Hirdetés

2019. október 17., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) _gerisoft_


_gerisoft_
(tag)

Sziasztok!

Bekapcsolás utána win indulásakor hibát észlelt a 2. vinyómon. Ez egy 200GB-os Maxtor. Az indextábla megsérült. Elkezdett őrülten törölni belőle bejegyzéseket. Urrá lett rajtam a para, ezért leállítottam. Windowsban látom, hogy sok adatom eltűnt. Következő bootoláskor lefut a hibajavító. Eredmény: 8GB-nyi adat össze vissza a found.000 könyvtárban. Örültem, mert sok mindent visszaállított. Következő nap bootolás után más csak egy formázatlan ''Helyi lemez''-nek látta a win, nulla adattal rajta. :((
Van vmi reményem, esélyem, hogy visszakapjak akár 1 megát is a 80GB elveszett adatomból?

A többi forumtéma olvasása folyamatban van..

[Szerkesztve]

''Két dolog biztos: a halál és az adatvesztés. Szerinted most melyik volt?''

(#2) <Adamsky> válasza _gerisoft_ (#1) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

A remény hal meg utoljára! (boccs :B )
Ha végigfutottad a témához kapcsolódó topic-okat, akkor már
bizonyára olvastad, hogy ilyen esetben különböző ''rescue'' progikkal
lehet próbálkozni: EasyRecovery, GetDataBack stb.
Sajna nincs más kiút... :(

Szurkolok, hogy összejöjjön. Ha sikerült valamit megmenteni, akkor
okulásképp feltétlen írd ide lécci a mentés ''folyamatát''.

(#3) _gerisoft_ válasza <Adamsky> (#2) üzenetére


_gerisoft_
(tag)

Nos, vannak fejlemények. 2 progival is próbálkoztam.. a GetDataback-kal és a Easy Recovery-vel. Mint már említettem kb 100GB adatom tűnt el, általam fel nem fogható módon. A GetDataBack képes volt 12GB-ot visszahozni nekem, ezt szépen kimentettem és működnek is. A másik szinte csak szemetet volt képes visszahozni. Ez a fájlokat kiterjesztésük szerint gyűjtötte könyvtárakba... de hogy minek? Ugyanis én nekiálltam szortírozni a fájlokat, de ez maga volt a reménytelenség és nem is jutottam semmire. Egyedül az mp3-ak voltak használhatók, de ezeket is filexxx.mp3 kiterjesztéssel hozta vissza, így hagytam őket a francba. Több giga mp3-at szortírozzon, akinek 2 anyja van! Amit az Easy Recovery visszaállítótt az volt a teljes összevisszaság. Nem ért semmit.

Hossza gondolkodás után felosztottam a vinyót 5 partícióra, megformáztam őket, és úgy néz ki működnek. A partícionálás előtt még le akartam futtatni a powermax-ot, de a progi újraindítás->floppyról való bootolás->futtatás után kilép magától a progiból, amikor F8-at nyomok (ezt a 'folytatáshoz' kéri). Így hát nem tudtam leellenőrizni, így csak reménykedem, hogy nincs baja a vinyómnak...

''Két dolog biztos: a halál és az adatvesztés. Szerinted most melyik volt?''

(#4) Danecay


Danecay
(senior tag)

!!!Segitség!!!
Hi mindenkinek. Van egy hatalmas problémám. Először is leírnám a főbb hardwareimet: Abit NF7 v2.0, AMD 1800+, 2X 256 MB Samsung PC300, Ati Radeon 9500, Maxtor 40GB 7200 rpm ATA 133, Samsung 160GB 7200 rpm.
A Windows XP egy a szokottnál lassab feljövetele után újraindítottam a számítógépet amikor megtörtént a gond. Újraindulás után már nem jött fel az OP-rendszer, a gép folyamatosan újraindult. A Win XP konzolja alól próbáltam külömböző visszaállítási és javítási lehetőségeket, mint pl. chkdsk, fixboot, fixmbr, stb. valamint próbáltam az utolsó helyesen működő rendszer elindítását de sajnos nem jártam sikerrel. Ja egyébként az oprendszer a 40GB-os Maxtoron volt, ami természetesen 1. IDE kábelen, masterre jumperolva volt bekötve, a 160BG-os pedig slave-re. Ezek után. Egy másik winchwsterre telepítettem egy oprendszert és PQ magic-et is. A 40-es Maxtort bekötöttem slave-re és megnéztem PQ magic alatt, és az egyébként 4 partícióra osztott lemezterületet már egyként látta a progi és nem volt elérhető. Már nrm tudtam mit kitalálni így aktív partícióvá tettem az ősszefüggő lemezterületet és NTFS fájlrendszert választottam (előtte FAT32 volt. Viszzatettem masternek és löktem rá egy XP-t. Chipset és videókártya drivet telepítések után újraindítottam a gépet és ismet az úraindulós problémával szembesültem. Ez után következett egy mélyformázás, partíció létrehozás (NTFS) oprendszer és egyéb szoftverek telepítése, és most megy a gép. Túltettem magym a 40GB-os adatveszteségen és rászurtam a gépre a 160GB-s winchestert is ami gondoltam megmaradt épségben. Na itt ért a meglepetés. A helyzet hasonl mint 40-esnél. A vinyót nem is látni, csk a windows lemezkezelése alól ill PQ Magic alól. Ez egyébként 3 partícióra volt osztva (NTFS)de mostmár ez is egyé vált és nem elérhető. A PQ Magic azt írja rá, hogy UNALLOCATED. Próbáltam a az UNDELETE lehetőséget, el is kezdi csinálni de kis idő mulva hibaüzenetet kapok.
Mi a jó élettől történhetett ez a dolog? de ami még fontosabb HOGYAN TUDNÁM VISSZAÁLLÍTANI A VINYÓT, ÚGY HOGY AZ ADATOK IS AMIK RAJTA VANNAK ELÉRHETŐEK LEGYENEK, VAGY HOGYAN TUDNÁM LEMENTENI RÓLA AZ ADATOKAT?, mert ugye ezek fizikailag még rajtavannak a vinyón.

UI: elolvastamaz előző hozzászólásokat és reménykedem, de valami konkrét tanácsna örülnék.

(#5) _gerisoft_ válasza Danecay (#4) üzenetére


_gerisoft_
(tag)

Konkrét tanács: ha nem sikerült visszakapni az adatokat a fent említett progikkal és nagyon fontosak neked az adataid, akkor keress meg vkit, aki ezzel foglalkozik..

''Két dolog biztos: a halál és az adatvesztés. Szerinted most melyik volt?''

(#6) behappy válasza _gerisoft_ (#1) üzenetére


behappy
(aktív tag)

nekem már 2 ilyen 200as vinyoval is volt ugyanez a gondom, hazaszállitás után elvesztettem mindent, nem fogod tudni visszahozni....át tudom érezni milyen...400giga dvd-m veszett el akkor.. :(

(#7) _Volkovy_


_Volkovy_
(nagyúr)

Emberek vegyetek Maxtort :(

(#8) _Volkovy_ válasza _gerisoft_ (#1) üzenetére


_Volkovy_
(nagyúr)

Találó az aláírásod :D

(#9) _gerisoft_ válasza behappy (#6) üzenetére


_gerisoft_
(tag)

És mi lett a sorsa a 2 vinyónak?

''Két dolog biztos: a halál és az adatvesztés. Szerinted most melyik volt?''

(#10) xcbiker


xcbiker
(addikt)

ha valamelyikőtöknek akad rossz 5gb feletti hdd akkor szóljatok!
adatmentéssel is foglalatoskodom :P

Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#11) demagóg válasza xcbiker (#10) üzenetére


demagóg
(aktív tag)

Na ez a hozzászólásod is sokat segít a topic nyitóján. Ha csak foglalatoskodsz az adatmentéssel is, akkor inkább ne ajánlgasd magad. Még ingyen se. (Remélem, ingyen akartál segíteni.) Sajnos túl sok a magát adatmentőnek kinevező kontár, akik után már valóban nem lehet adatot menteni. Ha csak szerény voltál és valójában adatmentő szakember vagy, akkor bocs. Az ingyenes, segítő tanácsaidra viszont akkor is kiváncsiak lennénk.

-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

(#12) xcbiker válasza demagóg (#11) üzenetére


xcbiker
(addikt)

valóban adatmentő vagyok.
de sajnos a mentések nem olcsóak, de még mindig nem KÜRT.
pár kollégával együtt csináljuk.
mindenféle hibával elszállt vinyót vállalunk.

Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#13) Goose-T válasza _gerisoft_ (#1) üzenetére


Goose-T
(veterán)

Egy haveromnak pont ugyanez a problémája volt. Rosszul tetted, hogy elkezdted adatmentô progikkal buzerálni. Nála is formázatlan lemeznek látta a végén a Maxtor vinyót a Windows. Egy egyszerü alaplapi BIOS-frissítés tökéletesen megoldotta a problémát. Azóta nincs baj vele. Minden adat megvolt rajta. Ti meg itt szidjátok a Maxtort, holott ti vagytok a... :( Ha ezt próbáltátok, akkor ne vegyétek magatokra.

Banyóhoz: https://gsfanatic.com/hu/hirdetes/479788/elado-korg-basszusgitar-multieffekt

(#14) _gerisoft_ válasza Goose-T (#13) üzenetére


_gerisoft_
(tag)

Jó, persze. Minek frissítsem a bioszom, amikor a romlás előtt minden jól működött, egyébként meg pár hónapja frissítettem, úgyhogy nem lehet mondhatni, hogy régi lett volna. Ettől függetlenül lehet igazad, de nem fogok várni míg megír nekem az ABIT egy új és az enyémnél frissebb BIOS-t. Egyébként érdekes volt, mert LAN partyn jöttek elő a problémák. Mivel házigazda voltam, így nem a úton sérül meg a vinyó. Amikor kikapcsoltam a gépet és vissza, akkor azok a könyvtárak sérültek láthatóan, amiket megosztottam a többieknek.. de sajnos a 'repedésből szakadék' lett :((

[Szerkesztve]

''Két dolog biztos: a halál és az adatvesztés. Szerinted most melyik volt?''

(#15) xcbiker


xcbiker
(addikt)

na megoldódott már?

nem lehet hogy valami vírust kaptál be a LAN-on?

[Szerkesztve]

Notebook Javítás, BGA chip csere. - Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#16) Goose-T válasza _gerisoft_ (#14) üzenetére


Goose-T
(veterán)

Nála is jól müködött több héten át.

Banyóhoz: https://gsfanatic.com/hu/hirdetes/479788/elado-korg-basszusgitar-multieffekt

(#17) Danecay válasza Goose-T (#13) üzenetére


Danecay
(senior tag)

Hát tettem én is új alaplapi BIOST de a helyzet változatlan. Cak azért idegesít a dolog mert én úgy gondolom, hogy rajta kell, hogy legyen a vinyón az összes adat mert sem törölve, sem formázva nem lettek, és a vinyó sem hibás. Sajnos egyik progi futtatása sem hozott eredményt, ma próbáltam az EASY RECOVERY újabb verziójával is de amikor a DATA RECOVERY lehetőségek közül kiválasztok egyet akkor a progi kilép asztalra.Persz nem vásároltam meg 400 $-ért. Ahoz hogy adatot nyerjek vissza, aktív partícióvá kell alakítani a vinyót vagy maradhat úgy Allocated ? Segítsetek!!!
Köszi!

(#18) hogyi


hogyi
(csendes tag)

Sziasztok. Van egy ABIT TH7II-RAID alaplapom, és múlt héten vettem egy 160 GB Maxtor vinyót. Rákötöttem a RAID vezérlőre, viszont az első leformázás után a rámásolt 60 GB adatból 15 GB elveszett úgy, hogy a fájlok eltüntek, de a lemezterületet továbbra is elfoglalta. Azt hittem , hogy egy egyszerű BIOS upgrade segít (felraktam a 2003.10.14-es biost, ami támogatja a RAID-en a 136GB-nál nagyobb merevelmezeket is + a legújabb RAID drivert), majd 2 db 80-as partíciót hoztam létre. Leformáztam, és úgy tűnt, hogy tökéletesen működik, de ma megint azt tapasztaltam, hogy egyik újraindítás után megint jött a scandisk, és elvitte pár GB adatomat. Amúgy Windows XP-t használok SP1-el. Ha valaki tud megoldást, örömmel várom.

Köszönettel
hogyi

(#19) _gerisoft_ válasza xcbiker (#15) üzenetére


_gerisoft_
(tag)

Lefuttattam a Norton Antivirus 2004-et (folyamatosan frissítve van), de nem jelzett, így nem hiszem, hogy vírus lett volna. A többieknél sem volt vírus, megnéztük.

''Két dolog biztos: a halál és az adatvesztés. Szerinted most melyik volt?''

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.