Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65551) w333 válasza Richard! (#65549) üzenetére


w333
félisten

Az szép ... annyiból vásárol 3 ugyanolyan autót :)

Szerintem jobban jár ha meglátogat egy bontót !

Nem véletlenül ilyen olcsók ezek, hogy merészel valaki ilyet venni ? :B

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#65552) Bögre válasza focvis (#65544) üzenetére


Bögre
aktív tag

Le vagyok tiltva róla, fekete és három ajtós. :(

(#65553) Mágus2 válasza Tsebacsi (#65537) üzenetére


Mágus2
Közösségépítő

Én csak ezt az olajos dsg-t venném. Sokkal tartósabb, mint az új.

(#65554) lenko válasza rbalint88 (#65535) üzenetére


lenko
aktív tag

Ki lehet cserélni hibátlan bontott nem bőrre is, biztos van aki elcserélni 1 az 1ben, nem egy nagy kaland...
Ja igen aki veszi nincs ilyenre idő, akkor strorno. :DDD Marad az opel, egyszerű megoldás, ha neki megéri azt a 1,5M-t akkor hajrá, egy ilyen oktáv amortizációjával szemben.

[ Szerkesztve ]

Az embereknek fáj az igazság!

(#65555) barnam_ válasza Richard! (#65539) üzenetére


barnam_
nagyúr

Részemről off, 13.-ra szabadságot kértem, 12.-én már húzok is el Pestről :))

(#65556) Qru válasza Magnum_ (#65536) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az az de az alól is kihúzhatták volna magukat ha akarják mert nem az ő nevünk alatt ment a dolog. Tehát csak annyi lett volna, hogy közlik, hogy IJB.

Tsebacsi: Hát előbb vennék régi DSG-t mint az olcsósított szárazkuplungos újat.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#65557) #94529552 válasza -v- (#65550) üzenetére


#94529552
törölt tag

Tán az ügyvédje vagy :W ? A becsületest se indokolja semmi, vagy tévedek? De már többször ki lett itt tárgyalva, és eddig még nem dicsérte senki.

(#65558) Qru


Qru
MODERÁTOR

Mindenki nyugodjon meg, megjött a szajré: kép

#nincsbennetarcsi

(#65559) kovacsroli válasza Qru (#65558) üzenetére


kovacsroli
senior tag

:K

Magad cseréled?

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#65560) Magnum_ válasza Qru (#65556) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Mondjuk ok pont meg is erdemeltek a torodest.
Emlekszem, mi para volt, amikor jott a level :D

Olaj: kisrevizio ;]

Kovacsroli: majd egyutt a parkoloban :D

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#65561) gzbotii válasza Qru (#65558) üzenetére


gzbotii
veterán

[link] :P
Hétvégén kerülnek bele

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#65562) Qru válasza kovacsroli (#65559) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Neeem, pék szerelő csak így olcsóbban kijövök.

Saint: Ne is mondd, rémálmomban se jöjjön elő...

mod:

gzbotii: Szintén zenész?! :))

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#65563) K Norbi válasza Qru (#65558) üzenetére


K Norbi
addikt

Jó cucc :D

(#65564) gzbotii válasza Qru (#65562) üzenetére


gzbotii
veterán

#csakminosegicucc
:D
Igazából ha vannak annyira jók, mint a ahogy mondják, akkor megéri. Nem sokkal drágább mint egy átlagos. Kb 1000-1500Ft különbség, egy évben egyszer nem ver földhöz.

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#65566) Magnum_ válasza Qru (#65565) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Kifelejtetted, hogy #mertacastrolszar

:O

I humbly and respectfully decline™

(#65567) Qru válasza Magnum_ (#65566) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Áá, a Fűnyíróba évekig azt öntöttem. Mondjuk autóba nem való az tény... ;] :DDD

mod:

gzbotii: Nekem újkora óta ez megy a nagyobbik vasba, eddig bevált. :K

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#65568) F_Zolee válasza kisza25 (#65438) üzenetére


F_Zolee
veterán

Na már ezzel kapcsolatban annyi kommentet olvastam az előzőleg linkelt oldalakon, hogy abból aztán ki tud igazodni az ember. Ha rendőrségnek adják át az ügyet az vajon mit takarhat továbbiakban?

[ Szerkesztve ]

(#65569) Richard! válasza Qru (#65565) üzenetére


Richard!
addikt

És mi van azokkal, akik már befizették? :F

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#65570) Qru válasza F_Zolee (#65414) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

A kollégám is benézte, bementem megnézni vele a felvételt és valóban ott van egy balra kanyarodni tilos tábla (sőt még az is ki volt táblázva, hogy kamerával megfigyelt terület) ő meg bőgázzal kanyarodott ki balra.
Sajnos jogos a bünti. :(

mod:

richie900812: Nincs visszaható hatály, tehát azok így jártak.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#65571) szentkuti11


szentkuti11
addikt

Na srácok, hazaértem, szóval akit érdekel a sztorim a Becsületesnepperrel, az olvasson tovább, akit nem, az nyugodtan ignorálja a hozzászólást, új Opel és Merci témában ezúttal sajnos nem tudok okosat mondani, szóval inkább hallgatok.
Mielőtt elkezdem a konkrét eset ismertetését, szeretném megjegyezni, hogy szakmailag abszolút felkészült embernek tartom Istvánt, olvastam minden publikációját a Totalcaron, kimondottan kedvelem az Égéstérben, és összességében biztos vagyok benne, hogy igazi kereskedőnek való alkat. Ettől függetlenül nem tartom különbnek a többinél az alapján, ahogy ügyfélként kezelt.

Történt az úgy, hogy nagyjából egy éve autó nélkül maradtam, ekkoriban kezdtem ismerkedni az E36-okkal, mivel jó tapasztalataim voltak a bajor márkával és egyébként is bejön a típus. Aki ismeri a(z el)használt BMW-k piacát, az tudja, hogy milyen állapotúak futnak belőlük az utakon, illetve még inkább eladósorban. Ettől függetlenül biztos voltam benne, hogy találok jót, ezt pedig két dolognak tudtam be: egyrészt nem érdekelt, milyen motorral veszem meg, ha az megbízható és jó állapotú, másrészt pedig nem sajnáltam a kínálat krémjéből válogatni, igyekeztem a 150 eurós, éppen berendszámozott osztrák darabokat elkerülni. A dízelt alapvetően kerültem, viszont jókat olvastam a 18tds-ről, és nagyon biztos voltam benne, hogy ha valamire a Becsületesnepper azt mondja, hogy ritka szép állapotban van és teljesen rozsdamentes, akkor az megfelel a valóságnak, illetve megéri azt a felárat, amit István kér érte. Csak miheztartás végett: még aznap vettem ugyanilyen autót 400 000 forintért, nagyon jó állapotban, gyári fényezéssel, kevesebb kilometerrel, jóllehet benzinmotorral. Ez akkoriban nagyjából az átlagár volt, 500k-ért már simán beleféregettek tds-ek, szóval körülbelül 200k-val a derékhad fölött volt hirdetve. Készítettem képernyőfotót is!

Felhívtam egy pénteki délelőttön, ő vette fel, természetesen udvariasan kérdeztem rá a legfontosabb dolgokra, nem volt túl bőbeszédű, viszont mindenre bizalomgerjesztően válaszolt, ekkor még teljesen biztos voltam benne, hogy minden rendben van. Utólag egyébként nevetek magamon, ekkor még egyértelműen nem voltam E36-expert, simán kiszúrhattam volna az after-market lámpákat és hűtőmaszkot és a gyáritól eltérő árnyalatot, talán ebben bízott, amikor félrevezetett? Mindegy! Időpontot egyeztettem vele kora délutánra, ehhez képest körülbelül fél órát megcsúsztunk a városi forgalom sanyarú viszonyai miatt, így őt akkor már nem találtuk ott, néhány perc lézengés az elhagyatott telepen, és megjelent a nepper úr fiatal kollegája, aki hozott nekünk egy kulcsot, hogy meg tudjuk nézni az autót.
Azt hittem, hogy elsírom magam. Félre ne értsen senki, egy 243 000 km-t futott, közel 17 éves autótól nem vártam, hogy tökéletes állapotban legyen, de ez a Compact olyan messze volt a hirdetésben említett ritka széptől, mint dobostorta az ütőtől. Nem vagyok egy fényezés-guru, tehát ha én azt mondom, hogy egy narancsos fényezés zavar, akkor az nagyon narancsos, rétegmérőt persze nem kaptunk hozzá, saját mágnessel tudtam csak nézegetni, amennyire lehetőségem engedte, de teljesen egyértelmű volt, hogy se nem gyári, se nem minőségi fény került rá. Kinyitottuk a kocsit, bent többé-kevésbé rendben voltak a dolgok, azt mondom, hogy állapotának és korának megfelelő, kis cigiszag rémlik, de még bőven kitakarítható-kiszellőztethető mennyiségben.

Nagy levegő, nézzük körbe még egyszer: sárvédőíveken itt-ott indul a rozsda, küszöb még úgymond elmegy (nem rozsdamentes, de elmegy), a tetőn ellenben csúnya karcok, a műanyag-fülek egy része letörve, nem passzol tökéletesen az utólagos első lámpa, és hátra még nem is láttunk eleget, mert úgy állt a kocsi. Beindíthatjuk? Persze! Akksi elő, kicsit lassan kezdte el tekerni, kettőt köhögött, aztán simán beindult, két mellékzöngével: egyrészt háromféle hibát villogott ki a karácsonyfa a műszerfalon, másrészt tolt maga mögé egy nem elhanyagolható korompamacsot. Kérdeztem, hogy régóta áll-e, mert akkor ez utóbbi nyilván nem feltétlenül végzetes, a reakció igenlő volt, a próbakörre való rákérdezés azonban egyből elutasító hangnemet hozott magával. Nem , semmiképpen. És miért?

Figyelem! Próbaút egyféleképpen lehetséges: ha István úr a telephelyen van és megegyezett az árról a vevőjelölttel, addig egy métert sem. Tehát ha érdekelt volna a kocsi, akkor vagy helyben kifizethetem és akármilyen egyéb baj után mehetek a fenébe, vagy megvárom a hétfőt és mehetek még egyszer,, hogy a vételár letétbe helyezése után egyáltalán kipróbálhassam az autót. Egyébként nem zárás előtt fél órával, hanem körülbelül kettővel értünk oda előbb. Ezen annyira kiakadtam, hogy most le sem írom mennyire, a lényeg, hogy elköszöntünk udvariasan és távoztunk. Tegye fel a kezét, aki emlékszik, hogy egy ilyen lyukrafutás után mit csinált Becsületes úr egy német neppertelepen, az Égéstérben történő elmondása alapján. Ha valakinek nem lenne meg: „Elmentem hátra telefonálni, és utána az egyik autónak véletlenül megnyomódott a sárvédője, nem tudom, hogy mi történhetett.” Mi ilyet nem tettünk, de még csak gondolatkísérlet szintjén sem merült fel bennem. Csak az, hogy rendkívül csalódott vagyok.

Az eset után már tét nélkül – hiszen még aznap megvettem egy másikat, szemfülesek tehát észrevehették: zsebemben volt a pénz, nem tesztpilótaként mentem oda – írtam egy levelet neki. Mivel nem kértem engedélyt, hogy módosítatlan formában közöljem, így leírom két nappal később érkezett válaszának tartalmát, így reagált aggályaimra: nem írta, hogy gyári lenne a kocsin a fény, nem tudja, hogy én ezt honnan vettem. A sárvédőíveken csak kis repedés van, egy felületkezelés után hibátlan (nem tudom, hogy ez hol meríti ki a rozdsamentes állapotot és még egyszer mondom, nem láttam az alját). A karcot a tetőn nem találta, a lökhárító repedését azután vette észre, hogy én mondtam neki (ennyivel jobb szakember lennék? nem hiszem.), a vészjelző-lámpák állás közben gyulladtak ki, meg fogják oldani, és egyébként meg azt miért nem írtam le a levelemben, hogy a csomagtartóban ott van egy új szett kuplung. Nem indulhattam el a kocsival, szóval nem tudom, hogy ezt miért írta le külön, sejtem, hogy azon a környéken sem volt minden rendben, márpedig hasonló futásteljesítmény mellett már a kuplung jellemzően kettőstömegűvel együtt jön, ami inkább nagyobb költség.

Ennyit dióhéjban. Egy jó nagyban. Ezeket azért írom le ilyen bátran ekkora távlatból, mert írásos feljegyzés van róla, ami csak szóban hangzott el (például, hogy miután megmondtuk, hogy ezt ugyan itt hagyjuk, a kereskedő srácnak pedig szimpatikusak voltunk, röviden elmesélte, mekkora feltámasztott hulladék volt ez még nemrég, ezzel kapcsolatban azonban inkább nem írok konkrétumokat).
Tudjátok mi fáj a legjobban? Hogy pont ő az, aki azt kommunikálja a videóival és a cikkeivel, hogy egy autót kipróbálni nagyon fontos dolog, és ő is egyértelműen kipróbálja a kocsikat vásárlás előtt, ahogy azt videónaplójában megörökítette, még akkor is, ha amúgy 500 kilometerrel arrébb, 1000 euróval olcsóbban vesz meg végül egy másik 159 Ti-t. Ez szerintem egy borzasztóan fájdalmas kétszínűség, amitől én alapvetően rosszul vagyok.

Egy gondolat zárásként: előtte voltunk több kereskedőnél, Budapest leghírhedtebb, fertőzöttnek mondott környékeit jártuk be. Ilyen hozzáállással sehol nem találkoztunk a próbaút szempontjából. Egyébként a Becsületesnepper valóban udvariasabb figura, sok egyéb jót azonban nem tudok mondani róla. Ja, igen, tudom, hogy neki ez egy filléres fos, és így is néz rá, ettől függetlenül köbö 50%-kal a piaci átlag fölött volt, ami nagyon sok. Az egyik legdrágább E36 Compact TDS-ről beszéltünk.

Ha valamit kuszán, érthetetlenül írtam le, kérlek szóljatok!

[ Szerkesztve ]

(#65572) hacki87


hacki87
senior tag

Mindenki nyugodjon meg en mannol-t vettem 10w40 xD es mar be is toltottem :)

(#65573) molnarpeter válasza hacki87 (#65572) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Ide pedig egy névlegesen 27,11 kg-os csomag érkezik az olajszigettől :DD

szentkuti11: uh, ezt szomorú olvasni :(

[ Szerkesztve ]

(#65574) BigBlackDog válasza szentkuti11 (#65571) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Mindenféle negatív előítélet nélkül, sőt igazából nem is Neked válaszolva, amit én gondolok;
valahogy ez a TC tök jó kis szakmai autós portál. Sok cikk, írás. Számomra mondjuk inkább a személyes beszámolók az érdekesek, magukkal ragadó tartalmak (pl. Foltos története, stb.). Van az internetes felületük, azon keresztül mutatnak egy képet az embernek. De valahogy csomó olyan véleménybe belebotlok, hogy más csatornákon azért nem ennyire rózsaszín köd árad. Végül is elég sokan olvassák őket, meg tudnak mozgatni tömegeket. Jó és rossz értelemben is. Lehet, hogyí beeeeee is könyvjelzőzöm az oldalukat.

(#65575) K Norbi válasza molnarpeter (#65573) üzenetére


K Norbi
addikt

Pontosan mik is? Mesélj :D :D

(#65576) Richard! válasza K Norbi (#65575) üzenetére


Richard!
addikt

Hé olajmeister!

Mi a véleményed a Liqui Moly termékekről?

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#65577) F_Zolee válasza Qru (#65570) üzenetére


F_Zolee
veterán

Jogosság az egy dolog de az inkább a lényeg, hogy most kamera által van-e bünti? Mert a levélben azt írták a koszteres fényképezett le. Na persze hétvégén egy se dolgozik. És ezek a cikkek meg arról szólnak, hogy mivel kamerás a buli így ez a része nem feltétlen jogszerű. De még a jó isten se tudja biztosra állítani csak dobálóznak azzal, hogy ne fizesd meg. Az más kérdés, hogy milyen gerinctelen az eljárás. Még a rendőr se büntet meg ennyire helyszinen szerintem. Ezek meg mire fel... Na mindegy talán lesz még a napokban történés ezzel.

Ja közben látom a cikket amit linkeltél. Akkor van remény. :D

[ Szerkesztve ]

(#65578) barnam_ válasza szentkuti11 (#65571) üzenetére


barnam_
nagyúr

Király, tetszett!

Amúgy lehet, hogy az átlagnál egy fokkal intelligensebb, mint kollégái; de sajnos kutyából nem lesz szalonna.

(#65579) sfefe válasza Qru (#65565) üzenetére


sfefe
őstag

Amugy nem igazan ertem az egeszet..... Meg hat eleg vicces ez az ugy.

Szerintem meg tok egyszeru a dolog szabalytalan volt az illeto vagy sem? Igen? Akkor fizessen nem tok mindegy milyen kameraval keszitettek, rendorsegi vagy kozeteres kamera tok8...

Most ezzel azt mondjak mindenki szarjon a kreszbe es mehet amerre akar na ez vezet kaoszhoz!

Azokat sem ertem akik picsognak meg a 16. csekk utan. Mire megkaptak a 16. csekket addig mar reg megkaptak az elsot tehat tudtak, hogy szabalytalan amit csinalnak csak beleszartak na az ilyen megerdemli a buntit minimum. ( sot aki sportot uz belole annak meg tobbet, ismerek olyat aki leszarja a kreszt behejtani tilos nem erdekli mert neki arra van dolga es rovidebb. nem hiaba van pesten ekkora kaosz)

[ Szerkesztve ]

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#65580) -v- válasza szentkuti11 (#65571) üzenetére


-v-
addikt

Ehh, micsoda egy c***** ez is :(

(#65581) BigBlackDog válasza barnam_ (#65578) üzenetére


BigBlackDog
veterán

"...de sajnos kutyából nem lesz szalonna..."

Ez most célzás akart lenni?

;]

(#65583) szőröscica válasza BigBlackDog (#65574) üzenetére


szőröscica
addikt

A TC is megy lefele, az új szerzők siralmasak. A Lendvai hipszter gyerek tökéletes indeksz újságíró lehetne, autós cikket meg még én is jobbat írnék. A Rulettkerék is messze a leggagyibb az összes közül.

Ez a Lendvai, Sturcz, Perkó, Máth teljesen tehetségtelen banda.

Winkler, Karotta, Csikós, Papp és Göbölyös jó, nekik legalább van stílusuk és értenek is hozzá (Winkler nem annyira, de a cikkei jók). Zách közéleti cikkei is érdekesek.

De az újak nevetségesen szarok.

(#65584) Integrale válasza szőröscica (#65583) üzenetére


Integrale
veterán

Andróczi Balázst kihagytad, az előbbi felsorolásodból. :K

"Bad reklám is reklám too"

(#65585) K Norbi válasza Richard! (#65576) üzenetére


K Norbi
addikt

Jó olaj :K Benne van a Top 5 be :D
Én nem értek hozzá, csak sokat olvasok. :DDD

Saját tapasztalatom kevés van, 1 napja használom a Golfba Mobil olajat szerintem jobb mint a Castrol volt.
Bár még friss, tenni kell bele pár ezret, meg télen hogy fog viselkedni.

[ Szerkesztve ]

(#65586) rbalint88 válasza szőröscica (#65583) üzenetére


rbalint88
addikt

Mondjuk Gobolyos iszonyat szarazan tud irni neha, de a hozzaertes tenyleg adott. Az ujak tenyleg gyengek, Rudi mondjuk legalabb nem akar kiafaszagyereket jatszani, mint Sturcz es Lendvai, hanem tanul alazattal. Egyebkent senki nem ugy kezdi, mint ahogy egy 40 eves Karotta vagy egy 50 eves Csikos ir, amivel nincs is baj, ha az arc sem szelesvasznu.

(#65587) Richard! válasza K Norbi (#65585) üzenetére


Richard!
addikt

Ha már te rábólintottál, nyugodt szívvel veszem meg :R

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#65588) mdani01 válasza szentkuti11 (#65571) üzenetére


mdani01
aktív tag

Köszi a storyt :) Csalódtam benne jó nagyot..:(

iPhone 6S SpaceGray

(#65589) molnarpeter válasza K Norbi (#65575) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Bármikor :D Aktuális átömlesztések, meg ami épp kifogyott itthon:
-GLICOSAM ALU G12
-GLICOSAM fékfolyadék DOT4
-lánckenő olaj
-MOL Dynamic Essence 5W40
-Re-Cord 2T (általában 2-3 minőségű osztályú is van otthon, JASO FB és FD is szokott lenni, jobbikból most épp van még :D )
-olajszűrő, üzemanyagszűrő, légszűrő, pollenszűrő (aktív szenes)
-ioncserélt víz :)

(#65590) EQMontoya válasza szőröscica (#65583) üzenetére


EQMontoya
veterán

Stump is eléggé értett hozzá.

Egyetértek, nekem is jobban bejött a régi gárda.

Az újak közül Rézmonyó, akiben van némi spiritusz.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#65591) szentkuti11 válasza EQMontoya (#65590) üzenetére


szentkuti11
addikt

Azért 7 év után őt annyira nem mondanám újnak. :DDD

(#65592) brumi1024 válasza szentkuti11 (#65571) üzenetére


brumi1024
veterán

Köszi a sztorit, ez így elég szomorú. Eddig bort iszik vizet prédikál. :(

(#65583) joamilestoné: +1 a régiekre.

(#65593) tresh válasza brumi1024 (#65592) üzenetére


tresh
addikt

Nepper. Csodát nem kell várni ő is keresni akar és jó marketinggel minden szart el lehet adni. Nálunk meg van bőven elég veréb aki rászáll ezekre a fos kupacokra :))

(#65594) Jaffa75 válasza tresh (#65593) üzenetére


Jaffa75
őstag

Ezzel semmi gond, csak az átb@szom, meg a "pöpec marketinges" duma amit prédikálok, nem fér össze... :(((

Akadhat(na) olyan kereskedő is, aki tisztes, de korrekt haszonnal dolgozik - kb. tőlünk nyugatra! :B

[ Szerkesztve ]

(#65595) tresh válasza Jaffa75 (#65594) üzenetére


tresh
addikt

Ez a szakma ahogy az autószerelés is már rég nem a becsületes munkáról szól. (kivétel van persze) Nyugaton is hasonló a szitu. Alkalmazkodnak a vásárlói igényhez, ha 10 éves hibátlan 100k futott autó kell 1,5 misiért akkor azt fog árulni és így tovább.

(#65596) Jaffa75 válasza tresh (#65595) üzenetére


Jaffa75
őstag

sajnos ugyanúgy elkurvult, mint sok más normális szakma is... itt csak és kizárólag a profitról szól minden , a vásárlói elégedettség, ajánlás pedig nem tartozik a célok közé. :W Rövidtávú célok ezek :(((

(#65597) Tsebacsi válasza Jaffa75 (#65596) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Sajnos ez egy nagyon kényes dolog is. Hiszen a vásárlókból él, ha nincs vevő, neki sincs bevétele. Persze ettől még lehet tisztességesen csinálni valamit, és nem hülyére venni egyből minden vásárlót.
Én is félig a kereskedelemben vagyok, napi szinten beszélek betérő emberekkel, akik tanácsot kérnek. Nagyon sokan nincsenek benne bizonyos témákban, ami másnak meg egyértelmű, ilyenkor segíteni kell őket, vagy kicsit terelni/vezetni, de nem átverni vagy hülyének nézni... Viszont sokan gerinc nélkül csinálják, csak a profit számít, aztán amikor a vevő meg visszajön 10 nap múlva, hogy hát ez nem jó, akkor elhajtja.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#65598) z123456789


z123456789
addikt

Érdekes ez a becsnepper. Anno én is kommunikáltam vele. Behozott autóról beszéltünk. Az alku úgy szólt, hogy előre le kellett volna tenni valamennyi gempát. Ő felhívott volna az autó mellől, és elmodta volna szóban, hogy milyen állapotban van, mennyibe kerül stb. Amennyiben nem felelt volna meg nekem ezek alapján, ment volna tovább, egy másik kiszemelthez, és minden ilyen visszautasításom 10 000 Ft-ba került volna, vagy mi. Nekem is megvan az e-mail, de most sajna nincs sok időm leírni. Ha érdekel valakit, akkor bemásolom a szöveget. Mondjuk az nem ennyire csalódás, mint Szentkutié. Kicsit szigorú, de valahol meg lehet érteni...valahol. :) (Mármint az én esetemet.)

Más: trikó alert! :D

(#65599) BigBlackDog válasza z123456789 (#65598) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Ez teljesen korrektnek hangzik. Vannak szabályok, elmondja előre, tudod mire lehet számítani. Kérdés, hogy a gyakorlatban hogyan zajlott volna.

(#65600) K Norbi válasza z123456789 (#65598) üzenetére


K Norbi
addikt

Nekem az emelő kell, a keréktartó állvány, kerékkulcs, és a kompresszor. Autómosó szett. :DDD

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.