Hirdetés

2023. február 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#251) poli27 válasza poli27 (#250) üzenetére


poli27
veterán

Mikrotik response:

Hello,

It is only in this release candidate version.
The final v6.22 release will have 1580 byte L2MTU like the v6.21.1.

Regards,
Janis B

(#252) Proci85 válasza DBob (#248) üzenetére


Proci85
senior tag

Tiszteltem Kolléga! ;)

Köszönöm a hozzászólás, megnézem :)

(#253) Timer


Timer
addikt

Sziasztok!

Most tervezek vásárolni a cégünkhöz egy MIKROTIK RB951Ui-2HnD-t, WLAN AP szerepkörbe. Mivel ez lesz az első MikroTik eszköz az életemben, mit várhatok tőle komplexitás tekintetében? Azt láttam már, hogy a routerOS rengeteg mindent tud, de esetünkben csak egy stabil WLAN-ra lenne szükség időzítve, WPA2-vel, MAC cím szűréssel. Kérdésem, hogy ezeket a dolgokat beállítani rajta mennyire pilótavizsgás művelet? Ubiquiti-val van tapasztalatom, az nem volt egy bonyolult művelet, nem tudom, itt mit várhatok.

Alapszintű hálózati tudásom van.

Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2023-ban végre változtattam a dolgokon. Már nem zavar.

(#254) zsolesz6


zsolesz6
aktív tag

Sziasztok!

Használ itt valaki mikrotiket, openwrt-vel? Én most gondolkodok venni egy MikroTik RouterBOARD 951Ui-2HnD-t, van is rá openwert. A véleményeteket szeretném kérni, hogy hasznos-e rá, vagy elég neki a gyári OS (amit még eddig nem használtam, openwrt-t viszont már igen). Gyakorlatilag arra kellene hogy egy külső HDD-t rádugva, tudjak torrent szervert futtatni, nasként használni, illetve fájlszervernek, otthoni médialejátszásra, hogy a TV innen tudja feltallózni a filmeket, és ne kelljen a gépnek egész nap mennie. Ja és persze jól hangzik a hatalmas lefedettség, illetve a mögötte lévő hardver, mert 128 MB NAND-ra gyakorlatilag az összes létező openwrt-s csomag felfér :D

[ Szerkesztve ]

(#255) lockdown90 válasza zsolesz6 (#254) üzenetére


lockdown90
senior tag

a mikrotik "josaga" maga az oprendszere, miert akarasz ebbe beleronditani?

“To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence.”

(#256) zsolesz6 válasza lockdown90 (#255) üzenetére


zsolesz6
aktív tag

Mert nem ismerem. Az OpenWrt pedig mindenre jó lenne, egy ilyen hardwerrel, mint ami ezen van. És milvel full linux, azt csinálsz benne amit akarsz, és a lehető legbiztonságosabb. Már utánanéztem, és van rá. Csak ezekre elvileg elég bonyolult felvarázsolni. ellentétben egyéb SOHO routerektől ahol csak be kell tallózni a fájt az update résznél, és már fel is húzza magát.

[ Szerkesztve ]

(#257) bacus válasza zsolesz6 (#256) üzenetére


bacus
őstag

Nem tudom, hogy van e rá "valódi" openWRT, vagy ez csak egy openwrt image amit a mikrotikre rádobva egy belső virtuális routert tudsz futtatni.

Azt próbálgattam, az nagyon nem ment úgy ahogy én szerettem volna, egy 450g boardon állandóan kifagyott, állitólag ugyanaz a 433AH boardon stabil volt. 493AH és 493G routereken sem volt sok sikerélményem :(, igy azóta nem is igen próbálkoztam ezzel.

