- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tevemadar
üzenetére
Az optional szép és jó, de pl. Kotlinban eleve külön kell jelölni azokat a változókat, amiket lehetnek null-ok, tehát ott eleve az a feltételezés, hogy nem lehet null. És a Kotlin nem is engedi, hogy nullable típus metódusait csak úgy meghívd. Ráadásul Option esetén új objektumot hozol létre, ez pedig problémás lehet elsősorban olyan ciklusoknál, amiknek gyorsan kell lefutniuk.
A record pedig még mindig nem value object.
-
-
Pont a múlt hónapban láttam, hogy havi 500 USD-ért lehet olyan robot bérelni, aki megcsinál otthon mindent, amit meg tud. Főz-mos-takarít-tereget...
Meg ha azt nézzük, hogy pl. vannak már falrakó robotok, harvester robotok, kórházakban cipelő robotok, logisztikai robotok, stb., oké, hogy még nem intelligensek annyira sem, mint egy GPT, de ha már az alapkoncepció megvan, nem annyira nehéz beleintegrálni egy okosabb szoftvert. -
-
Az IT-ban jellemzően nem a legjobb technológiák terjednek el, hanem sok esetben azok, amiket könnyű megtanulni, vagy alacsony a belépési küszöb, vagy valamelyik cég valamiért felkap. Ez függetlenül attól, hogy egy adott nyelv koncepcionálisan mennyire jó vagy rossz.
Nem véletlenül terjedt el a TypeScript úgy, mint a futótűz, egyszerűen szükség volt arra, hogy a JavaScript temérdek koncepcionális hibáját kijavítsák.A PHP és a JavaScript majdnem egyidősek, pár hónap különbséggel jelent meg az első verzió mindkettőből. Egyébként a PHP szépen fejlődik, ott simán meglépték azt, hogy egyik főverzióról a másikra backward kompatibilitást törő fejlesztést tettek bele, azért, hogy következetesebb legyen a nyelv. A JavaScriptet meg csak toldozzák-foltozzák.
De nem annyira akarok én itt erről vitázni. Megvan a véleményem a JS-ről, másnak persze lehet más véleményre róla, szíve joga mindenkinek szeretni vagy nem szeretni. Én kerülöm, mint az ördög a szenteltvizet. -
Szerintem, amit prognosztizálnak, hogy mondjuk évtizedek kellenek, mire A-ból B-be "eljut" ez az egész, az valójában a töredéke lesz szerintem időben. Ez nem egy lineáris folyamat. Szerintem.
Ebben egyetértünk. Szerintem 10-15 éven belül már jönnek a mesterséges intelligenciával működő robotok.
-
válasz
ergoGnomik
üzenetére
De nekem ez nem csak hobbi, én ebből szeretnék pénzt csinálni.
-
-
-
Most csak gyorsan végigfutottam rajta, ha jól gondolom, itt tulajdonképpen az a probléma, hogy a felhozott nyelvekben a fejlesztőnek magának kell menedzselnie az aszinkron futást (mivel az async hívások végigmennek a láncon, és ha egy függvény async, onnantól mindegyiknek asyncnek kell lennie), míg a többi nyelvben (pl. a Go-ban, vagy Java 21-től a virtual threads-el) a futtatókörnyezet ezt megoldja?
Nem mondom, hogy nincs igaza, de szerintem az async/await-et, ahol lehet, kerülni kell. Legalábbis én most Androidra fejlesztek, ott például egy CompletableFuture.get() teljesen kerülendő, gyakorlatilag tilos használni, mert ha blokkolod a fő szálat, akkor ANR-t (Application Not Responding) kapsz, és ez egy nagy fekete pont az appnak (a Google Play Console külön jelzi is, hogy a felhasználóknál mennyi ANR-t produkál az appod).
Az mondjuk igaz, hogy ha az ember nem tervez előre, és beesik egy aszinkron függvény, akkor írhatja át az ember a kódot aszinkronra. Hányszor belefutottam én is ebbe... de ez tervezési hiba, vagyis inkább nem-tervezési hiba
Az megint más kérdés, hogy az egész Javascript, NodeJS-el, mindennel együtt, a pokolba való. -
Az olyan apróságoktól kezdve, mint a kötelező pontosvesszők, az olyan dolgokig, mint a light threadek hiánya (ami tudtommal még mindig inkubátorban van, de FIXME, ha tévedek), a sok boilerplate kód (pl. getterek/setterek), nullable típusok, null safety operator, spread operator, stack-en tárolt value objektumok, ...
Igen, szépen fejlődik a Java is, de néha azért irigykedve nézek a Kotlinosokra meg a C#-osokra...
Az async-awaittel amúgy mi a gond? Szerintem megvan a helye annak is.
-
válasz
ergoGnomik
üzenetére
Ha nem tudnék rajzolni és animálni, akkor megcsináltatnám a mesterséges intelligenciával. Ha nem tudnék hangeffekteket komponálni, azt is megcsináltatnám vele. Zenét is írok, ha kell, bár már régen írtam zenét.
De semmivel sem lesz jobb, mint ha AI csinálná. A Suno olyan zenét generál, hogy azzal nem kelsz versenyre néhány évnyi studiós tapasztalat nélkül.Pont ez a baj, hogy amit az AI kiköp magából, az már egyáltalán nem fos.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest