Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:11:21

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56101) scream


scream
veterán

Sziasztok!

AMD A10 6800K-hoz keresnék mATX-es lapot, milyet tudtok ajánlani? :F

[ Szerkesztve ]

(#56102) Apollo_21 válasza Pete55555 (#56099) üzenetére


Apollo_21
addikt

Maradjatok már ezzel az intel az isten dologgal..másikba is megy a pocskondiázás h az volt beharangozva h i7-et is lemossa..persze 1ik felszólaló sem linkeli azt ahol ez fellett vázolva...
Nem HardCore kockagép alapnak egy igp-s APU dVga kombó röhögve elég, full graffal...persze lehet jönni az akkor kidobott pénz az igp dumával...de nemérdemes...tessék kipróbálni szépen.
Én így látom, ugyanúgy játszom a legeslegújabb címekkel...élsimítás és tesszelláció vagy miatöknek hívjuk magyarul, ha ezeket lekapdossuk akkor bőven elég a 750K-is..nem csak 780ti-be és i74770K-ba kell gondolkodni! 1szálba nemlesz olyan erős..ennyi ezt elkell fogadni de semmimás.
Ennyi erővel lehetne fikázni a lepkefing intel igp-t.

Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/

(#56103) Pete55555 válasza Apollo_21 (#56102) üzenetére


Pete55555
addikt

Nana, kicsit lassíts.
Először is nézd meg a konfigom, láthatod, hogy nem hardcore felhasználó vagyok, és nem dobálózok az i7-et is lemossa, meg hasonló baromságokkal.
Másodszor, közeljövőben fogok gépet fejleszteni, és alaposan utánanéztem a dolgoknak, az a helyzet, hogy az AMD APU nagyon ritka esetben érné meg jobban.
Haramdszor, az IGP pont nem lenne kidobott pénz, mivel a Kaveri képes összedolgozni GCN-es videokártyával (látom értesz ám hozzá)
Nem kezdem el ecsetelni mikor, milyen körülmények között, melyik platform a jobb, a Kaveriben csalódtam, méghozzá nagyot, pedig azt akartam venni, mindig is AMD-s voltam, most is AMD procim van, szeretem, de már ideje váltani, és sajnos a "kedvenc" márkám nevetséges termékekkel van jelen a piacon.
Ez a véleményem.

...Szeretem leracsniztatni...

(#56104) Ajzi


Ajzi
csendes tag

Üdvözletem!
Alaplapot vásárolnék, viszont már van 2x4GB kingston hyperx-em. A kinézett alaplap asus p5e3. A gyártó oldalán olvasottak alapján nem lehet gond, viszont a kingston oldalán nem szerepel ez az alaplap a támogatott lapok listájában, csak ugyanezen alaplap pro és deluxe változata (memória vonatkozásában nem látok sok különbséget). Más fórumokon azt olvastam, hogy más márkájú, de ugyanúgy 1600 Mhz-n működő 2x4Gb-s RAMokkal működik a lap, de nem vagyok 100%ig biztos a dolgomban.

Kérdésem tehát, hogy a 2x4gb kingston hyperx (ddr3, 1600mhz) működik e ASUS P5E3 alaplappal? (az asus oldalán zárójelben ez szerepelt: (o.c.) gyanítom ez overclockingot jelent, de nem vagyok tisztában vele, mit jelent ebben a vonatkozásban.)

A segítséget előre is köszönöm

(#56105) BomiBoogie válasza Pete55555 (#56099) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Értem, köszönöm. :K

(#56106) Vartanus válasza bluyoo (#56066) üzenetére


Vartanus
őstag

Én már ilyen veszett fejsze nyele user vagyok :DDD Amúgy sem éreztem faterom i5-ös konfigjával erősebbnek amennyivel többe került..és azon kb sz..t sem állítgathatok,mintha életdere megfosztanának a nőktől nekem olyan a tuning hiánya,betegesen vonzódom hozzám,mióta megéreztem az ízét ;] :P :C

Nos hogy On is legyek...nagy nehezen eldöntöttem az Asrock Ext 6+ erre leviske felhívta a figyelmem erre a nagyon fasza MSI A88X-G45 Gaming deszkára amin minden lesz...Killer lan,Audioboost OPA minőségi erősítővel SBX Pro Studio,Post Code,Dual Bios és feszültség mérő pontok is...
Nos mint tőlem nagyobb szakértő(remélem nem haragszol a túlságosan AMD részlehajlásom miatt,max nézel rám hogy hibbant vagyok XD ) mit mondasz szerinted érdemes ezt az MSI-t megvárnom,vagy jobb az eredetileg tervezett Ext6+ ár/érték/minőség/megbízhatóság alapján?(gyanítom az az MSi nem lesz 30K alatt a felszereltségét elnézve) Az MSI-ről mint márkáról (megbízhatóság,minőség)mik a vélemények,?
Azt tudom az Asrock már több deszkát ad el tőlük és bevétele majdnem eléri az MSI össze termékének bevételét..hm nemrég még Asrockot féltettem az Abit sorsától mos meg a tények szembesülése után az MSI-t inkább:D:D

[ Szerkesztve ]

< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >

(#56107) bluyoo válasza BomiBoogie (#56096) üzenetére


bluyoo
nagyúr

A "csupasz" tuninglapokról megvan a véleményem .... de az nem pozitív. Viszont szorzózáras alá megfelelhet úgy is csak a turbó órajelig lehet őket húzni.

(#56098) BomiBoogie
Ahogy írod nincs turbó feletti órajel. Annyit nyersz hogy mind a négy mag a turbó órajelen fog menni terhelés alatt . Legalábbis ahogy én tudom.

(#56099) Pete55555
"Ha kivezetné az AMD az AM3+ procikat, azzal végleg tökönszúrná magát." IIgen azt én is látom hogy a legerősebb platform az AMD-nél de viszont eladási szempontból az APU megy az AMD-nek. Legalábbis amiket olvastam sikkeket ezt írják .... Viszont természetesen nem azt írtam hogy pikk-pakk nem lesz FX .....

(#56100) Apollo_21
"nembírnám ki hogy nélkülözzem a lehetőségét a több kártyás rendszernek " Akkor végképp nem értem miért a Killer-t erőlteted ....
Killer:
- 1 x PCI Express 3.0 x16 Slot (PCIE2 @ x16 mode)
- 1 x PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE4 @ x4 mode)

Extreme6+:
- 2 x PCI Express 3.0 x16 Slots (PCIE2/PCIE4: single at x16 (PCIE2); dual at x8 (PCIE2) / x8 (PCIE4))
- 1 x PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE5 @ x4 mode)

Bár azért megnézném két R9 290 -el mit kezdene a Kaveri! ;]

Bazinga!

(#56108) bluyoo válasza scream (#56101) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Szia!
Pl. az Asus A88XM-PLUS. Jelenleg még elég szolid az FM2+ -os lapok kínálata ... pl. a komolyabb A88X-PRO sincs még sehol ....
Ha megfelel a régebbi foglalat (FM2) ami még nem támogatja a Kaveri-t akkor pl. F2A85-M PRO hogy márkán belül maradjak.

(#56104) Ajzi
Jó eséllyel gond nélkül tudod majd használni. A gyártól csak a letesztelt hardvereket tüntetik fel a listán. Pl. sokszor csak színben térnek el a kit-ek még-sincsenek rajta ....Az oc értelemszerűen tuning nem garantált órajel ...

(#56106) Vartanus
Mondjuk ez az állítgatás ..... mennyi ideig megy max. két nap és annyi be van állítva minden. Utána ugyan úgy csak a képernyőt bámulod mint egy tuningmentes gép esetében. ;]
Ha már Kaveri és komolyabb FM2+ -os lap megérheti várni kicsit, hiszen ahogy (azt hiszem te) írtad elég sovány még a kínálat. Bár kérdés hogy az MSI mikor jelenik meg vele ha még a gyártó oldalán sincs ... De az FM2 -es lapjaikról volt egy két negatív visszhang (bár szinte minden gyártóról :DDD ).
Igen az alaplapgyártók sorrendje igencsak átrendeződik eladási szempontból. Bár minőségben azért nem lehet ekkora különbségeket felfedezni, és ugye adott foglalattól és típustól is erősen függ (lásd az ASRock LGA155/1150 és pl. az AM3+ -os lapjait).
Én nem az AMD ellen ... inkább a tuning ill. a tuninggal is kisebb CPU teljesítmény miatt vetettem fel a dolgot. És ahogy most áll a számlád az FM2+ -os konfiggal nehezen hiszem hogy jóval drágábban lehetne csak kihozni a másik oldalon egy erősebb konfigot ....

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#56109) bluyoo válasza Jeannie (#56097) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Az integrált megoldások még ma is kompromisszumokra kényszerítik az embert nem hogy egy több éves int. megoldás. Szerintem csak szenvedne vele az ősöd. Csak hogy az erőviszonyokat lásd:
GeForce 6100 vs GT620 (talán a legolcsóbb dVGA kb. 6K újonnan). Ajánlom a Milyen videókártyát? topic-ot ha esetleg szeretnél egy VGA-t. :)

Bazinga!

(#56110) Vartanus válasza bluyoo (#56108) üzenetére


Vartanus
őstag

Mostanáig is az MSI csúcs FM2-es lapját nyúztam a legnagyobb megelégedéssel,szerintem MSInél,Asrocknál és,Susnál is a.legalja A55-ös általad vsupadznak hívott lapokkal volt a gond. Tény Asrock csak alaplapokból és MSI jóval több lábon,talán ezért is szimpatikusabb(meg az UEFI az ami nagyon tetszik minden feszültséget monitoroz és vagy 30helyen paraméterezhető)....hm lehet kár volt most eladnom a lapom,lehet 2hónapig a kis notimmal kell lennem ohne game :( :DD

Olyan gépet szeretnék ami dVGA nélkül is,relative erős grafikában,a HD Graphics egy vicc leteszteltem apum i5-ös IGP-jét meg az enyémet,így jutottam erre a következtetésre. Anno ezért döntöttem Ivy i3/i5 3330 helyett A10 mellett.

< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >

(#56111) bluyoo válasza Vartanus (#56110) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Most hogy egy dVGA mellett egy viszonylag erős(ebb) iGPU van a gépben kihasználatlanul, az szerintem teljesen felesleges elvárás/kikötés. Semmi értelme ha úgy sem használod ki. Az esetleges dVGA váltáskor meg bőven elég mindkét oldal megoldása. Játszani meg egyik megoldás sem igazán .... akár milyen combos az AMD APU az Intelhez képest, egy dVGA mellett inkább vicces.
Viszont én pl. tudom használni az iGPU-m is a dVGA mellet is (Virtu MVP) .... :P
Minden estre eszemben sincs lebeszélni az APU-ról ... csak megemlítettem a dolgot.
Mi az a "vsupadznak"? :DDD

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#56112) Pete55555 válasza Vartanus (#56110) üzenetére


Pete55555
addikt

Akkor A8 6800K (Kaverit nem mondom, mert mégannyira sem éri meg jelenleg) + 2*4 Gb 2133-as vagy 2400-as memória, meg 25-ért egy normálisabb lap hozzá, és 80-ért van is egy olyan konfigod, amit szeretnél.

...Szeretem leracsniztatni...

(#56113) Vartanus válasza bluyoo (#56111) üzenetére


Vartanus
őstag

bocsi telóról ment és félregépeltem :D csupasznak akart lenni... :DDD

Nyilván nem HC gamer vagyok és nem egy 290X-hez hasonlítom,de az 5800K-val is eljátszom pár játékkal 1680x1050-ben mediumon,de attól sem halok meg ha csak 1280x1024 megy mediumon 60-70FPS-sel :) Ha meg nagyon nem jó akkor max Fater i5-ös konfigját átcsomagolom az én gépházamba az enyémet meg az övébe,mivel nem ért hozzá fel sem fog neki tűnni :DDD :DD ;]

Akkor ez általánosan igaz bármilyen új platform megjelenik Intel v AMD oldalon megéri kicsi várni a nagyobb kínálatra és az árak stabilizálódására. :)
Fen egye meg hogy észrevettem azt a Gaming MSI-t ma már meglenne az Extreme6+ :D még pénteken megvehetném,de most úgy furdal hogy mi van ha a régi jó A85X-G65 szintjén lesz majd az ára (30K körül) és akkor meg bánnám a vételt..tudja a fene de egy alaplapváltáson sosem agyaltam ennyit még :DDD

Pete:

Most is van egy 5800K-m hozzá 2x4Gb HyperX Predator 2400Mhz a gép nagy része megvan csak alaplapot cserélnék,hogy később lehessen bővíteni és mert mostanit még most viszonylag jó áron el tudtam passzolni és mert a kiöregedett X-Fim után olyan lap kéne ami jó minőségű audio van.

[ Szerkesztve ]

< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >

(#56114) bluyoo válasza Vartanus (#56113) üzenetére


bluyoo
nagyúr

"Akkor ez általánosan igaz bármilyen új platform megjelenik Intel v AMD oldalon megéri kicsi várni a nagyobb kínálatra és az árak stabilizálódására." Nagyjából igaz! :K Bár az FM2+ -os lapk már egy jó ideje piacon vannak. Elég érdekes húzás volt hónapokkal a Kaveri előtt kiadni ezeket a lapokat (vagyis egy részüket). :) Az Intel oldalon ez nem annyira (volt) jellemző.
Mint írtam az MSI üdvöskéje szerintem még kanyarban sincs! Arra még várhatsz egy ideig. Bár pontos időt nem tudok írni.
"Nyilván nem HC gamer vagyok ..." Egyértelmű hogy kompromisszumokkal lehet vele játszani viszont így a HD Graphics is használható. Haver tolta is egy ideig egy I3-assal. ;] Állítása szerint teljesen jó :D bár azt elismerte hogy az "új" GTX560 oc-val azért más az élet! :DDD

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#56115) BomiBoogie válasza bluyoo (#56114) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

bluyoo, megint ugyanoda lyukadtam ki, ahol az elején tartottam. :D

Ennek az ASRocknak is ugyanolyan gyatra a tápellátása, mint az MSI H81I-nek?

(#56116) bluyoo válasza BomiBoogie (#56115) üzenetére


bluyoo
nagyúr

:D Egy fázissal többet tettek rá. Múltkor benéztem az MSI-t 2+1-es .... nem 1+1-es. Viszont az MSI rendelkezik előlaphoz 19pin-es USB3 porttal (hogy előnyt is írjak :) ). Ja és van benne kék! ;]

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#56117) BomiBoogie válasza bluyoo (#56116) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Na, ne bolondozz már. :D

Most már nem kell kék, más variációnál tartok. :DDD

Akkor mondjuk az ASUS vagy az MSI H87I többet tud, azok hány fázisúak?

Ez az utolsó kérdésem, tényleg. ;]

(#56118) bluyoo válasza BomiBoogie (#56117) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Pl. a H87I-PLUS 3+1 fázisú digitális tápellátású.
Az MSI H87I ugyancsak 4 fázisú.

Bazinga!

(#56119) BomiBoogie válasza bluyoo (#56116) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Oké, utolsó kérdés. :D

Az ASUS H81I is ugyanolyan, mint az MSI és az ASRock H81-esei?

(#56120) bluyoo válasza BomiBoogie (#56119) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Hogy érted? :)

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#56121) Vartanus válasza bluyoo (#56114) üzenetére


Vartanus
őstag

Igen valószínű hisz a netoldalon régen föntlévő A88-G43 sem kapható még sehol sem(én abban bízok hogy egy hónapon belül kapható lesz,ha már a CES-re működő példányt vittek ki) Az a megérzésem azért nincsenek még csúcs FM2+os deszkák az Asrockot kivéve mert mindenki az FM2-es csúcs lapokat akarta előbb kiszórni,és hogy ne legyen saját maga ellensége az FM2+osat még nem adta ki.

Már most nagyon bánom hogy ilyen hamar eladtam a mostani deszkám :(

< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >

(#56122) BomiBoogie válasza bluyoo (#56120) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

MSI H87I lesz belőle végül, értelmesen néz ki és megbízható is, a nagyon alja lapokkal tényleg nem szabad zsonglőrködni.

Most már csak azt kell eldönteni, i3 vagy i5. :W

(#56123) bluyoo válasza Vartanus (#56121) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Mondjuk bele való APU nélkül nem sok értelme van az FM2+ -os lapoknak ...

(#56122) BomiBoogie
Esetleg LGA1155-ös használt I5 és lap? :DDD Kb.- annyiból kijönnél mint a Haswell I3-al.

Bazinga!

(#56124) BomiBoogie válasza bluyoo (#56123) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Már megrendeltem egy tápot (XFX Pro 450W) és egy hűtőt (Thermalright AXP-100), úgyhogy alakul. :)

Ezek szerint neked nem tetszik az MSI? :DDD
Valljuk be, igazából olcsó, korrekt H8x-es ITX lap nem létezik. :D

Jobban szeretnék újat, mint mindenféle féldobozos dolgokat seftelni. Akiknél meg aprón lehet kapni, annyival nem olcsóbb. Inkább veszek 42 helyett 45-ért bolti garis procit vagy lapot, ez eladásnál is számítani fog, hova szól.

[ Szerkesztve ]

(#56125) bluyoo válasza BomiBoogie (#56124) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Nem erről van szó .... csak a CPU-ra reagáltam ... :)

Bazinga!

(#56126) BomiBoogie válasza bluyoo (#56125) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Nézegettem aprón, de nem vagyok elájulva. Nyilván az ITX eléggé behatárol. Azért egy Z77-es lap 27-ért nem olyan jó vétel...

(#56127) bluyoo válasza BomiBoogie (#56126) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Hát lapot talán boltból vennék .... inkább a szorzózáras CPU-k amik jóval olcsóbbak. Mondjuk ha egy EVGA Z77 Stinger-t árul 27K-ért akkor megéri! :DDD

Bazinga!

(#56128) BomiBoogie válasza bluyoo (#56127) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

ASRock Z77-ről van szó. :K :)

Az MSI lapot azért mondom, mert most egy helyen 27, és egyébként mindenhol 30 fölött láttam. Ráadásul még wifis is.

Az a célom, hogy a monitor, táp meg VGA-kábelen kívül ne legyen vezeték a gépházból.

[ Szerkesztve ]

(#56129) bluyoo válasza BomiBoogie (#56128) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Hát ha minden szempontodnak megfelel meg kell venni nincs mese! :) Ha futár viszi lesz nyolc napod eldönteni hogy tetszik vagy nem.

Bazinga!

(#56130) paulkaresz


paulkaresz
aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni,olyan alaplapot keresek amiben a ddr2 4*1gb memóriáimat tovább tudnám használni,de 4 magos processzort képes fogadni.Nem feltétlen újra gondolok.

köszönöm.

Az élet olyan mint egy tekercs WC-papír ... Minnél közelebb van a vége annál gyorsabban fogy!

(#56131) Zlcsi


Zlcsi
senior tag

Sziasztok!

Játék gépet építek öcsmének

nekem jelenleg egy Asus Z87-K-m van neki is azt gondoltam, esetleg olyan lap amire integrálva van a wifi, azok mennyinél kezdődnek?

(#56132) bluyoo válasza paulkaresz (#56130) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Szia!
Hát 4X1Gb RAM miatt biztos nem építenék egy elavult vasat .....

(#56131) Zlcsi
Hi!
Hát ez igazán szép mondatra sikerült! ;]
Milyen CPU alá szeretnéd? Méret mindegy?

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#56133) paulkaresz válasza bluyoo (#56132) üzenetére


paulkaresz
aktív tag

Szia!

az a gondom hogy am2 es foglalatú alaplapba van egy kétmagos 5000+ processzor,ami már nagyon kevés.Így alaplap és processzor is kell,de nem tudok új konfigot építeni,a memória meg már megvan,ha nem muszáj nem bajlódnék az eladásával.A másik gépemben egy AMD 965 phenom van,azzal meg vagyok elégedve.

Az élet olyan mint egy tekercs WC-papír ... Minnél közelebb van a vége annál gyorsabban fogy!

(#56134) bluyoo válasza paulkaresz (#56133) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Mint írtam nem fektetnék egy fillért sem elavult konfigba. A DDR2 erősen a múlt .... Olyan lapot amin 4db DDR2-es slot van már csak használtan kapsz.
Ajánlom a Milyen asztali gépet vegyek? topic-ot. Előtte olvasd el a téma összefoglalót és lehetőleg pontosan válaszolj a benne lévő kérdésekre. :)

Bazinga!

(#56135) paulkaresz válasza bluyoo (#56134) üzenetére


paulkaresz
aktív tag

köszönöm a választ

Az élet olyan mint egy tekercs WC-papír ... Minnél közelebb van a vége annál gyorsabban fogy!

(#56136) Gyuri44


Gyuri44
aktív tag

Hali.
Ez a két alaplap közül (ASUS M5A97 EVO R2.0, GIGABYTE GA-990XA-UD3) melyik éri meg jobban és miért?
Egy FX8320 menne bele tuningal.

(#56137) h1mpi válasza Gyuri44 (#56136) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Most vettem át az MSI Gaming Z87-GD 45 lapomat és meglepve vettem észre otthon, hogy a PCI wifi lan kártyának nincs már slot :P Mehetek venni egy PCI-E wifi kártyát :DDD

Eladó 2 db használt HyperX Alpha Gamer füles

(#56138) Roach


Roach
csendes tag

Szervusztok!

Soha nem kértem még itt segítséget, általában tudom mit akarok és nem kell vélemény hozzá, viszont most nézek új rendszer után és belekerültem a "h81es útvesztőbe", ahogy én hívom. A konfigot budget gaming rendszernek szánom egy h81 lappal, pentium g3220al és egy gtx560 vagy hasonló szintű karival. A legtöbb h81 lapot tizenpárezerért meg lehet venni, apró dolgokban térnek el, egyik amit kinéztem az asrock h81m-gl, ami már tudja a digipowert(szeretem beállítani a feszt majd tesztelni stb, ez egy fontos pont számomra) és előnye még, h van rajta 1db pciex1 és 1db pci port, később szeretnék rakni hangkártyát bele és így bármilyet tudok venni. Hátránya, h csak d-sub vga connector van rajta, se hdmi se dvi, legacy portokra van kiélezve a lap. Semelyik másik nem tudja a digipowert asrockból amit be tudok szerezni, viszont azok tudnak hdmi-t. Nekem annyira nem fontos a hdmi, de ez nem ront a gép eladhatóságán később? Nekem lehet fontosabb a digipower mint a hdmi, más ezzel vszinű nem így van. Szerintetek nézzek másik lap után, vagy ha ez nekem megfelel(mert minden szempontból tenyleg megfelel, digipower/legacy portok/ár) ne foglalkozzak a hdmivel?

"Wake me up when its all over, When I'm wiser and I'm older."

(#56139) Ultrazord


Ultrazord
tag

hello
tegnap vettem egy asus z87-a alaplapot és ha kicsit feszesebb a hűtő rajta(noctua) akkor nem indul el, piros a cpu led :(
viszont így, hogy lazább megy a gép, csak ugye sajna ha megmozdítom lefagy

Mi ilyenkor a teendő srácok? hagyjam így, törődjek bele, hogy fagyogathat a gépem, vagy mondjam meg a boltnak, hogy ez így nem kóser?

(#56140) Gyuri44 válasza h1mpi (#56137) üzenetére


Gyuri44
aktív tag

Ez most hogy jön az én kérdésemhez?
Se msit se intel platformot nem említettem. :N

[ Szerkesztve ]

(#56141) #40935168


#40935168
törölt tag

Sziasztok,

egy i5-ös Haswell (1150-es) konfigot szeretnék összerakni jóbarátomnak, milyen lapot ajánlotok ? Stabil legyen, ez a lényeg. Gigára volt régen panasz, nekem kettő is van (1155 + 1150), mindkettő totál oké.

De mi ma a "divat", van esetleg "joker lap" ? :) Asus, MSI, egyéb ? Alapmodell elég, semmi szénné extrázott cucc, nem nagyon lesz a gépen játék, tehát nem kell EXTREME akármi csicsamodell. Z-s legyen (Z87), ennyi.

Valami "best buy" tanács jól jönne. :)
Thx.

(#56142) Womb válasza #40935168 (#56141) üzenetére


Womb
senior tag

Pedig lehetne akár B-s is, ha semmi extra nem kell. Ha jó ár, és a tartósság fontos, akkor Asus Vanguard B85.
Magam is ilyet használok Haswell alá.

(#56143) #40935168 válasza Womb (#56142) üzenetére


#40935168
törölt tag

Hmm végülis ez soha nem lesz húzva, jogos. Nézek egy chipset összehasonlítást Haswell-re. Thx. :) Na meg is történt, marad a Z. ;)

[ Szerkesztve ]

(#56144) Ubran


Ubran
tag

Udvozlet!

Ismerosom kerdezte - en meg nem voltam biztos a dolgoban - hogy egy i7 4770 melle mennyire megfelelo alap egy Asus Vanguard b85?
Egyebirant melyik a legalapabb ala rakhatop lap? Semmi extra nem kell (cf, sli, 2133 ram jel...)

(#56145) h1mpi válasza Gyuri44 (#56140) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Sehogy rossz gombot nyomtam :D

Eladó 2 db használt HyperX Alpha Gamer füles

(#56146) }{3@Đ$}{0ot


}{3@Đ$}{0ot
addikt

Hali!

Szeretnék bővíteni,de gondolok itt a jövőre is, azért mert nem szoktam olyan sűrűn gépet cserélni,és valami erősebbre akarom cserélni a mostanit.

