Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
@tco@
aktív tag
Jól értem, itt egy poszt készült lopásról?
-
Soderes
senior tag
Tavaly.
Tavaly még tőlem is átvették.
De azóta létrejött egy hulladék törvény és a koncessziót 25 évre a MOL nyerte. Azóta mindent is kiszerveztek a MOHU alá. Így a MÉH telepeket is.
Az összes magán telepnek nyilatkozni kellett, hogy aláírja a nyilatkozatot és megmarad a vállalkozás vagy lehúzhatja a rolót.
Meg van szabva mit vehetnek át és mit nem.
Ha jól emlékszem tüntetések is voltak miatta.Amire te gondolsz az a hulladékudvar, ez egy MÉH telep volt.
Nem. Nem hazudtak.
Hárman voltak előttem és senkitől sem vették át.
Visszarakatták velük. Láttam.
És ez Pest megyében volt. -
nemlehet
őstag
Szerintem neked konkrétan hazudtak. A lakossági hulladékudvar köteles az ilyen lomokat is átvenni. Én az ország 2 pontján szoktam járni baranyában és pest megyében. Baranyában rendesen méregetik és vezetik amit leadsz, pest megyében nem méregetnek.
Mind a két helyen meg van adva, hogy mit hova kell tenni. TV-t, régi hifit, nem működő szétrozsdált gázkészüléket, beszáradt festéket, régi növényvédő és permetszereket, bútordarabokat, sittet, csempét, csatorna és bádogaprólékot, pudvás tetőlécet mindent bevettek.
3 vagy 4 nagy doboz régi edényt vittem el nagyszüleim házából tavaly, használhatatlan volt már, lyukas vagy lyukadás közeli állapotban pattogó zománcal fedő nélkül. Nem éri meg javíttatni, nem is nagyon van már aki ilyesmivel fogalkozna. Egy szót nem szóltak, csak mutatták, hogy oda tegyem. -
Erunosta
tag
Én dolgoztam 10+ éve egy tip-top szelektív hulladékudvarban másfél évet mint mérlegkezelő.
Sok finomsággal tértem haza. Hihetetlen micsoda kincseket dobnak ki az emberek.
Akkoriban túl jófiú voltam még így is sokkal több cuccot hagytam ott mint kellett volna, pedig a végére már igen rutinosan belelendültem a "mentésbe". -
gottfriedg87
újonc
Szia!
Ebbe nekem is sikerült belefutni a "MÉH" telepen, de ezeket a hulladékokat (edények, fém hordók...) a helyi hulladékudvarok átveszik lakcímkártyás igazolást követően. A MOHU igencsak megkeverte a dolgokat, de azt kell mondanom, hogy felhasználóként jobban jártunk talán. Végre le tudtam adni nagyszüleim ezer éve tartogatott permetező vegyszereit, régi festékeket, elektronikai hulladékot (korábban csak kenyérpirító méretig voltak hajlandóak átvenni). -
plömplöm
őstag
pont tegnap szedtem össze otthon egy kupacba olyan dolgokat, amiket évek óta kerülgetek, hogy majd egyszer nekiállok és eladogatom párezerért, de be kell lássam, hogy ez kb sosem fog megtörténni. úgyhogy inkább leadom egy hulladékudvarban
("Célszerű legalább 1-2 fillérért felpakolni mindent mondjuk a HardverApróra, hátha valaki eszmei értéket lát az adott dologban, vagy csak éppen kell neki valamire"
vs
"Nagyon kevés ember foglalkozik javítással, helyreállítással. Mindig vesszük az újat, a régi mehet a kukába") -
Soderes
senior tag
Sajnos nincs rá mód és lehetőség.
Itt is tiltva van guberálás.Most már olyan dolgokat sem vesznek vissza, amiket korábban visszavettek.
Elhajtottak a lábasokkal, edényekkel, vödrökkel. Ők már ezeket nem veszik vissza.
De nem csak ők, semelyik hulladék udvar. Meg van tiltva.Kérdeztem mit csináljak vele?
Ültessek bele virágot vagy dobjam a szemetesbe.
Ezekkel lesz tele később erdő, mező.Eszeveszett pocsékló az ember.
-
Szevam
senior tag
-
Szevam
senior tag
Igazából egy tematikus előhulladékudvar kellene. Nagyon sok olyan cucc van, amit nem kéne kidobni, mert másnak jó lenne valamire. Ez a pazarlás, ami folyik elképesztő minden téren.
Egyre drágább minden, és ez csak rosszabb lesz. Célszerű legalább 1-2 fillérért felpakolni mindent mondjuk a HardverApróra, hátha valaki eszmei értéket lát az adott dologban, vagy csak éppen kell neki valamire.
Azt kellene látni, hogy nem minden szemét, de nagyon sokan akik jobb pénzügyi helyzetben vannak könnyebben tartanak szemétnek valamit, ami másnak (aki kedvezőtlenebb pénzügyi helyzetben van) hasznos lehet még. Akár csak egy fél nm2-es fémlemez.
Lomtalanításnál én is meg szoktam nézni hogy ki mit dob ki.... a könyveket szoktam menteni, ha találok fogamra valót, és elbírom.
A másik dolog. Nagyon kevés ember foglalkozik javítással, helyreállítással. Mindig vesszük az újat, a régi mehet a kukába.
-
Urby66
aktív tag
Én már szándékosan nem nézek szét amikor hulladékudvarba megyek, annyi jóság van kidobva, hogy megszakad a szívem.
Jó lenne valami lehetőség, hogy a kidobott hardverekből lehessen csemegézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Külpolitika
- Gitáros topic
- Megújult a PROHARDVER!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Star Trek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2015 - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest