Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40301) Integrale válasza focvis (#40299) üzenetére


Integrale
veterán

"egyik ette és jól ment; másik nem ette és szarul ment."

Ebből pedig az a tanulság, hogy olaj kell a benzinbe, és máris lesz tartalék a motorban. :DDD

"Bad reklám is reklám too"

(#40302) SzlobiG válasza Integrale (#40301) üzenetére


SzlobiG
félisten

Jaja mint egy jó kis két ütemű. :DD

(#40303) EQMontoya válasza focvis (#40285) üzenetére


EQMontoya
veterán

Én azt vallom, hogy 200k-t el kell mennie minden autónak anélkül, hogy enné az olajat.
Ezt nem csak a japók tudják, de amelyik motor nem, ott a gyártónak illenék piromkodó arccal kérnie az elnézéseket. Volt amúgy ilyen baki a japóknál is, pl. a Toyota zz szériája (Corolla és Avensis 1.4, 1.6, 1.8 vvti motorjai). Azzal a különbséggel, hogy 7 év vagy 180k futásig gariban cserélték a fűzött blokkot, mert hogy "szériahibás". Nah, ezt szeretném én látni egyszer a VW-től meg a BMW-től. Pedig ott is voltak azért csúnya dolgok, pl. szakadó láncok, blokkban darabokban kikötő pillangószelep, stb.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#40304) Qru válasza EQMontoya (#40303) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Soha nem fogsz ilyet látni tőlük. Azokat akkor is megveszik ha köztudottan sz@rok.

Haver BMW-jében most halt meg a 4-ből 3 injektor 150k km után (már mint összesen ennyi van a kocsiban). Csere. Majd két hét múlva a 4. is meghalt. Köszi... :U

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#40305) roberto211 válasza Qru (#40304) üzenetére


roberto211
őstag

#bimmerkell

;] :D

Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max

(#40306) BigBlackDog válasza Qru (#40304) üzenetére


BigBlackDog
veterán

10-15 évnél fiatalabb BMW-t 100e km-ig el kell adni és csakis újonnan szabad venni szerintem. Vagy inkább mégsem, úgy kicsit sokat bukik az ember rajta.

[ Szerkesztve ]

(#40307) Qru válasza BigBlackDog (#40306) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Lízing és helló. Próbáltak rábeszélni de nagyon ódszkodtam tőle anno. Mai fejjel simán belemennék.

#nincsbennetarcsi

(#40308) BigBlackDog válasza Qru (#40307) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Mondjuk ez igaz. Céges autónak simán bevállalnék egyet lízingel. Aztán letelt a bérleti idő, -100e km és már megy is a használt piacra a jármű a lízingelőcégtől. :D

(#40309) Declare válasza EQMontoya (#40303) üzenetére


Declare
őstag

:K Nem ertem miert nincs ilyen :U szerintem sokkal jobb kommunikacio, marketing es minden egyeb lenne....pl ami volt multkor a totalcaron, hogy 35d motor 160k vagy mennyinel elszakadt a lanc....aztan ment a mosakodas, hogy helytelen hasznalat....aztan csak kiderült, hogy a bmw szervizekben (akik nyilvan nevnelkül nyilatkoztak) csak ott sorakoznak a nyult es szakdt lancu 35d -k......Mennyivel maskepp csengene, ha azt mondana a bmw, hogy kedves uram, 160k km nel elpattant az ujjonan 30 millios, hasznaltan 15 millios felsökategorias auto lanca? Elnezeset kerjük, termeszetesen a javitas teljes költseget alljuk a csokit meg viszi a postas :U

(#40306) BigBlackDog :U :U Nyilvan...."A" BMW......a 116i töl az M4 en keresztül a hibrid 7 esig ez igy igaz mindenre....anyam....es A Benzines autokra nem tudsz valami jo mondast? :U vagy esetleg "A" Toyotanal ez maskepp van?

(#40310) stickermajom


stickermajom
addikt

Na lehet én sem rendelek többet a Kovács Autótól. Egy literrel kevesebb olajat küldtek, nekünk meg vasárnapra kellene. Kaptam ígéretet, hogy megpróbálják még ma elküldeni, hogy holnapra itt legyen. Kíváncsi leszek..

(#40304) Qru És a negyedik nem lett bevizsgálva ha már szét volt kapva? :Y

[ Szerkesztve ]

(#40311) EQMontoya válasza Declare (#40309) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ezzel egyetértek, ez hosszú távon nagyon rossz stratégia szerintem is, de sajnos ez van.
Főleg, hogy az első néhány hiba után egy visszahívással meg lehetne oldani a dolgot: csak a kérdéses alkatrészt cserélik, nem kell megvárni, hogy szétrepüljön az egész motor, százszoros méretű kárt okozva, mint amibe az amúgy gyári hibás alkatrész cseréje kerülne.

