- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- total90: Microsoft, te drága…
- MasterDeeJay: A száz dolláros RTX 3060-as kártya tesztje (Jieshuo RTX 3060M 6GB)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: ChatGPT, Grok AI, Perplexity, Gemini - most akkor melyik éri meg?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
titán
Várom már az AIO verziót, hogy egy külön fémborításos tenyérfelületről egyenesen cuppantsa le a bitang kézhőt egy külön kivezetett harisnyás csövön át a 100x100-as radiátor dobozkára. Persze RGB-ben, mert akkor már stílusos hangulat dísz is, ami kellemes hűvösen még a hónaljat is fújhatja. Es folyekony heliummal, mert a viz nehez, sokat novelne az eger tomegen.
-
RoyalPredato
csendes tag
Várom már az AIO verziót, hogy egy külön fémborításos tenyérfelületről egyenesen cuppantsa le a bitang kézhőt egy külön kivezetett harisnyás csövön át a 100x100-as radiátor dobozkára. Persze RGB-ben, mert akkor már stílusos hangulat dísz is, ami kellemes hűvösen még a hónaljat is fújhatja. -
bteebi
veterán
Köszi a felvetést
, majd kiderül a hogy is lesz. Lehet, hogy eddig csak azért nem voltam gamer, mert rosszak voltak a perifériáim.
Hány ezer heccsatot mulasztottam el, te jó ég.
(Amúgy nem, mert béna voltam mindig is.)Meglátjuk. Szerencsére futná rá, meg tetszik is. Nagyjából 30-10 évvel ezelőttig érdekelt a gépfejlesztés, azóta nincs rá időm, meg nem is szívesen áldozok rá pénzt - fejben nagyjából ott ragadtam, hogy annyi pénzért vesz az ember videokártyát max., mint amennyibe ez az egér kerül
. Most viszont - géphalálok miatt - egy bő évtized után újítok, és akkor már tényleg szépet és jót akarok. -
Csandi
addikt
Köszi a tippeket.

Valószínűleg egy ilyen lesz majd a befutó. Kár, hogy nincsenek hozzá multimédiás szarok
, de amúgy szép is, meg jó is. És még világít is.
Az egeret még majd meglássam, ott azért sokkal könnyebb a választás. Most amúgy gyakorlatilag 0 (nulla) időt töltök gép előtt, 2 PC meg egy NAS is arra már vagy 1-2 hónapja, hogy összerakjam.
Talán majd szeptemberben. 
Ha nem vagy gamer a HE szerintem fölösleges.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Köszi a tippeket.

Valószínűleg egy ilyen lesz majd a befutó. Kár, hogy nincsenek hozzá multimédiás szarok
Az egeret még majd meglássam, ott azért sokkal könnyebb a választás. Most amúgy gyakorlatilag 0 (nulla) időt töltök gép előtt, 2 PC meg egy NAS is arra már vagy 1-2 hónapja, hogy összerakjam.
Nem kellenek multimédiás szarok. QMK firmware és Keychron Launcher. Oda és úgy programozol mindenféle médiavezérlőket – vagy épp bármit –, ahová és ahogy csak akarsz.
A világítás részemről arra jó, hogy az első adandó alkalommal kikapcsoljam.

-
bteebi
veterán
Nem kell ahhoz gaymernek lenni, hogy igényes perifériákat használj. Már az bőven elég, ha rendszeresen töltesz időt a képernyő előtt. Az, hogy munkával vagy játékkal, teljesen mindegy (sőt, részemről pl. a munkához használt darabnak több szempontnak kell megfelelnie, mint ha csak játszani akarnék).
A fentebb linkelt cikk első bekezdéséből idézve:
"A beviteli eszközöket sokan el szokták hanyagolni, még akkor is, ha a számítógépük sok százezer forintot ér, pedig ezek azok a hardverek, amiken keresztül az ember-gép kapcsolat megvalósul, és ezért alapjaiban határozzák meg a felhasználói élményt."
Szóval hajrá Keychron + VXE!
Köszi a tippeket.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Semmi nem jelezte a "poént"."
De. A 180 euró. Békeidőben az volt, hogy 50 ezer Ft-ot se ért (az elmúltnyolcévben néha alig 40k-t), annyiból meg monitor nélkül se jött ki egy "komplett" gép. De azt aláírom, hogy kifejezetten explicit jelei nem voltak, szóval azért jogos a finding.
Én se mindig értem mindenki poénját, és az enyéimet se értik mindig.A legbudgetabb gép, amire emlékszem, talán 60k körül volt, és az már biztos, hogy monitor nélkül volt annyi. De ha belegondolsz, hogy annyi pénzért már adtak valamilyen midi torony házat, tápot (még ha csak Kodegány vagy Vargáné is volt), billentyűzetet és már jó eséllyel optikai egeret (valószínűleg nem több ezer Hz/dpi-set), sőt RAM és HDD is volt benne, meg minden, akkor igazi csoda, de tényleg.
Monitorral még a leggagyibb médiás meg sarkipécéboltos gépek is 100k körül indultak nagyon régen. Nem 10, nem 15, hanem vagy 20 éve. Attól érdemben korábban meg relatíve sokkal drágábbak voltak a sokkal gyengébb PC-k is (lásd a saját példám, de 10-20 évvel azelőtt szinte egy lakás ára volt egy mai ~zsebszámológép teljesítménye).Nem vagyok, nem is voltam, és nem is leszek gamer. A Wave meg annak idején nagyon tetszett (meg amúgy most is; normális billentyűkkel, full ugyanolyan kinézettel kb. fix, hogy ugyanazt venném), nagyon jó funkcióbillentyűi voltak (ablakváltás, zoom, sok média gomb, némítás - akkor még nem volt nagyon gyakori) ÉS kényelmes volt. Az egere meg tényleg jó volt, alkalomadtán pár nem kompetitív heccsat még azzal is volt. Nem, nem mechanikus volt a billentyűzete, és mint idővel kiderült használat közben, néha akadtak a billentyűi (ami egy billentyűzetnél tulajdonképp hátrány, de nem gépeltem se sokat, se gyorsan - és azóta se). Összességében azért elég jól elkaristolt; azóta is megvan még, és még mindig megyeget. Ahogy a svéd mondja, fit-for-purpose.
Szép volt (legalábbis nekem), vezeték nélküli volt (az akkor fontos szempont volt), nekem hasznos fícsörökkel, nem baromi drágáért, szóval nekem csóró doktorandusznak bőven megfelelt.
(Akkor még nem olvastam teszteket a kapcsolókról... de igazából azóta se.) Igen, már akkor is voltak mekanikus billentyűzetek, talán még csak kanócosan, és persze jóval többért. Meg más drágább cuccok is voltak, M$-ben is, de nekem ezek egyáltalán nem voltak szempontok
. És annak van jelentősége nálam, hogy nekem jó volt ez és így. Most se azért vennék mekanikust, mert akkora igényem lenne rá, hanem egyszerűen jobban tetszik (meg persze jobb is). Baromi sokáig amúgy nem is láttam mechanikus billentyűzeteket, és elég sokáig nem tudtam kipróbálni se.A billentyűzet tippeket köszi, korábban én is arra jutottam (részben a billentyűzetes topik javaslatai alapján is), hogy Keychront fogok venni. Az a régi Wave még amúgy megvan, és múkodik is (talán 16-18 éve), bár már szinte soha nem használom. Sok munka, sok gyerek, kevés idő. ("Rendes" játékkal már vagy 25 éve nem játszottam, és ez jól is van így. Rengeteg időt és pénzt takarítottam meg vele.
)Nem kell ahhoz gaymernek lenni, hogy igényes perifériákat használj. Már az bőven elég, ha rendszeresen töltesz időt a képernyő előtt. Az, hogy munkával vagy játékkal, teljesen mindegy (sőt, részemről pl. a munkához használt darabnak több szempontnak kell megfelelnie, mint ha csak játszani akarnék).
A fentebb linkelt cikk első bekezdéséből idézve:
"A beviteli eszközöket sokan el szokták hanyagolni, még akkor is, ha a számítógépük sok százezer forintot ér, pedig ezek azok a hardverek, amiken keresztül az ember-gép kapcsolat megvalósul, és ezért alapjaiban határozzák meg a felhasználói élményt."
Szóval hajrá Keychron + VXE!
-
bteebi
veterán
Semmi nem jelezte a "poént".
"Az tök durva amúgy, hogy az utolsó vállalható minőségű billentyű+egér kombó, amit vettem, a Logitech Wave cordless volt, amiben egy MX1100-as egér volt."

Te szegény. Ezen ideje változtatni! Persze kinek mi a "vállalható".
"Akartam már váltani, és 60k alatt tényleg nincs kb. semmi, már ha mechanikus billentyűzetben és viszonylag jó egérben gondolkozol. Se szettben, se nem szettben."
Hogyne lenne. Feltételezem, hogy numerikus paddal ellátott, hagyományos mechanikust akarsz magyar kiosztással, de ha nem, akkor is vannak opciók.
Keychron C2 Pro 8K HU ISO – 27k
VXE V3 Pro – 10,5k37,5k + postából van egy fullos kis szetted, vadi újonnan, hazai bolt(ok)ból, ami minden létező metrika szerint hatfelé hugyozza a régi Logitech desktopodat. Ez a legolcsóbb "értelmes" párosítás, legalábbis magyar üzletből, nem használtan (pontosabban a TKL-es Keychron C3 Pro 8K + VXE V3 Pro, mert az csak 33,5k lesz együtt).
A titok nyitja, hogy el kell felejteni a szupermainstream gayming márkákat, és nagyon meg kell válogatni, hogy mire költ az ember, mert laikusként ennyiből – de akár jóval többől is – valószínűleg tényleg csak szemetet fogsz venni. De vannak megfizethető, korrekt alternatívák, csak tudni kell, hogy merre érdemes nézelődni. Erre vannak a vonatkozó szakmai topikok.
Átfogó, "előképzettség" nélkül is érthető cikk mecha billencs témában.
Már csak egy valamire való egérpad illene a pakkhoz, de 5 és 10 között már vannak jó kis ATK alátétek (amik 10-hez vannak közelebb, már gumi helyett poliuretán habszivacsra épülnek, szóval picit puhábbak/kényelmesebbek, és eléggé ragaszkodnak a helyükhöz az asztallapon).
"De attól függetlenül a 70-80k akkor is nagyon sok szerintem."
Ez attól függ, hogy miért. Vannak olyan billencsek (nem egy, nem kettő), amit ha csak 80k-ért beszerezhetnék, vennék belőle vagy hármat-négyet, aztán árulnám őket ebayen, Redditen és Geekhacken. És pikkpakk elvinnék őket kétszer (vagy akár többször) annyiért. Nyilván olyan is van, ami 50-60-70 000 pénz, de maximum vagy 20-at ér – de még mennyi.
Nagyon-nagyon mély a nyúl ürege, és egészen brutális dolgokat rejt. A magyar piac/kommersz világ a tényleges kínálatnak egy egészen apró töredéke.
De amúgy egérből is akad olyan, amiért 70-80k az örömkönnyet morzsoló kategória – bár nem ez a jellemző. Elsősorban a Zaunkoenig M3K-ra és a teljesen custom, kimaxolt PMM rágcsálókra gondolok.
"Semmi nem jelezte a "poént"."
De. A 180 euró. Békeidőben az volt, hogy 50 ezer Ft-ot se ért (az elmúltnyolcévben néha alig 40k-t), annyiból meg monitor nélkül se jött ki egy "komplett" gép. De azt aláírom, hogy kifejezetten explicit jelei nem voltak, szóval azért jogos a finding.
Én se mindig értem mindenki poénját, és az enyéimet se értik mindig.A legbudgetabb gép, amire emlékszem, talán 60k körül volt, és az már biztos, hogy monitor nélkül volt annyi. De ha belegondolsz, hogy annyi pénzért már adtak valamilyen midi torony házat, tápot (még ha csak Kodegány vagy Vargáné is volt), billentyűzetet és már jó eséllyel optikai egeret (valószínűleg nem több ezer Hz/dpi-set), sőt RAM és HDD is volt benne, meg minden, akkor igazi csoda, de tényleg.
Monitorral még a leggagyibb médiás meg sarkipécéboltos gépek is 100k körül indultak nagyon régen. Nem 10, nem 15, hanem vagy 20 éve. Attól érdemben korábban meg relatíve sokkal drágábbak voltak a sokkal gyengébb PC-k is (lásd a saját példám, de 10-20 évvel azelőtt szinte egy lakás ára volt egy mai ~zsebszámológép teljesítménye).Nem vagyok, nem is voltam, és nem is leszek gamer. A Wave meg annak idején nagyon tetszett (meg amúgy most is; normális billentyűkkel, full ugyanolyan kinézettel kb. fix, hogy ugyanazt venném), nagyon jó funkcióbillentyűi voltak (ablakváltás, zoom, sok média gomb, némítás - akkor még nem volt nagyon gyakori) ÉS kényelmes volt. Az egere meg tényleg jó volt, alkalomadtán pár nem kompetitív heccsat még azzal is volt. Nem, nem mechanikus volt a billentyűzete, és mint idővel kiderült használat közben, néha akadtak a billentyűi (ami egy billentyűzetnél tulajdonképp hátrány, de nem gépeltem se sokat, se gyorsan - és azóta se). Összességében azért elég jól elkaristolt; azóta is megvan még, és még mindig megyeget. Ahogy a svéd mondja, fit-for-purpose.