Nos,alaplapi célból kérdezném az okosabbakat hogy a 2011-es foglalatból egy Gigabyte GA-X79-UD3-as lapról milyen véleményetek van,vagy tapasztalata.
Van egy 7.1es fülesem is,amit most nem tudok használni alaplapi problémák,vagy driver közbeszólhat,emiatt is szeretnék alaplapot cserélni.
Ezen a lapon gondolom Realtek HD Audio van?
Ezt néztem ki magamnak: [link]

Válaszokat előre köszi! :)

™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||

(#56147) bluyoo válasza h1mpi (#56137) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Elvakított az a "szép" sárkányos dizájn! ;] jobban jártál volna ha maradsz az Extreme 4-nél. :)

(#56136) Gyuri44
Egy VGA melé én az Asust választanám de ha tervezel CF vagy SLI-t akkor a Gigabyte lapja a nyerő.
A Giga egy olcsóbb 990X -es lap (a legolcsóbb). Végül is egy GA-970A-UD3 AMD990X chipset-el. :)

(#56135) paulkaresz
Szívesen!

Bazinga!

(#56148) bluyoo válasza Roach (#56138) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Szia!
Szerintem nézz más lapot. :)
Digitális tápellátással ebben az árszegmensben főleg az Asus lapjai vannak (szerintem az összes lapjuk) pl. a H81M-A is. Viszont itt ugye nincs PCI slot. Bár a PCI-E slot amúgy is hosszabb életű lesz mint a PCI (ugye az Intel chipsetek már nem is kezelik natívan szóval kezdik kivezetni). Lehet alapból ebben kellene gondolkoznod.
"nem fontos a hdmi, de ez nem ront a gép eladhatóságán később?" Hát több mint valószínű. Elég sokan használják .... Ha netán nem a digitális tápkört tartanád a legfontosabbnak a GA-H81M-HD3 -on még DisplayPort is található.
Nem tudom mennyi a keretet. ? De pl a Gigabyte GA-B85M-HD3 már B85-ös chipset-el minden kikötésednek megfelel.
Viszont attól még tudod a feszültségeket állítani hogy nem digitális a tápköre az adott lapnak .....
Az adott lap honlapján meg tudod nézni az UEFI-jét és a beállítási lehetőségeket.

Bazinga!

(#56149) bluyoo válasza Ultrazord (#56139) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Szia!
Első körben kikapnám a CPU-t és ellenőrizném az alaplap lábait hátha sérültek.
Most nem tudom mennyire húzod meg a hűtő csavarjait de nem kell izomból megtépni. Ha nem sérültek az LGA foglalat lábai akkor ne húzd meg annyira és csinálj stressz teszteket ha a hőmérsékletek rendben vannak és stabil a rendszer akkor használható a vas.
Viszont ha fennáll a gond keresd fel az üzletet a gondoddal hátha egyszerű megoldást kínálnak.
Alapból ha neten rendelted 8 napig elállhatsz a vásárlástól ....

(#56144) Ubran
"hogy egy i7 4770 melle mennyire megfelelo alap egy Asus Vanguard b85?" Igen megfelelő nyugodtan megveheti. Az egyik legjobb mATX-es lap szorzózáras CPU-k alá.

(#56146) }{3@Đ$}{0ot

Nem lebeszélni akarlak az LGA2011-ről, de talán az LGA1150 kézenfekvőbb fejlesztés lenne.
Akkora kerettel már elég komoly tuninglapot kaphatsz míg LGA2011 esetén ugye a "legalja".
50K környékén LGA1150-es foglalattal Creative Sound Core 3D, Realtek ALC892/ALC898/ALC1150 , ROG SupremeFX audioval szerelt lapok vannak, márkától/típustól függően.
De a kérdezett lapon Realtek ALC898 codec van.
Viszont egy füles miatt cserélsz lapot, vagyis platformot? Egy jó hangkártya nem játszik? :)

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#56150) Ubran válasza bluyoo (#56149) üzenetére


Ubran
tag

Koszonom a valaszt. :) Mivel picit susu vagyok a mobo temaban, azt meg meg szeretnem kerdezni, hogy atx meretet nem lenne erdemes venni? Mivel a hazaba (zalman z11 plus) elferne. Egy ga b85m d3h peldaul? Vagy ennyire mindegy, hogy melyik meret?
Tovabbi szep napt, elvegre pentek van :)

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Milyen alaplapot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.