A mikrotik rb-k esetében teljesen letúrni a ROS-t elég nagy marhaságnak tartom, mert amiatt veszed az egészet.
Ha nem ismered, két lehetőség közül válassz:
1, megismered, sokat játszol vele, még az is lehet megtanulod, alapszintű hálózat ismeret NEM elegendő hozzá, ha még nem tudod, hogy miért nincs értelme mondjuk egy 192.168.17.45/31 -es hálózati cimnek és maszknak, akkor sok idődbe fog kerülni
2, veszel egy tplinket, amiről letolod a gyári szoftvert és felteszed az openwrt-t. használod, és örülsz, nem kelted a mikrotik rossz hirét :)

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#258) zsolesz6 válasza bacus (#257) üzenetére


zsolesz6
aktív tag

Nem szeretném a mikrotik rosszhírét kelteni. A másik alternatívám valóban egy tp-link 1043-as, az új verziójú, annak egyetlen hátránya, hogy a NAND flash mindössze 8 MB a mikrotek 128-ához képest. Amire nem sok minden fér el OpenWrt alatt. Bár arra amire nekem kell még az is elegendő lenne, de mikrotek mellett szól, hogy iszonyat erős a wifi-je, hiába van a tp-linken 3 antenna, meg MIMO technológia. Egyszerűen csak elgondolkodtam, hogy ez a hardwer mire lenne képes openwrt-vel. És arra jutottam, hogy gyakorlatilag bármire :D

[ Szerkesztve ]

(#259) poli27 válasza zsolesz6 (#258) üzenetére


poli27
veterán

Mér router OS el nem?... Jha és Mikrotik nem Mikrotek...

[ Szerkesztve ]

(#260) bacus válasza zsolesz6 (#258) üzenetére


bacus
őstag

Ez az erősebb wifi ez a teljesen megalomániás begőzölt elmék vesszőparipája.

Egyrészt egész Europában (és a világ egyéb jelentős részein is) 100mW a max teljesitmény, tehát az 1000mW szabályosan kihasználni itt nem lehet, másrészt a kétirányú komminikáció egyik felét 10x energiával adni nem jó semmire. Tudod, ha a duna két partjára áll két ember, az egyik nagy hangú v. netán van erősitője és át tud kiabálni a másiknak, addig amig nem hallja a választ, nem lehet kapcsolatnak nevezni.

Ritka az, amikor a teljesitmény növelés tényleges sikert hoz!

A másik fele, pedig a teremben magukra hagyott diákok esete, akik az elején mind suttognak, és ha nem is keresztbe kasul, de legalább az egymás mellett ülők tudnak beszélgeti, de ha az egyik is hangosabb lesz, a többi is felhangosodik, a végeredmény ismert, zeng az iskola, és oda vonzza a tanárokat, de bent a teremben mégsem hallja senki a másikat..

Igy azt ajánlom minden ilyen padavannak, hogy csendesitse el az elméjét és a wifijét.

(hogy miért rak a mt mégis 1w-os wifit soho eszközeibe, az számomra érthetetlen, de minden esetre vonzó, ma már fényképező gépet sem lehet eladni 20 Mpx alatt, sőt a telefonokba is 12+ Mpx kerül, valószinűleg ez lehet a magyarázat)

[ Szerkesztve ]

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#261) zsolesz6 válasza bacus (#260) üzenetére


zsolesz6
aktív tag

Megalomániás? Nem hiszem. Egyszerűen csak váltani akarok, két alternatívám van. Egy mt és egy tp-link, és érdekelne hogy melyik éri meg jobban. Szeretek utánajárni a dolgoknak mielőtt megveszem őket. Mindössze annyi érdekelt, hogy akkor érdemes-e rá OpenWrt-t tenni, vagy a gyári OS elegendő arra, amire én szeretném használni, és amit fentebb már leírtam. Az erősebb wifit én ugyan úgy mint sokan mások tényként kezelem, már csak a technikai adatok miatt is, illetve azért mert ezen a fórumon többen is írták, hogy kb. az átlagos tp-linkeknek, illetve linksyseknek a dupláját nyújtja.

(#262) lockdown90 válasza zsolesz6 (#261) üzenetére


lockdown90
senior tag

miert nem veszel egy olcsobb nasot? minden egyben all in all dolgokbol nem szokott sok jo kisulni...

“To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence.”

(#263) lajos75 válasza zsolesz6 (#261) üzenetére


lajos75
senior tag

Én mindenképen a MikroTik Routert ajánlanám, én már egy pár éve otthoni környezetben csak azt használom gond nélkül :) . Szomszédokkal osztva van a net, Torrent megy általában folyamatosan (több száz is)

Jelenleg RB951G 2HnD használom.

De azt tudni kellene, milyen interneted is van pontosan, mert pl. az enyém sem tudja már a Digi 500 netjét kihasználni csak max ~280/100 Mbps jön ki rajta.

Viszont ha nem volt még a kezeid között MikroTik Routert akkor lehet hogy gondot fog okozni már a beüzemelése is.

Viszont tudásban mindenképp a legjobb választás ˇˇMikroTik Routerˇˇ szerintem nincsen olyan dolog amit ne tudnál megoldani vele.

[ Szerkesztve ]

(#264) bacus válasza zsolesz6 (#261) üzenetére


bacus
őstag

Nézd nem megbántani akarlak, de olyan ez mint az 500LE autó a magyar autópályán.

A sebességkorlátozás 130, kicsit túllépheted baj nélkül, vagy betarthatod, de hiába az 500 LE, nem tudsz rajta gyorsabban menni (szabályosan). Szabálytalanul meg problémád lesz, állandó életveszélynek kitéve magad, utasait és másokat is!

A 100 mW teljesitményt szerintem minden közértben kapható router tudja, EZÉRT NE vegyél mikrotiket, mert "erősebb " a wifije. Nem ez a mt előnye. Kétség kivül két pont között, irányitott antennával jelenthet akár előnyt is a nagyobb teljesitmény, de hidd el, otthoni környezetben ha minden helységbe raksz egy AP-t pici adóteljesítménnyel wds mesh hálóba rakva, sokkal jobb, több eszköz esetén pedig összehasonlithatatlanul jobb eredményt produkálhatsz.

Én panelpatkány lévén, jelenleg 48+ AP-t látok a notival, vagy telefonnal, egy kis részük mikrotik, többségük nem az, nincs szabad csatorna! A legtávolabbi szobába egyszerüen akármit csináltam (beleértve a teljesitmény növelést is) szar maradt a wifi, sőt megkockáztatom, rosszabb lett a teljesitmény növeléstől. (becsapva a telefont, hogy közel az ap, neki sem kell úgy ordibálni?, nem tudom, hogy ez az oka e).

Viszont egy plussz AP beállitva, mindent megoldott, és nem zavarom jobban a többit, mint előtte, nem foglalok újabb frekit, nem adok erősebben, stb.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#265) bacus válasza lajos75 (#263) üzenetére


bacus
őstag

Sajnos kellene pár új board a low end kategóriába, ami le tudja kezelni a gigabites netet is, wifije is van, esetleg szabad pci slotjai.

Én nem tudom ki hogy van vele, de ez a digi 500 számomra még sok eszközzel is kihasználhatatlannak tűnik, én lefele váltottam 100/50-re. (na meg kell a fix ip cim is, ami csak ehhez a csomaghoz rendelhető).

Érzésre pedig kifejezetten szarabbnak tűnik a digi netje bizonyos esetekben, mint előtte a 80/25 nél volt. :(
(speedtest megvan, két digis végpont között is gyorsult, igy elvileg ez lehet nem a digi hibája, és mégegyszer mondom, szubjektiv érzésre kifejezetten lassabbnak tűnik néha)

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#266) gerokrisz


gerokrisz
tag

Sziasztok!
Akkor mi lehet a hiba, ha beállítom a HDCP Client-et, de valamiért nem kapja meg a UPC Modem-től az Ip-t?
Ellenben ha az én gépem teszem rá én megkapom, illetve ha egy sima Tp-Link router-be dugom a mikrotiket akkor is kapok tőle ipt. Csak az isp felé nem megy. Valami ötlet?

Türelem... A hosszú élet ritka!

(#267) bacus válasza gerokrisz (#266) üzenetére


bacus
őstag

az a baj, hogy hdcp -t állitasz be.

:))

ja és az ötlet, a dhcp kliens konfignál, az adott portot beállitottad, de az szerepel még vhol, pl bridge be

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#268) gerokrisz válasza bacus (#267) üzenetére


gerokrisz
tag

Most vettem észre hogy elírtam :DDD

Néztem de nincs máshol, kapott egy teljes reset et, és csak az ether1et simán betettem dhcp clientbe, de így sem jó. Ellenben a TP-Link routertől még mindig tud IP-t kérni így is... Olyan mintha a modem vagy a upc szervere egyszerűen "leszarná" hogy küldi a dhcp-t.

Türelem... A hosszú élet ritka!

(#269) poli27 válasza DBob (#248) üzenetére


poli27
veterán

Már javították is a hibát az L2MTU-val kapcsolatban az RB850gx2 nél : [link] 1580 lett !

[ Szerkesztve ]

(#270) gerokrisz


gerokrisz
tag

Esetleg akinek UPC van Mikrotikkel nem tapasztalt hasonló dhcp hibát?

Türelem... A hosszú élet ritka!

(#271) poli27 válasza gerokrisz (#270) üzenetére


poli27
veterán

Nekem 450g van és semmi baja hibátlanul megy 240 es neten... Milyen board és melyik soft van rajta a 6.22?

[ Szerkesztve ]

(#272) gerokrisz válasza poli27 (#271) üzenetére


gerokrisz
tag

Beírtam a laptopom mac-jét az ether1-nek és így most kapott dhcp-t, szval a mac et nem szereti valamiért.
Viszont csak 20-40 és max 60mbitet sikerült elérnem rajta a gyári beállításokkal.
CRS125-24G-1S-RM
Valami ötlet? A CPU 60mbit nél van olyan 40-48% között. Illetve láttam hogy 600ról emelhetem 750re az órajelet, az nem nagyon tesz kárt benne?

Türelem... A hosszú élet ritka!

(#273) poli27 válasza gerokrisz (#272) üzenetére


poli27
veterán

ahogy nézem kb ennyit tud [link]
I get about 50Mb through the NAT / WAN connection, and about 500Mb through the bridge.

I have enclosed a config dump.

Via CRS.
----------------------------
TCP downstream : 55.37 Mbit/s

TCP upstream: 92.21 Mbit/s

UDP downstream : 92.85 Mbit/s

UDP upstream : 31.10 Mbit/s
----------------------------

If I connect a computer directly to the fiber port, I get
----------------------------
TCP downstream : 115.07 Mbit/s

TCP upstream: 96.61 Mbit/s

UDP downstream : 125.45 Mbit/s

UDP upstream : 98.04 Mbit/s

----------------------------

If I connectmy old router (Netgear WNDR3800) I get
----------------------------
TCP downstream : 98.07 Mbit/s

TCP upstream: 91.17 Mbit/s

UDP downstream : 117.25 Mbit/s

UDP upstream : 99.34 Mbit/s

[ Szerkesztve ]

(#274) gerokrisz válasza poli27 (#273) üzenetére


gerokrisz
tag

De érdekes, mert ez még februári bejegyzés, és azóta voltak frissítések amik javították.
Illetve 20%on megy max most a CPU mikor 32-36 között van a letöltés.
Nem lehet hogy csak a config rossz? Mert ennél egy 300MHz-s TP-Link is többet tud.

Türelem... A hosszú élet ritka!

(#275) bacus válasza gerokrisz (#272) üzenetére


bacus
őstag

hmmm, nem lehet, hogy fix ip cimed van? elvileg upc megszüntette a mac cimek tárolását, de mivel dhcp-n ad ip cimet, aki fix ip-t kér, annál gondolom továbbra is beégetik a mac a.-t

Az, hogy esetleg rossz a konfig, innen nehezen eldönthető. Milyen tűzfal szabályok vannak? Mennyi? Mennyi NAT szabály van? stb.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#276) gerokrisz válasza bacus (#275) üzenetére


gerokrisz
tag

Most a DEFAULT.Amit egy full reset után felajánl. Ether1en van a wan.
De mindjárt kap egy teljesen 0 resetet, és manuálisan felnyomom, hátha úgy jó lesz. Mert voltak helyek ahol írták hogy 180-220at is vinne kéne elvileg, és az még régebbi os el is volt.
Illetve próbáltam több porton, és ugye mind más mac, de egyikkel sem, később egy modem resit megpróbálok.

Türelem... A hosszú élet ritka!

(#277) gerokrisz


gerokrisz
tag

Közben egy teljesen alap konfig, 1wan 1 lan port stb... CPU valamiért folyton 15-20% magától (előzőben ilyen nem volt) viszont ezen már 60-801 megy át. De valamiért olyan 50%CPU nál megáll mindig. Felemeltem 600ról 700MHz-ra, de akkor is kb 55-60% és 100Mbit. Hogy tudnám még feljebb vinni?

Türelem... A hosszú élet ritka!

(#278) poli27 válasza gerokrisz (#277) üzenetére


poli27
veterán

sztem úgy hogy kicseréled....

(#279) gerokrisz válasza poli27 (#278) üzenetére


gerokrisz
tag

Kell lennie megoldásnak, mert többet kéne azért tudnia.

Türelem... A hosszú élet ritka!

(#280) poli27


poli27
veterán

Valaki tudja az miért van, hogy adott egy Ubiquiti Ap (Loco M5) és erre csatlakozik 2 kliens (Loco M5) Ezeken PPPoe val kapcsolódnak az emberek.a 2. kliensnél switch ossza szét a lant, és 2 pppoe user van rákötve, de a Mikrotikben a loginoláskor azonos Mac címük van ami a kliens Ubiquiti antenna mac címe.Valahogy be lehet állítani hogy a routerek mac címét kapja meg a mikrotik ami a pppoet tárcsázza, és ne az antennát? Ott ahol az antennán 1 user van ott is az antenna macjét kapom. Az antennák bridge-ben vannak.

[ Szerkesztve ]

(#281) poli27 válasza poli27 (#280) üzenetére


poli27
veterán

Rájöttem közbe, nem volt bekapcsolva a wds az antennákon :)

(#282) bacus


bacus
őstag

tegnap raktam egy rb951g-2hnd routert egy upc (240/20-as) hálózatra, 15 alap tűzfalszabály, 4-5 nat szabály, a 240-es speedtest simán megvolt. Majd legközelebb, nézek egy terheltséget speedtest alatt, mert azt elfelejtettem.

Ez egy spec. helyzet, ahol két ház között pár éve kihúztak pár lan kábelt, egyik ház iroda, másik lakás, a upc csak az irodába tudott netet szerelni, igy most 3x nat van, mert upc hozta a kábelmodemjét (dmzben a mikrotik), ami szintén router, utána mikrotik, ami szétszedi két alhálózatra a forgalmat, és a lakásban megmaradt az eddig használt tp-link router (ami wifit is ad). A lakásban mérve is megvan a 240mbit, azaz mind a három eszköz lazán átvitte ezt a sebességet.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#283) poli27 válasza bacus (#282) üzenetére


poli27
veterán

a upc modemet lehet bridgebe rakni és akkor a mikrotik kapja az ip-t. csak modemként megy!

(#284) bacus válasza poli27 (#283) üzenetére


bacus
őstag

ezt nem is figyeltem, köszi. (igazából elfér ám a plussz nat :D )

Milyen előnye van a mostani konfighoz képest?

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#285) poli27 válasza bacus (#284) üzenetére


poli27
veterán

az, hogy egy hulladék a benne lévő router, sok problémája szokott lenni, gondolom ubeee vagy technicolor van ugye? Jobban jársz ha kikapcsolod benne a routert.Modemként jobb szokott lenni!

(#286) bacus válasza poli27 (#285) üzenetére


bacus
őstag

Hmm, ok, köszi, fogalmam sincs milyen, legközelebb átállitom.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#287) slapic


slapic
újonc

Sziasztok!

Nem tudom belefér-e a fórumba egy ingyenes MikroTik online képzés "híre". Ha nem, szóljatok és törlöm (és máskor nem írok ilyet):

December 2-án teljesen kezdő MikroTik RouterOS felhasználóknak tartok egy ingyenes, online képzést a Linux Akadémiánál, melynek témája az otthoni/vállalati wifi router készítése (a példákat egy RB951G-2HnD készüléken mutatom meg). A képzés 100% gyakorlat lesz (nincs MikroTik értékesítési érdekeltségem), ahol lépésről-lépésre megmutatom, hogyan csináld.

Bővebben itt van leírás és jelentkezni is itt tudsz: http://goo.gl/7Yd0YD

(#288) poli27 válasza slapic (#287) üzenetére


poli27
veterán

Én jelentkeztem engem érdekel a dolog :)

(#289) lajos75 válasza slapic (#287) üzenetére


lajos75
senior tag

Én is jelentkeztem :)

De nagyon remélem a teljesen kezdő felhasználóknak is érthető lesz a képzés :D :R

(#290) jbl válasza slapic (#287) üzenetére


jbl
aktív tag

Én is :)

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

(#291) Proci85


Proci85
senior tag

Sziasztok

CCR1009-8G-1S -ről van valakinek tapasztalata?

Mennyire bugzik? :) Nem túl régről azt olvastam, hogy a RouterOS nem képes kezelni a több magot, szálat, így tök fölösleges a 9 mag ide...nem tudom azóta alkottak-e valamit a fiúk?

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#292) poli27 válasza Proci85 (#291) üzenetére


poli27
veterán

Te el is hiszed ezt, akkor nem csinálnák...

(#293) Proci85 válasza poli27 (#292) üzenetére


Proci85
senior tag

Próbáltad már?:)
Egyébként amennyire bugosan jönnek ki a Mikrotik sw-k 1-1 új hw-hez, simán elhiszem.

"Pár napra (még tavaly év vége fele) volt nálunk két CCR1016-12G, viszont nekünk nem vált be, processzor igényes munkát végzett volna (gre tunnel, natolás, tűzfal szabályok, és gbit közeli forgalom), de mint kiderült akkoriban a szoftvere még nem ismerte a multithreadet, így 1 mag 100%-on pörgött amíg a másik 15 pihent."
[link]
Egy ilyen vasnál ez CINK!

[ Szerkesztve ]

(#294) slapic


slapic
újonc

Folytatjuk az ingyenes, online RouterOS képzést. A következő alkalom december 16-án, kedden 19:00-kor lesz: http://goo.gl/gVXZSC

(#295) esox válasza slapic (#294) üzenetére


esox
senior tag

Napokban érkezik a vas, pont jókor jön a képzés :)

__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ megszállott pergetőhorgász ><(((º>

(#296) Kozy10 válasza esox (#295) üzenetére


Kozy10
tag

Sziasztok
Hozzá lehet valahogy jutni ehhez az oktatóanyaghoz? :DD
Mostanában fogok beruházni egy ilyen routerbe, mint amin a bemutató ment (RB951G-2HnD)

(#297) Kozy10 válasza Kozy10 (#296) üzenetére


Kozy10
tag

Törölve.
Ez nekem túl komplikáltnak tűnik,ahhoz aminek nekem kell. :)

(#298) gerokrisz


gerokrisz
tag

Sziasztok!
NAT Loopbackben tudna valaki segíteni? A fő gond hogy a natolt portokat nem lehet elérni a külső címre hivatkozva. Ehhez mit kellene beállítanom mert próbálkozom de sehogy sem sikerül. Előre is köszönöm!

Türelem... A hosszú élet ritka!

(#299) gerokrisz válasza gerokrisz (#298) üzenetére


gerokrisz
tag

Közben pár leírásban egy ilyesmi elrendezésű beállítást találtam, de ez sem működik.
Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic
2 ;;; HTTP
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.88.221 protocol=tcp fragment=no in-interface=ether24-trunk dst-port=80 log=no log-prefix=""
16 chain=srcnat action=masquerade out-interface=ether24-trunk log=no log-prefix=""
17 chain=srcnat action=masquerade protocol=tcp src-address=192.168.88.0/24 dst-address=192.168.88.221 out-interface=ether1 dst-port=80 log=no log-prefix=""

A kódban lenne a hiba?

Türelem... A hosszú élet ritka!

(#300) krizsanvj


krizsanvj
csendes tag

Üdv Mindenkinek! Segítséget kérek. Adott egy Mikrotik sxt5Hnd. Megfrissítettem és azóta nem látja a winbox. Be kapcsolás után ugyan úgy kerek csippan csak nem jön be a mac cím és nem tudok utp felcsatlakozni. Valami okosság lenne rá.

Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.