Hirdetés

2020. január 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) dpetiba


dpetiba
(aktív tag)

Hello mindenki! Igazából azt nem értem, hogy az Amd XP procikon miért vannak az L1-es hidak lézerrel átvágva? Azt tudom, hogy ez a szorzóért felelős, de akkor miért kell ezt elváni? Egy csomó helyen olvastam, hogy ezeket össze lehet kötni (ezüst lakk) és ez után lehet a proci szorzóját állítani. Na most ha ezeket felfelé lehet szorzózni, akkor az azt jelenti, hogy ha én veszek egy 1700+-t és kilockolom, akkor az ugye megfelelhet egy 2000+ sebességének, akkor lehet, hogy amit a boltban megveszek 2000+-t az lehet, hogy az ugyanaz, mint az én 1700+-om, csak máshogy van a szozó beállítva és akkor a magja ugyanaz?? Ezt nem értem.
Meg akkor a prociknak a fajtája akkor most nem függ a bennük lévő tranzisztorok számától? Mert én idáig úgy gondoltam, hogy a gyorsabb prociban több tranzisztor van.
Az összes kérdésemre szeretnék választ kapni, ha valaki tudna nekem ebben segíteni, azt megköszönném.

(#2) Jancsi


Jancsi
(aktív tag)

Üdv!

K.: hogy ha én veszek egy 1700+-t és kilockolom, akkor az ugye megfelelhet egy 2000+ sebességének, akkor lehet, hogy amit a boltban megveszek 2000+-t az lehet, hogy az ugyanaz, mint az én 1700+-om, csak máshogy van a szozó beállítva és akkor a magja ugyanaz??

V.: Igen csak a szorzo más, magbol ugyan olyan van benne, a sebességet illetőleg már más a helyzet mert lehet hogy a max sebessége 1700+ vagy csak azért álitottak be neki alacsonyabb szorzot mert tul sok ''jo'' proci lett és mivel olcsot is kell a piacra dobni kénytelenek alacsonyabb sebességen eladni a gyors procit.

K.:Meg akkor a prociknak a fajtája akkor most nem függ a bennük lévő tranzisztorok számától?

V.:Attol is függ, de jelenesetben mint a két emlitett proci Atholon XP amiknek a tranzisztorszáma megegyezik, csak az orajelükben van eltérés.

K.: Mert én idáig úgy gondoltam, hogy a gyorsabb prociban több tranzisztor van.

V.: Jelenesetben csak az orajel különbözik. Elég érdekes is lenne legalább 20 féle procit tervezni :)))

Bocsi hogy hosszú voltam, de hosszú kérdés hosszú válasz. :D

(#3) Thom!


Thom!
(addikt)

Ez kb. 2000 topic ebből a témából. :)

(#4) karib válasza dpetiba (#1) üzenetére


karib
(addikt)

Az L1 hidakon keresztül tud az alaplap hozzáférni a processzor szorzójállító áramköréhez. Ha az L1-ek el vannak vágva, akkor az alaplap nem tudja felülbírálni, ilyen egyszerű. Bár már vannak trükközések, egyes Epox lapok állítólag megoldáják vágott L1 hidak mellett is a szorzóállítást, de ott valami spéci trükkről lehet szó.

Amúgy a héten (remélhetőleg végre) kimegy egy kimerítő cikk a témáról, ne hagyd ki :)

Department of Redundancy Department

(#5) Balint válasza karib (#4) üzenetére


Balint
(tag)

Úgy tudom hogy az abit kd7 valamint talan az asus KT400as lapja is tudja a szorzóállítást l1 hidak manipulálása nélkül, nem csak az epox.

(#6) casenoid válasza Thom! (#3) üzenetére


casenoid
(tag)

nekem egyre hócipősebb, hogy mindenki úgy nyilatkozik a szorzólock mentes ÉS kapható AMD-kről az ezt érintő topicok alatt, mintha valami utcán látható új autóról lenne szó, és meggyőződhet bárki milyen átalakítás van rajta, felismerhetően új típus.

Hányan mentetek be legalább néhány boltba, és nézték meg, ellenőrizték le, hogy valóban szorzóállítás free procik kaphatóak?????
Azt nekem ne írja senki, hogy szokott lenni, meg előfordul, meg majd jön.
Ez nem válasz, erre meg nem lehet mondani, hogy ez és ez van a piacon.

bocs, ha indulatosabb vagyok, de pár hete vártam,vártunk erre, és azóta is csak keresi,keresheti az ember az 'okos' hír nyomán ezeket a procikat, de ha nem talál, max olvasgathatja tovább az erről szóló bölcs tagok hozzászólásait.

(#7) Cathfaern válasza casenoid (#6) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)

Én a helyedben benéznék ide:[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=7279[/L]

(#8) bazs


bazs
(aktív tag)

Na azért az 1700+ és a 2000+ között biztos van némi különbség, mást nem minőségben! Elég érdekesis lenne, ha az 1700+ ugyanúgy húzható és használható lenne mint a 2000+

Pont most fogyott el...

(#9) Hory válasza bazs (#8) üzenetére


Hory
(aktív tag)

Siman...
Kevesebb, mint 20% elteres van koztuk orajelben. A celeroncsok anno 50%-ot vittek siman, _mindig_.

In nomine patri et filii et spiritus sancti

(#10) karib


karib
(addikt)

Na, emberek, a tuning szekció olvasóinak kötelezővé fogjuk tenni a Tuning alapozó elolvasását, mert mindenki beszél össze-vissza :DDD

Még egyszer elmesélem: minden procimag reviziónak (steppingnek) van egy jellemző maximális sebessége (hívjuk ezt technológiai korlátnak), aminél semmilyen körülmények között sem fog többet futni, akármennyi feszt és hűtést adsz neki. Egy adott steppingű maggal viszont több processzor sebességkategóriát is szerelnek, azaz pl. eddig a Palomino mag volt az 1500-2200+ XP-kben. A Palomino jobbfajta steppingjei (AGOGA, AGOIA és újabbak) mind elfutottak nagyjából 2000-2200+ szinten vagy jobban, attól függetelnül, hogy hányasnak adták el őket. Tehát a tuningolhatóság nem a gyári sebességtől függ, hanem a technológiától, s hogy az mennyit bír. Egy 1600+ Palominót meg lehet húzni kb. 25-30%-kal, de egy 2100+-t nem, mert mindkettő 1800 tiszta MHz körül fúj ki. Ugyanaz a vas, ennyit tud. Az egészben az a lényeg, hogy mivel ugyanazt rakják a gyorsabb és lassabb prociba, mi okosan választva a lehető legolcsóbban vegyük meg ugyanazt, amiért más a dupláját fizeti. Ergo 2100+ helyett 1600+ procit veszünk, de húzás után a végeredmény ugyanaz.

Persze ez csupán ökölszabály, a tuningolhatóságra nem lehet tutibiztos tippet mondani, mint hogy az egész IC gyártás és MEO statisztikai alapon működik, a legfrankóbbnak tűnő tuningprocival is meg lehet szívni.

''Vágásmentes'' Tbredek peidig vannak, nálunk is csücsül egy, igaz én még nem jutottam hozzá, hogy megnézzem. Persze ne várd el a kereskedőtől, hogy ez alapján tartja számon a procikat, neki tök mindegy milyen, a lényeg, hogy XP 1700+ legyen és minél olcsóbban adhassa. A többi legfeljebb téged érdekelhet, de a vásárlók többségét viszont valszeg teljesen hidegen hagyja.

Department of Redundancy Department

(#11) Thx1138Hu


Thx1138Hu
(tag)

Nekem 59-63 fokig szokott lenni a procim hőmérséklete ! AMD 1800+ ! Én ezt elég soknak tartom, vagy ez normális? A hűtőborba meg még langyos se, és elég nagy van rajta

Its always a pleasure to meet a Jedi

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.