Szép volt (legalábbis nekem), vezeték nélküli volt (az akkor fontos szempont volt), nekem hasznos fícsörökkel, nem baromi drágáért, szóval nekem csóró doktorandusznak bőven megfelelt.
(Akkor még nem olvastam teszteket a kapcsolókról... de igazából azóta se.) Igen, már akkor is voltak mekanikus billentyűzetek, talán még csak kanócosan, és persze jóval többért. Meg más drágább cuccok is voltak, M$-ben is, de nekem ezek egyáltalán nem voltak szempontok
. És annak van jelentősége nálam, hogy nekem jó volt ez és így. Most se azért vennék mekanikust, mert akkora igényem lenne rá, hanem egyszerűen jobban tetszik (meg persze jobb is). Baromi sokáig amúgy nem is láttam mechanikus billentyűzeteket, és elég sokáig nem tudtam kipróbálni se.A billentyűzet tippeket köszi, korábban én is arra jutottam (részben a billentyűzetes topik javaslatai alapján is), hogy Keychront fogok venni. Az a régi Wave még amúgy megvan, és múkodik is (talán 16-18 éve), bár már szinte soha nem használom. Sok munka, sok gyerek, kevés idő. ("Rendes" játékkal már vagy 25 éve nem játszottam, és ez jól is van így. Rengeteg időt és pénzt takarítottam meg vele.
) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Az tök durva amúgy, hogy az utolsó vállalható minőségű billentyű+egér kombó, amit vettem, a Logitech Wave cordless volt, amiben egy MX1100-as egér volt."

"Akartam már váltani, és 60k alatt tényleg nincs kb. semmi, már ha mechanikus billentyűzetben és viszonylag jó egérben gondolkozol. Se szettben, se nem szettben."
Hogyne lenne. Feltételezem, hogy numerikus paddal ellátott, hagyományos mechanikust akarsz magyar kiosztással, de ha nem, akkor is vannak opciók.
VXE V3 Pro – 10,5k37,5k + postából van egy fullos kis szetted, vadi újonnan, hazai bolt(ok)ból, ami minden létező metrika szerint hatfelé hugyozza a régi Logitech desktopodat. Ez a legolcsóbb "értelmes" párosítás, legalábbis magyar üzletből, nem használtan (pontosabban a TKL-es Keychron C3 Pro 8K + VXE V3 Pro, mert az csak 33,5k lesz együtt).
A titok nyitja, hogy el kell felejteni a szupermainstream gayming márkákat, és nagyon meg kell válogatni, hogy mire költ az ember, mert laikusként ennyiből – de akár jóval többől is – valószínűleg tényleg csak szemetet fogsz venni. De vannak megfizethető, korrekt alternatívák, csak tudni kell, hogy merre érdemes nézelődni. Erre vannak a vonatkozó szakmai topikok.
Már csak egy valamire való egérpad illene a pakkhoz, de 5 és 10 között már vannak jó kis ATK alátétek (amik 10-hez vannak közelebb, már gumi helyett poliuretán habszivacsra épülnek, szóval picit puhábbak/kényelmesebbek, és eléggé ragaszkodnak a helyükhöz az asztallapon).
Ez attól függ, hogy miért. Vannak olyan billencsek (nem egy, nem kettő), amit ha csak 80k-ért beszerezhetnék, vennék belőle vagy hármat-négyet, aztán árulnám őket ebayen, Redditen és Geekhacken. És pikkpakk elvinnék őket kétszer (vagy akár többször) annyiért. Nyilván olyan is van, ami 50-60-70 000 pénz, de maximum vagy 20-at ér – de még mennyi.
Nagyon-nagyon mély a nyúl ürege, és egészen brutális dolgokat rejt. A magyar piac/kommersz világ a tényleges kínálatnak egy egészen apró töredéke.
De amúgy egérből is akad olyan, amiért 70-80k az örömkönnyet morzsoló kategória – bár nem ez a jellemző. Elsősorban a Zaunkoenig M3K-ra és a teljesen custom, kimaxolt PMM rágcsálókra gondolok.
"De attól függetlenül a 70-80k akkor is nagyon sok szerintem"
Kiegészítés még az előzőekhez: zokogva hullanék térdre az örömmámortól, ha a személyes Szent Grálomat* billencsből ki tudnám hozni ennyiből. Csak barebone, szóval kupakok és kapcsolók nélkül!
*a) Egy 4x5-ös monoblock Dactyl Manuform, két PMW 3360 szenzoros trackballal és integrált csuklótámasszal (készen nem is létezik ilyen, legfeljebb csak osztottban, szóval először meg kéne tervezni CAD-ben, aztán a szükséges komponensek beszerzése és az egyedi készülékház kinyomtattatása után "robbantott ábrából" indulva megépíteni. Valahogy úgy képzeld el, hogy ez + ez + ez kombinálva és személyes igényekhez finomítva, 46 vagy 44 gombbal.)
b) Svalboard Lightly – A romon lévő csülkeim szinte egészen biztos, hogy nagyon tudnák díjazni. Na, ez pl. pont olyan, hogy felrakva megfelelő helyekre úgy vinnék 200-ért, mint a cukrot. Miiiint a cukrot. Bár jó eséllyel az a) verzió is szépen fogyna ennyiért.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ööö... lehet, hogy tulajdonképp poén volt?
(180 euróért nagyon elvétve lehetett volna új gépet venni - monitor nélkül valami rém gagyit, talán 2000 körül. És még talán akkor se. Az első gépemet 1996-ban kaptam, akkor volt kerek 210800 Ft - az most bőven több, mint 1 millió lenne, talán inkább 1,3. És ebben már benne volt a 14"-os, XGA-t is tudó Tatung CRT monitor is
.)Amúgy elhiszem, hogy jó egér, meg minden, de 180 euró akkor is rohadt sok pénz egy egérért. Persze ha tennének rá pár Swarovski üvegdarabot, meg ráhímeznék, hogy Kuccsi by Kimkardasián, akkor kerülhetne egyszázezerbe is - már usadollárban persze. Szerintem viszont (igen, szerintem, de jó eséllyel nem csak szerintem) még a fele se kevés pénz egy egérért, teszem hozzá, nem vagyok tizenéves kompetitív gémer, akinél az exoskeleton miatt 15%-kal több lessz a heccsat, a venti miatt 20 ms-el kisebb a ping, és még a 480 Hz-es roggémer monitor is nyer néhány Hz-et - kölcsönadja neki az egér, abban úgyis van bőven. És nem veszik nekem, hanem magamnak (nem) veszem.
Az tök durva amúgy, hogy az utolsó vállalható minőségű billentyű+egér kombó, amit vettem, a Logitech Wave cordless volt, amiben egy MX1100-as egér volt. Ez került 15 ezer Jó Magyar Forintba még vagy 15 éve. Az most nagyjából 30 ezer Ft lenne. És oké, az egyáltalán nem gémer, de akkor is, ennek az egérnek az árából kijönne két és fél olyan, billentyűzettel együtt. Persze abban még RGB LED se volt (bár ebben sincs), meg kerregő se, szóval ez egyértelműen jobb. De amúgy nem a létjogosultságát vitatom, tényleg elég raj, meg biztos jó is, "csak" szerintem túl vastagon, sőt leginkább nagyon vastagon fogott a ceruza.

-
bteebi
veterán
Bőven kapni minőségi billeket ma is, sőt, csak ne a belépő kategóriában nézelődj. (A bill + egér kombók meg a belépőknek is az aja)
30k egy billre ma belépő, ez van. Mondjuk 60-100 között már kapsz olyat amire azt mondod, hogy na ez igen. Egérre is mondjuk 1-2 jól sikerült olcsóbb kínai modellt leszámítva 20-tól indulunk (ami még szintén kínai) és kb. 100ig bezárólag minden van.
Tudom sajnos, de azért köszi a tippet. Akartam már váltani, és 60k alatt tényleg nincs kb. semmi, már ha mechanikus billentyűzetben és viszonylag jó egérben gondolkozol. Se szettben, se nem szettben. A Logitech azóta szinte mindenféle szempontból csalódás. Magyar kiosztás gyakorlatilag nem létezik (persze másnál se), és igen, egy "valamire való" egér 30k fölötti (vs. Logitech cordless desktop mai 15k-ért; nem szép, nem jó, de azért működik). De attól függetlenül a 70-80k akkor is nagyon sok szerintem.
-
Csandi
addikt
(180 euróért nagyon elvétve lehetett volna új gépet venni - monitor nélkül valami rém gagyit, talán 2000 körül. És még talán akkor se. Az első gépemet 1996-ban kaptam, akkor volt kerek 210800 Ft - az most bőven több, mint 1 millió lenne, talán inkább 1,3. És ebben már benne volt a 14"-os, XGA-t is tudó Tatung CRT monitor is
.)Amúgy elhiszem, hogy jó egér, meg minden, de 180 euró akkor is rohadt sok pénz egy egérért. Persze ha tennének rá pár Swarovski üvegdarabot, meg ráhímeznék, hogy Kuccsi by Kimkardasián, akkor kerülhetne egyszázezerbe is - már usadollárban persze. Szerintem viszont (igen, szerintem, de jó eséllyel nem csak szerintem) még a fele se kevés pénz egy egérért, teszem hozzá, nem vagyok tizenéves kompetitív gémer, akinél az exoskeleton miatt 15%-kal több lessz a heccsat, a venti miatt 20 ms-el kisebb a ping, és még a 480 Hz-es roggémer monitor is nyer néhány Hz-et - kölcsönadja neki az egér, abban úgyis van bőven. És nem veszik nekem, hanem magamnak (nem) veszem.
Az tök durva amúgy, hogy az utolsó vállalható minőségű billentyű+egér kombó, amit vettem, a Logitech Wave cordless volt, amiben egy MX1100-as egér volt. Ez került 15 ezer Jó Magyar Forintba még vagy 15 éve. Az most nagyjából 30 ezer Ft lenne. És oké, az egyáltalán nem gémer, de akkor is, ennek az egérnek az árából kijönne két és fél olyan, billentyűzettel együtt. Persze abban még RGB LED se volt (bár ebben sincs), meg kerregő se, szóval ez egyértelműen jobb. De amúgy nem a létjogosultságát vitatom, tényleg elég raj, meg biztos jó is, "csak" szerintem túl vastagon, sőt leginkább nagyon vastagon fogott a ceruza.
Bőven kapni minőségi billeket ma is, sőt, csak ne a belépő kategóriában nézelődj. (A bill + egér kombók meg a belépőknek is az aja)
30k egy billre ma belépő, ez van. Mondjuk 60-100 között már kapsz olyat amire azt mondod, hogy na ez igen. Egérre is mondjuk 1-2 jól sikerült olcsóbb kínai modellt leszámítva 20-tól indulunk (ami még szintén kínai) és kb. 100ig bezárólag minden van.
-
bteebi
veterán
Igen-igen régen volt ennyi egy komplett gép. A gombóc fagyi meg volt 20 forint is. Meg még kevesebb. Doboz cigi 99 forint, valaki?
Amúgy nem tudom, mit csodálkozol, high-end kategóriában manapság egyáltalán nem olyan nehéz 180 euró körüli egereket találni. Általában alternatív, minőségi anyagokból építkeznek (vagy teljesen egyedileg nyomtatott cuccok) + high-end hardvert használnak, és nagyon durván könnyűek (sub 40 gramm). Ez utóbbi itt nincs, viszont van Noctua kollaboráció, az pedig nyilván semmilyen univerzumban nem lesz olcsó.
Plusz jobb helyeken ott a gyártásfejlesztés, ami szintén nem két forint, főleg, ha nem Kínából származik az eszköz. Sokszor beleszól a kis példányszámban és/vagy kis csapat által készülés. Esetleg a mellékelt extrák. Vagy ezek tetszőleges kombinációja. Egy Zaunkoenigtől lehet, hogy ezek szerint letennéd a hajad.
Teljesen kényelmes egy ilyen exoskeleton.
Az SSO2 csapágy nem arról híres, hogy szeretne tönkremenni. Persze ha menet közben egy sárban kacsáztatás után pontytüdős moslékot hány bele az ember, és feltétnek még ráreszeli a talpára kövesedett retket, lehet, hogy azt nem szereti. Ha valaki sík igénytelen, azzal nem lehet mit kezdeni, kár vennie bármiből jót.
Izzadós tenyerűeknek végülis lehet, hogy van valami értelme, mindenesetre én az első kézbevétel után kivenném belőle a ventit.
-
ForRedGlory
félisten
Ez valami rossz vicc.
-
omfgk
veterán
Hát érdekes megoldás az biztos...
El tudom képzelni ,hogy van olyan éghajlat, nem is csak meleg, hanem inkább párás meleg, ahol valódi előnye lesz.
A 73 gramm viszont sok, ventilátor ide vagy oda. Még azzal is úgy a Superlight körül meg kéne állni.
Szóval 60 gramm.Az manapság kb a teteje a skálának. Felette nincs top-top egér.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Károly85
tag
Igen-igen régen volt ennyi egy komplett gép. A gombóc fagyi meg volt 20 forint is. Meg még kevesebb. Doboz cigi 99 forint, valaki?
Amúgy nem tudom, mit csodálkozol, high-end kategóriában manapság egyáltalán nem olyan nehéz 180 euró körüli egereket találni. Általában alternatív, minőségi anyagokból építkeznek (vagy teljesen egyedileg nyomtatott cuccok) + high-end hardvert használnak, és nagyon durván könnyűek (sub 40 gramm). Ez utóbbi itt nincs, viszont van Noctua kollaboráció, az pedig nyilván semmilyen univerzumban nem lesz olcsó.
Plusz jobb helyeken ott a gyártásfejlesztés, ami szintén nem két forint, főleg, ha nem Kínából származik az eszköz. Sokszor beleszól a kis példányszámban és/vagy kis csapat által készülés. Esetleg a mellékelt extrák. Vagy ezek tetszőleges kombinációja. Egy Zaunkoenigtől lehet, hogy ezek szerint letennéd a hajad.
Az SSO2 csapágy nem arról híres, hogy szeretne tönkremenni. Persze ha menet közben egy sárban kacsáztatás után pontytüdős moslékot hány bele az ember, és feltétnek még ráreszeli a talpára kövesedett retket, lehet, hogy azt nem szereti. Ha valaki sík igénytelen, azzal nem lehet mit kezdeni, kár vennie bármiből jót.
Izzadós tenyerűeknek végülis lehet, hogy van valami értelme, mindenesetre én az első kézbevétel után kivenném belőle a ventit.
Rákerestem a Zaunkoenigre, és tényleg történt valami a hajammal.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Reggie0
titán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
ha kiszedem belőle a ventilátort, mennyi grammos lesz?
Ott van a cikkben linkelve az egzakt venti termékoldala. Megnyitod, és a mechanical specifications részből kiolvasod.
10 gramm. Szóval 63 lesz, ami a szénszálas kompozitot is beleszámítva nem valami impresszív. Mondjuk amúgy sem, de így meg pláne.
-
Reggie0
titán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Reggie0
titán
Vajon milyen gyakori lehet az, hogy valakinek nincs penze legkondira, de 180 euros egeret vesz?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
180 euró?? Régen egy komplett gép volt ennyi.
Mitől ilyen rohadt drága egy egér? Azt nem lehet mondani, hogy a sok anyagtól.
Thai szűzlányok vágják ki rajta a lyukakat körömreszelővel, vagy mi?Amúgy nem tudom elképzelni, hogy kényelmes legyen egy ilyen exoszkeleton. A hűtés meg nekem parasztvakításnak tűnik, bár teszem hozzá, nem értek a hűtött egerekhez
. Remélem legalább be quiet! gyártmányú az a kis kerregő benne.
Az amúgy nem lesz az izzadtságtól (meg a köldökszösztől) csapágyas? Mondjuk az izzadtságtól nem, mert ugyebár hűt...Igen-igen régen volt ennyi egy komplett gép. A gombóc fagyi meg volt 20 forint is. Meg még kevesebb. Doboz cigi 99 forint, valaki?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A különbség csak az, hogy amiket te linkeltél, azok kívül-belül az utolsó négyzetmilliméterig ipari hulladékok, a hír tárgya meg top shelf hardver, csak van benne egy venti (de még az is Noctua).

-
ceia
őstag
-
bteebi
veterán
180 euró?? Régen egy komplett gép volt ennyi.
Mitől ilyen rohadt drága egy egér? Azt nem lehet mondani, hogy a sok anyagtól.
Thai szűzlányok vágják ki rajta a lyukakat körömreszelővel, vagy mi?Amúgy nem tudom elképzelni, hogy kényelmes legyen egy ilyen exoszkeleton. A hűtés meg nekem parasztvakításnak tűnik, bár teszem hozzá, nem értek a hűtött egerekhez
. Remélem legalább be quiet! gyártmányú az a kis kerregő benne.
