Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59999) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Na akkor néhány tapasztalat a múlt hétről. Lehet köpködni, véleményezni. :)

Volvo S60 2.4 140 LE (2001)
Esküszöm, hogy szerintem hosszban kisebb belülről, mint a Civic. Első körben hátulra gondoltam bemászni, de az ajtót kinyitva elég kicsinek tűnt a lábtér. Gondoltam naivan, hogy koppig hátra van tolva az első ülés. Hát nem, előre beülve sem tudtam terpeszkedni (aki ismer tudja, hogy nem vagyok se magas, se széles). Mondjuk ennek ellenére van egy sajátos ülése; voltak feltűnően puha részei, de egy-két helyen azért éreztem, hogy tart rendesen, körülölel. Szóval igen, kényelmes volt. :K Ugyan nem tűnt kopottnak, kiültnek, de lehet, hogy a 16 év azért megtette a hatását.
A motorhang nagyon kellemes meglepetésként ért. Nem tolakodott, nem volt hangos, de passzameg nagyon szépen szólt szerintem. Viszont a gördülési zaj botrányos volt. Gyanítom, hogy valami szar gumi lehetett a felniken, mivel 50-60 körül már sziszegett a beltér a négy sarokból. Értem, hogy 16 éves autó, de a Civichez képest hangos volt ilyen téren (viszont a motorzaj egyáltalán nem volt tolakodó).

Honda Accord 2.2 CTDi 140 LE (2007)
Fekete, kombi, gyárilag sötétített ablakokkal, króm ablakkeret. Elsőre valami "hallottaskocsira" emlékeztetett. Félbőr belső volt. Asszem megfogadom, hogy bőr belsős autót nem akarok, ha lehet. Hideg volt, mikor beültem, hideg volt 15 perc múlva is és az összes úthibánál nyöszörgött a hátsó üléssor, ahogy a bőr-bőr felületek elmozdultak egymáson.
Egyébként szerintem korrekt jármű. Motor kulturáltan járt, de azért hallani lehetett, hogy dízel. Nem vág hátba, de húz. Motorzaj szerintem jobban jelen van, mint a Volvónál, de nem zavaró.
Kicsit alacsonyan ültem benne, de ez szerintem megszokás kérdése is.

Saab 9-3 2.0 TS 211 LE (2006)
200e km felett járt már, de gyönyörű volt a vajbőr belső, egy-két helyen volt csak némi kopás. Ezek szerint lehet ennyi év, kilométer alatt is szépnek megőrizni. Kényelemre teljesen rendben van (persze a nyomorult bőr ebben is nyöszörgött :D ), hely tekintetében kívülről ránézve többre számítottam, de kényelmesen el lehet férni benne. Nem vágott hátba, de tud gyorsulni, húz mindenhol. Motorhang hasonlít az Opeléhez, de ez legalább megy is, nem csak hangoskodik. 160-ig nyomta neki a tulaj. Ott már azért a szélzaj eléggé hallhatóan jelen volt. Érdekes, Civicnél 110-120 környékén semmit nem hallok elölről-fentről, csak a kerekek felől jön a zaj (meg persze a motor ordít).

Értelemszerűen a fent leírtak csak a saját véleményemet, tapasztalataimat tükrözik. :)
Összességében érdekes tapasztalatokat sikerült szerezni, de egyáltalán nem látom egyértelműnek, hogy Civichez képest bármelyik vonal előrelépés lenne minden téren.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.