Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

A Linux Mint bemutatása

A Linux Mint egy modern számítógépes operációs rendszer, ami a legtöbb x86 és x64 architektúrájú rendszeren képes futni és betölteni ugyanazt a szerepet, mint a Windows, Mac OS X. Képes együttműködni más operációs rendszerekkel így alkalmazható „dual-boot” vagy „multi-boot” környezetben.

Alapjaiban az Ubuntu Linux operációs rendszerre épül, annak csomagjaival kompatibilis, de saját fejlesztésű asztali kezelőfelülettel, programokkal és rendszereszközeivel sikerült az egyik legnépszerűbb disztribúcióvá válnia.
Másik ágon fut a Linux Mint Debian, LMDE 4 kiadása, mely Debian alapú, az Ubuntu csomagokkal nem kompatibilis és minimális gyakorlottsági szint szükséges a telepítéséhez ill. a használatához.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4651) Vidual001 válasza Fenyő (#4648) üzenetére


Vidual001
tag

Köszönöm a segítséget! :R

Hajnali 1-ig szórakoztam vele, de végül Xfce x64 ment fel rá, Broadcom-os wi-fi és gyári bluetooth is hasít rajta.
Az a parancssor amit írtál... Régebben már használtam, de azóta elfelejtődött, szóval köszönöm, hogy írtad, megspóroltál nekem még 2-3 napnyi rinyát! :C :R

Egyébként ti ezt már fejből tudjátok, vagy van olyan oldal, ahol le vannak írva a scriptek?

MSI GT62VR 6RD Dominator Pro

(#4652) lev258 válasza Mtbsrác (#4650) üzenetére


lev258
veterán

Az ALSA lényegében egy gyűjtőnév, driverek elég széles köre tartozik ide, melyek jórészt a gyártók hivatalos Linuxos driverei. Nálad egyértelműen nem a driverrel van gond, hanem az említett játékok hangkezelésével. Én körülnéznék Linuxos Steam fórumokon, könnyen lehet, hogy egy megfelelő Steam-es indító parancssorral orvosolható, vagy a játékok beállításaiban kellene keresni a megoldást.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#4653) Fenyő válasza Vidual001 (#4651) üzenetére


Fenyő
őstag

Fejben azért csak alap dolgok vannak meg, igazából azt kell tudni, mit hol kell keresni, pl itt a topikban is már elég sok minden összegyűlt, de Askubuntu-n, Mintes fórumon, ill Arch wiki-n is elég sok minden dokumentálva van, guglival is ha keresel, leggyakrabban ezeket az odalakat dobja ki.
Amúgy Radeon-hoz még ezeket érdemes beállítani, ha nem akarsz tearinget, ill. ha nem a 17.3 van fent, akkor Vivides drivereket érdemes még feldobni (#4602-ben találod a parancssort).

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

(#4654) utas666


utas666
tag

Ezen nem akranak majd változtatni? http://superuser.com/questions/53957/what-do-alsa-devices-like-hw0-0-mean-how-do-i-figure-out-which-to-use

Értem én hogy 3 betűs könyvtárak, meg minden, de a minap megnéztem, hogy mi a helyzet videódigitalizálással (Pinnacle PCTV Pro, Mint 17.2) és az alap rendszer nettel felhúzva tök jól felismert mindent, kezdtem is örülni, de az istennek nem tudtam rendes, nem futkorászó képet kihozni a felvételhez. Volt egy progi (tvtime) amivel szépen lehetett nézni (tehát tényleg csak szoftveres probléma lehet), de ott digizés sajna 0. Aztán ott volt az alap VLC, ahol viszont minden beállítás ilyen kódolt formában ment hogy source -1,0,1... meg ilyenek és kb az egész állapot teret le kellett volna tapogatni, mert semmiről nem derült ki hogy most mit is jelent. Az ilyenek helyett lehetne valami dictionary, szöveges-beszédes név ami utal a gyártóra, funkcióra és nem csak integer sorszámozás mindenhez. Mondjuk pont a VLC elég fapados ennél a résznél, de mást meg nem nagyon ismerek (majd esetleg most mondhat valaki alternatívát).

Én most egy konkrét példát írtam le, de máskor is volt már hogy a dev01 típusu jelölések elkedvetlenítettek, mert beszédes nevek nélkül fogalmam se volt, hogy épp merre járok és mit is kéne csinálnom. Távol álljon tőlem, hogy fújoljak, inkább csak kíváncsiságból említettem ezt meg, hogy vajon másnak is előfordultak-e már ilyesmi gondolatai linuxozás közben.

(#4655) lev258 válasza utas666 (#4654) üzenetére


lev258
veterán

Ez mondjuk csak az én véleményem, de nekem még nem kellett olyat csinálnom, ami miatt ebben a formában kellett találkoznom hangeszközökkel. Emellett én épp fordítva látom. Ha az ember utána akar menni a dolgoknak, akkor itt nem csak fantázianeveket kap, mint Windows-on, hanem pontos hardverinformációkat. Persze ehhez kicsit el kell mélyülni benne. A linkeden pedig azt is írják, hogy bármikor használhatsz alias-t, persze ezt neked kell beállítani.
Egyébként vannak DVB-T-hez használható szoftverek, nem csak a VLC. A TVTime pedig analóg adásokhoz van.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#4656) Vidual001 válasza Fenyő (#4653) üzenetére


Vidual001
tag

Rendben, köszönöm mégegyszer a segítségedet! :R
Hétvégén ismét foglalkozok vele, ha nem lesz tiszta valami, akkor írok.
Addig is minden jót! :))

MSI GT62VR 6RD Dominator Pro

(#4657) Bohus válasza lev258 (#4644) üzenetére


Bohus
aktív tag

A Windows hiányolta a helyreállító partíciót. Az meghajtón nem volt szabad terület (1 ntfs + 2 ext4 partíció) ezért a frissítés a windows rendszerpartíció méretét lecsökkentette, majd a felszabadult helyre készített egy 450MB-os helyreállító partíciót. Az mbr-be fészkelt indító a grub további betöltéséhez az sda2-re mutatott, az viszont a frissítést követően immáron sda3 lett és ez okozta a galibát.
Aki egy lemezen párhuzamosan működtet Linuxot és Windows-t (8.1 v. 10) és nincs windowsos helyreállító partíciója, az számolhat ilyen kellemetlenséggel.

A Föld legnagyobb problémája maga az ember.

(#4658) King Unique válasza Bohus (#4657) üzenetére


King Unique
titán

Sima frissítés ilyet nem okoz, vsz nagyobb build upgrade lehetett (10240 ---> 10586). Annál előfordulhat, hogy a Grubot felülírja stb. De nem sikerült az összefoglalóban leírt módszerrel helyreállítani?
Amúgy nálam pont ezért van Windows Boot Manager és EasyBCD-vel hozzáadva a Mint, mert így nem okoz semmilyen problémát. :))

(#4659) lev258 válasza Bohus (#4657) üzenetére


lev258
veterán

Csak azért írtam, mert már olvastam arról, hogy valakinek egy Windows 10 frissítés kinyírta a Grub-ot. És az az érzésem, ezt az új félhibernálásos leállítást is fogják még tovább nyomatni/módosítani. Így aztán lesznek még meglepetések.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#4660) Bohus válasza King Unique (#4658) üzenetére


Bohus
aktív tag

Igen, ez egy nagyobb upgrade volt. Valójában nem bántotta a grub-ot, de megváltozott a partíciós tábla ami meggátolta a grub megszokott indítását. Live Mint-et bootolva helyreállítottam a rendet.
A windowsra szükségem van, tucatnyi mérnöki szoftver van, amit nem lehet működésre bírni linuxon. Egyébként viszont egyre kevésbé komálom, főleg az ilyen akciók után. A frissítést követően kaptam pár új izgalmas (?) funkciót, valamint volt olyan szoftver, amit egyszerűen csak eltávolított (Speccy - AIDA64 helyett). Nem szeretem ha nem én vagyok az úr a saját gépemen...
Használtam régebben EasyBCD-t, jó volt. A grub-ot viszont jobban kedvelem.

A Föld legnagyobb problémája maga az ember.

(#4661) King Unique válasza Bohus (#4660) üzenetére


King Unique
titán

Ha belegondolunk, akkor dual-boot esetén egy friss Windows telepítés alapból elcseszi a Grub-ot, ahogyan fordítva a WBM-et is lecseréli a Linux. Mivel ez a build upgrade is egy ehhez hasonló nagyobb volumenű dolog, így nem meglepő. Én is csináltam ilyen nagyobb frissítést, de ott az EasyBCD-nek hála nem volt ilyen problémám. És mivel én meg a Grub-ot nem komálom, nekem az előbbi megoldás szimpibb.
Külső SSD-n Grub van, ott szaporítva is van több Linux, de majd testre kell szabnom, mert a default listája elég keszekusza 3-4 db OS esetében. Na meg lehet inkább GPT-re kellett volna csinálnom, mert az MBR csak 4 db elsődleges partíciót engedélyez...akartam létrehozni kiterjesztettet is, hátha arra is telepíthető a rendszer, de azt már nem engedte a GParted.

(#4662) nemurea válasza King Unique (#4661) üzenetére


nemurea
aktív tag

Kiterjesztettre is mehet a linux, nálam általában mindegyik oda szorul :B mivel nincs vele problémája. Ellenben ha jól emlékszem (nem biztos), akkor az úgy van, hogy az egyik elsődleges partíciót kell kiterjesztettre venned (gondolom, az utolsót), és azon belül tudsz létrehozni logikai partícikat, tehát maga a kiterjesztett is beleszámít a négybe. De mondom, emlékezetből írom ezt, nem 100%.

(#4663) King Unique válasza nemurea (#4662) üzenetére


King Unique
titán

Akkor az nálam sdd4 lesz kiterjesztett és azon belül tudom majd szaporítani a logikai partíciókat. Ha a Linux feltelepül arra is, akkor ok.

Köszönöm a választ. :R

(#4664) gabikiraly2


gabikiraly2
aktív tag

Sziasztok,
A következő a problémám. Ismerkedés céljából szeretnék Mint-et telepíteni win 10 mellé. A gépemben van egy ssd, gondoltam ezen maradna a Windows. Van egy merevlemez két partícióval. Erre szeretném telepíteni a Mint-et. De nem nagyon találtam leírást, hogy hogyan is kellene csinálni. Teljesen kezdő vagyok ezen a téren. Előre is köszönöm a segítséget. Buék.

Csend a lelke mindennek!

(#4665) lev258 válasza gabikiraly2 (#4664) üzenetére


lev258
veterán

EFI módban használod a gépet?

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#4666) gabikiraly2 válasza lev258 (#4665) üzenetére


gabikiraly2
aktív tag

Most ott tartok, hogy sikerült feltelepítenem külön partícióra és el is indul. De viszont csak a Mint jön be, a wint nem érem el sehogy sem.

Csend a lelke mindennek!

(#4667) lev258 válasza gabikiraly2 (#4666) üzenetére


lev258
veterán

Na, ez lehet rossz lépés volt. Pontosan hogyan csináltad, mit választottál a telepítésnél, illetve hova került a rendszerbetöltő? BIOS-ban sem tudsz Win-t indítani?

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#4668) gabikiraly2 válasza lev258 (#4667) üzenetére


gabikiraly2
aktív tag

A rendszerbetöltő, az ssd re került. Találtam egy ubuntus leírást és a szerint jártam el.

[ Szerkesztve ]

Csend a lelke mindennek!

(#4669) lev258 válasza gabikiraly2 (#4668) üzenetére


lev258
veterán

Az hiba volt. :(
Most megölted a Windows-ét, emellett lehet, hogy jelenleg le is van hibernálva (Windows 8 óta az alapértelmezett kikapcsolás valójában egy félhibernálásos állapot). Van Windows 10 CD, helyre kellene állítani?
A 10-essel nagyon kell vigyázni, elég sok problémát generál.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#4670) gabikiraly2 válasza lev258 (#4669) üzenetére


gabikiraly2
aktív tag

Köszi a segítséget, akkor megy vissza a win, mentésből.

Csend a lelke mindennek!

(#4671) King Unique válasza gabikiraly2 (#4670) üzenetére


King Unique
titán

Nem kell azt feltétlen újrarakni, elég lehet ha bebootolod a telepítőjét és nyomsz neki egy rendszerbetöltő javítást [link]. De van egyéb más leírás is a neten, külön GPT-re is. Persze, ha be volt kapcsolva a fast startup, akkor nem tudom müxik-e, de egy próbát megér. Ha sikerül, akkor viszont a Linux nem fog indulni. :D

Amúgy ez a külön meghajtós telepítés eleve tartogat buktatókat... ha van az SSD-n szabad hely, érdemes lenne akár oda is feltolni. Csak ismerkedni 10 GB is elég neki. Illetve, ha ott sda-ra kerül a Grub, akkor el kell tudni indítania a Windowst is. Persze az előbb említett gyors rendszerindítást dual-boot esetén előtte alapból érdemes kikapcsolni [link].

[ Szerkesztve ]

(#4672) gabikiraly2 válasza King Unique (#4671) üzenetére


gabikiraly2
aktív tag

Köszi szépen. Már kicsit okosabb lettem. Most kreálok egy wines indítólemezt. Penre. Remélem sikerül így is Linux alól. Aztán olvasok még hozzá, mielőtt újra neki ugrok. Remélem sikerül visszhozni a régi wint.

Csend a lelke mindennek!

(#4673) lev258 válasza King Unique (#4671) üzenetére


lev258
veterán

Én amúgy pont azt javasoltam volna, hogy használja ki a két lemezt és legyen egymástól független a két rendszer, indításban is. Az lenne a legbiztosabb és akkor BIOS-ból indíthatná egyiket, másikat, valamint nem sérül a Windows boot se.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#4674) King Unique válasza gabikiraly2 (#4672) üzenetére


King Unique
titán

Linux alól Windows telepítő kiírására winusb-t ajánlották, keress rá.
A fentebb linkelt fixmbr leírás BIOS-MBR esetében tuti működik, de UEFI-GPT párosnál már kicsit hosszadalmasabb lehet a dolog. Arra is vannak leírások.

(#4673) lev258 v: igen, nyilván jó / jobb az a megoldás is. :R Ilyenkor sdb-re rakja a Grub-ot és akkor nem kavar bele az sda partíción lévő WBM-be gondolom. Bár én laptop miatt inkább befogok ilyen célra egy USB 3.0 külső HDD/ SSD-t, arra megy a Grub, aztán kész. Teljesen jól működik ez a megoldás is.

[ Szerkesztve ]

(#4675) gabikiraly2 válasza King Unique (#4674) üzenetére


gabikiraly2
aktív tag

Ezt a winusb-t nem találtam meg sehol sem.

[ Szerkesztve ]

Csend a lelke mindennek!

(#4676) King Unique válasza gabikiraly2 (#4675) üzenetére


King Unique
titán

Fel kell külön telepíteni: [link], [link].

(#4677) gabikiraly2 válasza King Unique (#4676) üzenetére


gabikiraly2
aktív tag

Ok, köszi sikerült is kiírni vele. Azt nem tudom, hogy mit csináltam, de most bejön a Grub és ki tudom választani a wint és be is bootol.

Csend a lelke mindennek!

(#4678) King Unique válasza gabikiraly2 (#4677) üzenetére


King Unique
titán

Mármint nem volt WBM helyreállítás, hanem egyszer csak magától helyreállt minden és bekerült a Grub listájába a Windows? Az jó és érdekes... :DDD Lehet aztán a fast startup kavart be, fene tudja...? Mindenesetre dual-boot megoldásnál azt alapból ajánlott kikapcsolni. Tehát, miután belépsz a Windowsba, első dolgod legyen onnan kivenni a pipát és rámenteni!

[ Szerkesztve ]

(#4679) gabikiraly2 válasza King Unique (#4678) üzenetére


gabikiraly2
aktív tag

Azt azonnal ki is vettem. Remélem már így menni fog rendesen. Szeretném megismerni ezt a rendszert és a van élet a win nélkül is életérzést.

Csend a lelke mindennek!

(#4680) King Unique válasza gabikiraly2 (#4679) üzenetére


King Unique
titán

OK.
Jó a Mint, Windows után könnyen szokható rendszer. :K De pl. a Mint Cinnamon kiadásban vannak apró, de zavaró bugok, igaz nem mindenkinél jönnek elő.

[ Szerkesztve ]

(#4681) ubyegon2 válasza gabikiraly2 (#4679) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Kicsit furcsállom, hogy nem ajánlották a live-ból kipróbálást a fórumtársak, de a kezdeti nehézségek után majd csak belerázódsz. Rengeteg leírás van dual-bootra is, lehet, hogy ezt olvastad. Itt is van hasonló,englishül, meg ez a két link a hsz-ban.

ez se rossz:
BEGINNER’S GUIDE FOR LINUX – Start Learning Linux in Minutes
Linux parancsok, kezdőknek

Linux - abszolút kezdőknek

King Unique Már megint ez a Cinmanó! :N

[ Szerkesztve ]

(#4682) gabikiraly2 válasza ubyegon2 (#4681) üzenetére


gabikiraly2
aktív tag

A live módot már próbáltam, ezért gondoltam, hogy belevágok a telepítésbe. Köszi a kapcsolódó linkeket. Nagy hasznát fogom venni.

Csend a lelke mindennek!

(#4683) King Unique válasza ubyegon2 (#4681) üzenetére


King Unique
titán

Mi a bajod vele / ezzel? :D Ha már Mint, akkor a Cinnamon a tuti, nem? Nekem MATE nem fekszik, Xfce se annyira, a KDE még ok.
Amúgy live-ot azért nem ajánlotta senki, mert a telepítésen már túl volt. Ha meg kész az elhatározás, hogy felrakja, akkor legjobb rendesen feltelepíteni. Esetleg először egy pendrive-ra, az is jó kezdésnek.

(#4684) ubyegon2 válasza King Unique (#4683) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Hát pont nincs bajom vele! :N Épp arra utaltam, hogy szegény Cinmanót piszkáltad! :D Nekem speciel a kedvencem, még Jessie-re is azt tettem LMDE2 tárolóból, ahogy megjelent, no azt kellett volna kipróbálnod, miket trükközött ott.

Amúgy fórumtársunk első kérdése nem említette, hogy live-ot próbált, nekem az tünt fel, hogy mialatt keresgéltem valami használhatót neki, már ki is nyírta a Winx-et. Egyszerre kérdez és lő esete. ;]

(#4682) gabikiraly2 Örülök, ha segítettek, rengeteg segítséget fognak még a leírások nyújtani, ha nem gond a nyelv, mert sajna legtöbb english, de szerencsére a Mint Ubuntu alapú, így az Ubis leírások is alkalmazhatók nagyrészt itt is, azokból meg tényleg rengeteg van.

A https://linuxmint.hu/ is nagyon jó, a leírások és a fórumuk is, egyszer én is próbáltam oda írni, de az más eset. Olvasni és kérdezni tényleg érdemes odamenni!
Magyar Ubuntu oldal is rengeteg jó leírást tartalmaz, de ott a fórumot inkább nem minősíteném. (tisztelet a kivételnek, de a szakmai tudást rendkívül ügyesen keverik a türhő bunkósággal)

Amúgy meg örömmel üdvözlünk a Linuxosok táborában! :)

BUÉK mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#4685) King Unique válasza ubyegon2 (#4684) üzenetére


King Unique
titán

Azért néha van miért piszkálni...a bejelentkezési képernyőtől számított lassú asztal behozatal se a legjobb, nálam a 17.3 a laptop fényerő beállításokat sem akarja megjegyezni, ellenben a 17.3 MATE igen. Szóval lehet a Cinnamon a legtetszetősebb és legjobb, sokak kedvence (enyém is), de vannak benne idegesítő bugok az tény.

(#4686) ubyegon2 válasza King Unique (#4685) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Persze, vannak idegesítő dolgok benne, főleg mobil eszközökön! Eleinte ezért is hívták ezeket a felhasználóbarát Linuxokat desktop disztróknak! ;] Azért remélem egyre inkább foglalkoznak a laptotyosokkal is. Én is kaptam öcsémtől egy levetett Toshiba lapit, áttettem bele az SSD-t és a 6 rajta lévő Linux jó része simán fut rajta, csak nem bírtam mindet kipróbálni, mert tiszta idióta billentyűzete van. :W
Most elvagyok az asztalival WD Black-el és hibamentes Mint Cinmanóval! +még a Chakra is megkedvelte a gépemet, ami kb. 6. próbálkozásra nem kis szó! Nem halt ki a nagy frissítéskor.

[ Szerkesztve ]

(#4687) afi0903


afi0903
aktív tag

Sziasztok!

Tudtok olyan programot/ kiegészítőt amivel, ha megadok egy mappát, akkor a benne lévő számokat véletlenszerű sorrendben játssza le?

[ Szerkesztve ]

(#4688) Fenyő válasza afi0903 (#4687) üzenetére


Fenyő
őstag

Én speciel az Audacious-t is használom zenehallgatásra, abban pl. van Rand(om) beállítás, ha az alap lejátszóban (ami nem is tudom hirtelen mi, meg kiadásfüggő is) nem találnád.

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

(#4689) dredjudge84


dredjudge84
őstag

Sziasztok!

Még nagyon új vagyok linuxban. Azt szeretném kérdezni, hogyan lehet csatolni egy hálózati helyet úgy, hogy restart után automatikusan felcsatolódjon? Egy openwrt routerre kötött külső vinyóról van szó.

(#4690) ubyegon2 válasza Fenyő (#4688) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az tuti jó lesz, most leszedtem terminalból és így néz ki alapból, ott a keresztnyíl jobb felül.

3.4.3. verzió van Mint 17.3- ban.

[ Szerkesztve ]

(#4691) ubyegon2 válasza dredjudge84 (#4689) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Szia!

A helyedben megpróbálnám ezt a kérdést a Haladó topikban feltenni, jobb az esély a válaszra, mert itt nem egyszerű auto csatolásról van szó.

(#4692) Fenyő válasza dredjudge84 (#4689) üzenetére


Fenyő
őstag

NFS-re lesz szükséged, pl kliens szinten ebből, server részén pedig pl ebből lehet kiindulni.

Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!

(#4693) afi0903 válasza Fenyő (#4688) üzenetére


afi0903
aktív tag

Köszi!

(#4694) afi0903 válasza Fenyő (#4688) üzenetére


afi0903
aktív tag

Esetleg azt még azt be tudom állítani, hogy, ha bezárom, akkor ne állítsa le a zenét csak jobb alulra kerüljön (nem tudom mi ennek a neve, talán paneltálcára)?

[ Szerkesztve ]

(#4695) lev258 válasza afi0903 (#4694) üzenetére


lev258
veterán

[link]

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#4696) growler válasza afi0903 (#4694) üzenetére


growler
őstag

A "Clementine" is tudja mindezt. [link]

(#4697) afi0903 válasza lev258 (#4695) üzenetére


afi0903
aktív tag

:R

Growler: most már megvan, de azért köszi.

[ Szerkesztve ]

(#4698) KFeri22


KFeri22
tag

Sziasztok!

Tavaly kezdtem az ismerkedést egy P4-es gépen a linux-al, a Mint 17 XFCE verzióját használtam. A napokban "örököltem" meg a gyerekeim régi gamer gépét, amire a 17.3 Cinnamont telepítettem Win 10 mellé. Minden rendben van, de most szereztem tudomást a remaster változat létezéséről, amire szeretnék váltani.
A kérdésem az lenne, hogy teljesen újra kell-e telepíteni, vagy van valami olyan megoldás, hogy frissítés és csak a változásokat telepíti?

(#4699) growler válasza KFeri22 (#4698) üzenetére


growler
őstag

Szia.

Csak az újratelepítés jöhet szóba.
De, a fent lévő rendszeredre is telepítheted a remasteren lévő + alkalmazásokat.

[ Szerkesztve ]

(#4700) KFeri22 válasza growler (#4699) üzenetére


KFeri22
tag

Ha így van, akkor inkább újratelepítem, úgy sincs még teljesen belakva.

Köszönöm :)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux Mint
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.