Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • !Overdose!

    őstag

    válasz nesa #82159 üzenetére

    LOL :Y

    Ez még akkor sem lenne feltétlenül igaz, ha a tankoláson kívül egyikhez sem kellene hozzányúlni, mondom ezt úgy, hogy jelenleg benzinesem van, de volt már dízelem és valószínűleg a következő is az lesz.

    Példának okáért van egy teljesen átlagos 1.5-ös szívóbenzines Civic-em, ami 40k km tapasztalata alapján 6,3 litert fogyaszt nálam vegyesben. Igazából ez kicsit több, mint amennyit általában másoknál eszik ez az autó, de ettől most tekintsünk el, így legalább mondhatjuk, hogy szinte bármelyik korabeli 1.4-1.6-os szívóbenzines ennyit fogyaszt. Azt mondod, hogy egy tetszőleges dízel több, mint 100k-t spórolna nekem 10k km-en. 416 Ft-os átlagos üzemanyagárral számolva a 100k-hoz is, nemhogy a több, mint 100k-hoz 2.4 literrel kéne, hogy kevesebbet fogyasszon, azaz 3.9-et! Na most amelyik dízel ezt tudja az vagy sokkal drágább és már egyébként sem adagolós (Audi A2 3L, VW Lupo 3L) vagy egy elavult, általában klíma nélküli, állandó forgalmi akadály (Citroen AX 1.4D, Saxo 1.5D, Peugeot 106 1.5D).

    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem létezhet olyan kategória, ahol a dízel több, mint 2.4 litert megspórol 10kkm-enként a benzineshez képest, mert természetesen van ilyen, például a 2000 ccm feletti motorok esetén. Arról sem akarok vitát nyitni, hogy melyik a megbízhatóbb vagy melyiket jobb vezetni. Egyszerűen pénzügyi oldalról nem állja meg a helyét a hozzászólásod.

    [ Szerkesztve ]

    Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés