Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57024) rbalint88 válasza mycso (#57020) üzenetére


rbalint88
addikt

amíg egy műszaki egyetemen tanító docens (prof alatt eggyel) keres nettó 200-220k körül, addig szerintem nagyon messze lesz a gazdaság felpörgése. mennyire legyen motivált egy olyan ember, aki ilyen lófasz pénzt keres és neki kellene kitermelnie a következő műszaki elitet?
viszont sajnos igaza van a "tőkés" oldalnak is, hogy a termelékenység kurva szar itthon. sajnos az emberekbe beivódott az a mentalitás, hogy csak teljen le valahogy a 8 óra és menjünk haza, közben meg a lehető legkevesebbet csináljuk. ezzel csak az a probléma, hogy aki dolgozna, azt se fizetik meg és nem is feltétlen tud kitörni.
és abba is bele kell törődnünk, hogy soha nem fogjuk utolérni a nyugatot, lehet közeledni hozzá, de ugyanolyan életszínvonal itt soha nem lesz. ide csak a német levetett autója jut, a fizetésének csak a fele-harmada jut, de még mindig sokkal jobban élünk, mint a világ 70%-a.

Ironizer: szerintem 40-45 éves kor alatt ma itthon nem igazán realitás egy új autó. de pl szomszédom sem vesz új autót, pedig megtehetné. van két Ferrarija, egy Fisker Karmája, két motorja, csajának egy A Mercije. összérték 40M+. újonnan 120M kb...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.