Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5002) janos666 válasza Ablakos (#5001) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Igen, kb. ez a helyzet ("ragaszkodás"), csak annyi lenne fejlesztés a jelenlegi állapotról (ASUS és TP-Link otthonra szánt router termékei futnak AP módban), hogy Mikrotik-nél (és Ubi-nál):

1: ki lehet rúgatni a klienseket jelerősség alapján, hogy kénytelen legyen újracsatlakozni, és akkor már általában nem a régit próbálja újra, hanem a legerősebbet választja

2: elvileg a CAPsMAN (és Unifi) további segítséget ad(hat) a simább/gyorsabb újracsatlakozáshoz más frekvencián (gyorsabb autentikáció), vagy akár elvileg még teljesen észrevétlen is maradhat az AP váltás a kliens számára, ha azonos frekvencián maradhat (a kliens nem is tud róla, hogy több AP-vel van dolga, ő csak egyet lát, és az AP oldal dönti el, hogy épp melyik rádió beszél/hallgat adot kliens esetén).

A közös frekis dolog többek szerint működik Mikrotik-nál (itt Ph-n is írta nekem valaki egy másik fórumtémában és a Mikrotik fórumon is olvastam ilyen beszámolót), csak abban nem vagyok biztos, hogy az eltérő frekik esetén is gyors-e a váltás, mint amit az Ubiquti ígér Fast Roaming néven. Ez akkor lenne nekem érdekes, mikor 2G és 5G közt kéne váltatni a klienst, mert az nyilván nem lehet közös frekvencián belül.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.