Same rules apply!

(#40312) focvis


focvis
veterán

Hogy minden frakció lenyugodjon, linkelem az aktuális napijárósautó-álmomat, se nem nazi, se nem rizsfőző: Chevy S-10. :)

(#40313) Qru válasza EQMontoya (#40311) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Jah lásd okos kerék a TSI-ben... :(

mod:

stickermajom: Én is ezt mondtam, hogy kapásból cseréltem volna a 4.-et is... Nem baj legalább a szelepfedél tömítés is új lett. :D

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#40314) BigBlackDog válasza Declare (#40309) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Szerintem igen, igaz. :D Véleményem alapján sikerült részben nekem is egy kicsit hiányosan megfogalmaznom a közölnivalómat, illetve Te sem olvastad teljesen pontosan el a leírtakat. Benzinesre autókra sajnos nem tudok sajnos semmi mondást. Amit írtam, az sem mondás volt, csak az én véleményem. Illetve azt sem írtam le, hogy miért is kell így tenni szerintem. Ebből kiindulva feltétezem, hogy valamit esetleg félreértettél.

Lehetséges, hogy 100e km után sem lesz semmi gondja az autónak, az általam hallottak alapján kb. ilyen futásteljesítmény után jönnek a nyűgök elő az újabb, "általánosabb" BMW-knél (értékesítő ismerős elmondása alapján). És valóban pl. az M4-ről nem volt szó, de 3-as, 5-ös, i3-as típusok tulajdonosaival napi szinten találkoznak és általában komolyabb javítás miatt.

Szóval gondolom, hogy nagyobb valószínűséggel lesz probléma 100e km felett, mint mondjuk 10-15 évvel ezelőtti, hasonló kategóriás járműveknél márkán belül. Illetve még az is gondolom, hogy más márkákhoz képest is nagyobb eséllyel lesz gond egy 1-4 éves bömösnél a saját kategóriáján belül, ugyanakkora futásteljesítmény mellett. Értelemszerűen a fent leírtak mind csak a saját véleményemet tükrözik.

De kéne már egy bimmer, hogy lássam is a gyakorlatot! ;]

[ Szerkesztve ]

(#40315) tomiii. válasza focvis (#40312) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Ez nagyin bejön. :DDD Régi mazda b2000 is nagyon tetszik nekem, egyszer azzal vittek el egy motort tőlem, élőben még jobban megtetszett.

(#40316) EQMontoya válasza focvis (#40312) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ezen legalább elfér a mosógép. :)

Tegnap láttam egy párost, szegény srácot már megsajnáltam. Rakták be az E46-ba a mosógépet, amivel két probléma volt:
-A csaj managerként közelítette a problémát, tehát csak a srác végezte a munkát
-Az autó egy coupe volt, elég minimális csomagtérnyílással.

Same rules apply!

(#40317) Declare válasza EQMontoya (#40311) üzenetére


Declare
őstag

Talan a hirveresre tudok csak gondolni :F igy lesz egy ket felhaborodott cikk, ami eljut x emberhez.....ha viszont hivatalosan elismeri/visszahivast csinal, akkor orias cimlapos cikkek a sz@r fos bmw röl....talan :F

(#40314) BigBlackDog öööö...talan azert, mert egy szervizbe az megy akinek baja van (?) :F amugy valoban meglepö, hogy nem 10k km es autokkal mennek szervizbe, nagyobb javitasokra....total nem ertem mi lehet a hatterben :F A Honda es toyota szervizben meg valszeg pinpong asztalok es salakos teniszpalyak kerültek kialakitasra, hisz azokat nem kell szervizelni, se 100k alatt, se 100 k felett.

A bmw i3 bol meg aztan gondolom kigyozo sorok allnak...plane a 100k km futasuakbol :U

[ Szerkesztve ]

(#40318) EQMontoya válasza Declare (#40317) üzenetére


EQMontoya
veterán

Hát 100-200k között futott autóban sem illenék mást cserélni, csak légszűrőt, pollenszűrőt, olajat, meg esetleg vezérlést.

Same rules apply!

(#40319) BigBlackDog válasza Declare (#40317) üzenetére


BigBlackDog
veterán

"...talan azert, mert egy szervizbe az megy akinek baja van..."

Ő, szerintem nem csak az, hanem az is, aki megelőzés miatt megy (alias rendszeres szervizmutatvány), feltéve, ha ugyanúgy definiáljuk a 'baja' szó jelentését.

Az eladott példányokhoz képest sok megy vissza állítása szerint. Valóban, nem 10k-nál, de 50-60k km-nél már nem ismeretlen a történet.

(#40318) EQMontoya: +1

[ Szerkesztve ]

(#40320) -v- válasza EQMontoya (#40318) üzenetére


-v-
addikt

Ez azért nem igaz, mert nem csak a km számít hanem a kor is. Ha az a 200k 15 év alatt ment bele, akkor de, 15 éves autó már nem mai gyerek, nagyon nem, azon nagyon sok minden elöregedhetett, meg bármi tönkremehet. Meg nem mindegy hol volt használva, viccelsz velem, 15 év alatt 200k és mondjuk csak város :D
Áll a csillaggarázsban, bassza szét a sós víz alulról telente ..
Egy céges dízel amibe 3 év alatt belepörgetnek csak pályán 200k-t, na persze, az más.

(#40321) Declare válasza BigBlackDog (#40319) üzenetére


Declare
őstag

"aki megelőzés miatt megy (alias rendszeres szervizmutatvány" na most vesztettem el a fonalat vegleg.... :)) de ok gyöztel, belatom, szar a bmw, csak a honda :R

(#40318) EQMontoya alapvetöen igen. Mutatsz ilyen markat? :) Mert ugye most "A Bmw röl beszelgetünk" :D

Amugy meg azert azt is vegyük figyelembe, hogy egy hülye tulaj barmit tönkretehet 100k km alatt is....a sz@r utak is kinyirhatjak a legjobb futomüvet es a sz@r üzemanyag is odavaghat barmilyen motornak.

(#40322) EQMontoya válasza -v- (#40320) üzenetére


EQMontoya
veterán

Nyilván, de olyan problémáknak, hogy szétszáll a lánc, megeszi a motor a pillangószelepet, szétesik a kettőstömegű, eszik 100-on fél liter olajat, stb... Ezek nem kéne, hogy előforduljonak.

Ha városban használod, szétmehet pár futóműalkatrész, esetleg a váltóban valami elkopik, kormosodik a motorod, stb.
De a fentebb említettek inkább típushibák, mint a használat számlájára írhatók.

Same rules apply!

(#40323) molnarpeter válasza stickermajom (#40310) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Nekem kommunikációt illetően voltak problémáim velük, mikor ajánlatot kértem. Nekik kell legyen szoftverük, ami alvázszám alapján megmondja, milyen cucc kell a kocsihoz, illetve mikor a beszállító oldalán szerepel 5 dolog, és náluk csak 3 van feltöltve, nem akarom elhinni, hogy a másik 2-t ne tudnák beszerezni... :U Kenőanyag olajszigettől, alkatrész Autó-Nnm kft-től/7600GS fórumtárstól jóárasítva jön általában. Mindkét utóbbi forrásnál volt már csere/visszaküldés, csak különbözetet/sima levélként küldést (100-200Ft) kellett fizetni :)

[ Szerkesztve ]

(#40324) brumi1024 válasza BigBlackDog (#40314) üzenetére


brumi1024
veterán

Biztos, hogy az i3-ra gondoltál? Ott motorikusan sok minden nincsen, egy faék villanymotor hajtja. Az első kötelező (és ingyenes) szerviz (két év után) 3 dologból áll: fékfolyadék csere, pollenszűrő csere és szoftverfrissítés. :DDD

(#40325) BigBlackDog: Nem fair az összehasonlítás, a Hondákban a "fedélzeti intelligencia" kimerül a szent quartzórában. ;] Komolyra fordítva a szót az ottani hibákat nem emlegetném egy szinten egy láncszakadással. Főleg úgy, hogy az teljes mértékben garis probléma (nagyon elhasználódni nem fog a lapka).

[ Szerkesztve ]

(#40325) BigBlackDog válasza brumi1024 (#40324) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Szó volt arról is. Pontos gondot nem tudok, de gondolom van bőven "fedélzeti intelligencia" benne. :D

(#40326) stickermajom válasza molnarpeter (#40323) üzenetére


stickermajom
addikt

Azt hiszem innen bandus kollégának is volt velük baja mostanában.. Én általában megoldom máshonnan a dolgokat, van egy budaörsi autósbolt ahova járok, de most 1-2 dolgot azért beledobtam rokon rendelésébe 1, hogy meglegyen az ingyen posta. De ha nem ér holnapra ide a maradék egy liter akkor az szívás, mert vasárnap álltunk volna neki az autójának, utána egy hónapig nem nagyon lesz időnk. Márpedig nagyon úgy tűnik, hogy nem ér ide, mert az ég világon semmiféle értesítést nem kaptam arról, hogy elindult volna a csomag..

[ Szerkesztve ]

(#40327) Evil Snowman válasza EQMontoya (#40303) üzenetére


Evil Snowman
őstag
LOGOUT blog

A Toyota 1NZ-FE blokkja is sajnos hajlamos olajat eszegetni. Mondjuk ez "ismert" hiba és 150.000 fölött jön elő. Saját bőrömön tapasztalom. :DDD 5500 km alatt megevett 2dl olajat a kis rühes. :DD

Egyéb ismert 1NZ-FE hibák itt, ha valakit érdekel vagy rendelkezik ilyennel.

Bár most nézem, hogy Oil consumption L/1000 km: 1.0 :Y

[ Szerkesztve ]

(#40328) Qru válasza Evil Snowman (#40327) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

"Standrad" érték, Opel/VAG autóknál is ezt írják a kezelésibe.

#nincsbennetarcsi

(#40329) EQMontoya válasza Qru (#40328) üzenetére


EQMontoya
veterán

Jaja, ezzel védik a gyártók a seggüket.

Same rules apply!

(#40330) Qru


Qru
MODERÁTOR

Elvileg 6-tól van ma a tali ehhez képest én még bent. :W Fél 8 fele érkezem csak szólok.

#nincsbennetarcsi

(#40331) z123456789 válasza focvis (#40312) üzenetére


z123456789
addikt

Ez nagyon állat! :C

(#40332) EQMontoya válasza z123456789 (#40331) üzenetére


EQMontoya
veterán

Nekem is gyerebe, kár, hogy nincs hang a videóban. Meghallgatnám, mit hoztak ki a jenkik egy v6-ból.

Same rules apply!

(#40333) MunezXBK


MunezXBK
nagyúr

Viliii. 325Ci begyün? Itt áll előttem, műszakin. Elkérjem neked? :D

(#40334) MunezXBK


MunezXBK
nagyúr

:Y

(#40335) -v- válasza MunezXBK (#40333) üzenetére


-v-
addikt

Jaja, hozzad, tesztvezetjük :D

(#40336) stickermajom válasza -v- (#40335) üzenetére


stickermajom
addikt

Az utcában van nálunk kirakva egy 325Ci, ami "váratlan öröklés" miatt eladó. Mondjuk jó a marketing, mert napi kétszer megyek el mellette és egyre jobban kéne. :D

(#40337) -v- válasza stickermajom (#40336) üzenetére


-v-
addikt

Az gondolom ez lesz. Bebookmarkoltam már, bár ez a bél annyira nem tetszik.

(#40338) Richard! válasza -v- (#40337) üzenetére


Richard!
addikt

És ez miért ilyen drága?? 13+éves, nagymotoros, sok km-es. Esetleg egy millát lehet alkudni? :F :U

Ma kezdődik életed hátralevő része!

(#40339) -v- válasza Richard! (#40338) üzenetére


-v-
addikt

Kérem? Drága? Ezek ennyiért mennek :) a normálisak.

(#40340) stickermajom válasza -v- (#40337) üzenetére


stickermajom
addikt

Jaja, a foltosra izzadt világos belső nekem se annyira jön be. Kívülről körbejártam már (kutya meg is jelölte, tehát innentől gyk. a miénk :D ), látszólag egyben van, reálisnak tűnik az ára. Bár a fejegységet hajítanám is ki rögtön, nagyon elüt.

(#40341) Kornel


Kornel
veterán

20:30-kor érnék oda, van még értelme?
Lesz még ott valaki?

(#40342) -v- válasza Kornel (#40341) üzenetére


-v-
addikt

[link]

Mekkora arc :D racsing galamb :C

(#40343) hacki87 válasza -v- (#40342) üzenetére


hacki87
senior tag

Azért a hondát megelőzte :D

(#40344) Elektrosokk válasza -v- (#40339) üzenetére


Elektrosokk
addikt

ennyiért már egy jó alfát is vehetnél! :P

(#40343) hacki87 : egy hondát nem nehéz :D

[ Szerkesztve ]

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#40345) roberto211 válasza Elektrosokk (#40344) üzenetére


roberto211
őstag

"Egy hondát nem nehéz :D"

Ugyan kérleeeeeek.

[ Szerkesztve ]

Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max

(#40346) focvis válasza EQMontoya (#40332) üzenetére


focvis
veterán

Sima 60-70-es csövet rá, oldalt kivezetve. Akkor biztos lenne vmi hangja.

(#40347) molnarpeter válasza MunezXBK (#40334) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Ismerős állólámpás Mercijét láttam a napokban, az is OT :) Persze nem ám garázsba zárt példány, délben az udvarban csodáltam meg, délután már jött szembe 1-2 településsel arrébb :D

(#40348) Qru válasza Kornel (#40341) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Megvártunk látod. :K

#nincsbennetarcsi

(#40349) Kornel válasza Qru (#40348) üzenetére


Kornel
veterán

Biztam bennetek :K

(#40350) tomcsi23 válasza Qru (#40348) üzenetére


tomcsi23
veterán

Jó, de most már menjünk, szerintem más nem fog jönni. ;]

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.