Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52028) brumi1024 válasza lenko (#52024) üzenetére


brumi1024
veterán

"Az égvilágon semmi nem indokolja ezeket az autókat."

Akkor nézzünk a valóságodtól egy teljesen elrugaszkodott példát: német középvezető, 3 gyerekkel.

Gyakran járnak síelni (hegyekbe! :Y télen! :Y sőt, téligumival! :Y ), így jó lenne, ha gondtalan lenne az oda való feljutás -> kellene valami négykerékhajtás, és az emelhető hasmagasság sem jön rosszul.

3 gyerek, sok cucc, így jó lenne hátul három független ülés, nagy csomagtartó. Előbbi miatt átlagkombik, E szegmens (A6, E, 5er) kilőve.

Német az illető, hazaszerető, szeretné a hazai autóipart támogatni, illetve a prémium szegmens minőségét sem vetné meg, így a francia egyterűek kilőve.

Már ezek alapján is reális, racionális választásnak tűnik a Q7, de ha még bejön az, hogy a 3 gyereknek lehetnek barátai, akiket esetleg el kell vinni délután az úszásra (tehát kellhet a +2 ülés), akkor szinte csak a Q7 maradt.

Tudom nehéz elfogadni, de próbáld meg: NEM csak az a nézőpont és igényrendszer létezik, ami a tiéd. Vannak mások is a földön, más értékrendszerrel, más világszemlélettel, más igényekkel. Nem mindenki hülye és te vagy a helikopter, hanem szimplán MÁSOK. Azzal, hogy egy szűk és egyáltalán nem a teljesét reprezentáló eloszlású, általad látott intervallumon tapasztalt viselkedést interpolálod a teljesre az egyik legbutább magatartást tanusítod: előítéleteket állítasz fel.

Szerk.: Egy másik indok, ha a fenti nem tetszene: miért választ valaki Q7-et? Mert tetszik neki. Meglepő, de ilyen is létezik.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.