Hirdetés
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pityu89
senior tag
Suliban ilyen gépek voltak 2000-ben. Bár én Pentium procira emlékszem, de az tisztán megvan mennyit játszottunk az ajtóval.
-
-
ohh, soha nem felejtem el az elsőt... AMD DX4-120
...meg a 4 MB ramot hozzá 12000 Ft-ért
-
hege8888
aktív tag
Jó kis írás, köszi az infókat.
A szépségével vitatkoznék, de tény, hogy egy letisztult darab. Az Olivetti M4 szerelhetőségével egyetértek, azok nagyon hülye logika mentén terveződtek.Van egy ilyenem, (sőt, kb laptopban is van valami korabeli hasonló Siemenes Nixdorf, csak nem ugrik be a modelszáma). Az enyém DX2-66-al érkezett, tettem bele AMD 5x86- 133-at, de igazából még nem volt itt bevetve ( https://www.youtube.com/watch?v=sgxfC1lhFA8 ) , na majd jövőre.
Látom szegedi vagy, gyere ki legközelebb. (valószínűleg szeptember eleje-közepe lesz a céldátum) -
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Hú, teljesen egyetértek veled. Ezeket kifehezetten office munkaállomasnak tervezték. Nekem még a kulcsos retesz is megvolt és működött. Amúgy igen betyár lassú volt.
A 2000 eleji gépházak gondolatától is hányingerem van. Sokat szereltem. Vágtak mint a borotva. Ocsmány dizájn, nulla kábelvezetés.
A sulinetes fosadékokat kérlek ne is hozzuk fel. Amikor megkapták sokan linuxal, de rakjak rá windowst. Vérizzadós volt, akkor már bőven XP vel. Talán a végén volt már 7 essel... de jóval később... -
Ugyanígy vagyok ezzel én is.
+ helyem sincs már.Nekünk is hasonló volt a 386SX gépház, de sajnos még egy homályos fényképet sem találok róla, pedig K6/2-ig ebben laktak a gépeim.

Annyi a különbség, hogy az 60 cm széles és normál magas, négyzet alakú volt a fekete előlapja (egymás mellett 1-1 nagy floppy/CD-ROM hellyel, alatta is volt ugyanekkora hely merevlemeznek, de kívülről egyik sem látszott) és piros karos oldalkapcsolós volt.
Régi Gépterem: 386 blogomban is írtam róla és annak több újabb részében is. -
vrob
aktív tag
Jó kis gép, szimpatikus összeállítás a Tseng VGA-val és PS/2 csatlakozókkal. Ha lenne rá pénzem és el is tudnék menni érte tutira megvenném

Nekem megmaradt még ezelőttről (az emlékeimben), a 90-es évek elejéről egy 286-os is ami jól nézett ki. Sajnos csak homályos képem van róla.
A neten nem nagyon találok hasonlót sem. Magyar cégeknél láttam ilyeneket, lehet hogy ez magyar design lehetett, vagy csak nálunk forgalmazták? A nagy fekete előlapon keresztül világított a frekvencia kijelzés és asszem az egyéb ledek is.
-
válasz
WhrlpoolMind
üzenetére
...egy sima ISA és egy VLB csatlakozóból állt.
Pontosan!
Ez volt az alap felállás. Az ISA nélküli VLB igényelt extra BIOS-t..
Viszont a PCI + VLB ritka volt. A mai napig nem elterjedt a PCI Cache.
Nincs szükség rá. -
-
-
Ja, én az IBM-hez hasonlítottam. #5
486-os toronyház ez egész jól nézett ki: [kép]
AMD 5x86 (486) konfiguráció - Deja Vu hirdetésemben amint írtam
ez egy masszív és dög nehéz álló ház. (A gép amúgy sikeresen befogadó barátra talált.) -
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
A 90-es évek 486-os toronyházai is hülyén néztek ki. A fekvő 386-ok is a nyitható tetejükkel. Mindegy, mindről ordított, hogy műanyag meg lemez

@sidi : Szerintem az a ház se rondább vagy szebb ennél

De akkor már tényleg az Olivetti 286-osai a kis fekvő házban néztek ki valahogyan. -
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Egyetértek. Samsung Deskmaster 386s/20n gépet koreaiak tervezték,
nem is olyan szép, de korabeli monitor alatt még tűrhető volt. [kép] -
Kisgépkezelő
senior tag
Szerintem ez kifejezetten jól nézett ki. Látszott, hogy ezt még az asztal tetejére szánták és fehér emberek tervezték fehér embereknek. Szerintem az ezredforduló környékén a korai olcsó ATX-es tornyok (Sulinet korszak) többségének sokkal bántóbb dizájnja volt. A legalja meg talán a 2000-es évek közepének az olcsó gamer házai voltak. A szemem kifolyik ha meglátok egy ilyet.

-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Létezett VLB-s változata is. Azon a riser egy sima ISA és egy VLB csatlakozóból állt. Ilyenem is volt, és az még nem volt soft-offos.
Az AUX 5V 0,02A-es, ez 100 mW, ennél szerintem többet eszik egy ET4000-es. Ez az ág a V_SB az ATX nevezéktanában. Azért nem több az ág terhelhetősége, mert nincs WOL meg felébresztés billentyűzetről.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
A PSU aux 5V kimenete vélhetően a VLB VGA kártya energia ellátását szolgálta ki.
Maga a PSU, na igen. A hiba önmagáért beszél.
5V 20mA... ez a standby táp. -
Köszönöm mindannyiótoknak!
-
Azért néhány dolgot helyre kell tenni.
Ez egy VLB támogatású alaplap. Vesa Local Bus támogatású VGA kerülhetett a foglalatba. Ehhez az alaplapi BIOS-nak ISA busz nélkül is fel kellett ismernie a VGA kártyát.
Ebben a fejlettségi szintben már a PCI busz volt a VGA elterjedt kapcsolata. DE.
A processzor 486 kompatibilis volt, de lassú. Ennek a kompenzálására használták el a PCI foglalatot extra cache funkciónak.
A PSU aux 5V kimenete vélhetően a VLB VGA kártya energia ellátását szolgálta ki.
Maga a PSU, na igen. A hiba önmagáért beszél.Magát a gépet munkaállomás céljára tervezhették.
A történet végét a FuSi korszak jelentette.2019-ben a Siemens kivonult a Fujitsuval közös vállalatból. A történet vége után a Fujitsu kivonult Európából. A közös cég gyakorlatilag hulladékkal öntötte le Európát.
A gép valóban érdekes. Magyarországon nem volt elterjedt magán felhasználásra.
-
Nekem volt ilyenem
486 DX 66 volt 48MB rammal, win 95 el jól ment. A 98 at nem.bírta. -
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Nemtom. Valahogyan abból a korszakból nekem nem maradtak meg jól kinéző eszközök
90-es évek vége felé olvastam valamiben, hogy egy kiállításon bemutattak színes PC házakat is...
-
Rengeteg BIOS-ban látok soft-off lehetőséget, de támogató gépet/tápot még sosem láttam
Amúgy hogy szép, ez relatív. Nem is nagyon tudnék akkoriból mondani igazán szép PC házat. De legalább nem ronda

-
PSti
tag
Szép munka, gratulálok!
-
totron
addikt
[link] <3 Ha már szépség.
-
Köszönöm, egy élmény volt olvasni, remek bemutató lett,
tápegység javítása is plusz pont, még ha egyszerű is volt, de megmentetted a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRockB450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 SUPER 8GB GameMax Aero Mini 700W
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3957, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest