Hirdetés

2021. április 22., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Krisz7174


Krisz7174
újonc

Sziasztok, segítségre lenne szükségem. :( 3 hete magas a pingem minden játékban (120-150ms) Előtte sose volt ilyen problémám, átlagosan 20-30 volt. Érdekes tény, hogy este 11, illetve éjfél után már vissza áll 30-ra. Egészen dél környékéig. Utána egésznap magas. Végeztem teljes router resit, lecsatlakoztattunk mindent a routerről de napközben akkor is magas volt. Speedtest/sávszélességen jó értéket mutat mindig. Arra lettem figyelmes, hogy a routerem különböző hibaüzeneteket ír. A leggyakoribb a "SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM". Keresgéltem a neten ezzel kapcsolatban, ezt az üzenetet a coax kábel okozhatja. Felvettem a kapcsolatot a szolgáltatóval, azt mondták egy egyszerű router csere megoldhatja de kétlem. Ki lett próbálva egy másikkal is. Nem tudom mennyire játszhat közre, de volt egy teljes ajtókeret csere. Fölötte megy el a coax kábel. Ha bárkinek lenne valami tippje, vagy tud pontosan erről a bizonyos hibaüzenetről, akkor nagyon sokat segítene. Köszönöm, ha végig olvastad.

(#2) kabelmania27 válasza Krisz7174 (#1) üzenetére


kabelmania27
nagyúr

Üdv!
Meg kellene írnod, hogy melyik szolgáltatónál van az előfizetésed és milyenek a modem jelszint értékek. Amennyiben van a szolgáltatódnak topikja ott is felteheted a kérdést.

(#3) Krisz7174


Krisz7174
újonc

Üdv! Flipnél vagyok előfizető. A modem jelszint érték pontosan mit jelent? Ha az erősségére gondolsz, akkor az kiváló.

(#4) kabelmania27 válasza Krisz7174 (#3) üzenetére


kabelmania27
nagyúr

Modem oldalán a docsis jelszint értékeket kellene megnézni.
Amennyiben van a koax kábelen bekötve osztót és nem nézel dvb-c csatornákat kilehet venni, hogy javuljanak a modemértékek, Flip-el kapcsolatban IDE tudsz írni.

(#5) mlinus


mlinus
őstag

A flip a telekom hálózatát használja. Ha külföldi szervereken játszol, akkor érdemes tudnod, hogy bizonyos irányokba nagyon le van terhelve a telekom által használt peering, erről a telekom fórumon már egy ideje sokan panaszkodnak [link]

Ha magyar szervereken is ilyen magas a ping akkor nem szóltam. - Akkor lehet valami helyi probléma lesz.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.