Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#49985) Dyno válasza FireKeeper (#49966) üzenetére


Dyno
veterán

Előnye, hogy ameddig a táp névleges össz-terhelését el nem éred, addig tök mindegy mit raksz rá. A szétosztott 12V-os ágaknál ha eléred az ágankénti maximumot, akkor a védelem bekapcsol, még akkor is ha amúgy a táp maximális össz-terhelését még nem érted el. Ilyen védelem akkor szokott bekapcsolódni, ha mondjuk egy négymagos proci, és egy nagy fogyasztású VGA ugyanarról az ágról akar működni, terhelés alatt több a fogyasztásuk, mint amit az ág elbír.

Ezt valahogy szerintem nem így aakrtad leírni, vagy baromira nem vagy tisztábana névlegesteljesítmény fogalmával.Kezdjük ott hogy a névlegesteljesítmény az összes ágon leadható maximális terhelés, összes ág alatt értendő, az 5V,3.3V,12V,-12V,-5V, ezeknek az összterhelése szokta adni a tápon lévő watt számot.
FSP-nek nincsenek ilyen baromi biztonságos egy ágas fosjai.
De az FSP-nek nem 18A-nál kapcsol a védelme hanem 22-24A-nél ez már inkább típus függő.És akkor ilyenkor mondom azt hogy minek SR táp ha tudunk 24A-t a 12V-os ágon, amiből van 4 darab még ha nagyon bénák vagyunk és hülye módon kötjük be SLi/CF rendszerünket akkor is elég lesz, bár itt megemlíteném hogy a VGa csatlakozok emg a CPU csatlakozok mindig külön ágra kerülnek, tehát az SR tápoknak már is nincs elönyük.

Az már másik kérdés, hogy nyilván nem véletlenül osztották anno tröbb részre az ágakat, az egybenhagyott ágas tápoknál iszonyatos áramértékek mehetnek keresztül egy ágon, de ez legyen a gyártók problémája.

Ha nekem lakástüzet okoz akkor már nem a gyártó gondja, vagy csak egy kisebb rövidzár és olvad a vinyó vagy VGa úgy ahogy itt már egykét emberrel sajnos meg is történt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.