Az amúgy nem lesz az izzadtságtól (meg a köldökszösztől) csapágyas? Mondjuk az izzadtságtól nem, mert ugyebár hűt... -
NandoXXL
őstag
-
NandoXXL
őstag
-
sb
veterán
-
dongettó
tag
-
NandoXXL
őstag
-
Károly85
tag
-
Csandi
addikt
Na ez valoban cringe

Amúgy én használtam sleevet, hogy az izzadt alkarom ne tapadjon az egérpadhoz FPS jatek közben, de ennek nem latom ertelmét. Csak rontja is az egér fogást. -
Fritz Teufel
addikt
-
Csandi
addikt
Gamer
kesztyűAzt hittem én találtam fel, de nem
Az szimulátor kormányhoz van, hogy ne csusszon rajta az izzadt kezed, ahogy a valóságos autóban is.
-
Fritz Teufel
addikt
-
hokuszla
senior tag
télen mi lesz?
-
Csandi
addikt
Ja igen, arra gondoltam

-
Dark Archon
addikt
-
Rayyy
senior tag
-
Csandi
addikt
De igen, többek között ezért is f.szság sztem.
Képeken látszik a venti iránya, kézfejre fújja a levegőt. -
dongettó
tag
-
mpierre
veterán
Akkor nem csak a kézen felhalmozódott mocsok, faggyú és egyebak tárolására alkalmas. De mindezt még fel is tudja dobni! Hogy mik vagynak!
-
NandoXXL
őstag
Az a sok likacs arra van ha gaming közben nincs idő zsepire az orrhoz, fülpiszkálóra a fülhöz, használhatod az újjad, bele lehet kenni a likacsos részbe, és nem jösz ki a ritmusból.
Ha megszárad, csak bekapcsolod most már a belső Noctua ventit, és lefúvatod a cuccost.
-
Pulsar
veterán
"A Pulsar piacra dobta a..." Éééén?

jó ára van azért... egy egérért.... -
mpierre
veterán
Ugyanit izületi problémák kezelésére kaphatóak akciós kuponok.
A likacsos kialakítása amúgy nem azért van, hogy kisebb felületen érintkezzen a felhasználó praclijával? (A tömeg csökkentése mellett.)
-
Rayyy
senior tag
A tenyér nem tud megfázni? Nem prüszkölésre gondolok, hanem artritiszre az ujjtöveknél. Ráfújja a levegőt vagy szívja? Minek kérdezősködök, mikor nem fogok ilyet venni, és nem is annyira érdekel?
-
Fritz Teufel
addikt
Az is érdekes lehet, hogy hányba kerül?

-
Cyberboy42
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy Z Fold8 - útlevél-ellenőrzés
- Peugeot, Citroën topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Androidos tablet topic
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AI-jal gyorsítja a Samsung a chipfejlesztést
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- MacBook Air M3 15 Újszerű/8GB/256ssd/2026.09.08.Apple gar/Akku 100% Eu Bill./p4988
- Apple Watch SE 3 Gen.40mm Használt/2027.06.04.Apple gar/Akku 100% p4987
- Iphone 17 256Gb kék fuggetlen
- Apple Watch 10 46mm 2027.01.01.Apple gar./Akku 100% p4985
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1 hónap gar/Akku 100%/p4984
- Samsung Galaxy S26 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sulikezdésre! Microsoft Surface Laptop 4 AMD Ryzen 4680U 16GB 256GB 2.2K IPS TOUCHSCREEN 1 évgar
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro (WD101PURP) HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix Z270E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Várom már az AIO verziót, hogy egy külön fémborításos tenyérfelületről egyenesen cuppantsa le a bitang kézhőt egy külön kivezetett harisnyás csövön át a 100x100-as radiátor dobozkára. Persze RGB-ben, mert akkor már stílusos hangulat dísz is, ami kellemes hűvösen még a hónaljat is fújhatja.
, majd kiderül a hogy is lesz. Lehet, hogy eddig csak azért nem voltam gamer, mert rosszak voltak a perifériáim.
Hány ezer heccsatot mulasztottam el, te jó ég.
(Amúgy nem, mert béna voltam mindig is.)
. Most viszont - géphalálok miatt - egy bő évtized után újítok, és akkor már tényleg szépet és jót akarok.
Én se mindig értem mindenki poénját, és az enyéimet se értik mindig.

Aqua mouse

: