Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#113044) jozsi252 válasza simonjoe (#112920) üzenetére


jozsi252
veterán

Áhh ezek nem alkalmasak erre a célra! Az egyik ok hogy a gumisok szeretik légkulccsal jól ráhúzni a csavarokat, pont leszarják hogy elég lenne 100-130Nm. A másik ok pedig a rozsdásodás. Egy téli szezon alatt azért rozsdásodnak a csavarok és levételnél nagyobb nyomaték kell neki hogy le tudjad szedni.

Én itthon Milwaukee gépeket használok, van fúróm meg ütvecsavarozóm, az ütvecsavarozó 170 vagy 180Nm-t tud de igazából tök fölösleges nekiállni a kereket levenni, mert tudom hogy úgyse mennék sokra a légkulccsal ráhúzott csavar ellen. Az olcsóbb gépekre meg szeretnék ráírni nagy számokat (Nm jelen esetben) de ezek a gépek nem ilyen komoly melóra vannak.
Milwaukee-nak van pl olyan ütvecsavarozója ami 1500Nm környékét tud, na azzal már neki lehet állni egy kamion kerékhez is. Munkahelyről tudnék kérni kalibrált nyomatékkulcsot, de minek szívjak itthon a kerékcserével?
Amúgy Parkside gépek nem rosszak, szerencsére sok gari is van rájuk, hobbi otthoni célra tökéletesek. Nekem is vannak itthon ilyen gépeim, de ha kell az erő a fúráshoz vagy bármihez akkor inkább az 5.0Ah akkus Milwaukee-hoz nyúlok mert azzal tudok dolgozni egész nap szinte.

iPhone 13 Pro Max

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.