Hirdetés
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- janacsi: Kasztrendszer?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stitch
őstag
Hello!
Milyen jó, hogy megtaláltad ezt a topicot..mégiscsak egyszerűbb, mint levelezni.
350d-re váltva szerintem lesz bajod a szemmel történő élesítéssel. Sajnos a gép keresője kicsi és sötét, törőéket is el lehet felejteni..nem azt mondom, hogy lehetetlen de szerintem nem lehet minden esetben biztosra menni.
Egyébként a sorozatszámot megnézted már? Itthon találkoztál már Zuiko 24/2-essel? Bár lehet, hogy nem tudnám megvenni.. -
sabeur
csendes tag
Ezt ismerem ezt a lencsét, méregdrága, de annyival nem jobb mint az árkülönbség
Én magam nem fotóztam vele, de beszéltem olyan emberekkel, akiknek van ilyen... volt egyszer egy leharcolt darab nevetséges 80Eur-ért ment el gondolkoztam, hogy megveszem
de mégis letettem róla. Ezzel kapcsolatban hallottam azt, hogy azért nem 50-esre gyártották, hanem 55-re, de ez igaz sok más gyártmányra is, mert az extrém nagy fényerő volt az elsődleges szempont, és
55-ösre sikeredett...
Ha jól emlékszek 2/58-as Heliossal is valami hasonló volt
Ha van egy fiatal 1,4/50-ed szép állapotba az símán kárpótol, főleg ha a sorozatszáma 1millió fölötti, mondjuk nagyon szép állapotban van a kicsike kép alapján
Mondjuk a Zuikóéknál volt ez az ''agylövés'', hogy azt hiszem ''elvből'' nem csináltak sokfajta átmérőt, más gyártónál ezt nem tapasztaltam, így fordulhat elő, hogy a nagylátótól, egészen a 100/2,8-on azt hiszem még a 135/3,5 is 49mm-es szűrőmenete van, a teléknél, még van egy méret azt hiszem az 58-as, és van még egy a 180/2 de ez már nem a ''földi'' kategóriába sorolható darab... -
sabeur
csendes tag
Helló
Olvasgattam a forumodat, és igazat kell adnom. Nekem is van pár Zuiko-m, bár én eddig csak OM-es Olympus vázon használtam őket, de nagyon becsületes darabok. A 1,8/50 és 1,4/50 bűbájos két objektív, olyan magas szinvonalú alap fix objektívok, hogy a magasabban kvalifikált lencsékkel, simán köszönö viszonyban vannak, nem találtam jobbnak az 1,4/50-es Zeiss.et sem, és a Minolta MD is csak érzetben volt más. A méltán hírás Takumar is ez a kategória... Ezeknél nincs jobb, a professionális technika 25-30 évvel ezelőtt is az volt...
Van egyfajta finom tónus élmény ami megmagyarázhatatlan hatással van rám, a rajzosság, a tűéles fókuszpont, és a kezdő fényerőn az életlenedési körök mesebeli világot adnak vissza, Én az 1,7/50-es Minolta MD-t hagytam cserbe az 1,4/50-es Zuiko-ért...
Én most tervezem, hogy beújítok egy 350D-t, egész baráti árban meg lehet venni, van egy OM/Eos átalakítóm, a 33-ason hasznbálom, de nem az igazi valami, a fénymérés, néhól 4-5 Fé-el alúl akarja exponálni a filmet... ezzel kapcsolatban majd lehet lesznek kérdéseim, ééés olvastam az emulátoros dolgot, nekekem nem okoz gondot szemre élesre állítani, bár én alig használtam idáig AF-es gépet...
További szép napot !
Fecó -
Stitch
őstag
perempe, Jinxx, pilóta: majd írjatok ám beszálmolót az obikról, meg jöhetnek a szebbnél szebb képek!
-
Jinxx
senior tag
Ma elvileg veszek egy 135/2.8as m42es obit és hozzá közgyűrűsort. Van már állvány is, szóval jövő héten jövök képekkel, remélem. Addig is jó fényeket mindenkinek!
-
Stitch
őstag
Teljes méretű (~2MB), Olympus Zuiko 24mm/F2.8 nyitott rekesszel készült kép: [link]. RAW-ból konvertálva, minden alap beállításon.
-
Érdekel valakit egy Minolta MD 50mm 1:1.4-es manuál obi?
Még akkor vettem ebayről, amikor úgy volt, hogy minoltám lesz, de nem lett az
6 ezer pénzért megválnék tőle. Sérülés nem látszik rajta, a frontlencse és a vége is makulátlan. A rekeszgyűrű és a fókusz is szépen jár. Kipróbálást azért javaslok, mert csak fordítva berakva makróztam vele Oly-n. -
Stitch
őstag
Aha, értem. Az E-1-en hogyan tudsz OM objektíveket használni? OM / 4/3 átalakítóval? (már ha van ilyen egyáltalán
) Fénymérés, élességjelzés megy? Egyébként teszt szerint már nyitott rekesznél is hasonlóan rajzol a leendő teléd, mint f5,6-on és f8-on. Belinkelhetnél majd egy-két teljes méretű képet, kíváncsi vagyok hogyan rajzol.
-
Kérdeztél a másik topicban:
Tyűű appám..sokáig szerettem volna egy olyat..maradt egy OM végű Tokina 300-as f5,5-ös fényerővel. Nézz már be ide: [link] és ha lehet, ott válaszolj ezekre a kérdésekre: DSLR-en használod? Van más Zuiko (OM végű lencséd) is?
E-1-en használom majd, ha megjön(holnap postázza a srác, mert ma presidents day van amcsiknál)
Ez lesz az első OM obim.
Egyébként 14-45, 40-150, 50macro a készlet.
Ha beválik az OM, akkor mindenképp tervbe van véve az 55 f1.2 is
Új hozzászólás Aktív témák
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Canon EF-S 55-250mm IS STM objektív
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest