... (Értsd X10be kukucskálhatok, fincsibb obija van, és kézi az objektív kellemesebben használható úgy ha fejhez fogjuk a gépet. Az hogy még szebb is meg kisebb mélységélességet tud, meg hordozhatóbb, az már bónusz. Tudom, mindjárt megrugdosnak egy bridge ajánlásáért a topikban, de szerintem pont ezeknek a szappanoknak a konkurenciája.)

szerk: Érdekes, párom legalább olyan szívesen használja a D5000et, mint a G2őt (jobb érzés tekerni a 18-105öt mint a sokkal műanyagabb 14-42őt :) ). Egy evf+markolat nélküli gépet max akkor használna szívesen, ha palacsinta lenne rajta.

kaligula: Hátő, nem olyan egyszerű. Sokkal hamarább kapsz (meg olcsóbban) egy pár éves belépő tükröst, mint nagyobb szenzoros csúcskompaktot használtban.
A szuperzoomok mind 1/2,3"osak kis fényű objektívekkel (kivéve 1 szem pana) kaphatók, ezeket hagyjuk ki a pakliból ha csak nem a haragosaidnak ajánlod őket.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.